Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Berichtdoor Barfplaats

noppp
1-ster
Berichten: 29
Lid geworden op: Wo 22 Mar 2006, 10:21

Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Berichtdoor noppp » Wo 22 Mar 2006, 11:17

Vraagje: Welke (elektrisch) mes gebruiken jullie om het vlees in kleinere delen te verdelen?
Als je het vers krijgt aangeleverd en als je het diepgevroren krijgt aangeleverd.

Ben aan het rondneuzen op het internet maar kan geen duidelijk inzicht krijgen welk mes nu uitermate geschikt is voor m.n. diepvriesvlees.
Lizzy
Moderator
Berichten: 55240
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Berichtdoor Lizzy » Wo 22 Mar 2006, 11:40

Ik probeer zoveel mogelijk het vlees niet diepgevroren aangeleverd te krijgen, precies om deze reden: om te voorkomen dat ik het moet gaan snijden. Als ik vlees toch diepgevroren geleved krijg, in de grote porties:

Mijn man gebruikt een uitbeenmes.

Ik gebruik een Japans mes. Zo een:

Afbeelding

Deze is lekker stevig en ik zweer je, ik leun er met mijn hele gewicht op om iets doorgehakt te krijgen ;D!
Gebruikersavatar
Lil
5-sterren
Berichten: 11215
Lid geworden op: Za 30 Okt 2004, 06:28
Locatie: Beek (Lb)

Re:Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Berichtdoor Lil » Do 23 Mar 2006, 14:11

Lekker grote porties laten eten, feest ;D ;D ;D

Heb hier ook wel eens iets laten ontdooien, in porties verdeeld en weer opnieuw ingevroren. Tot nu toe geen problemen mee gehad (komt niet vaak voor).
jon
5-sterren
Berichten: 579
Lid geworden op: Do 04 Aug 2005, 17:51

Re:Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Berichtdoor jon » Do 23 Mar 2006, 14:27

Ik heb een kleine bijl gekocht daarmee hak ik bevroren ribben en vlees door.
Gebruikersavatar
Remke
3-sterren
Berichten: 126
Lid geworden op: Vr 20 Jan 2006, 17:55
Locatie: Amsterdam Zuid-oost
Contact:

Re:Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Berichtdoor Remke » Do 23 Mar 2006, 14:46

Met de Carnibest deed ik het met een groot broodmes dat ik onder de hete kraan hield en dan maar zagen en weer onder het warme water, ooooh zooo vervelend... Nu laat ik het eventueel ontdooien, niet helemaal maar tot je het kan bewerken en dan weer invriezen. Maar het liefste koop ik het ook niet ingevroren.
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 24053
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Sellingen
Contact:

Re:Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Berichtdoor Angelique » Do 23 Mar 2006, 17:58

Ik laat wat ik bevroren aangeleverd krijg eerst iets ontdooien en daarna snij ik het gewoon met een vleesmes of uitbeenmes.
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 24053
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Sellingen
Contact:

Re:Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Berichtdoor Angelique » Do 23 Mar 2006, 18:00

Lizzy schreef:Ik gebruik een Japans mes. Zo een:

Afbeelding

Deze is lekker stevig en ik zweer je, ik leun er met mijn hele gewicht op om iets doorgehakt te krijgen ;D!




Waarom? tis toch de bedoeling dat je het mes het werk laat doen ???





(misschien een keer laten slijpen ;D)
tieneke
5-sterren
Berichten: 8454
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 20:59
Locatie: Tsjechie

Re:Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Berichtdoor tieneke » Do 23 Mar 2006, 20:00

Een hakbijl? 8)
noppp
1-ster
Berichten: 29
Lid geworden op: Wo 22 Mar 2006, 10:21

Re:Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Berichtdoor noppp » Vr 24 Mar 2006, 06:37

een hakbijl, kan inderdaad wel een goede optie zijn....
Maris

Re:Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Berichtdoor Maris » Vr 24 Mar 2006, 07:16

tieneke schreef:Een hakbijl? 8)


gelijk groots aanpakken ;D ;D
Lizzy
Moderator
Berichten: 55240
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Berichtdoor Lizzy » Vr 24 Mar 2006, 08:53

Angelique schreef:Waarom? tis toch de bedoeling dat je het mes het werk laat doen ???





(misschien een keer laten slijpen ;D)


;D ;D ;D

Ik laat het dus niet helemaal ontdooien. Dus als het nog keihard is, dan is het handig om mijn hele gewicht in de strijd te gooien ;D. En dat gaat goed met dit mes omdat het zo lekker stevig is ;D
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 24053
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Sellingen
Contact:

Re:Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Berichtdoor Angelique » Vr 24 Mar 2006, 09:58

Lizzy schreef: ;D ;D ;D

Ik laat het dus niet helemaal ontdooien. Dus als het nog keihard is, dan is het handig om mijn hele gewicht in de strijd te gooien ;D. En dat gaat goed met dit mes omdat het zo lekker stevig is ;D


Ah, op die fiets. Moet zeggen dat ik laatst mijn messen even heb laten slijpen door mijn allerliefste slager en ze gleden gewoon overal doorheen, wat een luxe :D
tieneke
5-sterren
Berichten: 8454
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 20:59
Locatie: Tsjechie

Re:Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Berichtdoor tieneke » Vr 24 Mar 2006, 10:19

Maris schreef:gelijk groots aanpakken ;D ;D

Dat hebbie he?met 2 nollebakmonsters ;D ;D
Bianca1
4-sterren
Berichten: 281
Lid geworden op: Za 15 Jan 2005, 19:22
Locatie: Flevoland

Re:Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Berichtdoor Bianca1 » Vr 24 Mar 2006, 18:07

Ik heb destijds een eletrisch dievriesmes gekocht om rollen bibi door te snijden en dat werkt dus gewoon voor geen meter; beter kun je de rol (als het om een rol gaat) een half uur tot een uur op je aanrecht leggen zodat de buitenkant engszins ontdooid raakt. Als je er dan een gewoon scherp mes in prikt en je wrikt een beetje, breek je de rol zo in tweeen ;)
Sofie
5-sterren
Berichten: 618
Lid geworden op: Za 21 Feb 2004, 10:01
Locatie: België

Re:Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Berichtdoor Sofie » Do 30 Mar 2006, 21:36

Angelique schreef:Ik laat wat ik bevroren aangeleverd krijg eerst iets ontdooien en daarna snij ik het gewoon met een vleesmes of uitbeenmes.


Hier dus ook...ben gewoon te lui om het helemaal bevrozen te lijf te gaan... ::)
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Snijden van Diepvriesvlees/ welk mes?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten