Propalin

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Propalin

Berichtdoor Barfplaats

Cindy de Wolf
5-sterren
Berichten: 2925
Lid geworden op: Vr 09 Sep 2005, 21:39
Locatie: Den Haag

Propalin

Berichtdoor Cindy de Wolf » Ma 03 Jul 2006, 18:15

Helaas blijkt Jesse definitief een vorm van incontinentie te hebben. Het komt nog niet al te vaak voor zo'n 1 keer in de 10 a 14 dagen en dan alleen 's nachts en 's morgens vroeg. Het nadeel is dat Jesse vaak 's ochtends op bed ligt en ik nu met enige regelmaat mijn lakens e.d. (extra) moet wassen en het trekt in de matrassen wat natuurlijk niet al te fris is. Nu heb ik van Maarten Propalin gekregen, is iemand bekend met dit middel en met de dosering hiervan. Hij schrijft voor 3 keer daags 0.7 ml wat mij erg veel lijkt voor een hond van 26kg waar het in verhouding nog zo summier bij is. Kortom meningen e.d. gevraagd en weet iemand wat de eventuele bijwerkingen e.d. zijn?
Lizzy
Moderator
Berichten: 60352
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Propalin

Berichtdoor Lizzy » Ma 03 Jul 2006, 18:43

Misschien moet je dit topic doorlezen. Daar staat ook wat over propalin: http://www.barfplaats.nl/forum/http://b ... adid=23733
chrisje
4-sterren
Berichten: 405
Lid geworden op: Vr 03 Jun 2005, 12:36
Contact:

Re:Propalin

Berichtdoor chrisje » Ma 03 Jul 2006, 20:20

Geloof het of niet, maar mijn hond is al incontinent vanaf haar 5 jaar, na haar sterilisatie. En ik spreek hier over urine laten lopen alsof er een kraantje open staat. Als ze rechtkwam lag er een plas onder haar en ze druppelde constant. Toen had ik nasaperth. Een middel voor mensen als ze een snotvalling (weet niet hoe ze het in Nederland noemen ;D) hebben. Er zat een product in dat phenyl propanolanine heette en dat op de sluitspier werkt. Natuurlijk werd dit na een tijdje ook uit de handel genomen omdat het eetlustremmend zou zijn (had ik dat geweten ;D). Toen kon onze apotheker de propanolanine nog inkopen en de pilletjes zo maken. Gelukkig maar, want ze kon echt niet zonder. Maar zijn voorraad is uitgeput en nu gebruik ik propaline. Het is eigenlijk hetzelfde product. Ik denk niet dat het kwaad kan, want ze neemt het nu al 9 jaar! Het is een middel dat zeer kort werkt en geen nawerking heeft. daarom moeten we ook altijd zien dat we het niet vergeten te geven, anders kunnen we kuisen. Ik heb het ook altijd op zak, als ze last heeft, even op een stukje boterham en hup, het is terug in orde. Het werkt snel en is ook snel uitgewerkt. De pilletjes gaf ik in een stukje paté, was wel makkelijker, nu is het een vloeistof dat je niet zomaar in de bek kan spuiten, want het smaakt blijkbaar verschrikkelijk slecht. Ik geef het onder haar eten.
Laatst gewijzigd door chrisje op Ma 03 Jul 2006, 20:21, 1 keer totaal gewijzigd.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Propalin

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: - pien - en 4 gasten