waarschijnlijk HD pup.

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

waarschijnlijk HD pup.

Berichtdoor Barfplaats

ginny
3-sterren
Berichten: 132
Lid geworden op: Ma 12 Dec 2005, 19:26

waarschijnlijk HD pup.

Berichtdoor ginny » Wo 01 Feb 2006, 13:26

even een update over mijn pup, ik heb al eerder een topic over haar geplaatst Patella luxatie pup, we zien geen duidelijke verbetering, ze krijgt de calcium fluornatum korreltjes, maar ik zie nu dat ze steeds meer begint te zwabberen, ze belast haar rechterpootje ook niet volledig, als ze rent dan houd ze haar achterpootjes als een konijntje bij elkaar zeg maar, van de achterkant staat ze ook wat vreemd, lijkt koehakkig, ze heeft geen echte pijnklachten, maar ja een bulldog toont dat niet snel, als ze speelt met een andere hond en die leunt op haar rug dan wordt ze pislink dus dat zal dan echt zeer doen, ze is nu 17,5 week oud, en dus nog erg jong, ze is een echt adhd-tje en verplichte benchrust vind ze verschrikkelijk, maar als ze die niet krijgt blijft ze maar rennen en springen, vorige week met een bullenwandeling meegedaan, we namen de korte route dus een klein stukje lopen, continu aan de riem gehouden zodat ze niet te wild zou gaan doen, s'avonds kon ze amper opstaan en liep helemaal kreupel, de dag erna ook nog pas later die dag werd het wat minder, dat vind ik dan zo sneu, want een jonge hond moet toch gewoon mee kunnen doen.

mijn DA en ik vermoeden dat ze HD heeft, dit komt niet allemaal van haar patella luxatie af, nu gaan we een specialist bellen om zijn advies, een foto zal uitslag geven maar ze is nog zo jong en een roesje doen we liever niet, maar zal toch nodig zijn voor een goede foto, een bulldog leg je niet zo makkelijk in positie.

nu had ik gelezen dat vit.C ook goed is tegen HD dus daar ga ik wat meer overlezen.

zodra we meer weten zal ik het vermelden.

hebben jullie al eens gehoord dat het op zo'n jonge leeftijd al voorkomt, ik heb het in de praktijk niet meegemaakt, onder een jaar al zulke klachten.

groetjes simone
Gebruikersavatar
crutz
5-sterren
Berichten: 933
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 20:03
Locatie: Lithoijen
Contact:

Re:waarschijnlijk HD pup.

Berichtdoor crutz » Wo 01 Feb 2006, 14:09

op deze leeftijd (vanaf 16 wk al) kan je dmv de pennHIP methode heel goed laten bepalen wat de conditie van de heupen en evt toekomst mogelijkheden zijn....

kijk maar eens op www.pennhip.org of op het volgende forum
http://yankee.messageboard.nl/12347/ daar vind je ook een lijst met DAsen die dit uit kunnen voeren en er zitten ook DAsen op het forum daar die je advies/hulp kunnen geven.....
Gebruikersavatar
crutz
5-sterren
Berichten: 933
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 20:03
Locatie: Lithoijen
Contact:

Re:waarschijnlijk HD pup.

Berichtdoor crutz » Wo 01 Feb 2006, 14:10

en verder nog sterkte er mee...........klote als ze zo jong al wat mankeren.....
cheeta
4-sterren
Berichten: 341
Lid geworden op: Za 21 Jan 2006, 15:19
Locatie: Zwolle

Re:waarschijnlijk HD pup.

Berichtdoor cheeta » Wo 01 Feb 2006, 14:48

Dat zo`n jonge hond al zo in de prak kan zitten :'(

Sucses met je hondje
danielle1980
5-sterren
Berichten: 4331
Lid geworden op: Zo 09 Mei 2004, 22:50
Locatie: Loerbeek
Contact:

Re:waarschijnlijk HD pup.

Berichtdoor danielle1980 » Wo 01 Feb 2006, 15:39

ik zou zeker een hele goede specialist zoeken.
ik weet niet waar je woont?

o ja heel veel succes met je hondje
Laatst gewijzigd door danielle1980 op Wo 01 Feb 2006, 15:40, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Cherry
4-sterren
Berichten: 287
Lid geworden op: Zo 16 Nov 2003, 22:22
Locatie: Belgie

Re:waarschijnlijk HD pup.

Berichtdoor Cherry » Wo 01 Feb 2006, 19:19

Bij M. Kappen in Eersel maken ze foto's zonder een roesje, en voor het hondje er erg in heeft is de foto gemaakt :D
Laatst gewijzigd door Cherry op Wo 01 Feb 2006, 19:20, 1 keer totaal gewijzigd.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60266
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:waarschijnlijk HD pup.

Berichtdoor Lizzy » Do 02 Feb 2006, 09:39

Bij een hond die zoveel pijn heeft en waarmee het eigenlijk zo slecht gaat, zou een roesje of narcose echt een van mijn allerlaatste zorgen zijn. Ook al betreft het een bulldog. Ik zou zelf absoluut naar een specialist gaan. En Maarten is geen specialist. Op Barfplaats hebben een aantal mensen zeer goede ervaringen met de specialist

Mw. Drs. Y. Krooshof
Dierenkliniek Emmeloord
Espelerlaan 77, 8302 DC Emmeloord, tel: 0527-613500
ginny
3-sterren
Berichten: 132
Lid geworden op: Ma 12 Dec 2005, 19:26

Re:waarschijnlijk HD pup.

Berichtdoor ginny » Do 02 Feb 2006, 10:26

ik hoor een dezer dagen of de specialist naar onze praktijk komt om de foto's te maken en te beoordelen, yolanda krooshof ken ik ook, ben bij haar geweest toen ze nog in hilversum zat met een van mijn katten. vind haar heel goed idd.

komt de specialist niet binnenkort dan ga ik naar een ander toe, wil toch binnenkort weten wat ze nu mankeert in haar achterhand, want ik vind het absoluut niet goed zitten daar. het is mijn gevoel en dan die aparte manier van bewegen, dat kan gewoon niet goed zijn.

wat ik me nu zat te bedenken is, zou ze zo veel bewegen, omdat ze niet wil gaan liggen omdat dat pijn doet, als ze s'avonds pas gaat liggen slapen, zie je dat ze pijn heeft, komt moeilijk overeind en laat zich vaak weer neervallen, als ze dan toch in de benen is, dan is ze helemaal stijf en loopt wat mank, als ze eenmaal weer beweegt gaat het weer, dus ik dacht, overdag ligt ze nagenoeg heel weinig is maar aan het lopen, zou dat gewoon haar karakter zijn of toch pijn bij het liggen.

groetjes simone
roel
1-ster
Berichten: 30
Lid geworden op: Wo 14 Dec 2005, 14:05

Re:waarschijnlijk HD pup.

Berichtdoor roel » Do 02 Feb 2006, 19:36

Ik heb in boeken over het fokken van sint bernard's gelezen dat vit. c inderdaad een gunstige invloed hebben op botproblemen, maar ik zou hiervan geen wonderen verwachten. Ook spreek je van een koehakkige houding van je hond, hij zou dus wel eens een typisch HD ruggetje kunnen hebben, extra breed bij de heupen en platte dunne dijen.

Ik zou zeker naar een arts gaan en m'n hond schraal laten opgroeien.
ginny
3-sterren
Berichten: 132
Lid geworden op: Ma 12 Dec 2005, 19:26

Re:waarschijnlijk HD pup.

Berichtdoor ginny » Do 02 Feb 2006, 23:19

idd. ze staat koehakkig en ze lijkt daardoor dus breder in haar heupen en lijkt of ze ingevallen zijkanten daardoor heeft, vind dat ze ook geen goede bespiering heeft aan de achterkant, okee ze is nog een pup, maar het valt wel op bij haar.

ik ga morgen bellen, want de specialist kan op korte termijn niet komen, en ik wil zo snel mogelijk haar laten onderzoeken. zodat we gericht haar kunnen behandelen, ik hoor toch van een hoop mensen wacht tot ze ouder is, maar ik wil het nu weten, en niet dat door het wachten we haar heupen echt verpest hebben,

ik hou jullie op de hoogte van de uitslag..

groetjes simone
Gebruikersavatar
K@rin
5-sterren
Berichten: 2045
Lid geworden op: Do 16 Okt 2003, 13:51
Locatie: ergens op het randje van de Achterhoek
Contact:

Re:waarschijnlijk HD pup.

Berichtdoor K@rin » Vr 03 Feb 2006, 10:02

ginny schreef:ik zie nu dat ze steeds meer begint te zwabberen, ze belast haar rechterpootje ook niet volledig, als ze rent dan houd ze haar achterpootjes als een konijntje bij elkaar zeg maar, van de achterkant staat ze ook wat vreemd, lijkt koehakkig, ze heeft geen echte pijnklachten, ze is nu 17,5 week oud, en dus nog erg jong,
mijn DA en ik vermoeden dat ze HD heeft, dit komt niet allemaal van haar patella luxatie af,


Ik hoop, dat jou dierenarts uberhaupt weet, HOE je de Patella's moet voelen !!! Hij zal de eerste niet zijn, die er geen joto van snapt !!
Ik heb hetzelfde gehad met een pup door mij gefokt.
Die pup had precies dezelfde klachten als jou pup. Eerst was het volgens die DA alleen maar groeipijn en daardoor had hij ook dikke knieen, daarna waren het de heupen. Maar op de rontgen foto's waren de heupen PERFEKT !!
en zo duurde het maar voort, totdat ik ZELF die dierenarts opgebeld heb, om te vragen of hij de Patella's goed had nagekeken. Jaha zegt hij en op de foto's is ook niets te zien. Ik moest hem daarop ff uitleggen, dat Patella Luxatie NIET te zien is op foto's, als op dat moment de Patella goed in de groef ligt. Ook moest ik hem vertellen, dat je van groeipijn niet zulke dikke knieen kreeg, neeee zegt hij het is enostosis. Ja, zeg ik, dat IS groeipijn. Toen schoof hij het af naar een collega en maar pijnstillers blijven geven.
Toen was ik het zo zat en wilde de pup zelf terugzien., hij was inmiddels 6 maanden geweest.
De eerste seconde, dat ik hem zag lopen wist ik het al ................ PATELLA LUXATIE !!!!
Ik heb gelijk een afspraak gemaakt bij een kliniek en de maandag daarop is hij geopereerd aan de Patella. Nu loopt hij weer vrolijk rond te rennen en heeft nergens last van.
Wat ik hiermee bedoel te zgeen, laat je niet met een kluitje in het riet sturen.
De symptomen die jij beschrijft, zijn voor mij de klassieke symptomen voor PL, die meestal op deze leeftijd beginnen.
Gebruikersavatar
Kaio
5-sterren
Berichten: 6624
Lid geworden op: Za 20 Aug 2005, 12:01
Locatie: Duitsland

Re:waarschijnlijk HD pup.

Berichtdoor Kaio » Vr 03 Feb 2006, 17:27

Koehakkigheid wil nog niet altijd zeggen dat er sprake is van HD. Dat de hakken naar binnen draaien kan ook alleen in het enkelgewricht zitten.
Behalve naar HD kijken is het misschien ook verstandig om de rug te bekijken? Hoop voor je dat je een goede specialist vindt.
Maar eh nog iets, de fokker van je pup, heeft deze geen adviezen, weet deze ervan?
ginny
3-sterren
Berichten: 132
Lid geworden op: Ma 12 Dec 2005, 19:26

Re:waarschijnlijk HD pup.

Berichtdoor ginny » Vr 03 Feb 2006, 19:48

ik ga a.s maandag eerst naar dr. strikkers in sleeuwijk toe, hij heeft heel veel ervaring met bullen,en wil weten wat hij hiervan zegt, hij heeft een hoop vergelijkingsmateriaal ivm alle bullen die bij hem komen, de andere specialist kan niet op korte termijn naar onze praktijk komen, de fokker weet hiervan en die zegt, op deze leeftijd kan je er nog niks van zeggen, komt misschien allemaal goed, die patella gaat als ze ouder is wel beter dan zijn de pezen steviger etc. en het is een bulldog die hebben een afwijkende bouw, tja dat accepteer ik niet echt want ook al is ze een bulldog dan nog mag er niet zomaar geaccepteerd worden dat er dan afwijkingen bij horen, dat is mijn mening, als ik bullen zou fokken zou dat voor mij juist een reden zijn om daar proberen verandering in te brengen, dus de fokker en ik zitten niet helemaal op een lijn. ik denk nl. dat er wel wat aan de hand is en zij denkt dat het wel los loopt. ik zie toch hoe vreemd ze loopt, dat kan gewoon nooit goed zijn ook al is ze een bulldog, dat gaat haar op langere termijn zeer doen. en straks zit er allemaal artrose in etc, is ze nog verder van huis, waarom denken een hoop mensen dat een pup van deze leeftijd niets kan mankeren en dat het allemaal te maken heeft met haar leeftijd, ik heb altijd honden gehad, ook van huis uit en dit niet eerder mee gemaakt bij een pup, dus ik vind het erg afwijkend.

ik laat het jullie weten als ik maandag geweest ben.

groetjes simone
danielle1980
5-sterren
Berichten: 4331
Lid geworden op: Zo 09 Mei 2004, 22:50
Locatie: Loerbeek
Contact:

Re:waarschijnlijk HD pup.

Berichtdoor danielle1980 » Vr 03 Feb 2006, 20:06

ginny schreef:ik ga a.s maandag eerst naar dr. strikkers in sleeuwijk toe, hij heeft heel veel ervaring met bullen,en wil weten wat hij hiervan zegt, hij heeft een hoop vergelijkingsmateriaal ivm alle bullen die bij hem komen, de andere specialist kan niet op korte termijn naar onze praktijk komen, de fokker weet hiervan en die zegt, op deze leeftijd kan je er nog niks van zeggen, komt misschien allemaal goed, die patella gaat als ze ouder is wel beter dan zijn de pezen steviger etc. en het is een bulldog die hebben een afwijkende bouw, tja dat accepteer ik niet echt want ook al is ze een bulldog dan nog mag er niet zomaar geaccepteerd worden dat er dan afwijkingen bij horen, dat is mijn mening, als ik bullen zou fokken zou dat voor mij juist een reden zijn om daar proberen verandering in te brengen, dus de fokker en ik zitten niet helemaal op een lijn. ik denk nl. dat er wel wat aan de hand is en zij denkt dat het wel los loopt. ik zie toch hoe vreemd ze loopt, dat kan gewoon nooit goed zijn ook al is ze een bulldog, dat gaat haar op langere termijn zeer doen. en straks zit er allemaal artrose in etc, is ze nog verder van huis, waarom denken een hoop mensen dat een pup van deze leeftijd niets kan mankeren en dat het allemaal te maken heeft met haar leeftijd, ik heb altijd honden gehad, ook van huis uit en dit niet eerder mee gemaakt bij een pup, dus ik vind het erg afwijkend.

ik laat het jullie weten als ik maandag geweest ben.

groetjes simone


uh sorry hoor maar je fokker is verantwoordelijk als t pattela of hd is, is wel makkelijk om te zeggen dat t wat anders is. ::)
ik weet niet hoe je contract is, maar als er echt was is moet de fokker betalen.

ik hoop dat je snel weet wat er is.
ik weet trouwens dat die da goed is met bullen, maar toch zou ik liever naar een echte specialist gaan. :-\
Gebruikersavatar
K@rin
5-sterren
Berichten: 2045
Lid geworden op: Do 16 Okt 2003, 13:51
Locatie: ergens op het randje van de Achterhoek
Contact:

Re:waarschijnlijk HD pup.

Berichtdoor K@rin » Vr 03 Feb 2006, 20:21

danielle1980 schreef:uh sorry hoor maar je fokker is verantwoordelijk als t pattela of hd is, is wel makkelijk om te zeggen dat t wat anders is. ::)
ik weet niet hoe je contract is, maar als er echt was is moet de fokker betalen.

Zul je toch eerst moeten weten WAT het is en of het aangeboren is .........
Kan ook door trauma van buitenaf gebeuren ..........
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:waarschijnlijk HD pup.

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten