Kan dit van de CB zijn?

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: pluk

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Kan dit van de CB zijn?

Berichtdoor Barfplaats

Kuszco
5-sterren
Berichten: 517
Lid geworden op: Za 29 Okt 2005, 14:30
Locatie: Kerkrade

Kan dit van de CB zijn?

Berichtdoor Kuszco » Ma 26 Jun 2006, 22:02

Lotje krijgt inmiddels 6 weken CB eend-rijst. Het is altijd goed gegaan.Vorige week had ze een dag diarree en onverteerde ontlasting. Ik heb haar gewoon haar eten doorgegeven en het ging vanzelf over. De dag erna was alles weer oke.
Vandaag was ze na de avondmaaltijd nogal onrustig.
Ik wist eerst niet waarom, maar toen ik met haar de tuin inliep kwam al het eten er weer uit. Daarna stond ze meteen voor de aanrecht want ze had honger. Ik vraag me af of ze het versvlees misschien niet verdraagt. Maar dat zou dan toch al veel eerder moeten zijn geweest? Ik vind ook dat ze weinig plast sinds ze op KVV staat(2 grote plassen per dag)
Zou ik dan toch maar met probiotica beginnen? En wat adviseren jullie mij dan? Waar kan ik het krijgen?
Gebruikersavatar
Nitus
5-sterren
Berichten: 3839
Lid geworden op: Ma 23 Feb 2004, 15:08
Locatie: Gorssel
Contact:

Re:Kan dit van de CB zijn?

Berichtdoor Nitus » Ma 26 Jun 2006, 23:02

Dit lijkt me meer een gevalletje virus oid. Of misschien was de CB te koud, dat kan soms ook nog. Probiotica haal je bij de drogist, als je om iets vraagt waar oa Lactobacillus in zit kennen ze het vaak wel (liefst wel iets halen waar nog meer soorten in zitten).
Weinig plassen op kvv is normaal, ik denk dat je ook gemerkt hebt dat ze veel minder drinkt, maar 2x is wel erg weinig hoor :-\.
Kuszco
5-sterren
Berichten: 517
Lid geworden op: Za 29 Okt 2005, 14:30
Locatie: Kerkrade

Re:Kan dit van de CB zijn?

Berichtdoor Kuszco » Di 27 Jun 2006, 07:05

Ja, ik vind twee keer ook niet veel. Vroeger bij brokken was dat ook niet zo. Maar onze andere hond plast ook niet veel meer. Misschien drie keer. Maar zij laat meer haar spoor achter. Ook tijdens het wandelen. Lotje plast wel heel regelmatig, een keer s'morgens en een keer s,avonds. Ze houdt het s'morgens echt op tot de wandeling. Maakt niet uit hoe laat ik ga. Maar moet ik haar dan wat extra vocht geven? Bij CB adviseerden ze bouillon. Maar daar zitten toch te veel zouten in?
Ik heb ook van honing gehoord. Is dat dan beter, opgelost in water.
Ik moet zeggen haar urine is niet donker. Normaal, en ruikt ook niet vreemd. Maar ik ben toch bang dat haar nieren eronder gaan lijden en dat is niet mijn opzet bij het geven van versvlees, het moet net beter met haar gaan.
Kuszco
5-sterren
Berichten: 517
Lid geworden op: Za 29 Okt 2005, 14:30
Locatie: Kerkrade

Re:Kan dit van de CB zijn?

Berichtdoor Kuszco » Di 27 Jun 2006, 07:12

Ik moet zeggen dat ik er erg onzeker van wordt. De reakties zijn ook heel erg verschillend. De een zegt dat het normaal is dat ze zo weinig plast terwijl de ander zegt: Twee keer is wel heel erg weinig. En dat vind ik nu zelf natuurlijk ook. Mijn DA weet geen bal van KVV dus daar hoef ik ook al niet aan te komen zetten.
Jullie hebben allemaal zo veel ervaring dus vraag ik hier.
Ik maak me er echt ongerust over dat ze er op termijn wat aan over houdt.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60371
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Kan dit van de CB zijn?

Berichtdoor Lizzy » Di 27 Jun 2006, 09:57

Misschien hoort dit gewoon bij het gewenningsproces. En blijkbaar heeft ze momenteel daarbij erg weinig behoefte aan vocht. Want ik neem aan dat Lotje dus ook weinig drinkt?

Je kunt haar best af en toe wat extra drinken aanbieden. Je kunt zelf wat kip koken en de bouillon geven. Dan zit er dus geen zout in. Je kunt ook wat water geven met een scheutje karnemelk erin. Dat moedigt de gemiddelde hond wel aan.

Heeft Lotje nou overgegeven? Dat zou best kunnen komen omdat haar eten niet goed gevallen is. Ik moet je eerlijk zeggen: ik heb 1 hond die heel slecht tegen eend kan. Ze eet het meestal wel op, maar soms zelfs niet. Ze houdt het meestal binnen, maar soms kotst ze het ook weer uit. Ze voelt zich dan beslist niet ziek, maar ze kan de eend gewoon niet verdragen (ze heeft dit ook met vette vis en ook met parelhoen).

Ik zou zelf Lotje op een ander smaak versvlees zetten. Want volgens mij was er niet echt een specifieke allergie-reden dat ze op eend&rijst stond, toch?
Peet
5-sterren
Berichten: 1909
Lid geworden op: Ma 26 Jan 2004, 15:39

Re:Kan dit van de CB zijn?

Berichtdoor Peet » Di 27 Jun 2006, 10:01

[quote="Kuszco"]
Ik moet zeggen dat ik er erg onzeker van wordt. De reakties zijn ook heel erg verschillend. De een zegt dat het normaal is dat ze zo weinig plast terwijl de ander zegt: Twee keer is wel heel erg weinig. En dat vind ik nu zelf natuurlijk ook.[/quote] Maar Lotje heeft het de afgelopen 6 weken goed gedaan toch? 1 keertje diarree en 1 keertje gekotst, dat vind ik niet zo om te schrikken hoor. Hier wordt ook wel eens gekotst. Soms was het eten misschien wat te koud, of hebben ze te snel geschrokt. Soms ligt er een paardenkeutel "dwars" ;D of valt het eten gewoon een keertje minder goed. Niks aan de hand.

Mijn DA weet geen bal van KVV dus daar hoef ik ook al niet aan te komen zetten.
Je DA zal waarschijnlijk niets anders kunnen verzinnen dan een kuurtje AB. Ik zou dus echt wat probiotica in huis halen en haar daar de kinder-dosering van geven.

Ik maak me er echt ongerust over dat ze er op termijn wat aan over houdt.
Hoe bedoel je dat? Ben je bang dat ze nierproblemen krijgt, omdat ze op KVV minder drinkt en minder plast?

Ik denk dat een brokkenhond veel sneller nierproblemen krijgt. De kvv bevat veel vocht (metaboolvocht), dat makkelijk door het lichaam wordt opgenomen. Daardoor drinken ze minder. Dat ze weinig plast, kan hier prima mee te maken hebben: mijn teefje Tunja doet ook maar 2 tot 3 plassen per dag. Zo lang de plas normaal van kleur is, en je hondje levendig is en gezond oogt, is er niks aan de hand. Een hond met nierfalen herken je echt meteen: die oogt ziek, rilt, is lusteloos en echt belabberd. Dat herken je wel hoor ;)
K&D
5-sterren
Berichten: 3051
Lid geworden op: Do 16 Feb 2006, 21:08
Contact:

Re:Kan dit van de CB zijn?

Berichtdoor K&D » Di 27 Jun 2006, 11:26

Wat plassen betreft: daar zou ik me geen zorgen over maken zolang het normaal ruikt en er normaal uitziet. Ik loop hier ook geregeld een 'rondje' voor Jan Doedel. Onze hond plast niet vaker dan 2 x daags. En dat doet ze sinds we zijn overgestapt op vers. Ergens verderop staat nog wel een topic hierover.
Wat die eend betreft? Geen idee. Als je hond eend niet zou verdragen zou ze daar elke keer last van moeten hebben lijkt me. Misschien verdraagt ze het beter op kamertemperatuur. Maar als je gaat afwisselen met KVV kom je er wel achter. (weglaten en een paar weken later weer aanbieden)
Je zou inderdaad acidophilus e.d. kunnen proberen. Werkt ook prima als je zelf je darmen van slag hebt......
Kuszco
5-sterren
Berichten: 517
Lid geworden op: Za 29 Okt 2005, 14:30
Locatie: Kerkrade

Re:Kan dit van de CB zijn?

Berichtdoor Kuszco » Di 27 Jun 2006, 12:56

Heel erg bedankt voor al jullie reaktie. Lotje heeft gisteravond maar een keer gebraakt. Vanochtend heeft ze weer gewoon gegeten. Ze heeft om twaalf uur pas de eerste keer geplast. Ik wordt daar poepnerveus van.
Haar urine is normaal van kleur en geur. Het ruikt niet sterk of zo. Maar Lotje merkt waarschijnlijk dat ik nerveus wordt als ik met haar naar buiten ga om haar te laten plassen. Ze voelt zich volgens mij schuldig dat ze niet op "commando"plast. Vroeger was dat wel zo.
Maar twee keer kan dus best normaal zijn begrijp ik.
Misschien dat ik eens wat relaxter daaromtrent moet zijn. Lotje is een heel gevoelige hond. Ik nerveus, Lotje nerveus en het cirkeltje is rond.
Lotje krijgt eend-rijst vanwege haar huidallergie. Na eend-rijst wil ik graag overstappen op lam-rijst en zo gaan varieren.
Peet
5-sterren
Berichten: 1909
Lid geworden op: Ma 26 Jan 2004, 15:39

Re:Kan dit van de CB zijn?

Berichtdoor Peet » Di 27 Jun 2006, 13:05

Ik denk idd dat er een vicieuze cirkel ontstaat: een gevoelig hondje, dat snel van haar "a propos" is....een bezorgd baasje....wat dat hondje dan weer voelt...en er op reageert (braken, onrust)...baasje nog ongeruster.....

Haal voor de zekerheid wat Okugest in huis. Dat is een heel veilig (homeopatisch) middeltje dat de maag en darmen tot rust brengt. Als za dan weer braakt of diarree heeft, dan je 1 of 2 tabletjes geven.
Knappen ze meestal heel snel weer van op.

En verder: probeer juist je hondje gerust te stellen door zelf ook rustig te zijn. Jouw onrust straalt op Lotje af, ze heeft daar kennelijk een gevoelige antenne voor. Dus hoe rustiger jij bent, hoe beter het voor haar is.
Kuszco
5-sterren
Berichten: 517
Lid geworden op: Za 29 Okt 2005, 14:30
Locatie: Kerkrade

Re:Kan dit van de CB zijn?

Berichtdoor Kuszco » Di 27 Jun 2006, 13:18

Oh, en Lindsey, waar kan ik die topic vinden? Schijnbaar heb ik niet goed gezocht.

Lotje drinkt inderdaad ook erg weinig. Ik moet haar echt wat lekkers geven om haar tot drinken over te laten gaan. En dat is sinds KVV Ze is niet lusteloos,
heeft goede eetlust en dol op haar wandeling.
Maar drinken doet ze alleen als ze echt gewandeld heeft.
Maar bouillon, verdunde karnemelk etc drinkt ze wel. Dat vindt ze een tussendoortje.
Gewoon water daar haalt ze haar neus voor op: Alleen als ik echt dorst heb.
Kuszco
5-sterren
Berichten: 517
Lid geworden op: Za 29 Okt 2005, 14:30
Locatie: Kerkrade

Re:Kan dit van de CB zijn?

Berichtdoor Kuszco » Wo 28 Jun 2006, 22:27

Als ik van eend op lam wil overstappen moet ik dat dan weer langzaam opbouwen of kan ik dat zo van de ene op de andere dag doen?
Ze is momenteel ook flink aan het ontgiften, tenminste volgens mij is het dat.
Ze heeft loopoogjes, ze krijgt een hele nieuwe vacht en de vacht onder haar buik verkleurt wat rossig.
Ze wordt niet kaal maar verhaart behoorlijk.
Beiden trouwens.Haar huidallergie is nog niet minder geworden maar ze is wel weer helemaal bedkt met haren,ook is de zwarte verkleuring van haar huid minder geworden. Aanzienlik minder.
Dat ontgiften kan nog wel een tijdje duren denk ik?
Femke
5-sterren
Berichten: 3903
Lid geworden op: Za 21 Jun 2003, 23:14
Locatie: Almere

Re:Kan dit van de CB zijn?

Berichtdoor Femke » Do 29 Jun 2006, 07:40

[quote="Kuszco"]
Als ik van eend op lam wil overstappen moet ik dat dan weer langzaam opbouwen of kan ik dat zo van de ene op de andere dag doen?
Ze is momenteel ook flink aan het ontgiften, tenminste volgens mij is het dat.
Ze heeft loopoogjes, ze krijgt een hele nieuwe vacht en de vacht onder haar buik verkleurt wat rossig.
Ze wordt niet kaal maar verhaart behoorlijk.
Beiden trouwens.Haar huidallergie is nog niet minder geworden maar ze is wel weer helemaal bedkt met haren,ook is de zwarte verkleuring van haar huid minder geworden. Aanzienlik minder.
Dat ontgiften kan nog wel een tijdje duren denk ik?
[/quote]

ik zou zowiezo eerst even wachten tot het ontgiften voorbij is. Als ze anders op het andere voer reageert weet je niet of het van het voer is of van het ontgiften.

Je kunt haar eventueel ondersteunen door bijv. Chlorella te geven, dat werkt reinigend op het lichaam. Je hebt het in tabletjes of in poeder. De tabletjes kun je bij de meeste reformzaken wel kopen en ook wel bij De Tuinen,
Shifra en Sharel
3-sterren
Berichten: 132
Lid geworden op: Ma 09 Jan 2006, 17:23
Locatie: Amsterdam

Re:Kan dit van de CB zijn?

Berichtdoor Shifra en Sharel » Do 29 Jun 2006, 07:53

Ik geef die van mij al jaren de eend versie van CB, ook vanwege darm en huid klachten.
Na nu bijna 3 jaar, gaat het zo goed, dat ik ze af en toe nu iets kan geven van lams of rund.(wel eenmalig per week)
Ik heb het wel heel lang volgehouden met alleen de eend versie te geven.

Ze plassen wel bij iedere wandeling, die 3 a 4 x per dag is.

Verder hebben ze nu ook veel haar uitval, denk dat het weer de tijd is, die van mij hebben een hele volle vacht, en ik zie ook iedere keer weer plukken op de vloer. :-\

Wat ik ook wel 1 a 2x per week als tussendoortje geef, is een sardientje.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Kan dit van de CB zijn?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten