Lizzy hoe gaat het met de Curcuma?

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Lizzy hoe gaat het met de Curcuma?

Berichtdoor Barfplaats

Audrina
5-sterren
Berichten: 1591
Lid geworden op: Di 15 Jun 2004, 10:25

Lizzy hoe gaat het met de Curcuma?

Berichtdoor Audrina » Za 27 Mei 2006, 15:47

Een tijdje geleden hadden we het over alternatieve pijnstillers bij artrose en jij (Lizzy) zei toen dat je Curcuma ging proberen voor jezelf en Brutus. We zijn nu bijna een maandje verder en alhoewel je in een maand geen wonderen kan verwachten ben ik toch benieuwd of je het al aan het proberen bent en of je er wat van merkt?

Ik doe het expres ff niet via de pb, misschien hebben anderen er ook wat aan. ;)
Lizzy
Moderator
Berichten: 60284
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Lizzy hoe gaat het met de Curcuma?

Berichtdoor Lizzy » Zo 28 Mei 2006, 10:03

Nou, niet.....

Aan Brutus merk ik niks, maar dat is niet echt bijzonder want hij loopt al een tijdje gewoon goed op Glucobest + groenlipmossel.

Ikzelf... Nou ja, het is dus een raar verhaal, maar nu je er om vraagt ga ik het gewoon vertellen. Ik heb dus nogal last van mijn rug. Dus ik ben glucosamine in gaan nemen (zonder chondroitine, want dat moet ik als vegetarier niet). Ik kreeg ontzettende pijn in mijn vingers en polsen en enkels. Ik stopte met de gluco en de pijn verdween direct. Dus ik dacht ???. En ben dus weer begonnen met gluco. En kreeg direct weer pijn in vingers, polsen, enkels. Dus ik ben weer gestopt en weer begonnen maar ik kan dus geen glucosamine in nemen, dat is duidelijk. Allergisch voor schaal en schelpdieren ben ik dus niet he! Mijn huisarts zoekt nog steeds naar de mogelijke oorzaak maar heeft tot dusver niks gevonden.

Dus ik ben groenlipmossel gaan proberen. Als vegetatier heb ik daar wel problemen mee, maar goed, beter als haaienkraakbeen of runderbotten.... Maar, met groenlipmossel: hetzelfde laken een pak als met Glucosamine!!!!

Dus ben ik curcuma gaan innemen. En je raadt het vast al...... Ik had dit dus eerlijk gezegd zelf echt niet verwacht omdat curcuma totaaaaal niet te vergelijken is met gluco of groenlipmossel. Maar ik ben er mee moeten stoppen. Ik ben 's nachts een paar niet goed geworden van de pijn in mijn polsen..... (net als bij gluco en groenlipmossel. De pijn werd soms zo erg dat ik er bijna van zat te janken! En moet je geloven dat ik "normaal" dus nooit pijn in mijn vingers, polsen of enkels heb! Is dit raar of is dit raar????).
Audrina
5-sterren
Berichten: 1591
Lid geworden op: Di 15 Jun 2004, 10:25

Re:Lizzy hoe gaat het met de Curcuma?

Berichtdoor Audrina » Zo 28 Mei 2006, 12:13

Da's idd raar. Zou curcuma nou nog iets dierlijks zijn, dan zou het nog kunnen dat je daar misschien overgevoelig voor bent, maar dat is het dus niet. ??? En je zou verwachten dat die middelen je pijn juist verlichten ipv dat je er op een andere plek pijn bij krijgt. :-\ Jammer is dat. :(

Ik heb hier wel een potje curcumacapsules staan, maar ik ben nu met zoveel middeltjes bezig met m'n ene teef met ED & artrose waar ik het voor wilde gaan gebruiken (glucobest, groenlipmossel, rhus toxicodendron, ribes nigrum, visolie/ vette vis) dat ik er maar ff mee wacht. Anders weet ik straks niet waardoor ze nu beter gaat lopen, mocht het beter gaan.
Gebruikersavatar
K@rin
5-sterren
Berichten: 2045
Lid geworden op: Do 16 Okt 2003, 13:51
Locatie: ergens op het randje van de Achterhoek
Contact:

Re:Lizzy hoe gaat het met de Curcuma?

Berichtdoor K@rin » Zo 28 Mei 2006, 12:23

Nou, zo raar vind ik dat niet ....................

Ik begin namelijk ook te twijfelen of ik zelf weer Glucosamine moet innemen.

Ik vergat het de laatste tijd nog al eens in te nemen :-[
maar toen begon me op te vallen, dat ik die periode MINDER pijn in mijn rug had ......
Ik ben het wel weer gaan slikken en mijn rug werd toen OOK weer gevoeliger ........
Maar toen werkte ik ook weer meer in de tuin tijdens die periode ...
Voorlopig doe ik nu dus maar ff zonder .............
Ik slik het nu helmaal NIET meer en ik heb al een aantal weken bijna geen rugklachten meer.
Ik kom ook niet meer gebroken mijn bed uit.
Nu hebben we 's winters altijd van die schapenvachten onderdekens op bed liggen, die heb ik ook sinds een paar weken verwijderd.
Ik weet nu niet of de vooruitgang van mijn rug te wijten is aan het niet slikken van Glucosamine (de combi van de HEMA) of aan het feit dat het effect van de traagschuim-matrassen nu beter is, zonder de onderdekens.
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re:Lizzy hoe gaat het met de Curcuma?

Berichtdoor Mevroi Kruim » Zo 28 Mei 2006, 14:49

Heeeee, dat is interssant om te lezen! Ik verhip nl al een paar weken van de pijn in m'n rug. Van de pony afgezeild, op m'n rechterheup gevallen. 2 weken er niet opgezeten vanwege te druk (verder weinig last), weer gaan rijden en auauauau. Kon er zelfs op een gegeven moment niet meer afkomen omdat m'n rechterbeen het niet meer deed en ik dat dus niet over de ponyrug heen gezwaaid kreeg. Rechts afstappen is ook niet mijn sterkste kant :-X maar uiteindelijk toch beneden gekomen. Fietsen en lopen ging prima.
Dus op naar de chiropractor, behandeld, en: fietsen en lopen ging niet meer. Zelfs zitten niet. En liggen ook niet (heb dus nu ook een pesthumeur vanwege slaaptekort). Terug naar de chiro, nieuwe behandeling: nog erger. Ik dus niet blij, maandag mag ik weer en ik hoop dat het nu wel helpt.
Maar ik was dus ook begonnen met extra gluco te slikken! Ik zal er eens mee stoppen, kijken of dat scheelt.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60284
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Lizzy hoe gaat het met de Curcuma?

Berichtdoor Lizzy » Zo 28 Mei 2006, 15:00

En heb ik het allerraarste dus nog niet eens verteld... ik krijg ook pijn in mijn nieren (nierstreek) van Glucosamine....
Cathelijn
5-sterren
Berichten: 3385
Lid geworden op: Ma 02 Aug 2004, 14:36
Locatie: Brabant

Re:Lizzy hoe gaat het met de Curcuma?

Berichtdoor Cathelijn » Zo 28 Mei 2006, 15:14

mmm, typisch allemaal. Ik werd alleen nogal misselijk van glucosamine. Vooral als ik 's avonds in bed lag werd ik niet goed. Ik had ook niet het idee dat het echt werkte, dat ik minder last had van mijn afbrokkelende kraakbeen, dus ben ermee gestopt. Misselijk gevoel was meteen weer over. Ik heb niet echt opgelet of ik ook meer pijn had (dus het was sowieso niet opvallend), maar minder iig niet.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60284
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Lizzy hoe gaat het met de Curcuma?

Berichtdoor Lizzy » Wo 31 Mei 2006, 11:52

En dames, hoe is het met jullie sinds je gestopt bent/de dosering hebt verlaagt?
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re:Lizzy hoe gaat het met de Curcuma?

Berichtdoor Mevroi Kruim » Wo 31 Mei 2006, 18:58

Nou, ik heb me de hele week gevoeld alsof ik door een vrachtauto overreden was :-X :-X. Vandaag weer naar de chiropractor en dit bericht, ze was niet blij, tikkie in de verdediging, hoewel ik niet heb gezegd dat het aan de behandeling lag ::) iig nu een rustige behandeling en volgende week weer. Ik voel me dus nu weer behoorlijk gemangeld maar hopelijk is het morgen beter.
*wendy*
5-sterren
Berichten: 1417
Lid geworden op: Di 10 Mei 2005, 13:52
Locatie: hoek

Re:Lizzy hoe gaat het met de Curcuma?

Berichtdoor *wendy* » Do 01 Jun 2006, 12:19

Dan heb ik hierop ook even een vraag.
Mijn Gandor krijgt dus ook Glucosamine en lijkt nog steeds veel pijn te hebben aan zijn ED elleboog. Ook heb ik het idee dat het helemaal niet helpt.
Zou ik eens een tijdje kunnen proberen te stoppen?

Als het dan erger word dan weet ik dat hij niet zonder kan, maar wie weet gaat het wel beter dan als hij zonder is?
Audrina
5-sterren
Berichten: 1591
Lid geworden op: Di 15 Jun 2004, 10:25

Re:Lizzy hoe gaat het met de Curcuma?

Berichtdoor Audrina » Do 01 Jun 2006, 15:59

Heb je al eens een ander merk gluco geprobeerd? Het ene merk werkt bij de ene hond wel en bij de andere hond niet en vice versa. ;)
Mayka
4-sterren
Berichten: 422
Lid geworden op: Di 10 Feb 2004, 18:24
Locatie: Veluwe
Contact:

Re:Lizzy hoe gaat het met de Curcuma?

Berichtdoor Mayka » Zo 11 Jun 2006, 11:37

Om ook maar even een positief geluid te laten horen over Gluco ;):

Sinds ik Mayka Glucobest geef (i.v.m. artrose) gaat het een heel stuk beter. Voorheen kwam ze nogal eens moeizaam overeind als ze daarvoor een keer te wild gerend had met een andere hond maar sinds de Glucobest gaat het echt fantastisch! Zelfs over boomstammen springen doet ze uit haarzelf weer ;D terwijl ze dat voorheen vermeed.

Als ik het een dag of twee vergeet (over de Cb was het standaard over het voer, nu met barf moet ik er echt goed aan denken) kan ik het al aan haar bewegingen zien.
geer
5-sterren
Berichten: 2502
Lid geworden op: Ma 28 Apr 2003, 17:15
Locatie: Amsterdam
Contact:

Re:Lizzy hoe gaat het met de Curcuma?

Berichtdoor geer » Zo 11 Jun 2006, 11:44

Eh, ik doe een gooi... Zou het er ook niet aan kunnen liggen wat de oorzaak van de klachten is in relatie tot het effect wat Gluco heeft? Ik kan me zo voorstellen dat wanneer je Gluco inzet bij 'rugpijn' die een hele andere oorzaak heeft dan bijvoorbeeld artrose-gerelateerde klachten, de werking van de Gluco (aanmaak van gewrichtsvloeistof, ondersteunend bij kraakbeenopbouw bladibla) juist pijn kan veroorzaken, terwijl het bij klachten die ontstaan als gevolg van een tekort daaraan juist helpt... Ik weet niet, maar ik kan me bijvoorbeeld zo voorstellen dat als er een wervel scheef zit, of een zenuw bekneld zit, de aanmaak van extra gewrichtsvloeistof of kraakbeen hier juist zorgt voor extra druk en dus extra pijn. Gekke gedachte?
Laatst gewijzigd door geer op Zo 11 Jun 2006, 11:44, 1 keer totaal gewijzigd.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60284
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Lizzy hoe gaat het met de Curcuma?

Berichtdoor Lizzy » Zo 11 Jun 2006, 11:57

geer schreef:Eh, ik doe een gooi... Zou het er ook niet aan kunnen liggen wat de oorzaak van de klachten is in relatie tot het effect wat Gluco heeft? Ik kan me zo voorstellen dat wanneer je Gluco inzet bij 'rugpijn' die een hele andere oorzaak heeft dan bijvoorbeeld artrose-gerelateerde klachten, de werking van de Gluco (aanmaak van gewrichtsvloeistof, ondersteunend bij kraakbeenopbouw bladibla) juist pijn kan veroorzaken, terwijl het bij klachten die ontstaan als gevolg van een tekort daaraan juist helpt... Ik weet niet, maar ik kan me bijvoorbeeld zo voorstellen dat als er een wervel scheef zit, of een zenuw bekneld zit, de aanmaak van extra gewrichtsvloeistof of kraakbeen hier juist zorgt voor extra druk en dus extra pijn. Gekke gedachte?


Nee, op zich niet. Maar dat verklaard niet het volgende: in een lichaam is nooit ieder gewricht aangetast door artrose. Dus als het gewricht dat wel aangetast is door artrose beter wordt, zijn er toch altijd nog vele gewrichten die wel gezond zijn en dus pijnlijk worden. Met andere woorden: als ik in mijn rug/heupen artrose heb en ik neem daar gluco voor in, dan krijg ik dus in al mijn andere, gezonde gewrichten, last.....
geer
5-sterren
Berichten: 2502
Lid geworden op: Ma 28 Apr 2003, 17:15
Locatie: Amsterdam
Contact:

Re:Lizzy hoe gaat het met de Curcuma?

Berichtdoor geer » Zo 11 Jun 2006, 12:14

Lizzy schreef:Nee, op zich niet. Maar dat verklaard niet het volgende: in een lichaam is nooit ieder gewricht aangetast door artrose. Dus als het gewricht dat wel aangetast is door artrose beter wordt, zijn er toch altijd nog vele gewrichten die wel gezond zijn en dus pijnlijk worden. Met andere woorden: als ik in mijn rug/heupen artrose heb en ik neem daar gluco voor in, dan krijg ik dus in al mijn andere, gezonde gewrichten, last.....


Mmmmja, daar zit ook weer wat in. En toch kan ik me voorstellen dat 'gezonde' gewrichten het wel aankunnen, wat extra smeer, maar dat het juist bij gewrichten 'waar al wat mis mee is', anders dan artrose, het voor pijn kan zorgen. Ik kan me voorstellen dat, als iets scheef zit, en het gewricht wordt soepeler door Gluco, deze verhoogde beweging en soepelheid bij een scheef gewricht, een vergroeiing of een beknelling juist voor extra wrijving en extra pijn zorgt... Omdat het gewricht dan wel soepeler wordt, maar de oorzaak van de pijn (bijvoorbeeld iets wat scheef zit) niet weg wordt genomen en misschien wel meer overlast bezorgt juist doordat het soepeler wordt. Zeg maar.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Lizzy hoe gaat het met de Curcuma?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast