Goudacupunctuur

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Goudacupunctuur

Berichtdoor Barfplaats

Sas
2-sterren
Berichten: 62
Lid geworden op: Za 12 Nov 2005, 14:54

Goudacupunctuur

Berichtdoor Sas » Ma 14 Nov 2005, 12:43

Hallo allemaal,

ik val maar gelijk met de deur in huis, heeft er iemand ervaringen met goudacupunctuur bij ED (LPC)??

Mijn bijna 4 jaar oude labrador Amber is met 9 maanden geopereerd aan LPC. 3 maanden na de ingreep ging ze weer "dempen", zoals ze dat zo mooi noemen.
Controle foto's gemaakt, en ja hoor, arthrose. Er werd mij geadviseerd zo lang mogelijk te wachten met opereren, want operatie geeft verdere arthrose enz enz.

In augustus ben ik bij een gespecialiseerd dierenarts geweest (ik weet niet of ik "reclame" mag maken, dus noem maar geen namen) en kreeg het advies haar niet te laten opereren. De arthrose is in een te vergevorderd stadium (meerdere plaatsen). Glucosamine en pijnstilling was het advies.
Te meer omdat ze door het manken nu ook al afwijkingen heeft in haar schoudergewricht.

Omdat ze nog zo jong is heeft ben ik gaan zoeken naar een andere oplossing in plaats van iedere dag Metacam (lijkt mij namelijk niet zo best voor de maag!!)
Volgens Dr Schulze (BRD) is die er goudacupunctuur, slagingspercentage voor de elleboog 90%....maar nou is natuurlijk de vraag; Is dat wel echt zo ??? ???

Vandaar mijn vraag, heeft iemand ervaring met deze behandeling en dan bedoel ik specifiek het ellebooggewricht??

groetjes Saskia
Jojo
5-sterren
Berichten: 1060
Lid geworden op: Di 12 Apr 2005, 19:33
Locatie: Drenthe

Re:Goudacupunctuur

Berichtdoor Jojo » Ma 14 Nov 2005, 12:56

Goudacupunctuur ??? Is dat met gouden naaldjes? Heb zelf begrepen toen ik behandeld werd dat zilveren naaldjes iets kunnen afremmen en gouden juist weer stimuleren. Is dat waar je het over hebt??
Isis
1-ster
Berichten: 40
Lid geworden op: Zo 13 Mar 2005, 23:12

Re:Goudacupunctuur

Berichtdoor Isis » Ma 14 Nov 2005, 15:23

Wat triest zeg, zo jong! Ik kan je alleen maar advies geven lees eerst, vooral ook hier op barfplaats, hier wordt veel advies m.b.t. voeding en supplementen gegeven.

Goud acupunctuur heeft bij mijn weten niet veel meer waarde als de rest van de naalden, maar hang me er niet aan op, als ik het mis heb.

Er zijn negen verschillende naaldsoorten, maar de meest gebruikte is de gewone ronde naald. Gouden en zilveren zijn minder soepel en vinden steeds minder toepassing vanwege het feit dat wegwerp-naalden om hygiënische preventieve redenen de voorkeur verdienen.

Interessante sites
http://www.jankraak-taichitao.nl/conten ... na_id=1033

http://www.acupunctuur.com/moderne.html
Lizzy
Moderator
Berichten: 60715
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Goudacupunctuur

Berichtdoor Lizzy » Ma 14 Nov 2005, 15:33

Zie ook dit topic: http://www.barfplaats.nl/forum/http://b ... #msg304731

Als je via de zoek functie (boven in de de balk) goud acupunctuur intikt, dan krijg je nog meer topics te zien.
Sas
2-sterren
Berichten: 62
Lid geworden op: Za 12 Nov 2005, 14:54

Re:Goudacupunctuur

Berichtdoor Sas » Di 15 Nov 2005, 17:11

Hallo allen,

bedankt voor de vele links! Ik heb weer wat te lezen...

Nog even een korte uitleg mbt goudacupunctuur.
Het zijn goude staafjes van 3 bij 1 mm die op bepaalde meridianen geplaast worden (volgens oude chinese wijze). In het geval van de elleboog plaatsen ze 6 van die staafjes. Ze zitten daar voor de rest van het hondeleven en zouden pijnstillend moeten zijn.

De mogelijke verklaring hiervoor is dat het gewricht (door arthrose) negatief geladen zou zijn en dit wordt opgeheven door het goud. Echter heel zeker weten doen ze dat niet!

Ik heb met Mw Schulze gesproken zij vertelde dat van de 2000 honden die ze tot nu toe met elleboogklachten behandeld hebben ze 90% goede resultaten gehad hebben....
Na 1 jaar hebben ze 400 honden opnieuw laten komen (op hun kosten) voor röntgenfoto's, hiervan was bij 75% de arthrose op de foto's niet verder toegenomen.
Een bijverschijnsel wat ze niet kunnen verklaren.
Overigens zegt een röntgenfoto niet alles, want je kunt er het kraakbeen niet op zien (maar dat even te zijde)

gr, saskia
Irm-Joh
3-sterren
Berichten: 120
Lid geworden op: Wo 30 Mar 2005, 10:30

Re:Goudacupunctuur

Berichtdoor Irm-Joh » Za 26 Nov 2005, 13:23

Hoi Saskia,
Met goudacupunctuur bij ED heb ik geen ervaring. Maar onze hond van inmiddels bijna 11 jaar heeft zwaar HD, spondylose in de rug en zwaar arthrose in de voorpoten. Op al die plaatsen heeft Schulze 13 maanden geleden goudstaafjes (24 k) geimplanteerd. Het is een waar genoegen om te zien dat uit onze oude, zieke en daarom lusteloze hond een oude, maar zeer alerte, vrolijke, het leven genietende hond is geworden.
Pijnstillers hadden we binnen 4 weken na de behandeling niet meer nodig. Na 2 maanden zag je duidelijk verbetering en in de loop van 2005 is zijn toestand steeds beter geworden.
Vandaag sprong hij als een bokje achter de sneeuwballen aan en wandelde 45 min. met ons mee. Iets wat nog anderhalf jaar geleden onmogelijk was.

Op het het forum van de herder-pagina kom je meer mensen tegen die voor de GA bij Schulze zijn geweest. Wie weet is er iemand die ervaring met ED heeft.

Groetjes,
Irm
Sas
2-sterren
Berichten: 62
Lid geworden op: Za 12 Nov 2005, 14:54

Re:Goudacupunctuur

Berichtdoor Sas » Di 29 Nov 2005, 15:44

Hallo,

leuk om te horen dat het zo goed gewerkt heeft!!
Ik heb de knoop maar doorgehakt.... 6 december hebben we een afspraak. Hopelijk leeft ze dan ook weer een beetje op! Gelukkig is ze van nature ontzettend lui ;), dus heeft ze er zelf geloof ik niet zo veel last van dat ze maar 1-2 keer per dag naar buiten gaat om te rennen. Maar goed, ik kan me ook voorstellen dat als je veel pijn hebt, dat je niet zo wil bewegen!

Heb jij ter plekke samen met hem een keuze gemaakt om zo veel punten te laten zetten?? Ik weet nl zelf niet zo goed of ze alleen de elleboog moet of ook nog de schouder (is nl ook al arthrotisch omdat ze zo dempt)
Ik heb ondertussen niet zo heel veel vertrouwen meer in dierenartsen, stel er 10 dezelfde vraag en ze geven allemaal een ander antwoord :-\

groetjes saskia
Irm-Joh
3-sterren
Berichten: 120
Lid geworden op: Wo 30 Mar 2005, 10:30

Re:Goudacupunctuur

Berichtdoor Irm-Joh » Di 29 Nov 2005, 17:05

Hoi Saskia,
Schulze checkt de hond compleet door. Maakt nieuwe foto's als het nodig is (hangt er van af of je zelf foto's mee neemt en hoe oud deze zijn).
Wij gingen in eerste instantie voor de HD en de spondylose. Heel toevallig hadden wij ook een foto van zijn poten bij ons. Onze hond had daar een wond gehad die heel lang niet wilde genezen. Onze DA was toen bang dat het kanker zou zijn (gelukkig niet), maar had ons nooit gewezen op het feit dat de voetjes zo slecht waren.
Schulze zei toen: Als je je hond echt een plezier wilt doen, laat ons dan ook zijn voetjes aanpakken want daar heeft hij meer pijn dan in zijn rug.
Nou ja, dat was dan 2 X 50 Euro meer... wat we kwijt waren...

Met DA's heb ik in de loop van de jaren ook het nodige meegemaakt - maar Schulze staat er bekend voor dat hij je niks aanpraat wat niet echt nodig is. Hij doet de behandeling ook alleen als hij het idee heeft dat het dier daar beter van wordt.
Je zult het zien op 6 Dec. - een rustige, bescheiden man, geen praatjesmaker - maar superprofessioneel in zijn aanpak.

Ik duim voor jullie.
Groetjes,
Irm
Sas
2-sterren
Berichten: 62
Lid geworden op: Za 12 Nov 2005, 14:54

Re:Goudacupunctuur

Berichtdoor Sas » Do 01 Dec 2005, 13:35

Hoi Irm,

prima als hij haar opnieuw nakijkt, ik ben in augustus nog bij Maarten Kappen geweest, maar extra onderzoek kan nooit kwaad!
Ik zal volgende week laten weten hoe het gegaan is...

saskia
Sas
2-sterren
Berichten: 62
Lid geworden op: Za 12 Nov 2005, 14:54

Re:Goudacupunctuur

Berichtdoor Sas » Vr 09 Dec 2005, 21:41

Hallo,

ik zou nog even laten weten hoe het is gegaan afgelopen dinsdag....
Het is inderdaad een sympathieke man, Amber moest "wakker worden" tijdens lunchtijd en hij heeft bijna de hele tijd met ons zitten praten. Ik had een vriendin meegenomen,eigenlijk voor de gezelligheid maar ze had toch ook wel interesse in zijn theorie!
Nou, zoals ik het begrijp weten ze eigenlijk nog steeds niet hoe het precies werkt!

Maar goed, daar gaat het nu niet over.... Amber is behandeld aan beide ellebogen. Hij adviseerde mij dat naar aanleiding van de foto's die hij gemaakt heeft. Ze gaf ook veel pijn aan in de schouders, maar hij verwacht dat dat overbelasting van de spieren is.

Het lijkt alsof ze haar staart wat hoger draagt als normaal, maar misschien wil ik dat ook alleen maar zien :-\
Het is nu afwachten wat er gaat gebeuren.... morgen mag ze weer mee naar het bos... ik heb even rustig aan gedaan met haar (tot grote ergernis van mijn andere ADHD labrador)

Saskia
Femke
5-sterren
Berichten: 3903
Lid geworden op: Za 21 Jun 2003, 23:14
Locatie: Almere

Re:Goudacupunctuur

Berichtdoor Femke » Za 10 Dec 2005, 23:07

volgend bericht »
Bejaarde leeuw met artritis met goud behandeld
Uitgegeven op woensdag 07 december 2005 om 16:56:58

(Novum) - De bejaarde Aziatische leeuw Bellamy lijkt van zijn pijn te zijn genezen. Dierenartsen in de dierentuin in Rome hebben hem behandeld met een vijftigtal kleine gouden balletjes om hem van zijn artritis af te helpen.

Door artritis leed de 13-jarige leeuw pijn en kon hij zich moeilijk voortbewegen. Daarom besloten de artsen gouden balletjes met een doorsnede van een millimeter in zijn rugspieren te injecteren. Volgens de artsen helpt goud spierkrampen tegen te gaan. Bellamy leek na afloop van de 3,5 uur durende operatie, die eerder ook door honden en katten ondergaan is, in ieder geval minder pijn te hebben.

[Copyright 2005, Novum]
Femke
5-sterren
Berichten: 3903
Lid geworden op: Za 21 Jun 2003, 23:14
Locatie: Almere

Re:Goudacupunctuur

Berichtdoor Femke » Za 10 Dec 2005, 23:08

Sas schreef:Hallo,

ik zou nog even laten weten hoe het is gegaan afgelopen dinsdag....
Het is inderdaad een sympathieke man, Amber moest "wakker worden" tijdens lunchtijd en hij heeft bijna de hele tijd met ons zitten praten. Ik had een vriendin meegenomen,eigenlijk voor de gezelligheid maar ze had toch ook wel interesse in zijn theorie!
Nou, zoals ik het begrijp weten ze eigenlijk nog steeds niet hoe het precies werkt!

Maar goed, daar gaat het nu niet over.... Amber is behandeld aan beide ellebogen. Hij adviseerde mij dat naar aanleiding van de foto's die hij gemaakt heeft. Ze gaf ook veel pijn aan in de schouders, maar hij verwacht dat dat overbelasting van de spieren is.

Het lijkt alsof ze haar staart wat hoger draagt als normaal, maar misschien wil ik dat ook alleen maar zien :-\
Het is nu afwachten wat er gaat gebeuren.... morgen mag ze weer mee naar het bos... ik heb even rustig aan gedaan met haar (tot grote ergernis van mijn andere ADHD labrador)

Saskia


hoe is het nu dan? merk je al verschil?
Sas
2-sterren
Berichten: 62
Lid geworden op: Za 12 Nov 2005, 14:54

Re:Goudacupunctuur

Berichtdoor Sas » Ma 12 Dec 2005, 12:58

Hallo,
het enige wat ik aan haar merk is dat ze haar staart wat hoger draagt. Ze is in het weekend mee geweest naar het bos, waar ze lekker een half uurtje gerend heeft. Soms vervalt ze in haar oude looppatroon (alsof ze op eieren loopt), maar als ik haar dan roep komt ze wel snel aangerend. Ze lijkt zich dus iets beter te voelen :) Ik hoop dat het zo door blijft gaan....
Sas
2-sterren
Berichten: 62
Lid geworden op: Za 12 Nov 2005, 14:54

Re:Goudacupunctuur

Berichtdoor Sas » Wo 21 Dec 2005, 18:12

wauw, wat een (bijna) kerstcadeau :) :)

Amber rent en speelt in het bos met andere honden, zit mijn andere reu achterna om zijn stok af te pakken, staat als eerste bij de voorsdeur als ik 's avonds zeg dat we nog even gaan plassen en haalt weer puppie streken uit (ze heeft gisteren mijn zool onder mijn slof vandaan gepulkt ;)) Nou zou je zeggen;" ben je met dat laatste nou echt blij??? "Ja eigenlijk wel!! Ze heeft in 3 jaar niet meer zo veel "lol" in het leven gehad (voor zover je natuurlijk kunt spreken van lol in een hondeleven). Ze veranderd met de dag, het is een lust om te zien!
Voor iedereen die nog twijfelt, doen!
Lizzy
Moderator
Berichten: 60715
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Goudacupunctuur

Berichtdoor Lizzy » Wo 21 Dec 2005, 18:40

Wat een heerlijk nieuws!!! Ben je nou bij Schulze geweest?
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Goudacupunctuur

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten