BARF menu to the test!!!

Hier kun je je BARF menu plaatsen. Andere leden kunnen daar op reageren. Leerzaam!

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

BARF menu to the test!!!

Berichtdoor Barfplaats

Kokimo
2-sterren
Berichten: 85
Lid geworden op: Do 01 Dec 2005, 16:00
Locatie: Epône, Frankrijk

BARF menu to the test!!!

Berichtdoor Kokimo » Di 14 Feb 2006, 15:15

Graag ter controle of het menu wel goed is.
Sybe weegt een 5 kilo en ik voer hem nog 3x/dag.

Ik ga uit van 8% van zijn lichaamsgewicht. Verder heb ik 30% vleesbotten aangehouden. (alhoewel ik niet weet of verse hele vis ondervleesbotten vallen, in dat geval is het hoger want ik heb het er niet bijgerekend!)

Maandag: 200gr GF mix + 200gr spiervlees
Dinsdag: 200 gr spiervlees + 200gr eend (of kwartel)
Woensdag: 200 GF mix + 100gr nier + 100gr spiervlees
Donderdag: 100gr verse vis + 200gr kippevleugel/karkas + 100gr spiervlees
Vrijdag: 200gr GF mix + 100gr hart + 100 gr lamsrib
Zaterdag: 100gr lever + 200gr eend/kwartel + 100gr spiervlees
Zondag: 200gr kippevleugel/karkas + 200gr verse vis

Note:
spiervlees = veelal rund of kalfs snijsels
Verse vis = sardien /makreel etc..

Valt hart nou onder spiervlees of orgaan? Ik heb het hier bij orgaan berekend maar eigenlijk is hart toch een spier???? ???

Ben benieuwd of ik het goed doe ::)
Lizzy
Moderator
Berichten: 55292
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:BARF menu to the test!!!

Berichtdoor Lizzy » Di 14 Feb 2006, 17:49

Ik heb eerst de percentages berekend. Ik kom uit op:

21,4% groente en fruitmix
35,7% spiervlees
32,1% vleesbot
10,7% orgaanvlees

Je percentages zijn prima! Hoewel ik zelf ietsjes minder groente zou geven.

Op zich vind ik de afwisseling ook prima! Alleen is kalfsvlees niet echt een ideaal vleessoort. Het is redelijk arm qua voedingsstoffen. Mocht je ooit de gelegenheid krijgen om voor kalf iets anders in de plaats te geven: dan zou ik dat doen.

Hart = orgaanvlees. Ja, hart is ook een spier. Maar kijk je naar het aminozurenpatroon, dan past hart meer in de categorie orgaanvlees als spiervlees. Tevens: een prooidier bestaat voor het grootste deel uit spiervlees. Het vlees dat het skelet bij elkaar houdt. Het hart is maar een klein percentage van het totale prooidier. Ga je hart nu onder spiervlees rekenen, dan geef je dus al gauw teveel hart, waardoor je menu uit balans raakt. Veiligheidshalve kun je het dus beter onder orgaanvlees rekenen en niet meer als een % of 5 van je totale menu uit hart laten bestaan.
Kokimo
2-sterren
Berichten: 85
Lid geworden op: Do 01 Dec 2005, 16:00
Locatie: Epône, Frankrijk

Re:BARF menu to the test!!!

Berichtdoor Kokimo » Di 14 Feb 2006, 20:22

Bedankt Lizzy!! Ik had al zoiets gelezen op de site over kalfsvlees... zal je advies opvolgen! :)
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:BARF menu to the test!!!

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Hoe ziet jouw BARF menu eruit?”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast