Voor het eerst vers vleesvoer (lang verhaal)

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Voor het eerst vers vleesvoer (lang verhaal)

Berichtdoor Barfplaats

Esther1963
2-sterren
Berichten: 64
Lid geworden op: Wo 15 Feb 2006, 21:40
Locatie: Berkhout

Voor het eerst vers vleesvoer (lang verhaal)

Berichtdoor Esther1963 » Za 18 Feb 2006, 17:40

Mijn Dezhra is een een sheltieteefje van een half jaar oud en heeft al menig probleem gehad met haar darmpjes. In eerste instantie gaf ik haar Eukanuba puppy. Eens in de 2 a 4 weken begint het dat ze niet wil eten en drinken (ze begraaft haar voer) en eerst heeft ze een klein normaal drolletje en daarna komt er een hele klodder slijm met bloed (sorry dat ik het zo omschrijf). Dit betekende voor mij weer een rit naar de dierenarts en dan kreeg ze een prikje om haar darmpjes rustig te laten worden en een prikje Rimadyl. Ze had ook altijd wel wat verhoging (39.2). Mijn dierenarts vermoed dat ze niet goed tegen eiwitten en vetten kan en dat er daarom slijmvorming kwam in haar dikke darm. Ze kreeg van de dierenarts hyperallergene brok en zelf ben ik een brok gaan zoeken waar minder vet en eiwitten in zat en dat werd Hills. Al met al ging het iets beter maar nog niet dat je zegt jippie.

Ik ben eens meer gaan zoeken naar een voer waar ze misschien beter van kon worden en ook om haar darmflora op te krikken want die werd volgens mij alleen maar sterieler door die hyperallergene brok. Ik dacht aan Carnibest en heb wat informatie ingewonnen. Ik ben ook op de site gaan kijken waar ik het kon kopen en dat blijkt nog geen 10 km bij mij vandaan te zijn. Die vrouw is tevens homeopaat en hondentrimster (wat ik zelf ook ben ;)). Vanmorgen had ik een afspraak bij haar en ben met Wout en Dezhra heengegaan. Dezhra heeft een prachtige vacht dus daarom hoef ik haar niet op vers vleesvoer te zetten maar door de laatste dagen heel veel te lezen op BP werd ik ook steeds enthousiaster. Ik heb vanmorgen een heel fijn gespek met die vrouw gehad en zij adviseerde mij ook CB Lams en Kip en ze mag absoluut geen andere snoepjes of iets dergelijks, het enige wat ze wel mocht hebben zijn snoepjes van Biofood omdat daar helemaal geen granen inzitten en iets met biergist of iets dergelijks. Omdat ze 's nachts in de bench gaat kreeg ze altijd een pensdropje van Jean Paul maar ook dat mag ze niet meer hebben. Ze mag geen pensstaafje maar dat gaf ik haar al niet meer want daar werd ze ook ziek van. Ook heeft ze probiotica meegegeven om door de CB de mengen en ik moet het vlees 3 dagen overgieten met gekookt water en later belde ze mij dat ik dat moet doen met venkelthee.

Ze heeft vanmiddag haar eerste portie gehad en stond er eerst wel raar naar te kijken maar begon er wel van te eten en na een paar hapjes ging het goed naar binnen. Zelfs de kat of één van mijn andere honden die in de buurt kwamen konden rekenen op een prachtige rij blinkende tandjes.

Vlak na het eten zag ik dat ze een poepje moest doen en helaas zat hier alweer slijm en bloed in, uiteraard heeft ze dit niet van de CB maar die darmpjes zijn wel weer geirriteerd en waar ik heel bang voor ben dat ze nu weer zo'n aanval krijgt dat ze straks niet wil eten enzovoorts. Ik weet dat ik natuurlijk door moet zetten met CB maar ik vind het ook een beetje eng omdat mijn dierenarts toendertijd zei dat ik absoluut geen vers vlees moest voeren want daar zaten veel eiwitten in en daar kan ze niet tegen.

Normaal ben ik niet zo'n onzeker persoontje maar als het om mijn meissie gaat toch wel een beetje want in mijn achterhoofd weet ik dat ik er goed aan doe maar ik ben bang voor wat er komen gaat.

Ik zal het verdere verloop in de loop van de dagen melden hoe het met haar gaat.

Esther en d'r beestenboel
Duco
2-sterren
Berichten: 50
Lid geworden op: Vr 30 Dec 2005, 18:59

Re:Voor het eerst vers vleesvoer (lang verhaal)

Berichtdoor Duco » Za 18 Feb 2006, 19:01

Hallo Esther,

Laat je niet gek maken door de DA hoor.
Mijn hond heeft ruim 5 problemen gehad met zijn ontlasting.
Hij heeft diverse soorten voer gehad die ze in het dierenziekenhuis verkochten, maar de enige die er beter van werd was de eigenaar van het ziekenhuis.
Mijn hond staat vanaf 2 januari op carnibest, en tot op de dag van vandaag heeft hij nog niet 1x slechte ontlasting gehad. Mijn hond zal nooit geen brokken meer krijgen.
De fokker van mijn hond was een voorstander van brokken voeren, hoewel hij wel gezegd heeft dat mijn hond zijn alvleesklier kapot gegaan was van de Eukanuba brokken die ik gaf. Hij beweerde dat Eukanuba het slechtste voer was wat er verkocht wordt.

Ik zou zeggen volhouden.
Gebruikersavatar
K@rin
5-sterren
Berichten: 2045
Lid geworden op: Do 16 Okt 2003, 13:51
Locatie: ergens op het randje van de Achterhoek
Contact:

Re:Voor het eerst vers vleesvoer (lang verhaal)

Berichtdoor K@rin » Za 18 Feb 2006, 19:22

Hoi Esther,

Ik vind het hartstikke goed van, dat je het toch bent gaan proberen en heel erg fijn dat Wout er nu ook volledig achterstaat.
Ik zou zeker doorzetten, je moet het wel een kans geven.
Ik weet dat het heel erg eng voor je is, maar wat heb je te verliezen ? Op die brok gaat het ook niet goed met haar !!
Lees het volgende topic maar eens
http://www.barfplaats.nl/forum/http://b ... adid=19134

Het hondje eet nu ruim 14 dagen CARNIBEST en het gaat hartstikke goed. Zij mocht van de "specialisten" ook niets anders dan de hypoalergene brok van RC eten, omdat ze niet tegen vlees zou kunnen .........
Woensdag ga ik die mensen weer een nieuwe voorraad brengen ;)

Dikke knuffel voor Dezhra !!
Gebruikersavatar
Borke
5-sterren
Berichten: 8366
Lid geworden op: Vr 03 Sep 2004, 17:12
Contact:

Re:Voor het eerst vers vleesvoer (lang verhaal)

Berichtdoor Borke » Za 18 Feb 2006, 19:36

Hoi Esther,


Misschien dat mijn succes verhaal met onze Franny jou wat sterkt in je zelfvertrouwen om met Dezhra aan de slag te gaan ;D

Onze oudste Maine Coon poes (bijna 12 jr) heeft ook voedselintolerantie, wat zich bij haar uitte in 'spuitpoep'.

Hypo-allergene brokken van Royal Canin hielpen goed, maar dat duurde hooguit een jaartje.
Hypoallergene brokken van Hills hielpen daarna niet.

De DA gaf me Prednison mee en ik heb het haar nooit gegeven.
Ben gestart met een eliminatie dieet met geitenvlees en dat ging prima, maar was geen complete voeding.

Toen kvv BIBI geprobeerd (rund) maar dat ging niet goed, maar ze was er dol op.
Op Prins kvv deed ze het ook goed, maar dat vond ze niet lekker en ze was al te veel afgevallen.
Toen CB geprobeerd: lam en rijst en ze doet het er super op.
Is van een nukkige slome oude brombeer verandert in een vrolijke actieve poes die je met gemak 3 jaar zou geven.

Door de ervaringen met haar ben ik Borke vers gaan voeren en sinds 2 weken eten inmiddels alle 6 de katten CB lam en rijst.

Als je overstapt op vers dan kan het zijn dat de resultaten niet direct goed zijn, bij onze 6 katten en hond hebben we geen enkel probleem gehad ;D

Groetjes,
hamada
5-sterren
Berichten: 2425
Lid geworden op: Zo 08 Aug 2004, 19:42
Locatie: Achterhoek

Re:Voor het eerst vers vleesvoer (lang verhaal)

Berichtdoor hamada » Za 18 Feb 2006, 20:45

ik kan me voorstellen dat je nerveus wordt als er bloed in de ontlasting van je hond zit.
Mijn cavalier Remi had dit heel erg vaak, en sinds hij op kvv zit zijn darmen een heel stuk sterker geworden. Maar het blijft een zwakke plek. Als hij een enkele keer toch weer dunne ontlasting met slijm en bloed heeft, krijgt hij door zijn CB lam/rijst of kip/rijst per dag een capsule probiotica leeggeschud gedurende een aantal dagen, hij krijgt dan geen natuurvoer.
En geef ik hem als zijn buik te veel borrelt wat okugest. Meestal levert dit snel resultaat op en verbetert zijn ontlasting en verdwijnt het bloed. Volgens de da komt dit bloed van het te hard persen op te dunne ontlasting.
Als hij langer dan 24 uur bloed en diarree heeft, dan bel ik de da voor overleg.

Overigens: Remi had bijna maandelijks diarree met bloed toen hij nog op brokken stond zijn eerste jaar. Hij was ook een moeilijke eter. Pas na een week rijst/gekookte kip verbeterde hij dan.
Uiteindelijk heeft het me ongeveer een jaar gekost voor hij helemaal op kvv stond en ook stabiel bleef qua ontlasting. Dus: wanhoop niet en succes!!!
Gebruikersavatar
Borke
5-sterren
Berichten: 8366
Lid geworden op: Vr 03 Sep 2004, 17:12
Contact:

Re:Voor het eerst vers vleesvoer (lang verhaal)

Berichtdoor Borke » Za 18 Feb 2006, 21:04

Als kvv geen totale oplossing biedt, overweeg dan om (deels) zelf te gaan samenstellen en daardoor grotere stukken vlees/vleesbot te geven, dat verteert beter.
Esther1963
2-sterren
Berichten: 64
Lid geworden op: Wo 15 Feb 2006, 21:40
Locatie: Berkhout

Re:Voor het eerst vers vleesvoer (lang verhaal)

Berichtdoor Esther1963 » Za 18 Feb 2006, 22:21

Dank jullie wel voor jullie steun en verhalen, die oppepper heb ik af en toe wel nodig. Dezhra heeft net nog een ienie mienie keuteltje weggelegd en alleen in haar broek zat een klein sliertje slijm (zonder bloed) dus ik hoop dat het zo blijft en vanavond krijgt ze de probiotica door de CB. Ze is ook lekker tierig en speels maar ik blijf alert. Nogmaals dank en ik houd jullie zeker op de hoogte van het wel en wee, wie weet wel dagelijks en worden jullie straks ziek van mij 8) Maar zonder dollen ik ben blij dat ik nu wat medestanders heb gevonden wat ik tot nu toe op andere lijsten niet heb gehad, gelukkig voor die hondjes want dan hebben ze ook geen problemen. Zowel Astrid als Karin begrijpen vast wel hoeveel zij voor mij betekent omdat zij mij al wat langer kennen, dit wil niet zeggen dat mijn andere honden mij niet lief zijn, zeer zeker wel en daar houdt ik ook zielsveel van, maar zij is zo speciaal.

Esther en d'r beestenboel
Laatst gewijzigd door Esther1963 op Za 18 Feb 2006, 22:22, 1 keer totaal gewijzigd.
Truus
5-sterren
Berichten: 5717
Lid geworden op: Wo 20 Aug 2003, 21:56
Locatie: Brabant

Re:Voor het eerst vers vleesvoer (lang verhaal)

Berichtdoor Truus » Za 18 Feb 2006, 22:29

Hou vol Esther ;), dit is de beste beslissing die hebt kunnen nemen ! Heel goed dat je verder bent gaan zoeken. Gelukkig zijn het al mooie kleine drolletjes. Wat kun je daar toch blij mee zijn he ;D
Esther1963
2-sterren
Berichten: 64
Lid geworden op: Wo 15 Feb 2006, 21:40
Locatie: Berkhout

Re:Voor het eerst vers vleesvoer (lang verhaal)

Berichtdoor Esther1963 » Za 18 Feb 2006, 22:35

Karin & Pyrs schreef:Ik weet dat het heel erg eng voor je is, maar wat heb je te verliezen ? Op die brok gaat het ook niet goed met haar !!
Lees het volgende topic maar eens
viewforum.php?f=8;action=display;threadid=19134


Ik had al heel veel gelezen op BP en dus ook jouw verhaal omtrent die Westie, heel geweldig dat het zo goed gaat ;D. En je hebt gelijk, ik heb niets te verliezen want met die brok gaat het ook 2 tot 4 weken goed. Ik lees trouwens heel veel over ontgiftiging, kan ik dit ook bij haar verwachten met haar darmpjes? Of geldt dit meer voor huidklachten. Ik hoop toch echt dat ze daar weinig tot geen last van krijgt want ik heb net Wout om en als ze dan toch ziek wordt en ik wil natuurlijk dan doorzetten dat hij niet zegt "zie je nu wel, dit helpt ook niet".

Esther en d'r beestenboel
Esther1963
2-sterren
Berichten: 64
Lid geworden op: Wo 15 Feb 2006, 21:40
Locatie: Berkhout

Re:Voor het eerst vers vleesvoer (lang verhaal)

Berichtdoor Esther1963 » Za 18 Feb 2006, 22:40

Truus schreef:Hou vol Esther ;), dit is de beste beslissing die hebt kunnen nemen ! Heel goed dat je verder bent gaan zoeken. Gelukkig zijn het al mooie kleine drolletjes. Wat kun je daar toch blij mee zijn he ;D


Inderdaad heel blij, want ik was even bang dat ik nu na het voorval laat in de middag met dat iets dunnere ontlasting en slijm met wat bloed dat ik nu alleen nog maar een klodder slijm met bloed zou vinden. Sinds ze Hills kreeg had ze al kleinere drolletjes, maar zo'n ienie mienie (1½ cm) heeft ze nog nooit gehad.

Esther en d'r beestenboel
Gebruikersavatar
K@rin
5-sterren
Berichten: 2045
Lid geworden op: Do 16 Okt 2003, 13:51
Locatie: ergens op het randje van de Achterhoek
Contact:

Re:Voor het eerst vers vleesvoer (lang verhaal)

Berichtdoor K@rin » Za 18 Feb 2006, 22:40

Esther1963 schreef:Ik had al heel veel gelezen op BP en dus ook jouw verhaal omtrent die Westie, heel geweldig dat het zo goed gaat ;D. En je hebt gelijk, ik heb niets te verliezen want met die brok gaat het ook 2 tot 4 weken goed. Ik lees trouwens heel veel over ontgiftiging, kan ik dit ook bij haar verwachten met haar darmpjes? Of geldt dit meer voor huidklachten. Ik hoop toch echt dat ze daar weinig tot geen last van krijgt want ik heb net Wout om en als ze dan toch ziek wordt en ik wil natuurlijk dan doorzetten dat hij niet zegt "zie je nu wel, dit helpt ook niet".

Esther en d'r beestenboel


Meestal uit zich dat in meer gaan verharen, of tranende ogen volgens mij.
De Westie waar ik het over heb kreeg last van de anaalklieren en die zou de trimster afgelopen donderdag ff nakijken en eventueel uitdrukken.
Ik hoor woensdag weer hoe het daar nu mee gaat ......
Esther1963
2-sterren
Berichten: 64
Lid geworden op: Wo 15 Feb 2006, 21:40
Locatie: Berkhout

Re:Voor het eerst vers vleesvoer (lang verhaal)

Berichtdoor Esther1963 » Za 18 Feb 2006, 22:44

Karin & Pyrs schreef:Meestal uit zich dat in meer gaan verharen, of tranende ogen volgens mij.
De Westie waar ik het over heb kreeg last van de anaalklieren en die zou de trimster afgelopen donderdag ff nakijken en eventueel uitdrukken.
Ik hoor woensdag weer hoe het daar nu mee gaat ......


Nou als dat zo zou zijn is dat niet zo erg. Meer verharen is niet zo'n probleem want des te eerder is ze van haar puppyvacht af en tranende oogjes, die zijn er om schoongemaakt te worden, daar worden ze niet zo ziek van als diaree lijkt mij. Ben benieuwd hoe het straks verder verloopt met die Westie.

Esther en d'r beestenboel
Lizzy
Moderator
Berichten: 60718
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Voor het eerst vers vleesvoer (lang verhaal)

Berichtdoor Lizzy » Zo 19 Feb 2006, 11:26

Heel even over de probiotica: ik denk dat je inderdaad vooral probiotica moet geven. Voor langere tijd. Maar, giet geen warm of gekookt water over de probiotica, want dat doodt deze goede bacterieen en dan werkt het dus niet meer. Dus, eerst gekookt water over het versvlees (en dit moet je natuurlijk ook zometeen gaan afbouwens), dan helemaal af laten koelen en dan pas de probiotica erover heen. Probiotica kan (heb ik inmiddels geleerd) heel soms wat diarree + slijmvorming (beginverergering) geven, maar je moet dan ook vooral doorzetten! Ik zag dat Okugest ook al was genoemd. Dat is ook een prima middel voor wanneer ze erg dunne ontlasting heeft. Ik denk dat de darmen van je hondje door alle medicatie van de DA redelijk verziekt zijn dus het kan zijn dat je wat geduld moet hebben.
Gebruikersavatar
pleuntje
5-sterren
Berichten: 626
Lid geworden op: Di 19 Apr 2005, 11:45
Locatie: Roosendaal

Re:Voor het eerst vers vleesvoer (lang verhaal)

Berichtdoor pleuntje » Zo 19 Feb 2006, 13:42

Ik heb altijd Carnibest aan bandit gegeven dus kan je geen tips geven.
Maar elke dag een verhaaltje hoe het gaat met je hondje is zeer welkom hoor.
Succes.

Trouwens waarom geen Carnibest natuur? Is dit voor darmgevoelige honden minder goed dan kip-lam/rijst?
Gewoon een vraag omdat ik dit zelf niet weet.
Truus
5-sterren
Berichten: 5717
Lid geworden op: Wo 20 Aug 2003, 21:56
Locatie: Brabant

Re:Voor het eerst vers vleesvoer (lang verhaal)

Berichtdoor Truus » Zo 19 Feb 2006, 15:59

pleuntje schreef:

Trouwens waarom geen Carnibest natuur? Is dit voor darmgevoelige honden minder goed dan kip-lam/rijst?
Gewoon een vraag omdat ik dit zelf niet weet.

Carnibest natuur is voor honden die voor geen enkele voedinsstof allergisch zijn.
Kip-lams/rijst is voor honden die allergisch zijn voor rundvlees.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Voor het eerst vers vleesvoer (lang verhaal)

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten