suikerziekte en nierproblemen

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

suikerziekte en nierproblemen

Berichtdoor Barfplaats

Kwispel
1-ster
Berichten: 2
Lid geworden op: Di 17 Jan 2006, 18:10

suikerziekte en nierproblemen

Berichtdoor Kwispel » Di 17 Jan 2006, 19:03

Al 2 jaar heeft mijn kater Kwispel suikerziekte, dit gaat gelukkig allemaal goed, maar sinds vorige week is hij ook nierpatiënt geworden :'(. Op advies van de dierenarts eet hij nu Hill's Feline k/d, maar vind dit helemaal niet lekker. Terwijl eten altijd zijn lust en zijn leven was. Hij is nog maar 6. Wie weet raad?
Lizzy
Moderator
Berichten: 60269
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:suikerziekte en nierproblemen

Berichtdoor Lizzy » Di 17 Jan 2006, 19:12

He, wat een narigheid allemaal.... wat at hij hiervoor? En wat is er mis met zijn nieren?
Kwispel
1-ster
Berichten: 2
Lid geworden op: Di 17 Jan 2006, 18:10

Re:suikerziekte en nierproblemen

Berichtdoor Kwispel » Wo 18 Jan 2006, 08:18

Kwispel at hiervoor hills m/d, speciaal voer voor suikerziekte patiënten... maar omdat daar heel veel eiwit in zit mag hij dat nu niet meer vanwege zijn nieren. Zijn nieren zijn voor 75% naar de knoppen is gebleken uit bloedonderzoek. Hij heeft aan het infuus gelegen en het gaat nu redelijk, alleen wil hij niet eten... en dat moet hij juist weer wel voor zijn suikerziekte...
Rosita
5-sterren
Berichten: 543
Lid geworden op: Vr 28 Mar 2003, 10:24
Locatie: NH
Contact:

Re:suikerziekte en nierproblemen

Berichtdoor Rosita » Wo 18 Jan 2006, 10:55

Nou, ik zie maar een oplossing en dat is vers vlees (kvv of BARF). Carnibest heeft diabetes voer en Bandit ook, tevens is dit zeer geschikt voor nierpatienten vanwege de goede kwaliteit eiwitten en het feit dat er geen graan in zit. Een van mijn katten heeft ook nierproblemen en doet het op Carnibest heel goed. Waar het overigens om gaat is niet zozeer de hoeveelheid eiwitten, maar de kwaliteit. De kwaliteit van verhitte (en plantaardige) eiwitten zoals die in brokken en blikvoer voorkomen is niet echt goed te noemen. Je kunt dus niet het percentage/hoeveelheid eiwit van vers vlees met dat van brokken/blikvoer vergelijken. De kwaliteit van het eiwit in vers vlees is vele malen beter dan dat van brokken, dat betekend dat het veel minder afvalstoffen geeft voor de nieren. Daarnaast kan je zelf het percentage eiwit omlaag brengen door wat extra vet (roomboter b.v.) door het voer te mengen.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:suikerziekte en nierproblemen

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten