Discus Hernia bij Duitse Herder

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Discus Hernia bij Duitse Herder

Berichtdoor Barfplaats

Tazmanian
1-ster
Berichten: 2
Lid geworden op: Za 22 Apr 2006, 13:56
Locatie: Hamme

Discus Hernia bij Duitse Herder

Berichtdoor Tazmanian » Za 22 Apr 2006, 14:08

Hallo,

wij hebben vorig jaar een Duitse Herder geadopteerd. Was bij zijn vorig baasje uitgebroken en om een lang verhaal kort te maken .... een kort tijd later hebben we deze hond gekregen.

Xavier (zo noemt de hond) is 7 jaar. Hij was altijd heel actief en heel aanhankelijk. Echter gisteren kon hij plots niet meer goed lopen op de achterste poten. 'S morgens vastgesteld en in de namiddag was het al veel slechter gesteld. Dan maar meteen naar de dierenarts gegaan. Hij heeft een discus hernia vastgesteld. Volgens de dierenarts is het 2 voor 12 de komende weken moet de hond volledig platte rust hebben. Hij schat de kans dan groot in dat het nog goed komt.

Heeft er iemand ervaring of tips hoe we de hond het best kunnen behandelen. Op sommige sites heb ik zelfs gelezen over een operatie. Is dit nodig of kan alles goed komen met platte rust?

We hebben gisteren ook een bench gaan halen zodat de hond snachts niet probeert om op stap te gaan.
Zonder hulp kan hij zich helemaal niet meer rechtszetten. Gisterenavond heeft hij al liggend zijn behoefte gedaan in de tuin. Vanmorgend had hij al iets meer steun maar alles behalve goed. We moeten hem nu 2 medicaties geven. Een met cortizonen en een andere (ACP) om de hond kalm te houden. Dit heeft dan wel weer als neveneffect dat hij ook in de voorpoten geen steun meer heeft.

Graag jullie tips hierover.
Ik wil de hond niet nodeloos laten leiden als er geen zicht is op verbetering. Deze morgend ging hij liggen waarschijnlijk op een slechte manier en was hij aan het huilen van de pijn :(
Gebruikersavatar
Jolly
5-sterren
Berichten: 2513
Lid geworden op: Vr 09 Mei 2003, 08:51
Locatie: Breezand

Re:Discus Hernia bij Duitse Herder

Berichtdoor Jolly » Za 22 Apr 2006, 14:13

oww wat lijkt me dat moeilijk voor jullie om de hond zo te zien.
Ik ken het tottaal niet, maar wilde jullie wel ff sterkte wensen met welk besluit je ook neemt.
Gebruikersavatar
Nitus
5-sterren
Berichten: 3839
Lid geworden op: Ma 23 Feb 2004, 15:08
Locatie: Gorssel
Contact:

Re:Discus Hernia bij Duitse Herder

Berichtdoor Nitus » Za 22 Apr 2006, 14:17

ohh wat triest zeg :'(. Ik kan je helaas geen tips geven en wens je veel sterkte.
conleeuw
5-sterren
Berichten: 4130
Lid geworden op: Ma 18 Jul 2005, 14:12
Locatie: duiven (GLD)
Contact:

Re:Discus Hernia bij Duitse Herder

Berichtdoor conleeuw » Za 22 Apr 2006, 14:28

lijk me echt erg om een actieve redelijke jonge hond zo te zien.
Ik spreek hier voor mijzelf, persoonlijk vindt ik dit soort verplichte rust weken lang hond-onteerend, vooral als hij dan nog blijkbaar genoeg pijn heb zodat hij het uitschreeuwt. Ik zou zeker een specialist raadplegen indien mogelijk, en indien de prognose dezelfde is zou ik hard en diep nadenken of ik mijn hond weken lang in dit soort omstandigheden wil doen leven met de oog op een mogelijk (want zeker is het niet als ik het goed begrijp) herstel, zei het compleet of gedeeltelijk. Ik zou gaan twijfelen of ik mijn hond een gunst doe of dat ik het voor mezelf doe. Dit is geen kritiek op jou, maar meer hoe ik denk. Ik denk voor mijzelf dat ik ernstig en diep zou nadenken en met mijn da bespreken of euthenasie niet een te overwegen optie moet zijn. Nou moet ik erbij zeggen dat ik redelijk nuchter/strikt ben wat betreft hoe ver ik ga met mijn honden, dus geen chemo kuur, geen onnodige lijden, maar dat moet ieder voor zich uitmaken.
Ik hoop niet dat ik door dit op te schrijven aanstoot geef, maar het komt wel uit mijn denkwijze en uit mijn hart.
Heel veel sterkte en wijsheid met de verloop van deze aandoening.
Connie
ginny
3-sterren
Berichten: 132
Lid geworden op: Ma 12 Dec 2005, 19:26

Re:Discus Hernia bij Duitse Herder

Berichtdoor ginny » Za 22 Apr 2006, 15:27

heel veel sterkte!!!!! het is zo erg om je hond zoveel pijn te zien lijden, moeilijk hoor, bij zulk acute heftige pijn. :(

en connie wat jij schrijft zo denk ik er ook over, wij hebben nu met ons bulletje hetzelfde dilemma, we houden haar al weken lang rustig en in de keuken, maar ik denk ook zo vaak wat heb je toch een leven op deze manier, je kan niet eens ongedwongen jonge hond zijn, afhankelijk van onze uitslag maandag, neem ik ook een beslissing voor haar en niet voor ons zelf.

groetjes simone
Tazmanian
1-ster
Berichten: 2
Lid geworden op: Za 22 Apr 2006, 13:56
Locatie: Hamme

Re:Discus Hernia bij Duitse Herder

Berichtdoor Tazmanian » Za 22 Apr 2006, 15:54

Bedankt voor al jullie steunbetuigingen.

Wel even rechtzetten dat de pijn die hij vanmorgend heeft gehad tot nu toe eenmalig was. De rest van de dag heeft hij hier al platte rust gehouden zoals de dokter het had aangegeven.

Pijn heeft hij voorlopig dus niet.

Woensdag hebben we een nieuw afspraak bij de dierenarts. Afhankelijk van het resultaat zullen we de beste keuze voor de hond maken.

Ik had er bij de consultatie gisteren zelf al even op aangestuurd maar de dierenarts vindt het te vroeg om nu al zulk besluit te nemen.

Wat het meeste pijn doet is dat hij donderdag nog vrolijk zat rond te lopen in de tuin, en op een nacht tijd dan zulke ommekeer te zien zonder dat er hier vroeger ene aanleiding toe is geweest ..... :'(
Lizzy
Moderator
Berichten: 60278
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Discus Hernia bij Duitse Herder

Berichtdoor Lizzy » Za 22 Apr 2006, 22:11

Ik heb een Basset gehad met een hernia. Ook prednison gekregen, maar beslist geen platte rust. Volgens mij zijn dit een beetje verouderdere theorieen... Ik zou zelf zeker ook een orthomanueel therapeut of chiropractor inschakelen! En ik zou herniavetsem van VSM geven.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Discus Hernia bij Duitse Herder

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten