vogelgriep

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

vogelgriep

Berichtdoor Barfplaats

lantsoght
2-sterren
Berichten: 65
Lid geworden op: Ma 18 Apr 2005, 19:58

vogelgriep

Berichtdoor lantsoght » Do 27 Okt 2005, 11:50

Zou een hond vogelgriep kunnen krijgen? Mogen we nog rauw kippenvlees en eendenvlees voeren aan onze honden?
Ik maak me toch lichtjes zorgen als ze op radio en TV zeggen geen rauwe eieren en gevogelte super goed bakken. Hoe moet dat nu met onze honden?
??? Monique
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re:vogelgriep

Berichtdoor Mevroi Kruim » Do 27 Okt 2005, 12:49

Ind e Volkskrant stond vanochtend dat dat goed verhitten niet sloeg op mogelijke vogelgriep maar op salmonella en campylobacter. De ouwe bekenden dus; daarvoor verhitten we sowieso niet.
Er stond ook in het stuk dat vlees en rauwe eieren het vuris niet overbrengen. Er is dus geen risico, noch voor mensen noch voor honden.
Gebruikersavatar
herder_lover
5-sterren
Berichten: 804
Lid geworden op: Ma 24 Okt 2005, 23:27
Locatie: Curaçao, Nederlandse Antillen
Contact:

Re:vogelgriep

Berichtdoor herder_lover » Do 27 Okt 2005, 14:42

waarom wordt dan extra maatregelen nu nodig geacht dan (rauwe eiren goed koken en bakken en ook kip goed gaar maken)? Heeft dat niets met de vogelgriep te maken ???

Zo wie zo zijn vele huiverig voor rauwe eieren aan honden geven, de een zegt dat honden salmonella kunnen hebben, andere zeggen van niet. Ik geef het altijd wel, nooit ziek geweest ;D
Moet straks wel enten bij de dierenarts met Dara (cocktail en Parvo), 3 weken terug ook al. Hierna gewoon weer eens per jaar... Soort inhaalslag :)
Sofie
5-sterren
Berichten: 618
Lid geworden op: Za 21 Feb 2004, 10:01
Locatie: België

Re:vogelgriep

Berichtdoor Sofie » Vr 28 Okt 2005, 07:27

Kruimel schreef:Ind e Volkskrant stond vanochtend dat dat goed verhitten niet sloeg op mogelijke vogelgriep maar op salmonella en campylobacter. De ouwe bekenden dus; daarvoor verhitten we sowieso niet.
Er stond ook in het stuk dat vlees en rauwe eieren het vuris niet overbrengen. Er is dus geen risico, noch voor mensen noch voor honden.


Hmm...interessant...maar waarom waarschuwt men dan zo dramatisch om geen rauwe eieren te eten en vlees goed te bakken?
Lizzy
Moderator
Berichten: 60326
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:vogelgriep

Berichtdoor Lizzy » Vr 28 Okt 2005, 09:52

Op de rawfeeding lijst wordt ook af en toe over de kippengriep geschreven en daar kregen we deze link naar een interessant artikel (helaas in het Engels):

http://news.scotsman.com/index.cfm?id=2150892005

Het belangrijkste uit dit artikel:

"Key quote: The advice not to eat under-cooked chickens and not to eat raw eggs is sound advice ... [but] this is long-standing advice which hasn't changed for 15 years. They have reiterated it again, but in the context of bird flu, which is quite inappropriate" - Professor Hugh Pennington"

Even snel vertaald: belangrijkste quote: het advies om nooit niet geheel doorkookte kip en rauwe eieren te eten is een verstandig advies en dit advies wordt al zo'n 15 jaar gegeven. Het advies wordt nu weer herhaald, maar in de context van de vogelgriep en dat is behoorlijk ongepast. Aldus professor Hugh Pennington.

Ik zal nu proberen om zo snel mogelijk de argumenten te vertalen die deze professor heeft om tot deze conclusie te komen:

Prof Pennington said it was "quite wrong" to link eating chickens or eggs with a risk of catching bird flu.

"I think the chances of anybody catching bird flu from eggs is, for all practical purposes, zero. The sick birds with pathogenic bird flu do not lay eggs for a start - they are at death's door," he said.

"Bird flu is not having an effect on European [Union] poultry. It might in the future, but with the current awareness of bird flu, one dead bird and the guy running the henhouse will be jumping up and down wanting to know what it is.

"Even if people ate a dead bird, the virus is in the lungs and the guts, which are not consumed, and the virus is killed when it's cooked. Humans don't contract flu through food. There are several reasons piling on top of each other to say this is not a food-transmitted disease."


"Ik denk de kansen om van eieren de vogelgriep te krijgen praktisch nul is. De zieke vogels met pathogene vogelgriep leggen geen eieren, ze zijn bij besmetting al praktisch dood. Op dit moment heerst er nog geen vogelgriep in de EU. Het zou in de toekomst kunnen, maar met de huidige voorlichting van vogelgriep zullen er direct mensen bovenop 1 dooie vogel zitten en op en neer springen om er zo snel mogelijk achter te komen waar ie aan overleden is. Zelfs als de mensen een dode vogel eten: het virus zit vooral in de longen en ingewanden en die worden niet gegeten. Daarnaast wordt het virus gedood wanneer het vlees wordt gekookt. Mensen krijgen geen griep door voedsel voedsel. Er zijn dus verscheidene redenen om te kunnen stellen dat dit geen door voedsel overgebrachte ziekte is".
gonny
2-sterren
Berichten: 76
Lid geworden op: Do 27 Okt 2005, 09:16
Locatie: Tiel

Re:vogelgriep

Berichtdoor gonny » Vr 28 Okt 2005, 09:55

Sofie schreef:Hmm...interessant...maar waarom waarschuwt men dan zo dramatisch om geen rauwe eieren te eten en vlees goed te bakken?
omdat ze meestal eerst paniek zaaien en dán pas gaan nadenken..... ::) ;) ;D
laura
4-sterren
Berichten: 384
Lid geworden op: Wo 04 Feb 2004, 13:17

Re:vogelgriep

Berichtdoor laura » Vr 28 Okt 2005, 11:28

hoihoi,


Voor vragen over de vogelgriep en de regelingen in Nederland kun je bellen met het LNV- loket...

Tel. Nr staat op www.hetlnvloket.nl
Daar staat ook meer info op de site.
Elvira
5-sterren
Berichten: 1022
Lid geworden op: Za 31 Jan 2004, 19:14
Locatie: Rucphen
Contact:

Re:vogelgriep

Berichtdoor Elvira » Vr 28 Okt 2005, 14:33

Bij ons stond gisteren in de krant dat de kans dat je vogelgriep van rauwe eieren of kip kreeg, bijna nihil was. Salmonella was een ander verhaal.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:vogelgriep

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten