Bloedneus....(en rabiës enting)

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Bloedneus....(en rabiës enting)

Berichtdoor Barfplaats

amber13
4-sterren
Berichten: 460
Lid geworden op: Do 21 Apr 2005, 10:44
Locatie: Drenthe

Bloedneus....(en rabiës enting)

Berichtdoor amber13 » Do 30 Mar 2006, 09:00

Gistermiddag ben ik met Tara en Jamie even bij de da geweest voor een Rabiës enting, omdat we in mei naar Denemarken gaan. Na de enting ben ik gelijk doorgereden naar het bos om met een lekkere wandeling het nare prikje te vergeten (en ze wáren toch zielig bij de da ;))
WE lopen net in het bos, rent Jamie op Tara af, maar glijdt onderuit en met z'n tweeën lagen ze op de grond, een erg komisch gezicht overigens. Ik heb even gekeken of ze zich niet bezeerd hadden, maar ze speelden gewoon door. Op gegeven moment, een paar minuten na de val, komt Jamie mijn richting uit lopen, en tot m'n grote schrik zaten z'n poten en borst onder het bloed!! Dus ik roep hem bij me om te kijken waar het weg komt, in stralen komt het uit z'n rechter neusgat. Het kwam echt uit z'n neus, niet van een verwonding op z'n neus. Pfffff schrik!! :o Gelijk met m'n mobiel de da gebeld, maar daar werd ik in de wacht gezet, na enkele minuten begon Jamie's neus wat zachter te bloeden en hij speelde ook gewoon vrolijk verder (met als gevolg dat ik met een met bloed besmeurde Westy de rest van de wandeling mocht lopen) Na ong 5 min kreeg ik eindelijk de assistente aan de telefoon, die zei dat hij ws iets beschadigt had in z'n neus toen hij was gevallen, en dat schijnt heel erg te bloeden altijd, maar niet heel ernstig te zijn. Ik moets het maar even aankijken, en als het niet stopte met bloeden, of als Jamie ineens sloom werd en niet meer wou eten en drinken, moest ik direkt langskomen. Als vrij snel stopte het bloeden weer helemaal en Jamie had nergens last van.
Vanmorgen had Jamie dus ineens geen zin in eten (terwijl hij normaal verzot is op eten). De enige keer dat hij niet wou eten, was toen hij echt wat ziek was. Na 15 min. had hij eindelijk z'n bak leeg, hij zat echt met lange tanden te eten. Toen de bak leeg was begon hij als een idioot met Tara te spelen en met botten te gooien, dus ziek is hij niet, ontlasting was ook goed vanmorgen.

Mijn vragen:
Heeft iemand dit ook wel eens gehad bij z'n hond, een bloedneus, en was dit eenmalig, of was de neus vanaf toen extra gevoelig en gebeurde het vaker? Kan ik nog iets doen om dit in het vervolg te voorkomen? Zal de rabiësenting er wat mee te maken kunnen hebben? Jamie valt nl wel vaker beroerd, maar heeft dit nog nooit gehad.
En kan het gebrek aan eetlust aan de Rabiësenting liggen, of zal het toch met z'n bloedneus te maken hebben?

Andere ervaringen zijn ook welkom!
conleeuw
5-sterren
Berichten: 4130
Lid geworden op: Ma 18 Jul 2005, 14:12
Locatie: duiven (GLD)
Contact:

Re:Bloedneus....(en rabiës enting)

Berichtdoor conleeuw » Do 30 Mar 2006, 11:26

Tjeetje dat was zeker even schrikken, een gebrek aan eetlust heb ik ook wel bij mijn honden gezien na een rabies enting, maar bloedneus nog nooit. De schotse collie van mijn vriendin had in volle vaart tegen een lantaren paal opgelopen met zijn kop (keek om terwijl hij vooruit renden, hij nog jong) en toen had hij heel even een bloed neus(niet lang en qua erg bloeden viel het ook wel mee) , maar Quint heeft het daarna nooit weer gehad. Dat is ook de enige hond die ik ooit met bloedneus heb meegemaakt. Aan mij heb je niet veel ben ik bang ;)
Gebruikersavatar
Hitam
5-sterren
Berichten: 5684
Lid geworden op: Ma 15 Sep 2003, 11:44
Locatie: Otterlo
Contact:

Re:Bloedneus....(en rabiës enting)

Berichtdoor Hitam » Do 30 Mar 2006, 11:35

Als er duidelijk sprake is van een verwonding is het niet alarmerend. Anders kan het zinvol zijn om de stolling te laten controleren.
amber13
4-sterren
Berichten: 460
Lid geworden op: Do 21 Apr 2005, 10:44
Locatie: Drenthe

Re:Bloedneus....(en rabiës enting)

Berichtdoor amber13 » Vr 31 Mar 2006, 09:20

Gisteravond heeft Jamie gelukkig weer met smaak gegeten, en ik kan verder niet aan hem merken dat hij zich niet goed voelt. De bloedneus zal wel gewoon door de val zijn gekomen, hopen dat hij er van geleerd heeft en in het vervolg ff wat voorzichtiger is...(maar dat zal ook wel niet ::))
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Bloedneus....(en rabiës enting)

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: KarenH en 1 gast