Slechte werking van schildklier

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Slechte werking van schildklier

Berichtdoor Barfplaats

Oso-Bayou
4-sterren
Berichten: 391
Lid geworden op: Zo 16 Apr 2006, 13:20

Slechte werking van schildklier

Berichtdoor Oso-Bayou » Zo 07 Mei 2006, 10:20

Husky Oso heeft een zeer lage bloeddruk, een jaar geleden was hij moeilijker aan te prikken dan een hond die in shock was. Zijn vacht liet met zeer grote plukken los, ook de bovenvacht, dus grote kale plekken. Hij had een zeer lichtbruine vacht maar de nieuwe vacht werd donker bruin. Bloedonderzoek gaf de uitslag; schildklier werkt nauwelijks. Pillen om de functie van de schildklier te bevorderen kon hij niet verdragen, na 45 minuten zag je zijn flank nog behoorlijk trillen bij het ademhalen. Er is daarna een hartfilm gemaakt en daar werd duidelijk dat het hart niet krachtig genoeg pompt. Nu krijgt hij 's morgens na het eten digoxine 0,25 mg. Na drie weken was de kracht van het samentrekken van het hart enorm vooruitgegaan en goed te noemen. Nu is mijn da opzoek naar een niet chemisch middel om de werking van de schildklier te verbeteren. Oso heeft in het afgelopen jaar regelmatig last gehad van diarree met bloed en slijmproppen en perioden van overgeven, zo hevig dat hij zelfs een slok water niet binnen hield. Met div. soorten brokken geprobeert, maar geen verbetering. (eventjes voor 3a4 weken). Alle brokken zijn nu dan ook de deur uit, en als is zijn barf-menu nu nog niet compleet ik wil het niet aanvullen met brokken.
Elk advies is welkom, zeker als het zonder chemische middelen verbeterd kan worden.

Mickey
Timmy

Re:Slechte werking van schildklier

Berichtdoor Timmy » Zo 07 Mei 2006, 10:28

Weten ze ook waarom de schildklier nauwelijks werkt? M.a.w. is het primair of secundair?
Op wat voor manier verdraagt Oso de tabletten niet? In bijna alle gevallen worden na aanvang van de medicatie de klachten (tijdelijk) erger.

Gr.
Linda
Oso-Bayou
4-sterren
Berichten: 391
Lid geworden op: Zo 16 Apr 2006, 13:20

Re:Slechte werking van schildklier

Berichtdoor Oso-Bayou » Zo 07 Mei 2006, 10:43

Zijn hart fibreerde, hij was na een pilletje ruim 2 uur niet in staat om zich te bewegen hij kreeg ook duidelijk te weinig zurstof omdat het ademhalen zo moeilijk ging. Eerste dag toch 's morgens en 's avonds zijn pilletje gegeven, ook de volgende dag, maandagmorgen da om advies gevraagd en aangegeven dat ik nu een duidelijk zieke hond had, terwijl daarvoor had hij weinig uithoudingsvermogen en werd ook niet beter door de regelmatige beweging maar hij leek niet ziek. Avies: geef een half pilletje en observeer dan goed. Zijn hart ging toen 20 min. duidelijk zichtbaar te keer en daarna durde het nog bijna een uur voordat een regelmatige hartslag te voelen was. Conclusie... stop! meteen onderzoek of er een hartafwijking is. Daaruit kwam naar voren dat de pompkracht niet voldoende was hetgeen nu opgelost is met medicatie.
Mickey
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Slechte werking van schildklier

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 12 gasten