danja & goudacupunctuur

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

danja & goudacupunctuur

Berichtdoor Barfplaats

danja
3-sterren
Berichten: 161
Lid geworden op: Ma 06 Sep 2004, 21:33
Locatie: Grootebroek
Contact:

danja & goudacupunctuur

Berichtdoor danja » Vr 14 Jul 2006, 19:09

Hallo,

Gisteren 13 juli zijn wij naar dokter Schulze geweest voor Danja.
Zij is 4 jaar geleden geopereert aan een Patella Luxatie. Zij liep veel mank nadat zij had gespeelt, ze noemen het ook starters stijfheid.
Er was niks meer aan te doen en moest geregeld aan de pijnstillers.
Tot ik op de hoogte gebracht werd over permanente goudacupunctuur, wat over gelezen en het was het laatste redmiddel voor Danja. Zij is pas 7 jaar en heeft nog een leventje te gaan, vooral omdat zij nog erg speels is en veel plezier beleeft, met de dingen die we doen.

Om drie uur hadden we een afspraak, wat een rit, Danja lag lekker achterin en vindt auto rijden gelukkig geen straf, maar waar gingen we toch heen??

Het was erg warm, maar airco vol open was het lekker uit te houden in de auto.

Daar aangekomen, had Danja zoiets van nou hoeft voor mij niet, we gaan weer.
Binnen wat water gedronken en toen kwam dr. Schulze, wij naar binnen, manlief bleef in de wachtkamer heeft het niet zo op naalden.
Ze moest eerst wegen 6 kilo schoon aan de haak. Roesje toegedient en daar ging ze als een zoutzakje, was voor Schulze ook het eerste kleine hondje. Wel erg naar vond ik dat, maar is voor een goed doel.
Kon lekker met haar praten en haar vasthouden.


Toen pootje geschoren en daar kwamen de goudstaafjes. Met een dikke naald in haar beentje en daar gingen twee goudstaafjes in, dit viermaal aan de buitenkant van haar knie. Toen werd ze omgedraait en daar ging de naald weer, viermaal aan de binnen kant van haar knie, dus 16 goudstukjes. Slagingskans voor een knie is 85% en heupen 95%, maakte mij niet uit al was het 50% als ze maar minder pijn heeft.
we waren even over drieën binnen en om 10 voor half 4 werd zij op een dubbele plaid in de wachtkamer gelegt.

Lekker bakje koffie erbij en wachten tot Danja haar oogjes weer open deed, dat deed ze heel aprupt, met een gezicht wie stoort mij zo in mijn slaap. Even later stond zij weer op 4 benen, ja 4 benen. Zo we gaan naar huis. dr. Schulze heeft nog even haar hartje geluistert, afrekenen en naar huis. Ze mocht alles weer doen.

Op naar huis, dat was wel een rit, want Danja was niet lekker en wist niet waar ze moest liggen en lag maar te kwijlen. erg onrustig de terugweg.
Parkeerterrein opgezocht dat ze even wat kon doen, ja er zat een drolletje dwars en een grote plas, weer gauw naar de koelte in de auto.
Nog een paar keer gestopt en alles ging al steeds beter, lekker die bossen, daar had ze wel zin in, was ook alerter.
Voor de dijk, gestopt bij de mc donalds. Even wat eten daar was ook niks van gekomen met een brok op je maag. Danja heeft vaste recept kip nuggets, alleen de korstjes zijn niet lekker, die eet ik op.

Ze lag lekker in het gras en was actief.
Reden naar mijn schoonouders, want daar was Benji onze andere Maltezer. Ze wou in de tuin en moest weer een drolletje draaien, ze kwam aanrennen en ging even de baas uitdagen. En heeft als vanouds weer als een buffeltje door het gras gerent, dit deed zij ook lange tijd niet meer, viel me nu pas op. En ze had weer lekkere babbels, zou het zo snel werken.

Thuis aangekomen, weer lekker in de tuin en daar was onze kat Dipsy, die moest ook even uitgedaagt worden, dat heeft ze ook lange tijd niet gedaan, zou het waar zijn.
Ze loopt goed op haar pootje, ze ontziet hem wel, maar ze moet hem ook weer goed leren gebruiken. Hup, nog even in d'r vijver, die heb ik speciaal voor haar gemaakt om af te koelen.
Op naar bed, was een erg lange dag en voor ik het wist lag ze lekker te snurken, onder een dekentje.


14 juli

Opgestaan en ik dacht die zal wel stijf zijn, welnee de baas even wekken, dus daar stond ze bovenop te paraderen.
Lekker even gaan wandelen, ze heeft zelfs even gespeelt met een andere hondje, doet ze nooit.
En weer lekker aan het uitdagen. Toen kwam mijn zuster ook even naar het park met haar labrador. Even lekker naar het water, spetteren.
Op de terugweg komen we bij een voetbal veldje, daar ging ze toch aan het racen heen enterug, iedereen uitdagen, ze voelt zich een stuk lekkerder, misschien geen pijn meer???
Het heeft tot nu toe in iedergeval verbetering. Ben benieuwt hoe het over een paar weken is, ben erg positief.

Groetjes Anneke
Gebruikersavatar
Sanyo
5-sterren
Berichten: 2440
Lid geworden op: Zo 06 Feb 2005, 12:47

Re:danja & goudacupunctuur

Berichtdoor Sanyo » Vr 14 Jul 2006, 19:45

Goh, zeg, wat bijzonder, dat het al zo snel resultaat lijkt te hebben! Echt super.
Duimen dat het inderdaad zo voorspoedig blijf gaan!
petrap
4-sterren
Berichten: 339
Lid geworden op: Wo 11 Aug 2004, 12:11
Contact:

Re:danja & goudacupunctuur

Berichtdoor petrap » Vr 14 Jul 2006, 20:41

Houd ons op de hoogte hoe het blijft gaan. Ik ben ook erg geïnteresseerd ivm de artrose van Viento, dus alle ervaringen zijn welkom.
Debora
4-sterren
Berichten: 440
Lid geworden op: Zo 03 Jul 2005, 11:41
Locatie: Amsterdam

Re:danja & goudacupunctuur

Berichtdoor Debora » Zo 16 Jul 2006, 13:55

Ik zal dit aan een vriendin van me doorgeven want zij heeft een Berner Sennen met startproblemen. Hond is al helemaal doorgelicht maar ze kunnen niet echt iets vinden. Pijnstillers hielpen wel want ze liep een stuk beter, maar aangezien ze maar 1 goed werkende nier heeft moest ze daar toch weer mee stoppen. Sindsdien loopt de hond weer een stuk slechter en heeft moeite met opstaan. Misschien is dit iets voor haar....
Audrina
5-sterren
Berichten: 1591
Lid geworden op: Di 15 Jun 2004, 10:25

Re:danja & goudacupunctuur

Berichtdoor Audrina » Zo 16 Jul 2006, 14:15

petrap schreef:Houd ons op de hoogte hoe het blijft gaan. Ik ben ook erg geïnteresseerd ivm de artrose van Viento, dus alle ervaringen zijn welkom.


Ik ben ook zeer geintresseerd ivm ED & artrose bij m'n jongste teef, dus ik hoop ook dat je ons op de hoogte houdt. ;)
danja
3-sterren
Berichten: 161
Lid geworden op: Ma 06 Sep 2004, 21:33
Locatie: Grootebroek
Contact:

Re:danja & goudacupunctuur

Berichtdoor danja » Zo 16 Jul 2006, 15:06

Hallo, ga vanmiddag met Danja zwemmen zij moet haar beentje weer leren gebruiken. En aangezien het weer lekker meezit gaan we te water. Zij vindt zwemmen niet erg leuk, maar is voor haar eigen bestwil om de spieropbouw te stimuleren.
Op zulu.messageboard.nl staat veel over de GA en ook hoe het allemaal begon, weet je ook een beetje hoe het werkt.
Door de pijn maken honden verkeerde stoffen aan, die alles alleen maar verergeren. GA zorgt dat het wordt omgezet in positiviteit, zeg maar. Kan het niet heel goed uitleggen, dus kijk even op de site.

Groetjes Anneke
Audrina
5-sterren
Berichten: 1591
Lid geworden op: Di 15 Jun 2004, 10:25

Re:danja & goudacupunctuur

Berichtdoor Audrina » Zo 16 Jul 2006, 15:21

Je link doet het niet, maar je bedoelt vast dat Wolfpack forum. Heb ik al uitvoerig op gelezen, voor zover je erbij kan als gast. Erg intressant. ;) Ik zie daar veel verhalen over Dr. Schulze in Duitsland, maar het schijnt dat Eric Laarakker van DA praktijk Den Hoef in de Bilt het ook doet. :)
Gebruikersavatar
*Remy*
5-sterren
Berichten: 694
Lid geworden op: Zo 03 Okt 2004, 12:08
Locatie: Weert

Re:danja & goudacupunctuur

Berichtdoor *Remy* » Zo 16 Jul 2006, 15:45

Ik lees regelmatig de stukken over goudacupunctuur en ben altijd blij over de goede resultaten. Ik had me ook voorgenomen niet te reageren. Misschien omdat het vandaag zo warm is of omdat Misty zo last heeft van haar beentjes wil ik toch een minder positief kommentaar geven tav goudacupunctuur. Niet om iemand te ontmoedigen, maar gewoon om een realitisch beeld te schetsen.

November 2005 zijn mijn 2 labardors en ik naar Schulze gegeaan. Remy (9jr) heeft goudstaafjes in zijn rug (2 spondylosebruggen) en in allebei zij schouders gekregen (atrose) en Misty (6 jr) heeft voor haar ernstige HD staafjes in haar heupen gekregen.
Remy ging, aanvankelijk, vrij goed (wishful thinking??). Later, na enkele maanden, zag ik weinig verschil meer met voor de operatie; hij heeft momenteel nog steeds regelmatig last van zijn rug. Echter, positief is dat hij minder last heeft van zijn schouders en dat zijn rugspieren minder strak gespannen zijn. Dus misschien is dit het positieve effect van de goudstaafjes; het kan echter ook gewoon komen omdat ik hem minder vaak en minder heftig laat apporteren.
Bij Misty heb ik helemaal geen verbetering gezien; het is zelfs verslechterd. Terwijl de kans op verbetering bij HD toch rond de 99% was (als ik me niet vergis gaf Schulze dit aan).

Waarschijnlijk werkt goudacupunctuur voor vele honden wel; beschouw het echter niet als een wondermiddel. (of mijn hondjes hebben toevallig net pech gehad en behoren alle 2 tot de kleine groep waarbij het niet aanslaat?). Vaak heeft iemand geen keus meer en dan zou ik het ook proberen, m.n. ook omdat het betaalbaar is en omdat er een kans bestaat dat de pijn minder en het leven van de hond aangenamer wordt.
Laatst gewijzigd door *Remy* op Zo 16 Jul 2006, 15:46, 1 keer totaal gewijzigd.
Irm-Joh
3-sterren
Berichten: 120
Lid geworden op: Wo 30 Mar 2005, 10:30

Re: danja & goudacupunctuur

Berichtdoor Irm-Joh » Za 05 Aug 2006, 18:25

Hoi Jacquemine,
Wat jammer dat het resultaat van de GA voor jouw honden niet beter is. Had liever gelezen dat goed  gaat met je labs...  Maar, ik vind het alsnog belangrijk dat jij dit verhaal vertelt, ook al is het niet positief. Het is zeker belangrijk dat mensen begrijpen dat GA GEEN wondermiddel is.
Bij onze hond heeft het prima gewerkt, en als ik weer voor de keuze zou staan  "zware operatie of GA", dan zou ik er in ieder geval in eerste instantie voor kiezen.
Maar de methode moet niet overschat worden. Een hond met HD blijft een hond met HD en, ook al heeft hij goud in zijn heupen, is in mijn ogen zwaar sporten/werken etc. gewoon verleden tijd. Veel mensen willen dat niet inzien.
(daarmee bedoel ik niet JOU!!).
Verder is er een bepaald percentage van gevallen waar het niet werkt. Helaas, helaas... Na de succesverhalen die te lezen zijn, brengt jouw verhaal een belangrijk stuk realiteit in het beeld.

Sterkte verder.
Irm
danja
3-sterren
Berichten: 161
Lid geworden op: Ma 06 Sep 2004, 21:33
Locatie: Grootebroek
Contact:

Re: danja & goudacupunctuur

Berichtdoor danja » Do 10 Aug 2006, 12:19

Hallo,

Even een update hoe het met Danja gaat. Ging erg goed, ze ging zelfs zwemmen, wat zij in haar hele leven nog nooit gedaan had. Nu met het vochtige weer is het weer mis en loopt ze op drie pootjes, dat is jammer, maar we hebben alles geprobeert. nu ben ik aan het kijken voor een natuurlijke pijnstiller, voor de dagen dat zij dat nodig heeft.
Ze blijft startersstijfheid houden, met het natte weer. Zodra het weer een paar dagen droog is is alles weer oke en loopt ze gewoon, ze gebruikt haar beentje niet volledig, maar biju een sprintje trekken met benji is ze haar beentje vergeten en rent dapper mee.
Hopelijk gaat het met natuurlijke pijnstillers wat beter. Die kreeg ze niet ivm aanvallen. Door de inenting/pijnstillers en paar maanden later roesje voor Ga zijn haar niertjes wat gaan falen en zit ze nu op een nierdieet van bandit, moest haar brokken gaan voeren, nou nee, dankje. Ze krijgt daarbij glucobest en druppels voor haar nieren. Over 4 weken moeten we terug voor opnieuw bloed te laten prikken, hopelijk zijn die waardes verbetert, dat ik mijn da kan overtuigen van de versvleesvoeding voor nierpatientjes. Danja had met de GA 85% kans van slagen, maar zie nog niet echt verbetering. Ben wel erg blij voor diegene waar het wel bij geholpen heeft. En zal ook zeker, dit altijd als optie en laatste redmiddel zien.

Groetjes Anneke

Groetjes Anneke
Gebruikersavatar
Cherry
4-sterren
Berichten: 287
Lid geworden op: Zo 16 Nov 2003, 22:22
Locatie: Belgie

Re: danja & goudacupunctuur

Berichtdoor Cherry » Do 10 Aug 2006, 12:24

Je moet het niet zo snel opgeven hoor, bij Scully is het al weer bijna een half jaar geleden en ik zie nog steeds heel langzaam verbetering bij haar  ;)
danja
3-sterren
Berichten: 161
Lid geworden op: Ma 06 Sep 2004, 21:33
Locatie: Grootebroek
Contact:

Re: danja & goudacupunctuur

Berichtdoor danja » Do 10 Aug 2006, 12:36

Geef het ook niet op het is natuurlijk ook zo kort geleden, maar tot die tijd, wil ik haar toch een pijnstiller geven, ook omdat het beentje minder gespiert is dan haar andere, heeft ze al een voorsprong, zodat ze straks haar beentje weer goed gebruikt.
Ine
5-sterren
Berichten: 2237
Lid geworden op: Ma 21 Feb 2005, 11:46
Contact:

Re: danja & goudacupunctuur

Berichtdoor Ine » Do 10 Aug 2006, 13:12

Lees dit eens, jammer, dat het in de bar staat, maar misschien behoor jouw hond ook tot diegene, bij wie het later gaat werken.

http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 05.30.html
danja
3-sterren
Berichten: 161
Lid geworden op: Ma 06 Sep 2004, 21:33
Locatie: Grootebroek
Contact:

Re: danja & goudacupunctuur

Berichtdoor danja » Do 10 Aug 2006, 14:20

oke, geduld hebben we, dus afwachten maar. Je wilt natuurlijk meteen resultaat zien, ondanks dat je weet dat er toch een slagingspercentage aan vast zit.

Groetjes Anneke
bas rouge
5-sterren
Berichten: 502
Lid geworden op: Ma 12 Jul 2004, 21:55
Locatie: Den Haag
Contact:

Re: danja & goudacupunctuur

Berichtdoor bas rouge » Vr 25 Aug 2006, 20:11

Ine schreef:Lees dit eens, jammer, dat het in de bar staat, maar misschien behoor jouw hond ook tot diegene, bij wie het later gaat werken.

index.php/topic,25305.30.htmlHet lukt me niet bij deze link te komen. Ik krijg de onderstaande melding?

Er is een fout opgetreden !
Het onderwerp of board dat je zoekt bestaat niet of je beschikt over onvoldoende rechten om het te bekijken.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: danja & goudacupunctuur

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast