vleesbotten

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

vleesbotten

Berichtdoor Barfplaats

Kynida
3-sterren
Berichten: 150
Lid geworden op: Do 03 Nov 2005, 12:51
Contact:

vleesbotten

Berichtdoor Kynida » Za 12 Nov 2005, 12:56

Omdat ik binnenkort zelf wil gaan samenstellen ben ik op zoek gegaan naar vleesbotten. Mijn ervaring is echter dat het nogal lastig is om botten te krijgen die nog voldoende vlees erom heen hebben, alles wordt uitgebeend, is dit goed genoeg? Ik ga woesdag langs een slager die zelf slacht, maar mij is wel verteld dat die botten ook uitgebeend worden. Is dit voldoende?
Lizzy
Moderator
Berichten: 60269
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:vleesbotten

Berichtdoor Lizzy » Za 12 Nov 2005, 14:34

Nou eerlijk gezegd? Nee. Het beste bevatten botten gewoon een goede hoeveelheid vlees en bestaat het bot voor minstens 50% uit vlees. Ik denk dat je sowieso het beste kunt beginnen met zachte botten en een deel van kip, eend, parelhoen, konijn voldoet ook prima en bevat meer vlees als bot. Bij Islamtische slagers kun je wel heel goed aan botten van lam, kalf en geit komen die veel vlees bevatten. Ik denk dat je beter daar kunt shoppen... Ik weet niet wat voor botten deze slager heeft, maar als hij rund slacht: ik zou geen bot van rund geven. Veel te hard.
Kynida
3-sterren
Berichten: 150
Lid geworden op: Do 03 Nov 2005, 12:51
Contact:

Re:vleesbotten

Berichtdoor Kynida » Za 12 Nov 2005, 19:11

Ik geloof dat ik iets opving over een jong stiertje, ik zal nog informeren over welk dier het nu precies gaat. In ieder geval heb ik ook lever besteld. Ik heb tot nu toe vers vlees gegeven, sardientjes, groentemix, tafelrestjes en vandaag kip. Ik weet niet precies welk deel, maar er zal veel vlees aan. Ik heb alles netjes ingeknipt en het ging erin als pap.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:vleesbotten

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten