Pppfff ik weet het niet meer

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Pppfff ik weet het niet meer

Berichtdoor Barfplaats

monique-sem
2-sterren
Berichten: 56
Lid geworden op: Do 01 Sep 2005, 12:27

Pppfff ik weet het niet meer

Berichtdoor monique-sem » Zo 09 Okt 2005, 11:33

Ik weet het niet meer, ben echt in dubio wat ik nu moet doen met sem. Waarom? Voor mijn gevoel ben ik met teveel dingen ineens bezig. Ik ben vanaf september volledig overgestapt op CB. Maar tegelijkertijd ben ik naar de da geweest met de aanhoudende jeukklachten. De vacht ziet er heel erg goed uit, is glanzend, nauwelijks last van haaruitval. Dit is echt een wereld van verschil. Maar waar komt het nu door??? door de omschakeling naar vers vlees of door de medicatie. Ze krijgt namelijk o.a. prodermo 1 en 2 hier zitten omega 3-6-9 vetzuren in. Ook heeft ze in korte tijd penicilline, een onstekingsremmer gehad wat natuurlijk weer niet goed is voor haar lichaam. De jeuk is terug. Ondertussen heb ik van de da macsamuel gekregen en dat heeft tot nu toe geen resultaat.
Ik ben nu al zo'n 150 euro lichter en ben nog niets opgeschoten want die glanzende vacht zou of heeft ze van de CB. Ik vraag me af moet ik nu stoppen met alle medicatie, evt een reinigingskuurtje en eens kijken wat de CB doet. Haar wonden en jeuk probeer ik onder controle te houden met bijv. zeewater.
Of moet ik nu weer terug naar de da? Ik ga dan echter wel naar een andere da, een echte homeopaat en niet zo een als waar ik geweest ben Die noemt zich homeopaat een schande!!
Gebruikersavatar
K@rin
5-sterren
Berichten: 2045
Lid geworden op: Do 16 Okt 2003, 13:51
Locatie: ergens op het randje van de Achterhoek
Contact:

Re:Pppfff ik weet het niet meer

Berichtdoor K@rin » Zo 09 Okt 2005, 11:38

Je kan er alleen maar achterkomen, door de medicatie heel langzaam af te bouwen ...............
Misschien kan het zonder, misschien is het een "kunst" om de dosering zo laag mogelijk te houden, door je hond heel goed te observeren en kijken hoe hij er op reageert .............
Medicatie toepassen kan altijd nog, wanneer zonder niet werkt .....
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 25569
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Sellingen
Contact:

Re:Pppfff ik weet het niet meer

Berichtdoor Angelique » Zo 09 Okt 2005, 11:44

Het glimmende vachtje zal van alle essentiële vetzuren komen die ze nu ineens krijgt, zowel via de cb als via de supl. van de da. Maar algemeen gezien denk ik dat je teveel wonderen van vanalles verwacht. Als je vanaf september bezig bent kan het best zijn dat alles meer tijd nodig heeft. Aan de andere kant begrijp ik goed dat het balen is als je ziet dat je hond jeuk heeft.
IK zou in dit geval een eliminatiedieet beginnen, eentje die je zelf klaarmaakt zodat je precies weet wat Sem nu wel of niet gegeten heeft. Reinigingskuurtje, kwee niet, wat je zelf al zegt, je doet al zoveel tegelijk en zo weet je nooit wat nou precies wat gedaan heeft.

Homeopaat is een beschermde titel, iemand mag zich dus niet zomaar zo noemen. Waarschijnlijk ben je op zoek naar een klassiek homeopaat die zal zoeken naar het juiste constitutiemiddel ipv dat je een standaard samengesteld flesje krijgt.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60284
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Pppfff ik weet het niet meer

Berichtdoor Lizzy » Zo 09 Okt 2005, 12:13

Nou, de homeopaat waar Monique het over heeft is volgens mij een DA die een bij-cursusje homeopathie heeft gevolgd hoor....

Ik ga met Angelique mee. Ik zou een eliminatie dieet geven en dit zelf samenstellen. Voor 6 a 8 weken. En als het daar niet beter van wordt, dan ligt het dus niet aan het voer. Persoonlijk denk ik dat allerlei problemen te vaak aan voeding worden toegeschreven terwijl de hond in werkelijkheid andere problemen heeft (met bijv. een omgevings-allergie). Toch is het nuttig om zo'n dieet te doen. Want dan weet je waar het in ieder geval NIET aan ligt (en dat is al zoooo belangrijk). Heeft je hond ooit eerder geit gegeten? Zo niet: ga voor geit! Geef geitenvlees, geitenbotten en geitenorganen. Voor een week of 6 a 8. En geef verder gewoon niks. Je hond gaat echt niet dood van zo'n dieet voor 6 a 8 weken! Geef echt niks maar dan ook niks anders. Geen rijst, geen groente, geen supplementen, geen stukje brood, geen koekje: niks!

Een glimmende vacht zegt mij helaas ook niet zo veel... Ik heb honden gekend die tot op de dag van overlijden (aan ziektes) tegen de klippen op glommen.... Als de huid jeukt en ze de boel open maakt, dan is ze niet in orde, heeft ze het niet naar haar zin.....

Ik vind trouwens wel dat je inderdaad erg snel wonderen verwacht. En ik snap dat hoor, begrijp me goed. Het is gewoon de onmacht die je voelt. Maar, je geeft dat Mac Samuel nog niet zo lang en misschien is het nu echt veel te vroeg om te zeggen: het werkt niet. Huidproblemen zijn echt de allermoeilijkste problemen die er zijn en zijn gewoon nooit 1, 2, 3 oplosbaar. Je hebt heel veel geduld nodig (en dat is heel moeilijk). En omdat het zo zielig is voor de hond is dAt exact de reden dat veel mensen uiteindelijk naar middelen als prednison grijpen. En soms, soms is dat inderdaad het beste... Als het leven lijden wordt voor een hond.

Maar goed, als ik het zo lees: dan is ze louter jeuk vrij geweest van de ontstekingsremmers. En niet van die Proderma. En sorry, maar een product dat omega 3, 6 en 9 bevat: ik zou het niet meer geven. Geef maar weg aan de buurhond, dit supplement.... Een hond op verse voeding: die heeft geen omega 6 nodig. En omega 9: het nut daarvan is echt zeer dubieus.... Alleen omega 3 heeft een nuttige werking (omdat er in de voeding al zoveel omega 6 zit). Maar, tijdens het eliminatie dieet zou ik ook geen visolie geven (de beste omega 3 leverancier).

Dus: zelf gaan samenstellen. Dat Mac Samuel: tja, ik weet niet of je dat wel of niet moet geven... Stop er desnoods mee en ga desnoods (als het nodig is) over 6 a 8 weken mee verder. Reiningskuur: nou, ik zou dat zeker niet tegelijkertijd met een eliminatie dieet doen.... Misschien erna, maar niet tegelijkertijd.

En dan moet je (helaas - en ik meen het, ik vind het echt onwijs sneu voor jou en je hond..... :'() stap voor stap verder. Als het eliminatie dieet werkt: mooi, dan lag het dus aan het voer. Na die weken moet je heeeeel langzaam (en daar kan ik nog veel meer over vertellen) weer voedingsmiddelen gaan toevoegen. Dagboekje bijhouden en maar 1 ding per 2 a 3 weken toevoegen. Zo kom je er vanzelf achter WAT precies de veroorzaker is.

Als dat eliminatie dieet niet helpt, dan moet je verder. Dan is het dus iets anders. En dan moet je gaan zoeken naar wat het dan wel is... Misschien is een allergie-test een idee. Misschien moet je anders eens naar een goede dermatoloog (een specialist). Mevr. M.W. Vroom is heel goed. Zij is specialist. Adres: Oisterwijk, Boxtelsebaan 6, 5061 VD Oisterwijk; tel 013 - 52 85 900.
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 25569
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Sellingen
Contact:

Re:Pppfff ik weet het niet meer

Berichtdoor Angelique » Zo 09 Okt 2005, 12:22

Lizzy schreef:Nou, de homeopaat waar Monique het over heeft is volgens mij een DA die een bij-cursusje homeopathie heeft gevolgd hoor....

Oke, even off-topic...maar dan zou hij/zij zichzelf toch geen homeopaat mogen noemen. Is mij ooit influisterd ???
monique-sem
2-sterren
Berichten: 56
Lid geworden op: Do 01 Sep 2005, 12:27

Re:Pppfff ik weet het niet meer

Berichtdoor monique-sem » Zo 09 Okt 2005, 13:21

Dames, dames, ik denk dat ik verkeerd over kom. Ik verwacht namelijk helemaal geen wonderen. En weet dat vooral met huidproblemen je erg veel tijd (en geduld) moet hebben en dat verbetering soms maar heel langzaam gaat. Dus in die zin verwacht ik eigenlijk helemaal niets. Maar dat is het probleem van schrijven, dan kan ik me nooit niet zo goed uitdrukken met wat ik bedoel :-[. Dus nu nog een keer een poging. Maar qua antwoorden helpen jullie me wel al aardig op weg, hahaha. Ik weet dus dat ik niet teveel moet verwachten en dat zoiets langzaam gaat. Maar ik vraag me dus af of ik nu niet teveel aan het doen ben. Ik lees hier op het forum bijv. veel over honden die alleen door vers vlees van hun jeuk af zijn gekomen. Nu zeg ik dus niet dat dit bij sem het geval zou zijn. Maar moet ik dan idd. het vers vlees (evt. een elimentatiedieet) een kans geven zonder sem al die medicatie te geven. Ik weet dat sem dan een tijd last van jeuk zal hebben maar dat heeft ze evengoed op dit moment.
Ik zit er zelf aan te denken om het zo aan te pakken:
* Haar voorlopig alleen de CB natuur te geven en verder niets.
* Te stoppen met de prodermo 1 en 2, dat zijn de vetzuren.
* Het middel van Mac Samuel nog even te geven, want het is niet altijd zo dat het meteen werkt en ik vind dat ik het een kans moet geven. Anders weet ik nooit of het niet/wel werkt.
En dit een geruime tijd aan te zien, kijken wat er gebeurt. Wat vinden jullie hiervan? Dus nogmaals ik verwacht geen wonderen maar heb het gevoel dat ik beter even geen medicijnen kan geven en even afwachten wat ze op het vers vlees gaat doen. Ze staat namelijk amper 6 weken volledig op CB. Ook dit heeft zijn tijd nodig. Ik hoop dat ik nu duidelijker ben.
monique-sem
2-sterren
Berichten: 56
Lid geworden op: Do 01 Sep 2005, 12:27

Re:Pppfff ik weet het niet meer

Berichtdoor monique-sem » Zo 09 Okt 2005, 13:23

Angelique schreef:Oke, even off-topic...maar dan zou hij/zij zichzelf toch geen homeopaat mogen noemen. Is mij ooit influisterd ???


Zoals ik deze da nu heb leren kennen vind ik idd. dat hij zich geen homeopaat mag noemen. Maar wie ben ik???En wat lizzy zegt klopt het is een da die ernaast een cursus homeopathie heeft gevolgd. Ach ja hier heb ik weer van geleerd.
Tineke *
4-sterren
Berichten: 453
Lid geworden op: Vr 23 Sep 2005, 13:59
Locatie: Hoogvliet

Re:Pppfff ik weet het niet meer

Berichtdoor Tineke * » Zo 09 Okt 2005, 17:29

Had ze al jeuk,of kreeg ze het na vers?Als het na is kan het misschien van het ontgiften komen?Ik noem maar ff een zijstraat. ???

Tineke
Jojo
5-sterren
Berichten: 1060
Lid geworden op: Di 12 Apr 2005, 19:33
Locatie: Drenthe

Re:Pppfff ik weet het niet meer

Berichtdoor Jojo » Zo 09 Okt 2005, 19:30

Hoi Monique,
wat kl*%^& dat de jeuk weer terug is zeg. Ik weet helaas uit ervaring hoe verdrietig je er zelf van kunt worden :-\
Ik heb ook geen pasklaar antwoord voor je maar denk dat je er hoe dan ook eerst zsm achter moet komen wat die jeuk veroorzaakt voordat je alles door mekaar gaat proberen......
Lizzy
Moderator
Berichten: 60284
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Pppfff ik weet het niet meer

Berichtdoor Lizzy » Ma 10 Okt 2005, 09:23

monique-sem schreef:Dames, dames, ik denk dat ik verkeerd over kom. Ik verwacht namelijk helemaal geen wonderen. En weet dat vooral met huidproblemen je erg veel tijd (en geduld) moet hebben en dat verbetering soms maar heel langzaam gaat. Dus in die zin verwacht ik eigenlijk helemaal niets. Maar dat is het probleem van schrijven, dan kan ik me nooit niet zo goed uitdrukken met wat ik bedoel :-[. Dus nu nog een keer een poging. Maar qua antwoorden helpen jullie me wel al aardig op weg, hahaha. Ik weet dus dat ik niet teveel moet verwachten en dat zoiets langzaam gaat. Maar ik vraag me dus af of ik nu niet teveel aan het doen ben. Ik lees hier op het forum bijv. veel over honden die alleen door vers vlees van hun jeuk af zijn gekomen. Nu zeg ik dus niet dat dit bij sem het geval zou zijn. Maar moet ik dan idd. het vers vlees (evt. een elimentatiedieet) een kans geven zonder sem al die medicatie te geven. Ik weet dat sem dan een tijd last van jeuk zal hebben maar dat heeft ze evengoed op dit moment.
Ik zit er zelf aan te denken om het zo aan te pakken:
* Haar voorlopig alleen de CB natuur te geven en verder niets.
* Te stoppen met de prodermo 1 en 2, dat zijn de vetzuren.
* Het middel van Mac Samuel nog even te geven, want het is niet altijd zo dat het meteen werkt en ik vind dat ik het een kans moet geven. Anders weet ik nooit of het niet/wel werkt.
En dit een geruime tijd aan te zien, kijken wat er gebeurt. Wat vinden jullie hiervan? Dus nogmaals ik verwacht geen wonderen maar heb het gevoel dat ik beter even geen medicijnen kan geven en even afwachten wat ze op het vers vlees gaat doen. Ze staat namelijk amper 6 weken volledig op CB. Ook dit heeft zijn tijd nodig. Ik hoop dat ik nu duidelijker ben.


Het was geen kritiek hoor. Ik denk dat huidjeuk voor de eigenaar bijna net zo vervelend is als voor de hond zelf.... Maar goed, ja, je zou bovenstaande ook prima kunnen proberen. Kijk het nog een paar weken aan op versvlees + dat middel. Als dat niet werkt: dan zou ik toch een zelf samengesteld eliminatie-dieet gaan doen.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Pppfff ik weet het niet meer

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten