kalkoen beginners vraagje

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

kalkoen beginners vraagje

Berichtdoor Barfplaats

pallas
5-sterren
Berichten: 3530
Lid geworden op: Zo 25 Dec 2005, 14:05

kalkoen beginners vraagje

Berichtdoor pallas » Do 09 Mar 2006, 20:13

hoi allemaal, effe 'n beginners vraagje.

kan je kalkoen helemaal voeren of de poten bv niet?
'k heb zo'n idee dat de poten te harde botten bevatten :-\.Heb ik gelijk??
Gebruikersavatar
Antonia
5-sterren
Berichten: 1343
Lid geworden op: Do 05 Jan 2006, 23:54
Locatie: Noordbroek (Groningen)

Re:kalkoen beginners vraagje

Berichtdoor Antonia » Do 09 Mar 2006, 20:24

pallas schreef:hoi allemaal, effe 'n beginners vraagje.

kan je kalkoen helemaal voeren of de poten bv niet?
'k heb zo'n idee dat de poten te harde botten bevatten :-\.Heb ik gelijk??


Ik geef helemaal geen bot van kalkoen. Dat vind ik veel te hard en veel te scherp. Bij mij krijgen ze alleen het kalkoenvlees.
pallas
5-sterren
Berichten: 3530
Lid geworden op: Zo 25 Dec 2005, 14:05

Re:kalkoen beginners vraagje

Berichtdoor pallas » Do 09 Mar 2006, 20:32

oeps, heb eventjes in de bieb zitten lezen "kalkoenbotten het liefste malen"

Nou dat gaat dus niet lukken de keukenmachien is er net mee gekapt en 'n vleesmolen heb ik niet.

Uitbenen die handel dus :-X
roefus

Re:kalkoen beginners vraagje

Berichtdoor roefus » Vr 10 Mar 2006, 01:38

Haha, volgens mij krijgt ook een 'gewone' vleesmolen kalkoenbot nauwelijks vermalen.
Het is knetter-hard.
Ik had zelf een maand geleden ook van die mooie bouten gekocht.
Heb het dus inderdaad allemaal gefileerd.
Het vlees vonden ze hier lekker !
Lizzy
Moderator
Berichten: 55320
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:kalkoen beginners vraagje

Berichtdoor Lizzy » Vr 10 Mar 2006, 08:13

Ik moet zeggen dat ik heel wat mensen ken dit wel kalkoenbotten geven. Ook de poten. Ik heb de botten zelf goed bestudeerd (want ik gaf vroeger gemalen kalkoendijen) en ik vind de botten erg scherp.... Bertus Vlug van Bibi noemde kalkoenbotsplinters altijd "glasscherven" en zo voelt het inderdaad een beetje aan... Ik geef het dus persoonlijk niet, maar ik raad je aan om het zelf goed te voelen, een stuk af te hakken en het bot te voelen om zo je eigen mening te vormen. Misschien vind jij het meevallen! Net als die mensen die het wel voeren.

Ik heb overigens inderdaad 1 vleesmolen op kalkoenbot gesloopt. De motor fikte door ;D. Nu is geen enkele vleesmolen eigenlijk geschikt voor bot.. Ik heb nu een semi-professionele molen en ik moet zeggen dat ik ook kalkoenbot daar probleemloos mee maal.
tieneke
5-sterren
Berichten: 8454
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 20:59
Locatie: Tsjechie

Re:kalkoen beginners vraagje

Berichtdoor tieneke » Vr 10 Mar 2006, 11:28

In het begin dat we hier woonden gaf ik nog wel eens(gemalen) kalkoenvleugels die echt probleemloos door de Porkert nr 12 heenvlogen maar nu vind ik het teveel gedoe voor die ene maaltijd om heel die molen weer te reinigen.
En ongemalen geven durf ik echt niet,die vlerken zijn echt vlijmscherp.
pallas
5-sterren
Berichten: 3530
Lid geworden op: Zo 25 Dec 2005, 14:05

Re:kalkoen beginners vraagje

Berichtdoor pallas » Za 11 Mar 2006, 15:23

ik wil met onze pedaalemmers echt geen risico's nemen.
Didot stouwt alles het liefste heel naar binnen en Nox verteert soms nog niet helemaal geweldig.
Dus dat wordt dan kalkoenfilet.....de verwende nesten!! ;D ;D ;D Had ik maar beter moeten lezen ;)
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:kalkoen beginners vraagje

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten