welke botten voor franse bulletjes

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

welke botten voor franse bulletjes

Berichtdoor Barfplaats

Bullekes
4-sterren
Berichten: 309
Lid geworden op: Do 03 Nov 2005, 20:37
Locatie: Venray Limburg!!
Contact:

welke botten voor franse bulletjes

Berichtdoor Bullekes » Wo 01 Feb 2006, 20:19

ik had een vraagje.. Welke botten vinden jullie meer geschikt voor Franse bulletjes kan ik weer lijstje opstellen. heb hier al enkele dingen gehaald maar durf neit alles te proberen misschein tips :)

Bottenoverzicht
Alle kalfsbotten (zachte diverse botten (knars), stukken rib, wervels met wat vlees, mergpijpen, alles gezaagd) per kilogram
Runderstrotten met veel vlees per kilogram
Kalfs-spareribs met veel vlees, per kilogram
Kalfsstaarten met veel vlees, per kilogram
Koeienbotten, met stuk vlees en mergpijp en vel, per stuk verpakt
Runderschenkels met zeer veel vlees, per stuk verpakt
Alle lams-/schapenbotten (hele ribben, schouderbladen, nekken, pootbotten) per kilogram
Lamsribben gezaagd
Kippenvleugels heel, per 500 gram verpakt
Kippenkarkassen met vlees, per 500 gram verpakt
Kippenbotjes met wat vlees, per 500 gram verpakt
Kippendrumsticks, per 500 gram verpakt
Kippennekken, per 500 gram verpakt
Kipkarbonades per 500 gram verpakt
Kippenbouten per 500 gram verpakt
Hele kuikens van ongeveer 1000 gram per stuk met vleugels en poten er aan etc. per stuk verpakt
Eendennekken per pond verpakt
Eendenkarkas per pond verpakt,
Eendenvleugels per pond verpakt
Lizzy
Moderator
Berichten: 55264
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:welke botten voor franse bulletjes

Berichtdoor Lizzy » Do 02 Feb 2006, 09:08

Bullekes schreef:ik had een vraagje.. Welke botten vinden jullie meer geschikt voor Franse bulletjes kan ik weer lijstje opstellen. heb hier al enkele dingen gehaald maar durf neit alles te proberen misschein tips :)

Bottenoverzicht
Alle kalfsbotten (zachte diverse botten (knars), stukken rib, wervels met wat vlees, mergpijpen, alles gezaagd) per kilogram
Runderstrotten met veel vlees per kilogram
Kalfs-spareribs met veel vlees, per kilogram

Deze vind ik allemaal prima.

Kalfsstaarten met veel vlees, per kilogram

Ik geef geen enkele dunne botten meer na het Linga+rib incident.

Koeienbotten, met stuk vlees en mergpijp en vel, per stuk verpakt
Runderschenkels met zeer veel vlees, per stuk verpakt

Ik vind runderbotten allemaal te hard. Tanden/kiezenslopers zijn het.

Alle lams-/schapenbotten (hele ribben, schouderbladen, nekken, pootbotten) per kilogram

Behalve de poten: allemaal prima botten

Lamsribben gezaagd

Hoe gezaagd?

Kippenvleugels heel, per 500 gram verpakt
Kippenkarkassen met vlees, per 500 gram verpakt
Kippenbotjes met wat vlees, per 500 gram verpakt
Kippendrumsticks, per 500 gram verpakt
Kippennekken, per 500 gram verpakt
Kipkarbonades per 500 gram verpakt
Kippenbouten per 500 gram verpakt
Hele kuikens van ongeveer 1000 gram per stuk met vleugels en poten er aan etc. per stuk verpakt
Eendennekken per pond verpakt
Eendenkarkas per pond verpakt,
Eendenvleugels per pond verpakt

Allemaal prima te voeren. Ik verplaats wel je bericht naar de vragen-sectie van zelf samenstellen.
Gebruikersavatar
Jolly
5-sterren
Berichten: 2514
Lid geworden op: Vr 09 Mei 2003, 08:51
Locatie: Breezand

Re:welke botten voor franse bulletjes

Berichtdoor Jolly » Do 02 Feb 2006, 09:47

Lizzy, kalfsstaarten zijn niet zo dun hoor.
Afbeelding
Lizzy
Moderator
Berichten: 55264
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:welke botten voor franse bulletjes

Berichtdoor Lizzy » Do 02 Feb 2006, 10:05

Jolly schreef:Lizzy, kalfsstaarten zijn niet zo dun hoor.
Afbeelding


Deze zijn niet erg dun nee. Maar diegene die ik laatst zag waren ongeveer net zo dun als 1 rib (van kalf/lam) en toen had ik toch zoiets van "nah nee". Ik zou zelf dat uiterste dunne stukje er toch afhalen overigens.....
Gebruikersavatar
Jolly
5-sterren
Berichten: 2514
Lid geworden op: Vr 09 Mei 2003, 08:51
Locatie: Breezand

Re:welke botten voor franse bulletjes

Berichtdoor Jolly » Do 02 Feb 2006, 10:21

deed ik ook en die gaf ik net zoals ik een nek geef, dus ff vasthouden, 2 keer kraken en dan gauw los, want anders zijn mijn vingers ook gekraakt.
Maar moet er wel bij zeggen dat Chasey en Pim niet schrokken, maar netjes wat kauwen.
roefus

Re:welke botten voor franse bulletjes

Berichtdoor roefus » Do 02 Feb 2006, 11:44

Zijn schapenbotten (behalve poot) dan wél allemaal goed?
Ik vond zelf dat wat ik voor lamsribben kocht (maar volgens mij duidelijk van schaap was) best hard.
Roefus kreeg het wel doorgebeten en kauwt ook goed, maar ik vond veel scherpe botsplinters in zijn poep.
Lizzy
Moderator
Berichten: 55264
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:welke botten voor franse bulletjes

Berichtdoor Lizzy » Do 02 Feb 2006, 11:48

roefus schreef:Zijn schapenbotten (behalve poot) dan wél allemaal goed?
Ik vond zelf dat wat ik voor lamsribben kocht (maar volgens mij duidelijk van schaap was) best hard.
Roefus kreeg het wel doorgebeten en kauwt ook goed, maar ik vond veel scherpe botsplinters in zijn poep.


Je hebt gelijk hoor. Soms is het een beetje moeilijk: wat is schaap en wat is lam. Botten van jonge lammeren kunnen eigenlijk altijd probleemloos gegeten worden. En soms krijg je wel eens botten dat dan zogenaamd van lam is, maar die knetterhard zijn.... En volgens mij is dat dan schaap/oud lam. Honden die al lang barfen eten ze vaak gewoon op en hebben er geen moeite mee. Honden die kort barfen hebben inderdaad vaak problemen met deze botten. Kleine hondjes krijgen ze vaak niet eens weg trouwens.

Ik ben zelf ook echt niet dol op van die knetterharde botten maar niet altijd is het dus duidelijk wat je mee krijgt. Persoonlijk kwak ik knetterharde botten dus weg. Gelukkig gebeurd het me steeds minder vaak dat ik lamsbotten koop en met knetterharde exemplaren terug kom.

Trouwens, ik heb dus geen idee wat de gemiddelde leeftijd is van geit. Maar ik koop dus nu al een hele tijd mijn geitenbotten in R'dam en ik heb daar nog nooit knetterharde geitenbotten gehad. Is geit sowieso jonger? Of zijn de botten sowieso minder hard?
Laatst gewijzigd door Lizzy op Do 02 Feb 2006, 11:48, 1 keer totaal gewijzigd.
roefus

Re:welke botten voor franse bulletjes

Berichtdoor roefus » Do 02 Feb 2006, 12:19

Lizzy schreef:Je hebt gelijk hoor. Soms is het een beetje moeilijk: wat is schaap en wat is lam. Botten van jonge lammeren kunnen eigenlijk altijd probleemloos gegeten worden. En soms krijg je wel eens botten dat dan zogenaamd van lam is, maar die knetterhard zijn.... En volgens mij is dat dan schaap/oud lam. Honden die al lang barfen eten ze vaak gewoon op en hebben er geen moeite mee. Honden die kort barfen hebben inderdaad vaak problemen met deze botten. Kleine hondjes krijgen ze vaak niet eens weg trouwens.

Ik ben zelf ook echt niet dol op van die knetterharde botten maar niet altijd is het dus duidelijk wat je mee krijgt. Persoonlijk kwak ik knetterharde botten dus weg. Gelukkig gebeurd het me steeds minder vaak dat ik lamsbotten koop en met knetterharde exemplaren terug kom.

Trouwens, ik heb dus geen idee wat de gemiddelde leeftijd is van geit. Maar ik koop dus nu al een hele tijd mijn geitenbotten in R'dam en ik heb daar nog nooit knetterharde geitenbotten gehad. Is geit sowieso jonger? Of zijn de botten sowieso minder hard?


Nou goed, ik heb die zgn. lamsbotten ook weg gekwakt.
Evenals wat (volgens de verkoopster) van kalf kwam.
Was beide knoerhard.
Vervolgens vond ik dus inderdaad akelige splinters in de ontlasting, wilde Roefus na een paar dagen niet meer eten en had diarree.
Dus het verteerde bij hem voor geen meter, althans niet fatsoenlijk.
Kan allicht zijn dat hij pas kort barfte.
Maar ik vroeg me toch ook af, toen ik hem bezig zag, of dit nu werkelijk goed was voor zijn tanden.
Hij moest er echt knoerhard op bijten om dat door te krijgen.

Maar goed, blijft het dus een beetje moeilijk om aan de goeie soort te komen.
Dus ben ik voor 'lam' toch maar de CB erin gehouden.
Volgende week moet ik toch naar Rotterdam, dus dat komt goed uit, voor 'n keer.
Kan ik daar dus ook de geitenribben nemen, volgens jou?

Geitjes worden toch wel oud hoor :D
Ik had er zelf vroeger en die waren de 15 jaar gepasseerd.
Maar misschien zijn geitenribben dan sowieso zachter?
Want ik zie nooit staan 'ribben van jonge geit'.
In tegenstelling tot kalf en lam, want dat moet dan niet koe of schaap zijn...begrijp ik.
Bullekes
4-sterren
Berichten: 309
Lid geworden op: Do 03 Nov 2005, 20:37
Locatie: Venray Limburg!!
Contact:

Re:welke botten voor franse bulletjes

Berichtdoor Bullekes » Do 02 Feb 2006, 12:39

DE lamsribben waren in ongeveer 5 ribben gezaagd...
Maar die hadden ze al op en dat ging gelukkig prima Ben er wel bij gebleven natuurlijk en voor Pebbles heb ik moeten hameren....

Bedankt voor het antwoord zo kan ik af en toe wat afwisselen :)
Sofie
5-sterren
Berichten: 618
Lid geworden op: Za 21 Feb 2004, 10:01
Locatie: België

Re:welke botten voor franse bulletjes

Berichtdoor Sofie » Do 02 Feb 2006, 13:21

Hehe bedankt voor het lijstje...kan ik voor LAdy ook wat afwisselen... ;D
Bullekes
4-sterren
Berichten: 309
Lid geworden op: Do 03 Nov 2005, 20:37
Locatie: Venray Limburg!!
Contact:

Re:welke botten voor franse bulletjes

Berichtdoor Bullekes » Do 02 Feb 2006, 20:49

ja maar daar was het niet voor hihihihihi
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:welke botten voor franse bulletjes

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 1 gast