update conditie joey

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

update conditie joey

Berichtdoor Barfplaats

andres
2-sterren
Berichten: 76
Lid geworden op: Di 27 Dec 2005, 17:14
Locatie: Hilversum

update conditie joey

Berichtdoor andres » Za 01 Apr 2006, 21:50

:'( We hebben een tijd niet laten horen hoe het gaat met onze Joey. De laatste berichten waren dat het de goede kant opging. Dat was ook zo, de grootste rode jeukende plekken werden rustiger, hij kreeg meer energie. Maar een week of 3 geleden begon hij steeds meer en intensiever op de poten te knagen. We waren inmiddels begonnen met het geven van pens en kalfsknarretjes. Aanvankelijk leek dat goed te gaan maar toen het geknaag op de poten begon weer terug op louter KVV lam. Sindsdien gaat het gestaag bergafwaarts. 3 weken geleden waren de borstkas, buik en liezen helemaal schoon. Alleen de rug bleef een probleem, enorme dikke korsten. Als we hem gewassen hadden waren de korsten even weg, maar kort daarop werden de plekken vochtig waarna er plakkerige korstjes ontstonden die later weer dikke droge korsten werden. De hele rug ging dan trekken, en dan smeerden we er maar weer Calendula op. Bij open plekken Hydrocorthiderm. Na een week was de vacht keihard en vuil waarna we hem maar weer gingen wassen en dan begon het proces weer van voren af aan. De rug wordt niet beter en ook op de borst, buik en liezen verschijnen weer de nodige rode plekken en korsten. Om wanhopig van te worden! Ook hebben we alweer een aantal teken van hem afgehaald. We geven hem nu Groene Os Probiotica, Sulphur (i.o.m. Tannetje) en Chinese Kruiden. Kunnen dit nog steeds ontgiftingsverschijnselen zijn, allergiereacties op het rundvlees, wie o wie ?
Lizzy
Moderator
Berichten: 60275
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:update conditie joey

Berichtdoor Lizzy » Za 01 Apr 2006, 22:05

Moeilijk te zeggen, waar dit een reactie op is. Dat is de pest met huidproblemen. Ze kunnen overal door veroorzaakt worden! Van ander waspoeder tot mijten, schimmels, gisten tot allergieen voor graspollen, allergieen voor voedingsstoffen en huidproblemen kunnen bijv. verergeren bij warmte en aanraking met water.

In jouw geval kan het best zijn van de rund. Of de warmte (weersverandering) of ontgiften. Maar ja, kom er maar eens achter!

Is het een optie om eerst eens een eliminatie-dieet te gaan doen? Om eerst gewoon dat eens uit te sluiten, voeding? Van welk dier heeft Joey nog nooit eerder het vlees gegeven? Eend? Geit? Konijn? Het meest simpele is om Joey een week of 6 a 10 gewoon alleen vlees van bijv. konijn te geven. En dan het liefst het hele konijn. Dus de rauwe botten, het vlees en het orgaanvlees. En verder niks! Niks geen snackje, niks geen koekje, niks geen korstje brood en niks van straat pikken.

Als de problemen dan binnen deze weken verdwenen zijn: dan weet je het dus. Dan is het de voeding. Om erachter te komen wat het precies is, ga je na die 6 tot 10 weken iedere 2 weken iets nieuws aan het menu toe voegen. Dus bijv. kip. Je houdt een dagboekje bij en als hij in deze 2 weken reageert op de kip: bingo! Kunnen er nog meer dingen zijn hoor, waar hij niet tegen kan. Je moet - als je bingo hebt - terug naar de basis, bijv. konijn, en weer opnieuw beginnen. Een nieuw ding (behalve kip) per 2 weken toevoegen.

Als de voeding helemaal niks doet: dan weet je in ieder geval 1 ding: het ligt gewoon niet aan de voeding. En dus moet er iets anders zijn. Niet eenvoudig uit te zoeken, maar je hebt dan tenminste 1 vraagteken geelimineerd. Vanuit daar ga je weer verder.
andres
2-sterren
Berichten: 76
Lid geworden op: Di 27 Dec 2005, 17:14
Locatie: Hilversum

Re:update conditie joey

Berichtdoor andres » Zo 02 Apr 2006, 13:48

Maar kan het zo lang duren voordat de verschijnselen die evt. door het rundvlees veroorzaakt worden weer verdwijnen?
Lizzy
Moderator
Berichten: 60275
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:update conditie joey

Berichtdoor Lizzy » Ma 03 Apr 2006, 09:59

andres schreef:Maar kan het zo lang duren voordat de verschijnselen die evt. door het rundvlees veroorzaakt worden weer verdwijnen?


Meestal worden de problemen binnen enkele weken, wanneer je de hond weghoudt van hetgeen hij allergisch is, binnen dagen tot weken minder. Dus grote kans dat het iets anders is als rund. Maar ja, dat vind je alleen maar uit door een eliminatie-dieet te gaan doen... (het feit dat de problemen alleen maar erger werden op lam&rijst zegt mij dat hij of allergisch is voor iets dat ook in lam&rijst zit of dat het niks met voeding te maken heeft. Maar ja, ook om dat laatste te kunnen zeggen moet je een eliminatiedieet doen).
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:update conditie joey

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Too en 2 gasten