Bach remedie.

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Bach remedie.

Berichtdoor Barfplaats

Femke
5-sterren
Berichten: 3903
Lid geworden op: Za 21 Jun 2003, 23:14
Locatie: Almere

Bach remedie.

Berichtdoor Femke » Ma 26 Jan 2004, 15:18

Hoihoi,

Ik heb het weekend dat boekje " bach remedies voor honden en paarden" doorgeworsteld. Ik kan van een heleboel honden in mijn omgeving het type eruit plukken, behalve van mijn eigen natuurlijk....... :-\. Sommige types kloppen voor een deel maar het andere deel dan weer totaal niet...
Ook als ik kijk naar symptoomremedies dan klopt van een aantal remedies de helft van de omschrijving....maar de andere helft totaal niet.

Ik heb het boek nu geleend aan mijn beste vriendin die Sunday ook heel goed kent, misschien kan zij zeggen wat het beste op Sunday van toepassing is.

Hoe kan ik er nou achter komen welke remedie ik moet hebben om hem te geven? Of moet ik van alle remedies waar een deel wel van toepassing is op Sunday bij elkaar gebruiken? Ik wil me eerst echt goed verdiepen voordat ik eraan begin.

En ik kom op internet vaak ´bach rescue remedie´ tegen, ook bij angst- en overgevoeligheidsklachten. Is dit alleen bruikbaar bij acute angst, of ook bij Sunday zijn gedrag, wat langzaamaan steeds iets angstiger wordt?

Als je meer informatie nodig hebt over hoe Sunday een beetje in elkaar zit, en wat zijn klachten zijn zal ik me daar woensdag eens flink over buigen (ben nu eerst 2 dagen weg)

Ondertussen spit ik verder op internet.....
~anna~
5-sterren
Berichten: 1387
Lid geworden op: Zo 09 Nov 2003, 22:13
Locatie: Brabant
Contact:

Re:Bach remedie.

Berichtdoor ~anna~ » Ma 26 Jan 2004, 18:13

Je kan ook naar een erkend Bach bloesem therapeut bij jou in de buurt.Met jou informatie en door te kijken naar je hond en vaak met behulp van een pendel gaat ze op zoek welke remedie bij hem past.Ze maakt dan een flesje voor jou hond klaar hoef je zelf niet al die flesjes te kopen.Vaak op hondenscholen zit er tussen de instructeurs wel iemand die Bach therapeut is.
Of zelf de opleiding gaan volgen is maar een idee ;D in ieder gval succes!
Lizzy
Moderator
Berichten: 60368
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Bach remedie.

Berichtdoor Lizzy » Ma 26 Jan 2004, 21:00

Hoi Femke, yup, da's de pest bij je eigen hond.... da's veel moeilijker te bepalen, vreemd genoeg. Dus, het idee om een ander er naar te laten kijken is heel goed. En, je kunt natuurlijk ook 2 of 3 (en volgens mij zelfs 4) verschillende bach's bij elkaar mengen (die 2 of 3 die jij hebt best vindt passen).
Groetjes, Lizzy
p.s., de rescue is ook een mengsel van meerdere bach's. Ik zou eerst proberen om hem te typeren.
oebaya
5-sterren
Berichten: 1070
Lid geworden op: Vr 20 Jun 2003, 15:19
Locatie: België
Contact:

Re:Bach remedie.

Berichtdoor oebaya » Di 27 Jan 2004, 08:40

Hoi Femke,

Nu mogen de meeste honden geen winkels meer in, maar je kan het proberen en je hond meenemen. Neem de remedies die jij denkt die goed zijn en laat de hond aan het dopje ruiken. Als het goed is, zie je dan vanzelf welke remedie goed voor hem is. En wil hij er geen een, dan moet je verder zoeken en weer een ruiktest doen.
Kom je er echt niet uit, dan kan je beginnen met Marjolein, dat geeft troost en werkt vrij breed.
Bach Rescue zou ik niet gaan gebruiken. Dat is eigenlijk een EHBO-middel als de hond een shock heeft opgelopen en ik gebruik het bij mijn teefje als ze een maand voor de loopsheid gigantisch in een dip gaat en begint te trillen. Maar met Bach Rescue moet je echt zuinig omspringen.
gr.
Nicolette
Femke
5-sterren
Berichten: 3903
Lid geworden op: Za 21 Jun 2003, 23:14
Locatie: Almere

Re:Bach remedie.

Berichtdoor Femke » Di 27 Jan 2004, 12:29

Hoihoi

Ik heb gisteren in de trein een aantal remedies opgeschreven waarvan ik dacht dat ze wel op Sunday van toepassing zijn, 2 type remedies en 3 symptoom remedies.

En anders ga ik inderdaad eens iemand opzoeken die er meer verstand van heeft dan ik.

Ik zal vanavond even een verhaaltje neerzetten over hoe of wat.

PS: een cursus lijkt me harstikke leuk, ga ik ook zeker een keer doen, moet alleen eerst mijn studie afmaken en de motivatie daarvoor ik momenteel al nihil ::) ::)

Femke
Roeleke
1-ster
Berichten: 15
Lid geworden op: Ma 05 Jan 2004, 10:45

Re:Bach remedie.

Berichtdoor Roeleke » Zo 08 Feb 2004, 15:35

Bachremedies zijn remedies die helpen transformeren. Omdat elk mens en dier weer anders is, is een kombi van Bachremedies vaak de uitkomst.

Om zo maar even de goeie te kunnen uitzoeken uit een boekje, is ook een klus. Verder vind ik het advies bij de reformwinkels ook zeer summier, aangezien deze mensen vaak niet de echte werking kennen, of iemand moet er echt al in geïnteresseerd zijn en zich er echt in verdiept hebben.

Zelf pendel ik de remedies uit, want onbewust weet ik meer dan bewust.

De Healing Herbs zijn als de zelfde samenstelling zoals dr. Bach het vroeger heeft bedoeld. De tegenwoordige Bachremedies zijn minder sterk, sinds de vercommercialisering van de remedies.

Roeleke
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Bach remedie.

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast