Hoe doen jullie dat?

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: pluk

Barfplaats
Gesponsord bericht

Hoe doen jullie dat?

Berichtdoor Barfplaats

charmed
5-sterren
Berichten: 3723
Lid geworden op: Do 19 Jan 2006, 17:51

Hoe doen jullie dat?

Berichtdoor charmed » Vr 24 Mar 2006, 11:26

::) Hoe doen jullie dat? Ik laat de carnibest ontdooien buiten de koelkast, als ik hem open maak leg ik hem in de koelkast, als ze dan eten moeten moet het op kamertemperatuur, dan moet ik het dus weer heel lang buiten de koelkast laten staan voordat ik het kan geven.

Zo'n rol carnibest van 1 kg gaat er hier in een dag door en nog een klein beetje, zou ik dit na ontdooien een hele dag naast de koelkast kunnen laten liggen?
*Natasja*
5-sterren
Berichten: 3629
Lid geworden op: Za 03 Sep 2005, 16:43
Contact:

Re:Hoe doen jullie dat?

Berichtdoor *Natasja* » Vr 24 Mar 2006, 11:27

Hier krijgen ze altijd eten na de grote wandelingen, dus haal ik het vóór we weggaan uit de koelkast. Het ligt dan 1 à 1,5 uur op het aanrecht, dus als we terugkomen is het op kamertemperatuur.
Gebruikersavatar
Audrina
5-sterren
Berichten: 1591
Lid geworden op: Di 15 Jun 2004, 10:25

Re:Hoe doen jullie dat?

Berichtdoor Audrina » Vr 24 Mar 2006, 12:06

Je kan ook dat beetje dat je nodig hebt uit de rol knijpen en dat op temperatuur laten komen en het deel wat je niet nodig hebt in de koelkast laten liggen.
Gebruikersavatar
K@rin
5-sterren
Berichten: 2045
Lid geworden op: Do 16 Okt 2003, 13:51
Locatie: ergens op het randje van de Achterhoek
Contact:

Re:Hoe doen jullie dat?

Berichtdoor K@rin » Vr 24 Mar 2006, 12:22

Als je uitkient, dat het ontdooit is, wanneer ze moeten eten, dan kun je het direct op kamertemp. geven.
Is er wat over, dan de koelkast in en voor de volgende maaltijd ca. 1 uur van te voren weer uit de koelkast halen.
Cathelijn
5-sterren
Berichten: 3085
Lid geworden op: Ma 02 Aug 2004, 14:36
Locatie: Brabant

Re:Hoe doen jullie dat?

Berichtdoor Cathelijn » Vr 24 Mar 2006, 13:22

ik laat het een nacht ontdooien. 's Morgens krijgen ze dan een beetje en de rest gaat in een afgesloten bakje en dat laat ik op het aanrecht staan de hele dag.
Overdag is het hier in huis niet meer dan een graad of 16.
Straks in de zomer gaat het wel weer de koelkast in omdat ik het dan te warm in huis vind om het de hele dag buiten de koelkast te houden.
charmed
5-sterren
Berichten: 3723
Lid geworden op: Do 19 Jan 2006, 17:51

Re:Hoe doen jullie dat?

Berichtdoor charmed » Vr 24 Mar 2006, 17:34

Dus als ik jullie goed begrijp, zo koel mogelijk wegleggen ;) Ik krijg er vast nog handigheid in.

Dank voor jullie antwoorden
nikèdog2000
5-sterren
Berichten: 2378
Lid geworden op: Di 08 Mar 2005, 19:16
Locatie: woubrugge

Re:Hoe doen jullie dat?

Berichtdoor nikèdog2000 » Vr 24 Mar 2006, 19:15

ik geefhet nooit op kamer temperatuur
Nelly
5-sterren
Berichten: 2548
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 23:40
Locatie: Herkenbosch (L)

Re:Hoe doen jullie dat?

Berichtdoor Nelly » Vr 24 Mar 2006, 19:44

Ik geef het altijd op kamerpemperatuur; vind het een onprettig idee als de honden ijskoud voedsel moeten eten.
Gebruikersavatar
K@rin
5-sterren
Berichten: 2045
Lid geworden op: Do 16 Okt 2003, 13:51
Locatie: ergens op het randje van de Achterhoek
Contact:

Re:Hoe doen jullie dat?

Berichtdoor K@rin » Vr 24 Mar 2006, 20:55

Bij de huidige temperaturen, zet ik het meestal in de bijkeuken om te ontdooien en laat het daar dan ook staan gedurende de dag, omdat de buitendeur altijd open staat is het toch koel genoeg ..........
Zomers zet ik het tussendoor natuurlijk wel in de koelkast ........
Nu scheelt het dat ik eigenlijk nooit iets overhoud van een dag ..........
Gebruikersavatar
Mieke L.
5-sterren
Berichten: 7268
Lid geworden op: Wo 28 Dec 2005, 21:17
Locatie: Almere
Contact:

Re:Hoe doen jullie dat?

Berichtdoor Mieke L. » Vr 24 Mar 2006, 21:24

Soms geef ik het op kamertemperatuur en soms direct uit de koelkast. Net hoe het uitkomt.
charmed
5-sterren
Berichten: 3723
Lid geworden op: Do 19 Jan 2006, 17:51

Re:Hoe doen jullie dat?

Berichtdoor charmed » Vr 24 Mar 2006, 23:37

Ja dat heb ik ook 1 kilo gaat er hier per dag door voor 8 honden. Dus hou niets over van een dag. Heb ze gister iets te koud gegeven geloof ik, 2 van de jongsten waren aan de dunne die dag erna, gelukkig maar 1 x, maar ja, wel iets om rekening mee te houden denk ik. Of het kwam van te koud weet ik niet, maar ik had wel het idee dat het wat koud was.

Dus ik kan het in de winter best laten ontdooien en dan geven en laten staan afgedekt?

Zomers tussendoor even in de koelkast.


[quote="Karin & Pyrs"]
Bij de huidige temperaturen, zet ik het meestal in de bijkeuken om te ontdooien en laat het daar dan ook staan gedurende de dag, omdat de buitendeur altijd open staat is het toch koel genoeg ..........
Zomers zet ik het tussendoor natuurlijk wel in de koelkast ........
Nu scheelt het dat ik eigenlijk nooit iets overhoud van een dag ..........
[/quote]
geer
5-sterren
Berichten: 2502
Lid geworden op: Ma 28 Apr 2003, 17:15
Locatie: Amsterdam
Contact:

Re:Hoe doen jullie dat?

Berichtdoor geer » Vr 24 Mar 2006, 23:41

Uuuuuh, eerlijk? Ik ben d'r niet zo strikt in. Niet qua ontdooien, niet qua opdienen en niet qua bewaren. Als ik er op tijd aan denk dan ontdooi ik het in de koelkast, anders buiten de koelkast. Het gebeurt gerust dat ik aan het werk ben en het de hele dag ontdooid buiten de koeling ligt en ik het 's avonds pas geef. Ik geef het ook regelmatig (alles eigenlijk, ook barf) zo uit de koelkast, dus niet op kamertemperatuur. En ik heb het ook wel eens half ontdooid gewoon weer ingevroren. Kunnen ze best hebben, zo nauw luistert het volgens mij niet...als je tenmiste een hond hebt die niet gevoelig is op de maag/darmen.
charmed
5-sterren
Berichten: 3723
Lid geworden op: Do 19 Jan 2006, 17:51

Re:Hoe doen jullie dat?

Berichtdoor charmed » Vr 24 Mar 2006, 23:45

Vergeet niet dat deze dames veelal brok gewend zijn van de laatste tijd :-\

Vooral de laatste tijd veel uitgeprobeerd op da advies, omdat ze dachten dat Ylanie allergisch was voor bepaald voer. Dus alleen maar brok, hypoallergeen dit en hypoallergeen dat, geen botten, alleen maar brokken verder niets. Dan kan ik me er wel iets bij voorstellen dat je ineens overgaat op vlees dat het eerst wat rommelt hoor ;) (((( En dat omdat een da de baarmoeder niet goed geechoot heeft :( ))))

Als ze eenmaal goed gewend zijn, zal dat vast anders zijn. Want in de Rodi tijd bij ons, hadden ze met Rodi koud of warm nooit ergens last van.

[quote="geer"]
Uuuuuh, eerlijk? Ik ben d'r niet zo strikt in. Niet qua ontdooien, niet qua opdienen en niet qua bewaren. Als ik er op tijd aan denk dan ontdooi ik het in de koelkast, anders buiten de koelkast. Het gebeurt gerust dat ik aan het werk ben en het de hele dag ontdooid buiten de koeling ligt en ik het 's avonds pas geef. Ik geef het ook regelmatig (alles eigenlijk, ook barf) zo uit de koelkast, dus niet op kamertemperatuur. En ik heb het ook wel eens half ontdooid gewoon weer ingevroren. Kunnen ze best hebben, zo nauw luistert het volgens mij niet...als je tenmiste een hond hebt die niet gevoelig is op de maag/darmen.

[/quote]
Gebruikersavatar
K@rin
5-sterren
Berichten: 2045
Lid geworden op: Do 16 Okt 2003, 13:51
Locatie: ergens op het randje van de Achterhoek
Contact:

Re:Hoe doen jullie dat?

Berichtdoor K@rin » Vr 24 Mar 2006, 23:54

Als ze gevoelig ervoor zijn, zou ik het niet TE koud geven.
Met de huidige temperaturen laat ik het vaak buiten de koelkast staan.
Dat moet je gewoon ff bekijken, dat het ook weer niet te warm wordt.
Gebruikersavatar
Saskia C.
3-sterren
Berichten: 132
Lid geworden op: Za 21 Jan 2006, 16:14
Locatie: Geldrop

Re:Hoe doen jullie dat?

Berichtdoor Saskia C. » Za 25 Mar 2006, 20:09

Ik haal zo'n kilorol Carnibest bevroren uit de verpakking, want dat gaat dan nog makkelijk, en dan stop ik het in een plastic bak met deksel en zet het de avond van te voren in de koelkast om te ontdooien. Als de honden rond 11:00 uur hun eten krijgen dan doe ik het in hun voerbakken en laat het in de gootsteen in warm water op temperatuur komen. De plastic bak zet ik dan meteen weer terug in de koelkast. En de avondmaaltijd doe ik op dezelfde manier.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Hoe doen jullie dat?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google Adsense [Bot] en 7 gasten