Ik ga binnenkort naar het slachthuis...

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Ik ga binnenkort naar het slachthuis...

Berichtdoor Barfplaats

Sofie
5-sterren
Berichten: 618
Lid geworden op: Za 21 Feb 2004, 10:01
Locatie: België

Ik ga binnenkort naar het slachthuis...

Berichtdoor Sofie » Di 25 Apr 2006, 17:18

Hehe binnenkort weer een nieuwe oplading in het slachthuis. Ik ga het volgende bestellen:
Vleesbotten:
- lamsribben
- kalfswervels/ribben
- konijnenschouders/koppen
- eendendijen
- kippennekken/vleugels/dijen

Indien ze het hebben:
- geitenribben
- lamsnekken
- karkassen van ree/haas/konijn

Spiervlees:
- lamsvlees
- kalfsvlees
- paardenvlees
- kalkoenvlees
- rundsvlees

Indien ze het hebben:
- kopvlees
- geitenvlees
- strotten

Orgaanvlees:
- runderpens
- schapenpens
- lamslever/nier/hart
- konijnenlever
- kippenmaag/hart/lever

Nu heb ik nog volgende vragen:
- hebben jullie nog aanvullingen voor mijn lijstje? (met name orgaanvlees)
- indien ik wervels/ribben van het kalf neem, kan ik die zelf makkelijk in porties verdelen?
- zijn lamsnekken groot? Kan ik dat ook makkelijk zelf verdelen?
- zijn die ree/haas karkassen aan te raden?
- kopvlees: dat is enkel van het rund zeker?
- wat houd strotten nu weer juist in? Is dat spiervlees of vleesbot?
- is het goed als ik enkel runderpens neem? Of best wat afwisselen met schapenpens?
- kan ik best wel/geen orgaanvlees van het kalf nemen?

Bedankt hé!
Doedels
5-sterren
Berichten: 1119
Lid geworden op: Vr 13 Mei 2005, 21:13
Locatie: Flevoland
Contact:

Re:Ik ga binnenkort naar het slachthuis...

Berichtdoor Doedels » Vr 28 Apr 2006, 23:08

Sofie schreef:Nu heb ik nog volgende vragen:
- hebben jullie nog aanvullingen voor mijn lijstje? (met name orgaanvlees)
Geen aanvulling. het ziet er heel kompleet uit.
- indien ik wervels/ribben van het kalf neem, kan ik die zelf makkelijk in porties verdelen?
Met een hakbeiltje wel. Reken er wel op dat je keuken er uit ziet als een slachthuis ;D Als je dat niet ziet zitten, kun je vragen of de slager de ribben in porties wil verdelen.
- zijn lamsnekken groot? Kan ik dat ook makkelijk zelf verdelen?
Groot is een relatief begrip. Hoe groot is jouw hond? Lamsnekken zijn zo groot als de nek van een lam ;D 8) Met een hakbeiltje zijn ze goed in mootjes te hakken.
- zijn die ree/haas karkassen aan te raden?
Haas karkassen zijn prima, maar niet elke hond lust haas. met ree karkassen heb ik geen ervaring. Het moet i.i.g. van een jong dier zijn, anders is het te hard.
- kopvlees: dat is enkel van het rund zeker?
Ja, van het schaap mag het niet verkocht worden.
- wat houd strotten nu weer juist in? Is dat spiervlees of vleesbot?
vleesbot
- is het goed als ik enkel runderpens neem? Of best wat afwisselen met schapenpens?
Ik wissel het zelf af, maar enkel rund is prima.
- kan ik best wel/geen orgaanvlees van het kalf nemen?
lever en nier zou ik van het kalf nemen omdat dat minder afvalstoffen bevat dan van het rund. Andere organen zou ik van het rund nemen omdat het meer voedingswaarde bevat dan kalf.
Lizzy
Moderator
Berichten: 55310
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Ik ga binnenkort naar het slachthuis...

Berichtdoor Lizzy » Za 29 Apr 2006, 18:56

Sofie schreef:Nu heb ik nog volgende vragen:
- hebben jullie nog aanvullingen voor mijn lijstje? (met name orgaanvlees)

Poeh! Als je dit allemaal op 1 adres kunt krijgen: ben je een mazzelaar!!! Kun je ook runderhart krijgen daar? Is altijd leuk voor de afwisseling!

- indien ik wervels/ribben van het kalf neem, kan ik die zelf makkelijk in porties verdelen?

Wel als je een goed hakbijltje hebt

- zijn lamsnekken groot? Kan ik dat ook makkelijk zelf verdelen?

Nee, ik vind ze niet gemakkelijk te verdelen, nekken. Het bot is ook vrij hard. Maar, het hangt er erg vanaf hoe de uitbener de nekken laat. Als ze erg lang zijn, kun je ze wel in porties hakken met een flink bijltje.

- zijn die ree/haas karkassen aan te raden?

Ja zeker!

- kopvlees: dat is enkel van het rund zeker?

Kalf, rund en varken. Dat van varken zou ik niet nemen en als je kunt kiezen tussen rund en kalf: rund nemen!

- wat houd strotten nu weer juist in? Is dat spiervlees of vleesbot?

Niet 100% van beide. Het is vaak veel spiervlees met kraakbeen. Maar, ideaal hoor, strot! Als je ze kunt krijgen: meenemen!

- is het goed als ik enkel runderpens neem? Of best wat afwisselen met schapenpens?

Ik gebruik alleen runderpens. Maar als je kunt afwisselen: prima!

- kan ik best wel/geen orgaanvlees van het kalf nemen?

Ja, lever en nier en hart is allemaal prima, van kalf!
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Ik ga binnenkort naar het slachthuis...

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten