Chemische castratie

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Chemische castratie

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
JolandaB
4-sterren
Berichten: 393
Lid geworden op: Wo 30 Jul 2003, 22:02
Locatie: Drenthe

Chemische castratie

Berichtdoor JolandaB » Di 23 Mei 2006, 23:48

Omdat de reu van een vriendin van mij prostaat problemen heeft ( heb hier al eerder een vraag over gesteld ) geeft de dierenarts haar het advies om de hond chemisch te laten castreren. Het betreft hier een dekreu en ze heeft morgen een afspraak voor een echo om uit te zoeken wat precies het probleem is. We moeten dus de echo nog even afwachten maar waarschijnlijk zit er een chemische castratie aan te komen en waarschijnlijk daarna een definitieve castratie.
Ik begrijp wel dat die Tardak e.d geen gezond goedje is maar heeft iemand enig idee hoelang je enigzins verantwoord die injecties kan geven? Moet je dan denken aan een half jaar of is twee keer ( ze zeggen dat het 3 a 4 weken werkt ) dus gedurende 2 maanden de max.

Hoorde trouwens dat een kliniek in Eersel in sommige gevallen zoals bij kostbare dekreuen de stof Finasteride inzet. Heb het eens bij Google ingetikt maar wat ik er over las is het een middel wat je niet gebruikt als je hond je lief is :-\
Iemand die er meer over weet ??

Gr. Jolanda
oebaya
5-sterren
Berichten: 1070
Lid geworden op: Vr 20 Jun 2003, 15:19
Locatie: België
Contact:

Re:Chemische castratie

Berichtdoor oebaya » Wo 24 Mei 2006, 08:05

Het hangt er vanaf natuurlijk wat de reden is, maar een vriendin van mij heeft een reu die gewoon een prostaatprobleem had. Eigenlijk geen achterliggende oorzaak, maar wel steeds vergrote prostaat. Allerlei middelen van de dierenarts waaronder chemische castratie, werkten wel, maar niet echt langdurig.
Op mijn advies is ze cranberrycapsules en zaagpalm gaan geven. De hond heeft geen problemen meer.
groetjes,
Nicolette
Gebruikersavatar
JolandaB
4-sterren
Berichten: 393
Lid geworden op: Wo 30 Jul 2003, 22:02
Locatie: Drenthe

Re:Chemische castratie

Berichtdoor JolandaB » Wo 24 Mei 2006, 11:02

Er is een uitslag van de echo. Er zit een cyste op de prostaat en hij zag ook een lichte verkleuring van het weefsel naast de cyste. Er is een biopt genomen van dat stukje weefsel.
De specialist had eigenlijk maar 1 advies en dat is castratie.

Groetjes,
Jolanda
Lil

Re:Chemische castratie

Berichtdoor Lil » Wo 24 Mei 2006, 11:44

Wat jammer!

Ik weet alleen dat Boris bij de chemische castratie depressief is geweest, blijkt een bijwerking te kunnen zijn (ik kan ook twee honden die voelen zich prettig bij zo'n chemische castratie). Hier is het inderdaad ook geeindigd in een definitieve castratie. Heb er geen spijt van, maar mijn kruising was toch niet geschikt om te dekken. Voor een dekreu is het erg sneu.
LaSkyler
3-sterren
Berichten: 109
Lid geworden op: Zo 10 Jul 2005, 15:35
Locatie: Tilburg

Re:Chemische castratie

Berichtdoor LaSkyler » Di 04 Jul 2006, 20:25

Heeft iemand hier ervaring met het gebruik van de cranberry capsules en zaagpalm bij een vergrote prostaat?
Erna
5-sterren
Berichten: 2271
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 19:49
Contact:

Re:Chemische castratie

Berichtdoor Erna » Wo 05 Jul 2006, 06:59

JolandaB schreef:

Hoorde trouwens dat een kliniek in Eersel in sommige gevallen zoals bij kostbare dekreuen de stof Finasteride inzet.
Gr. Jolanda


Ik heb geen antwoord op je oorspronkelijke vraag maar wanneer je een chemisch castratie gaat inzetten bij een dekreu zou wat mij betreft zijn carriere als dekreu voorbij zijn.
Gebruikersavatar
*Dorothea*
5-sterren
Berichten: 7164
Lid geworden op: Wo 23 Nov 2005, 20:31
Locatie: berkhout
Contact:

Re:Chemische castratie

Berichtdoor *Dorothea* » Wo 05 Jul 2006, 10:39

Erna schreef:Ik heb geen antwoord op je oorspronkelijke vraag maar wanneer je een chemisch castratie gaat inzetten bij een dekreu zou wat mij betreft zijn carriere als dekreu voorbij zijn.


Wil je dat even uitleggen? ??? Ik snap het niet helemaal.
sylvia
5-sterren
Berichten: 8612
Lid geworden op: Za 27 Dec 2003, 12:34
Locatie: Sint-Annaland

Re:Chemische castratie

Berichtdoor sylvia » Wo 05 Jul 2006, 11:49

Dorothea2 schreef:Wil je dat even uitleggen? ??? Ik snap het niet helemaal.


Een dekreu waar om welke reden ook medisch of vanwege gedrag een chemische castratie moet plaatsvinden zou voor mij ook afgedaan hebben als dekreu.Een dekreu moet helemaal 100% zijn en dat zegt niet dat hij nooit iets kan mankeren maar dan geen dingen waarbij je chemisch moet gaan castreren
*Axel*
5-sterren
Berichten: 606
Lid geworden op: Ma 22 Nov 2004, 10:15
Locatie: Tirol (A)

Re:Chemische castratie

Berichtdoor *Axel* » Wo 05 Jul 2006, 12:12

Je zou eerst eens kunnen proberen met iets homeopatisch. Als dit geen verbetering brengt zou ik zeker echt castreren en niet chemisch.
Mijn vorige DH had ook prostaatproblemen (ook vergroot en ontsteking), die is gecastreerd (alleen omdat er dus een medische oorzaak was) want ik ging nog niet de homeopatische toer op in die tijd. Binnen korte tijd was het probleem opgelost.
Gebruikersavatar
JolandaB
4-sterren
Berichten: 393
Lid geworden op: Wo 30 Jul 2003, 22:02
Locatie: Drenthe

Re:Chemische castratie

Berichtdoor JolandaB » Wo 05 Jul 2006, 14:10

Inmiddels is er meer bekend over het hele gedoe. Ze zijn bij Maarten Kappen geweest en daar is weer een echo gemaakt, op die echo was ook duidelijk een cyste te zien. Ze hebben een andre AB kuur meegekregen omdat hij vond dat de AB die ze eerst hadden niet geschikt was voor dit probleem. Er is ook sperma afgenomen is dit was wel goed de prostaatvloeistof was wel troebel. Een zaadlozing schijnt uit 3 dlen te bestaan nl. voorvocht, het sperma gedeelte en daarna prostaatvloeistof. Voor het invriezen van sperma wordt alleen het middelste gedeelte opgevangen.
Nu na 3 weken AB is ze weer terug geweest en is het sperma weer bekeken. Hij zei dat ze drie opties heeft, een behandeling met Finasteride, chemische castratie en de gewone castratie.
Ze is uiteindelijk naar haar eigen dierenarts teruggegaan en die heeft een chemische castratie gegeven, als dit goed aanslaat wordt de reu gecastreerd.

Gr. JolandaB
LaSkyler
3-sterren
Berichten: 109
Lid geworden op: Zo 10 Jul 2005, 15:35
Locatie: Tilburg

Re:Chemische castratie

Berichtdoor LaSkyler » Wo 05 Jul 2006, 21:14

isabel debacker schreef:Je zou eerst eens kunnen proberen met iets homeopatisch. Als dit geen verbetering brengt zou ik zeker echt castreren en niet chemisch.
Mijn vorige DH had ook prostaatproblemen (ook vergroot en ontsteking), die is gecastreerd (alleen omdat er dus een medische oorzaak was) want ik ging nog niet de homeopatische toer op in die tijd. Binnen korte tijd was het probleem opgelost.Mijn hond heeft een vergrote prostaat en mij is ook geadviseerd hem chemisch te laten castreren. Ik sta hier niet achter, mede omdat ik hier en daar gelezen heb dat er ook homeopathische mogelijkheden zijn, verder worden hier ook cranberry capsules en zaagpalm genoemd. Weet iemand hier iets meer van?
Erna
5-sterren
Berichten: 2271
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 19:49
Contact:

Re:Chemische castratie

Berichtdoor Erna » Wo 05 Jul 2006, 22:53

sylvia schreef:Een dekreu waar om welke reden ook medisch of vanwege gedrag een chemische castratie moet plaatsvinden zou voor mij ook afgedaan hebben als dekreu.Een dekreu moet helemaal 100% zijn en dat zegt niet dat hij nooit iets kan mankeren maar dan geen dingen waarbij je chemisch moet gaan castreren


Inderdaad, en tevens speelt mee dat er nog helemaal geen duidelijkheid is over wat voor invloed Tardac heeft op de invloed van het latere sperma. Ik zou dat risico niet nemen.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Chemische castratie

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten