Help, ik weet het niet meer (diarree)

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Help, ik weet het niet meer (diarree)

Berichtdoor Barfplaats

Wammes1998
1-ster
Berichten: 1
Lid geworden op: Wo 30 Nov 2005, 09:02

Help, ik weet het niet meer (diarree)

Berichtdoor Wammes1998 » Wo 30 Nov 2005, 09:11

Nadat ik onderstaand berichtje op een ander honden forum had geplaatst, kreeg ik de tip om KVV te gaan voeren. Daar ben ik vorige week maandag mee begonnen. Het ging hartstikke goed, geen diarree meer, tot gisterochtend. Het begint weer van voor af aan. Wammes is weer aan de diarree (de ontlasting is bijna zwart), en nu weet ik het dus helemaal niet meer. Oh ja, ik heb trouwens KVV van Rodi gevoerd (verschillende smaken door elkaar).


Het bericht wat ik op het andere forum geplaatst had:

"Hoi allemaal,

Ik hoop dat er iemand is die onderstaande herkent en misschien een bruikbare tip voor mij heeft:

Onze 7 jarige Berner Sennen teefje Wammes heeft sinds eind juli iedere keer diarree. Na een slechte start als pup (telkens diarree), heeft ze het jaren goed gedaan op Eukanuba lamb & rice. Sinds eind juli dus niet meer. We zijn al bij de DA geweest (nadat het met dagjes vasten niet meer opgelost kon worden). Daar heeft ze antibiotica gehad en Protexin (werking vergelijkbaar met Yakult voor mensen). Daarnaast kreeg ze Specific CXD (als ik het goed heb). Dat is speciaal voer voor dieren met darm/maag problemen. Dit ging een paar weken goed. We zijn dus terug gegaan naar de DA en kregen weer antibiotica en Protexin. Dit keer kregen we Specific CDD (hypo allergeen) mee. Verder hebben we haar ontlasting laten onderzoeken. Daar werd niks in gevonden. Het nieuwe voer ging 2 a 3 weken goed, tot van de week. Ze was weer aan de diarree. Gisteravond heeft ze er voor het eerst ook bij gebraakt.

Wat ik verder nog kan vertellen: Wammes is een super vrolijke speelse hond (je geeft haar geen 7 jaar). Je merkt absoluut niets aan haar (ze toont niet ziek o.i.). De DA heeft haar getemperatuurd. Ook dat was in orde. Verder inwendig onderzoek en buik bevoelt. Niks te vinden.

Verder krijgt Wammes absoluut niks tussendoor (geen kluifjes e.d.), omdat we weten dat ze al niet al te sterk is in maag en darmen. Met wandelingen houden we haar altijd scherp in de gaten opdat ze niks van straat eet."
Lizzy
Moderator
Berichten: 60349
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Help, ik weet het niet meer (diarree)

Berichtdoor Lizzy » Wo 30 Nov 2005, 10:04

Kun je wat meer vertellen over wat voor diarree Wammes heeft? Is het waterdun, vla-dun, pudding-dun? Stinkt het erg?

Het kan natuurlijk zijn dat jouw hond nu geveld is door een virusje. Er heerst van alles en nog wat op het moment..... Zeker omdat ze nu ook braakt denk ik dat je dit niet moet uitsluiten.

Maar, het kan natuurlijk ook zijn dat jouw hond moeite heeft met het verteren van voedsel en dus ook Rodi.... Heb je nog Protexin in huis? Geef je dat nog? Want als je gestopt was met dat te geven: begin er dan maar direct weer mee. Protexin is echt een heel goede probiotica en helpt vaak bij diarree.

Ik zou zelf ook Okugest van VSM gaan geven. Dit kun je gewoon bij de drogist halen. Okugest werkt bij diarree en misselijkheid en helpt in gevallen van voedselproblemen maar ook bij virusjes.

Voorts moet je haar natuurlijk scherp in de gaten blijven houden. Als ze blijft spugen en aan de diarree blijft: dan moet je naar de dierenarts.

Ik zou toch proberen om Rodi te blijven geven. Kies dan een Rodi uit waar weinig vet in zit. Dit is de site van Rodi en de analyses staan erop: http://www.rodi-petfood.nl/data/asp/pag ... t&volgnr=7. Ik zou je dus ook aan willen raden even 1 soort Rodi te geven. Dit zou je de komende dagen kunnen overgieten met gekookt water (moet je niet blijven doen) en als het afgekoeld is: de Protexin erbij (gooi de Protexin er niet bij zolang de voeding nog warm is want deze goede bacterieen sterven bij teveel warmte).

Als het op de Rodi niet gaat lukken, dan zou je nog een ander merk kunnen proberen. Sommige honden doet het op het ene merk beter als op het andere merk. Je kunt ook nog zelf gaan samenstellen! Mocht het op geen enkel ander voer gaan lukken, dan is het misschien toch heel raadzaam om niet te lang te wachten met vervolg onderzoeken. Ik denk dan aan: mestonderzoek (ook controleren op giardia), bloedonderzoek en misschien zelfs wel naar een specialist die ook een gastro-endoscopie doet (met een camera naar binnen om slokdarm, maag en deel darm te bekijken).

Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten