Sari heeft HD

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Sari heeft HD

Berichtdoor Barfplaats

Robert Koncarevic
3-sterren
Berichten: 179
Lid geworden op: Di 30 Nov 2004, 09:15
Locatie: Rotterdam

Sari heeft HD

Berichtdoor Robert Koncarevic » Zo 09 Okt 2005, 00:08

Hallo iedereen,

Zoals de titel van het onderwerp al zegt..Sari heeft HD!

Ik had met Sari afgelopen vrijdag om 18:00 uur een afspraak bij de dierenarts voor een foto. Sari had en heeft namelijk nog steeds last van zijn achterhand. De klassieke symtomen zijn op hem van toepassing (snel moe, snel gaan liggen, moeilijk opstaan, stijf bij het opstaan, overontwikkelde borst en schouders, onderontwikkelde achterhand enz...)

We moesten eerst een 1/2 uur wachten. Daarna konden we de spreekkamer binnen. De DA wilde naar het hart van Sari luisteren, maar dat liet hij niet toe (hij heeft deze DA goed onthouden van een vorige behandeling). De DA durfde niet meer dichterbij te komen. Hij was bang van zo'n grote hond. Dus hij besloot hem gelijk een spuitje met een verdoving te geven (voor een roesje). Maar de voorwaarde was wel dat we hem goed vasthielden. Sari stribbelde wel tegen, maar uiteindelijk heeft hij de prik gekregen.

We moest buiten ongeveer 5 minuten wachten tot de verdoving zou werken. 10 minuten later nog steeds niets bijzonders. De DA besloot Sari toch maar naar binnen te dragen en hem op tafel te leggen. Maar op de tafel spartelde Sari nog steeds tegen. Nog even wachten. 5 minuten later was Sari iets rustiger. De DA probeert hem goed te leggen, maar Sari past er bijna niet op. Sari moest op zijn rug, maar stribbeld nog steeds tegen. De DA trekt aan zijn achterpoten voor de foto...Sari trekt terug. DA vloekt. Uiteindelijk heeft hij een Sari een sterkere verdoving (rechtstreeks in zijn bloedbaan) gegeven waardoor Sari in slaap viel.

Weer een hoop getrek en geduw. De foto is gelukt. Sari heeft HD.

Het verhaal van de DA. De mogelijkheden van behandeling zijn de volgende. De heup doorzagen en de kom verplaatsen zodat alles weer past, en met wat schroeven aan elkaar vastmaken. Als we dit niet doen zal er door artrose, die er zeker zal komen, steeds stroever lopen. Uiteindelijk zal hij helemaal niet meer kunnen lopen, waardoor er kunstheupen geplaatst zouden moeten worden. Ik zou ook iedere jaar terug moeten komen om foto's te laten maken.

Op mijn vraag wat er verder gedaan kan worden, misschien stukjes rennen, oefeningen om zijn spieren in de achterhand te ontwikkelen, zegt hij dat dit allemaal onzin is. Oefeningen voor spierontwikkeling zouden het nog slechter maken.

Op mijn vraag welke HD Sari heeft antwoordde hij HD D, maar het zou ook heel goed HD E kunnen zijn.

Sari heeft er 8 uur over gedaan om uit zijn narcose te ontwaken. We hebben dus de hele nacht de wacht bij hem gehouden. En voor zover ik weet moet er bij de Sarplaninac voorzichtig met narcose worden omgegaan.

Voor deze dierenarts was dit de eerste grote hond die hij voor een foto heeft gehad. Het leek wel of dit zijn eerste hond was die hij ooit heeft behandeld.

En dan hier de foto van de heupen van Sari:

Afbeelding
Doedels
5-sterren
Berichten: 1119
Lid geworden op: Vr 13 Mei 2005, 21:13
Locatie: Flevoland
Contact:

Re:Sari heeft HD

Berichtdoor Doedels » Zo 09 Okt 2005, 00:27

Bah, wat naar voor Sari en wat een nare behandeling bij die da. Tja, die foto liegt er niet om. En als de bespiering ook nog eens zo slecht is wordt de pijn alleen maar groter. Ga je nog voor een second opinion voor wat betreft de behandelingsmogelijkheden?
Robert Koncarevic
3-sterren
Berichten: 179
Lid geworden op: Di 30 Nov 2004, 09:15
Locatie: Rotterdam

Re:Sari heeft HD

Berichtdoor Robert Koncarevic » Zo 09 Okt 2005, 00:51

Doedels schreef:Bah, wat naar voor Sari en wat een nare behandeling bij die da. Tja, die foto liegt er niet om. En als de bespiering ook nog eens zo slecht is wordt de pijn alleen maar groter. Ga je nog voor een second opinion voor wat betreft de behandelingsmogelijkheden?


Ik ga zeker voor de second opinion. Ik hou op het moment alles open.
Gebruikersavatar
Charlie Angel
Moderator
Berichten: 10566
Lid geworden op: Vr 04 Mar 2005, 17:47
Locatie: Deventer

Re:Sari heeft HD

Berichtdoor Charlie Angel » Zo 09 Okt 2005, 00:54

Wat vreselijk kl*te zeg. :-\
Geef Sari een dikke knuffel :-*
Sonja
5-sterren
Berichten: 3653
Lid geworden op: Do 27 Mar 2003, 17:24
Locatie: Breda

Re:Sari heeft HD

Berichtdoor Sonja » Zo 09 Okt 2005, 06:55

Wat een rotbericht! :'( Van de manier waarom deze da te werk is gegaan word je ook al niet blij. :-\
Ik vrees dat er aan de diagnose HD weinig te tornen valt, maar ik zou zeker ook de foto's aan een andere dierenarts laten zien voor een second opinion. Op zich lijkt een operatie me geen slecht idee, omdat ik wel mee kan gaan in dat artroseverhaal. Maar dat oefeningen voor een betere bespiering alleen maar een negatief effect zouden hebben? Ik weet het zo net nog niet. :-\
Veel sterkte en een knuffel voor Sari. :-*
sylvia
5-sterren
Berichten: 8612
Lid geworden op: Za 27 Dec 2003, 12:34
Locatie: Sint-Annaland

Re:Sari heeft HD

Berichtdoor sylvia » Zo 09 Okt 2005, 09:15

Wat een *****

Balen dat Sari zulke slechte heupen heeft, maar ik zou ook zeker voor een second opinion gaan om de mogelijkheden door te nemen.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60663
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Sari heeft HD

Berichtdoor Lizzy » Zo 09 Okt 2005, 09:55

Oh jee.... wat een onwijs droevig bericht zeg :'(.

Ik geloof dat ik met deze foto's onder mijn arm naar de beste orthopedisch specialist zou gaan en zijn/haar mening zou willen weten. Als zij er brood in zouden zien om hem te laten opereren, dan zou ik dat doen. Hij is nog zooo jong.... Als ze geen brood in de operatie zien, dan zou ik zelf toch willen weten wat ik zou kunnen doen om hem een zo aangenaam leven te bieden. Desnoods met pijnstillers en acupunctuur en de hele mikmak. Eerlijk gezegd geloof ik niet dat het verbeteren van de bespiering geen zin heeft. Nee, ik denk dat juiste oefeningen juist wel zin heeft. Maar ik denk dat je dat ook met een specialist moet bespreken en daarna desnoods naar een hele goede fystiotherapeut moet gaan.

Sterkte..... Heel veel sterkte en vele knuffels voor Sari!

(p.s., wat een vervelende DA zeg :().
Gebruikersavatar
K@rin
5-sterren
Berichten: 2045
Lid geworden op: Do 16 Okt 2003, 13:51
Locatie: ergens op het randje van de Achterhoek
Contact:

Re:Sari heeft HD

Berichtdoor K@rin » Zo 09 Okt 2005, 10:01

He bah wat vervelend voor juliie !!
Maar, ik adviseer je om toch nog eens naar iemand te gaan, die WEL ervaring heeft met het nemen van HD-foto's bij grote honden !!
Want als ik jou verhaal zo lees, dat krijg ik de indruk dat die dierenarts een enorme klojo is ..........

Ik ken ook iemand die te horen kreeg dat de hond HD-positief was n.a.v. foto's gemaakt door een onervaren dierenarts, omdat ze vaak kreupelde.
Later zijn ze voor een second opinion bij Maarten Kappen geweest, gerontgend en de uitslag is HD-A geworden. Haar kreupelheid had een hele andere oorzaak, ze is behandeld en hersteld en nu niets meer aan de hand !!
karin2
5-sterren
Berichten: 1227
Lid geworden op: Wo 20 Aug 2003, 18:16
Locatie: Borsbeek (Antwerpen )

Re:Sari heeft HD

Berichtdoor karin2 » Zo 09 Okt 2005, 10:02

Hoi Robert,
wat naar dat Sari Hd heeft :(
ik zou zéker voor een second opinion gaan en moest de uitslag hetzelfde zijn een operatie zeker overwegen aangezien Sari nog erg jong is wachten zal de toestand alleen maar verergeren vrees ik :-\
Leo
3-sterren
Berichten: 213
Lid geworden op: Zo 06 Jul 2003, 22:56
Locatie: Zoetermeer
Contact:

Re:Sari heeft HD

Berichtdoor Leo » Zo 09 Okt 2005, 10:06

slecht nieuws Robert, ook wij leven met je mee!!, jeemig, wat is wijsheid nu? en van zo´n dierenarts krijg je ook geen warme en gerustgestelde gevoelens! heel veel sterkte voor jullie!! houd ons op de hoogte als je wil!
Helen
5-sterren
Berichten: 2617
Lid geworden op: Do 27 Mar 2003, 14:12

Re:Sari heeft HD

Berichtdoor Helen » Zo 09 Okt 2005, 10:36

Wat goed dat je foto's hebt laten nemen Robert. En wat ontzettend schrikken van de uitslag. Wat vreselijk naar voor arme Sari.....Ik zou idd ook voor een second opinion gaan (bij bijv. Yolande Krooshof).
Zelf denk ik dat acupunctuur en spierversterking slechts druppels op de gloeidende plaat zijn.
Als een operatie mogelijk was,zou ik daar de mogelijkheden goed voor uitpluizen.
Helen
5-sterren
Berichten: 2617
Lid geworden op: Do 27 Mar 2003, 14:12

Re:Sari heeft HD

Berichtdoor Helen » Zo 09 Okt 2005, 10:41

PS Yolande werkt ook met doorverwijzing, maar als je haar zelf opbelt en vertelt dat je een second opinion wilt, kan je misschien ook binnenkomen zonder verwijsbrief.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60663
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Sari heeft HD

Berichtdoor Lizzy » Zo 09 Okt 2005, 10:54

Een doorverwijzing moet niet te moeilijk zijn. Je belt je DA en zegt : ik wil een doorverwijzing voor een orthopedische specialist. Klaar.
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 25618
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Sellingen
Contact:

Re:Sari heeft HD

Berichtdoor Angelique » Zo 09 Okt 2005, 11:01

Ik zou in ieder geval een Second opinion vragen omtrent de behandeling. Spieropbouw is datgene wat een hond overeind houd. Balen van de hd, maar als ik naar de foto's kijk kun je met spieropbouw de zaak nog heel goed bij elkaar houden.
Zoals je het verteld vind ik deze da maar een grote negatieve sukkel. Is die wel gekwalificeerd voor het maken van officiëlle foto's?


Ik zit de foto te bekijken, maar komt het door de vaagheid of mist Sari de onderkant van de kommen?
Laatst gewijzigd door Angelique op Zo 09 Okt 2005, 11:04, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Binno
5-sterren
Berichten: 1575
Lid geworden op: Vr 23 Jul 2004, 14:27
Locatie: Antwerpen
Contact:

Re:Sari heeft HD

Berichtdoor Binno » Zo 09 Okt 2005, 11:15

Geen goed nieuws dus... arme Sari.
Ik zou zeker ook voor een second opinion gaan.
Persoonlijk denk ik wel dat spierversterkende therapieën, hydrotherapie en dergelijke zeker nut kunnen hebben, maar of het voldoende is om haar jarenlang op een aanvaardbaar niveau te laten rondlopen, ik weet het niet. Ik vind op de foto de heupen er zeker niet goed uit zien.
En ze is nog zo jong dat ik levenslang op pijnstilling ook niet echt zou zien zitten denk ik.
Aan de andere kant zou ik ook wel vreselijk tegen zo'n operatie opzien, maar als zou blijken dat het uiteindelijk wel de beste oplossing is, dan zou ik het zeker overwegen, wat moet dat moet dan maar.
Ik hoop dat je wat meer duidelijkheid kan krijgen en de juiste beslissing kan nemen. Want met de uitleg van deze DA zou ik ook niet zo tevreden zijn... :-\
Veel sterkte en hou ons op de hoogte! Knuffels voor Sari. :-*
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Sari heeft HD

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten