minder beweging minder eten?

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

minder beweging minder eten?

Berichtdoor Barfplaats

Lil

minder beweging minder eten?

Berichtdoor Lil » Ma 17 Apr 2006, 17:34

Ik kan Boris helaas de komende twee weken nauwelijks beweging geven, tenzij er een reddende engel komt die hem gaat uitlaten ;). Nu vraag ik me af of ik dan net zoals bij de paarden de portie voer met de helft moet verminderen. Op dit moment is hij nog vrij dun (ben net terug van 10 dagen zeeland, kon het voer niet aanslepen, dus is hij vier kilo afgevallen). Weet alleen niet of het net zoals bij paarden slecht voor de gezondheid is om dezelfde hoeveelheid eten te geven tijdens de rust. Uiteraard wil ik niet dat hij onder de 20 kilo komt, maar zijn gezondheid gaat voor. Wordt hij dikker omdat hij minder beweegt krijgt hij uiteraard minder eten. Dus wie weet of ik meteen minder moet gaan voeren?
roefus

Re:minder beweging minder eten?

Berichtdoor roefus » Ma 17 Apr 2006, 17:47

Lil schreef:Ik kan Boris helaas de komende twee weken nauwelijks beweging geven, tenzij er een reddende engel komt die hem gaat uitlaten ;). Nu vraag ik me af of ik dan net zoals bij de paarden de portie voer met de helft moet verminderen. Op dit moment is hij nog vrij dun (ben net terug van 10 dagen zeeland, kon het voer niet aanslepen, dus is hij vier kilo afgevallen). Weet alleen niet of het net zoals bij paarden slecht voor de gezondheid is om dezelfde hoeveelheid eten te geven tijdens de rust. Uiteraard wil ik niet dat hij onder de 20 kilo komt, maar zijn gezondheid gaat voor. Wordt hij dikker omdat hij minder beweegt krijgt hij uiteraard minder eten. Dus wie weet of ik meteen minder moet gaan voeren?


Vier kilo afgevallen in tien dagen??? ::)
Dat vind ik drastisch, hoor.
Ik geloof niet dat ik hem nu minder ging geven.
jon
5-sterren
Berichten: 591
Lid geworden op: Do 04 Aug 2005, 17:51

Re:minder beweging minder eten?

Berichtdoor jon » Di 18 Apr 2006, 11:03

Ik gaf hem ook niet minder!
conleeuw
5-sterren
Berichten: 4130
Lid geworden op: Ma 18 Jul 2005, 14:12
Locatie: duiven (GLD)
Contact:

Re:minder beweging minder eten?

Berichtdoor conleeuw » Di 18 Apr 2006, 13:22

Vooral gezien het feit dat hij redelijk wat afgevallen is de afgelopen tijd, zou ik zeker niet meteen gaan minderen, als je merk dat hij iets te zwaar wordt, kan je alsnog zijn hoeveelheden aanpassen, maar dan niet halfveren, lijk mij te drastisch. Gewoon voeren op de oog, wordt hij te zwaar, iets minder eten geven.
Lil

Re:minder beweging minder eten?

Berichtdoor Lil » Wo 19 Apr 2006, 07:39

Dus bij honden is er geen gevaar voor dramatische spierziektes als ze tijdens rust toch gewoon te eten krijgen??? Paarden kunnen namelijk (ongeacht wat ze wegen) erg ziek worden als ze tijdens rustdagen de gewone hoeveelheid voer krijgen.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:minder beweging minder eten?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Lizzy en 5 gasten