Huidproblemen

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Huidproblemen

Berichtdoor Barfplaats

Smoetzke
1-ster
Berichten: 32
Lid geworden op: Do 09 Feb 2006, 09:58
Locatie: Brasschaat

Huidproblemen

Berichtdoor Smoetzke » Do 09 Feb 2006, 10:06

Kan iemand me helpen? Ik sukkel al 9maanden met de buik van Kay (Amstaff).
We hebben al DA's afgelopen, overal zeggen ze iets anders, maar niemand kan ons echt helpen heb ik de indruk.

Iemand enig idee wat dit is? Of wat ik eraan kan doen?
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Wij zijn al onze moed beetje verloren en het vertrouwen in DA's is helemaal verdwenen. Het is demodex geweest, het is al een lever en pacreas ontsteking geweest, tzijn al 5 verschillende allergieën geweest,... Kortom al vanalles, telkens andere medicatie. Niks helpt. En ik blijf m'n hond niet zomaar volproppen met medicatie.

Kay krijgt Carnibest sinds twee weken.
Foto's zijn van gisteren avond.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60621
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Huidproblemen

Berichtdoor Lizzy » Do 09 Feb 2006, 10:11

Ach hemeltje, wat een toestanden.....

Bedoel je dat deze huidproblemen door dierenartsen zijn toegewijd aan:

Demodex (ik neem aan dat Kay daar tegen behandeld is en er geen mijt meer is aangetroffen? Of twijfel je dat het ooit Demodex geweest is?).

Lever en alvleesklierontsteking? Heeft je hond hier echt last van gehad of heeft men gezegd dat de huidproblemen daardoor werden veroorzaakt? (kan me dat niet zo goed voorstellen....?).

5 allergieen.... Kun je daar wat meer over vertellen? Wat voor allergieen? Wat heeft men daar tegen gedaan?

Ik denk dat je eerste stap, andere voeding, een goed idee is geweest. Welke Carnibest-versie geef je nu?
Ster

Re:Huidproblemen

Berichtdoor Ster » Do 09 Feb 2006, 10:14

Wat naar voor jullie!
Goed dat hij nu carnibest krijgt. Mijn hond had veel jeukklachten en die zijn met een overstap op vers voedsel (na brokken) enorm verbeterd! Ik denk dat je onder andere geduld moet hebben. Ik zou je graag verder helpen, maar ik ben bepaald geen ervaren persoon hier. Je krijgt vanzelf meer reacties ;) Sterkte ermee!
Lizzy
Moderator
Berichten: 60621
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Huidproblemen

Berichtdoor Lizzy » Do 09 Feb 2006, 10:15

Jeukt de buik eigenlijk? Bijt en likt hij eraan?
Smoetzke
1-ster
Berichten: 32
Lid geworden op: Do 09 Feb 2006, 09:58
Locatie: Brasschaat

Re:Huidproblemen

Berichtdoor Smoetzke » Do 09 Feb 2006, 10:22

Lizzy schreef:Ach hemeltje, wat een toestanden.....

Bedoel je dat deze huidproblemen door dierenartsen zijn toegewijd aan:

Demodex (ik neem aan dat Kay daar tegen behandeld is en er geen mijt meer is aangetroffen? Of twijfel je dat het ooit Demodex geweest is?).

Lever en alvleesklierontsteking? Heeft je hond hier echt last van gehad of heeft men gezegd dat de huidproblemen daardoor werden veroorzaakt? (kan me dat niet zo goed voorstellen....?).

5 allergieen.... Kun je daar wat meer over vertellen? Wat voor allergieen? Wat heeft men daar tegen gedaan?

Ik denk dat je eerste stap, andere voeding, een goed idee is geweest. Welke Carnibest-versie geef je nu?Lever en pancreas ontsteking zijn uit bloedtesten gekomen. Hiervoor weer andere pillen geven. En er werd ons gezegd dat ze door die ontstekingen die uitslag kreeg. Hielpen niets en omdat ze ons een dierenkliniek aanraadden (vrienden van ons) zijn we daar naatoe geweest. Daar stelden ze dan weer demodex vast...

Kay is behandeld tegen Demodex, na twee weken zei men de 'kuur' te stoppen en naar de dermatologe te gaan. Dit hebben we gedaan en nu krijgt ze weer andere medicatie...

Allergieën, eerst was het een grasallergie met de nodige uitleg dat we daar niets tegen konden doen en dat het in de winter zou beteren (niet dus!!) Dan was het een omgevingsallergie (waarvoor we al onze matten moesten wegdoen, ze mocht niet meer op het bed liggen, al haar doeken moeten 3 per week gewassen worden) Dan was het weer een allergie voor huidschilfers, waardat we ook niets tegen konden doen.
Bij de allereerste DA was het een voedingsallergie (toen gaven we nog brokken en zijn we veranderd van brokken).

Nu werd ons aangeraden om een allergie test te doen, waardoor een vaccin gemaakt zou worden. 1/4 kans dat dit vaccin zou aanslaan en zou het beteren. Dit was geen goedkoop grapje en omdat de kans zo klein is op slagen heb ik er m'n twijfels allemaal bij. Ik zit echt in met mijn hond, heb er veel voor over. Maar begin me stilaan af te vragen ofdat er iemand ons wel wil helpen, ofdat ze in ons een lopende rekening zien... :(

Ik ga Carnibest natuur, de 'gewone'
Kay krijgt nu al bijna een week Keforal... Ze gaat hier enorm van kwijlen en krijgt schuim op haar bek. Aangezien Kay al te mager is en ni heel veel drinkt voel ik me daar ni goed bij en zou graag een oplossing zoeken...

Het jeukt niet, we zien ze er amper aankomen...
Laatst gewijzigd door Smoetzke op Do 09 Feb 2006, 10:25, 1 keer totaal gewijzigd.
guillaumeo
1-ster
Berichten: 34
Lid geworden op: Ma 06 Feb 2006, 21:09
Locatie: Kerkrade

Re:Huidproblemen

Berichtdoor guillaumeo » Do 09 Feb 2006, 10:45

Wat vervelend! Ik herken ook heel goed dat gevoel dat je enerzijds veel geld uitgeeft, terwijl je er anderzijds helemaal geen vertrouwen meer in hebt dat je korter bij een oplossing komt!
Maar wie weet helpen de vele experts op barfplaats je wel verder. Succes!
Lizzy
Moderator
Berichten: 60621
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Huidproblemen

Berichtdoor Lizzy » Do 09 Feb 2006, 11:05

Keforal is een antibiotica. De bijwerkingen daarvan zijn:

- diarree;
- misselijkheid;
- braken;
- overgevoeligheidsreacties;
- jeuk;
- benauwdheid;
- koorts.

Dus ga er gevoegelijk maar vanuit dat ze last zal hebben van deze bijwerkingen totdat de kuur gestopt is....

Wat je kunt doen om de bijwerkingen te verzachten is het geven van probiotica. Je kunt probiotica (een goedaardige bacterie) in capsules bij de drogist of reformwinkel kopen. De meeste merken noemen hun probiotica "Acidophilus" (deze bacterieen zitten bijv. ook in Yakult enzo, maar je kunt beter niet dit soort drankjes aan je hond geven - veel te veel suiker en onnatuurlijke stoffen). Goede merken Acidophilus vind ik: Akropharma (vaak te koop bij reformwinkels, maar ik heb het nu ook al bij verschillende drogisten gezien), Solgar (erg duur maar wel goed), Protexin-Pro Soluble (via de dierenarts te bestellen). Ik ben nu het eigen merk van de Tuinen aan het uitproberen en vooralsnog lijkt deze ook wel aardig. Ik zou echt met spoed met probiotica beginnen en dit voorlopig de eerst komende 6 maanden blijven geven (want de darmflora van je hond kan ook al niet te best meer zijn na al deze medicijnen en de steriele brokjes die ze gehad heeft).

Huidproblemen zijn overigens de allerergste problemen hoor. En in de reguliere dierenartsgeneeskunde kunnen ze er meestal niet zoveel mee. Ja, de standaard dingen, zoals je er al een paar genoemd hebt. Maar als dat niet werkt, dan gaat bij de gemiddelde DA ook al gauw het licht uit.....

De enige reguliere dierenarts die echt goed werk af schijnt te leveren bij huidproblemen is de dermatoloog (specialist dus) :

Dermatologie (specialist)
Mevr. M.W. Vroom, dierenarts, Veterinaire Specialisten Oisterwijk, Boxtelsebaan 6, 5061 VD Oisterwijk; tel 013 - 52 85 900, fax 013 - 52 84 919

Er zijn in Nederland ook een paar zeer goede holistische en homeopathischwerkende dierenartsen. Mijn ervaring is dat zij bij huidproblemen nou net meer kunnen als de reguliere dierenartsen.

Maar, als Kay mijn hond zou zijn: dan ging ik voorlopig gewoon verse voeding voeren. Ik zou dit wel aanvullen met visolie en borage-olie. In het topic van Guillaumeo kun je trouwens toevallig lezen dat de borage-olie bij Paul Barte goed en goedkoop verkrijgbaar is. Maar dat even ter zijde.

Je moet wel geduld hebben. Wat in 9 maanden in het lichaam is geslopen, dat haal je er niet met 2 weken uit. Dat kun je schudden. Mijn ervaring met huidproblemen is dat het maaaanden kan duren voordat je verbetering kan zien. En soms moet je zelfs door een periode waarbij de huidproblemen tijdenlijk erger worden. Want, een hond die zoveel troep aan medicijnen heeft binnen gekregen: die moet ontgiften....... Alle troep moet eruit om vervolgens beter te worden.

Dus naast de verse voeding, aangevuld met vis en borage-olie EN (niet te vergeten - echt belangrijk!!): Probiotica, zou ik zelf een goede reinigingskuur gaan doen. Dat kan best wel even heftig worden, maar je moet even door de zure appel heen (en het kan meevallen hoor!!). Ik zou zelf kiezen voor "Drainage compositum, bij huidproblemen, een verstoord immuunsysteem en chronische aandoeningen" van de Groene Os.

Goed, en hier zul je dus echt een beetje beroep moeten doen op je geduld....

En oh, geef je hond helemaal NIKS tussendoor. Nog geen brokje als beloning. Niks, niks, niks. Laat de voeding en de immuunversterkende middelen z'n werk maar doen en belast het lichaam vooral niet met allehande hondensnoepjes of koekjes. Er bestaat ook altijd nog dat jouw hond allergisch is voor granen/koolhydraten. Alle brokken bevatten veel te veel granen. Een beetje gevoelige hond gaat gewoon nat op de brokken... (wordt ziek). Het is en blijft geen hondenvoeding. Maar goed, als je nou pasta of brood aan hem zou gaan geven, of hondenkoekjes, dan krijgt ze dus weer precies binnen wat ze niet mag hebben, vandaar dat ik zo streng ben ;)
Laura2004
5-sterren
Berichten: 5288
Lid geworden op: Di 21 Dec 2004, 12:59

Re:Huidproblemen

Berichtdoor Laura2004 » Do 09 Feb 2006, 12:17

Dit is dus precies hetzelfde als wat Ziggy had :-\
Laura2004
5-sterren
Berichten: 5288
Lid geworden op: Di 21 Dec 2004, 12:59

Re:Huidproblemen

Berichtdoor Laura2004 » Do 09 Feb 2006, 12:26

Bij mij heeft het 9 maanden geduurd voordat Ziggy overal vanaf was, maar nu is ze eindelijk van haar huidklachten (en darmklachten af).
Waarom krijgt Kay die AB kuur precies?
Ik kreeg ook de ene na de andere AB kuur, maar eigenlijk wist ik (nog de dierenarts) waarvoor, dus ik ben daar gewoon mee gestopt, met als gevolg dat ik hier een voorraadje AB kuurtjes heb.
Als ik jou was zou ik overgaan op vers en stoppen met die AB kuur. Je moet heel veel geduld hebben :-\ ben ik bang, maar waarschijnlijk komt het wel goed.
Ik ben er echt van overtuigd dat dit ras (amstaff) echt een genetische afwijking heeft. Ik hoor te vaak dit soort klachten van amstaff eigenaren. Echt jammer.
Laatst gewijzigd door Laura2004 op Do 09 Feb 2006, 12:35, 1 keer totaal gewijzigd.
Breezer
5-sterren
Berichten: 770
Lid geworden op: Di 17 Jun 2003, 16:21
Locatie: Vlakbij Utreg
Contact:

Re:Huidproblemen

Berichtdoor Breezer » Do 09 Feb 2006, 12:33

Wat erg dat ik zoveel herken in jou verhaal. En dan heeft het hele probleem bij ons maar 4 maanden geduurd.

Wat Lizzy schrijft zijn allemaal hele goede optie´s. Zo hebben wij ook gewerkt met onze Breezer.

En ik weet niet waar je woont, maar Tannetje Koning heeft ons heel erg goed geholpen. Ze heeft 2 praktijken in Amsterdam en Almere. En ze zit ook hier op het forum onder de naam Hitam.
Als je al zoveel ellende achter de rug hebt, dan is het fijn dat er iemand echt naar je luisterd, ook al vertel je voor je eigen gevoel teveel dingen die er waarschijnlijk niets mee te maken hebben. En zij luisterde echt en ging er direct mee aan de slag, en voor m´n gevoel ook nog in de goede richting.

Lees anders ook eens de verhalen en de tips over Breezer, wie weet haal je hier nog ideeën uit. Hieronder zie je de linkjes.

http://www.barfplaats.nl/forum/http://b ... adid=11561

http://www.barfplaats.nl/forum/http://b ... #msg331596

http://www.barfplaats.nl/forum/http://b ... #msg344005

http://www.barfplaats.nl/forum/http://b ... #msg355633

http://www.barfplaats.nl/forum/http://b ... adid=13432

http://www.barfplaats.nl/forum/http://b ... adid=13587

http://www.barfplaats.nl/forum/http://b ... adid=13754

http://www.barfplaats.nl/forum/http://b ... adid=14279


Succes en sterkte ermee in ieder geval!
Smoetzke
1-ster
Berichten: 32
Lid geworden op: Do 09 Feb 2006, 09:58
Locatie: Brasschaat

Re:Huidproblemen

Berichtdoor Smoetzke » Do 09 Feb 2006, 13:18

Ik ben van België (Antwerpen om precies te zijn ;))

De AB kuur die Kay nu krijgt is voor een bacteriële infectie... Waardoor ze al die uitslag zou hebben. Maar ik ben hier een weekje mee gestopt geweest, enkel nog Carnibest gegeven en we zeiden na 3dagen al dat het beterde. En wij zijn ni optimistisch als het op die uitslag aankomt!

Nu sinds maandag is het terug erger, we zijn zondag een hele middag gaan crossen in het bos... Maar ze heeft zoals al de honden die erbij waren koekjes gekregen onderwege. Heb er op dat moment niet bij stilgestaan, nu vloek ik op mezelf natuurlijk. Omdat alles in die richting wijst.
Maar als dat zo is, dan verdwijnt het vertrouwen in DA's nog meer, want er is me duidelijk gezegd dat overschakelen op vers NIETS zou helpen! Dat ik alles kon blijven geven zoals voordien.

@ Breezer, wat heeft jullie dan precies geholpen? Die Ectodex?
Breezer
5-sterren
Berichten: 770
Lid geworden op: Di 17 Jun 2003, 16:21
Locatie: Vlakbij Utreg
Contact:

Re:Huidproblemen

Berichtdoor Breezer » Do 09 Feb 2006, 13:26

Ja Breezer bleek dus uiteindelijk Demodex te hebben en een veel te lage weerstand. We hebben hem behandeld met Ectodex, gevolgd door Advocate. En voor z´n weerstand hebben we een schema gekregen van Tannetje, dat volgen we nu nog steeds. Volgens dit schema moeten we dan allerlei kruiden en weerstandverhogende capsules afwisselen met ontgiftings middelen.

En het gaat nu echt super met het monster.
Maar misschien dat je aan de hand van mijn verhalen in de topics, en de antwoorden daarop misschien een soort van herkenning hebt. En je van daaruit verder kan werken.
Smoetzke
1-ster
Berichten: 32
Lid geworden op: Do 09 Feb 2006, 09:58
Locatie: Brasschaat

Re:Huidproblemen

Berichtdoor Smoetzke » Do 09 Feb 2006, 13:53

Lupa schreef:en dit is nu
Afbeelding

haar site is http://www.gizzy.web-log.nl/

En wat hebben zij hiervoor gedaan?
Laura2004
5-sterren
Berichten: 5288
Lid geworden op: Di 21 Dec 2004, 12:59

Re:Huidproblemen

Berichtdoor Laura2004 » Do 09 Feb 2006, 14:09

Zij is overgegaan op BARF ;)
Smoetzke
1-ster
Berichten: 32
Lid geworden op: Do 09 Feb 2006, 09:58
Locatie: Brasschaat

Re:Huidproblemen

Berichtdoor Smoetzke » Do 09 Feb 2006, 14:14

Laura2004 schreef:Zij is overgegaan op BARF ;)

Dat resultaat kan ook door Carnibest?
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Huidproblemen

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten