Schoonmaken van het gebit

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Schoonmaken van het gebit

Berichtdoor Barfplaats

Esther1963
2-sterren
Berichten: 64
Lid geworden op: Wo 15 Feb 2006, 21:40
Locatie: Berkhout

Schoonmaken van het gebit

Berichtdoor Esther1963 » Ma 10 Jul 2006, 22:36

Mijn Maltezer Donya is nu 8 jaar en heeft een heel slecht gebit. Nu zit ze niet zolang aan het vers vlees maar toch moet haar gebit eerst goed schoongemaakt worden, dit gebeurt dan ook aankomende vrijdag. Het moet wel onder narcose want twee voortandjes (boven) zitten helaas los en die moeten verwijderd worden. Nu moet ze 's ochtends al nuchter komen en waarschijnlijk mag ik haar in de loop van de middag ophalen. Nu is mijn vraag aan jullie, mag ze 's avonds alweer vers vlees hebben of moet ik het eventueel eerst met gekookt water doen omdat haar maag misschien van streek kan zijn door de narcose of zeggen jullie, geef haar maar heel iets anders.... Waar die boventandjes zaten zit natuurlijk kleine wondjes maar ik weet wel dat een mond heel snel geneest.

Jullie snappen wel als ik dit aan mijn dierenarts voorleg dat hij gelijk zegt dat ik niet vers vlees moet geven meteen maar helaas voor mijn dierenarts geloof ik jullie eerder dan hem.... Dat neemt niet weg dat ik voor 100% vertrouwen in hem heb hoor maar wat voeding betreft heb ik hier wel van geleerd.

Esther en d'r beestenboel
Lizzy
Moderator
Berichten: 60370
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Schoonmaken van het gebit

Berichtdoor Lizzy » Di 11 Jul 2006, 10:27

Hoi Esther, veel honden willen niet eens eten, de eerste dag van de operatie. Ik zou niks geven. Ja, water met rauwe honing. De volgende dag zou ik gewoon weer lekker vers geven.

Overigens: om het gebit echt schoon te houden heeft een hond vleesbotten nodig. Misschien is het een goed idee om deze te gaan introduceren in het menu van Donya!

Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: - pien - en 7 gasten