Blaasgruis/angst

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Blaasgruis/angst

Berichtdoor Barfplaats

jos47wag
1-ster
Berichten: 18
Lid geworden op: Zo 17 Aug 2003, 14:36
Locatie: Wageningen

Blaasgruis/angst

Berichtdoor jos47wag » Za 27 Dec 2003, 19:51

Hallo dierenvrienden

Mijn hond geef ik al een paar maanden Rodi schijven 2 per dag, 3x per week 1 x per week kippenstrotjes, 1x per 14 dagen sardientjes 1 of 2 x per week AHV. Daarnaast 1 of 2 keer appelazijn erbij toegevoegd.
S'ochtends een halve boterham met kaas. Soms wat karnemelk
Nu blijkt dat zij blaasgruis heeft en dat ze pijn heeft met plassen. ::) Ze krijgt dus een teveel ...
Via mijn dierenarts krijgt ze nu na een kuur antibiotica, Synulox
Weet iemand waardoor het komt dat ze blaasgruis heeft en wat ik eraan kan doen?
Daarnaast heb ik nog een andere vraag en wel dat mijn hond een shiba inu behoorlijk angstig is, ook voor mijn kinderen 13,15, 17 jaar en de meeste tijd in de bench ligt. We kregen haar pas toen ze 7 maand was en ze is slecht gesocialiseerd. Een cursus heeft wel wat geholpen...maar...
Ze heeft met mij een goede band en het is een genot als je haar ziet rennen wanneer ze los loopt.
Ze krijgt nu haar 2e flesje bachbloesem waarin mimulus,star of Bethlehem,waterviolet,cerato,walnut en aspen.
Wie weet raad.
Groeten José
Lizzy
Moderator
Berichten: 60878
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Blaasgruis/angst

Berichtdoor Lizzy » Za 27 Dec 2003, 20:20

Hallo José, om te beginnen wil ik graag van je weten welk type gruis/steen er in de urine van jouw hond zit. Is het struviet kristal of een steen/gruis uit calcium opgebouwd? Heeft jouw hond ook blaasontsteking gehad bij deze gruis/steentjes? (aangezien je antibiotica hebt gehad ga ik er vanuit dat er ook een blaasontsteking geconstateerd is).

Dit zijn belangrijke dingen om te weten voordat we jou raadt kunnen geven.... Het hoeft overigens niet zo zeer iet van doen te hebben met de voeding hoor, deze blaasgruis.

Over haar gedragsproblemen... ik denk dat je deze vragen beter kunt stellen op het gedragsforum van Yalla (www.yalla.nl).

Groetjes, Lizzy
p.s., ik heb eens een stukje geschreven over de diverse soorten blaasgruis en hoe deze behandeld kunnen worden. Ik zal daar ook even naar zoeken).
Lizzy
Moderator
Berichten: 60878
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Blaasgruis/angst

Berichtdoor Lizzy » Za 27 Dec 2003, 20:22

aiko
1-ster
Berichten: 29
Lid geworden op: Di 12 Aug 2003, 23:23
Locatie: weert

Re:Blaasgruis/angst

Berichtdoor aiko » Za 27 Dec 2003, 20:36

over het blaasgruis kan ik je niets vertellen helaas. Maar over de angst wel. Mijn ridgeback schrok zelfs als de lamp aanging en nu met veel geduld en liefde is het goedgekomen. We hebben hem vaak meegenomen naar de markt en daar lekkers gegeven op de momenten dat het goed ging en de slechte momenten genegeerd. Daarbij hebben we zelf af en toe een hard geluid gemaakt waar hij in het begin erg van schrok maar daarna zoiets had van: "oh dat doet mijn baasje daar hoef ik niet bang voor te zijn".Voor andere mensen die ons huis in kwamen iets lekkers klaargelegd zodat ze met wat lekkers binnen komen konden. Daarbij hebben we in het begin regels gemaakt over hoe de hond te aaien, dus niet over de hond heen leunen, niet in zijn nek vastpakken en zeker geen direct oogkontact of in de ogen staren.
Ligt ze in de bench als er mensen binnen komen of moet ze erin als de bel gaat?
Bedenk goed dat shiba's net zoals akita's een zeer consequente opvoeding nodig hebben zonder een harde hand te gebruiken. Als ze een vast patroon hebben en hun plaats in de roedel weten zou het thuis toch een stuk minder moeten zijn, want ik neem aan dat je kinderen ook deel uitmaken van jullie "roedel"
paul
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Blaasgruis/angst

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten