Carnibest en salmonella e.d.

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt over het zelf samenstellen voeding voor katten.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Carnibest en salmonella e.d.

Berichtdoor Barfplaats

Laura W
3-sterren
Berichten: 122
Lid geworden op: Di 09 Dec 2003, 10:46
Locatie: Amsterdam
Contact:

Carnibest en salmonella e.d.

Berichtdoor Laura W » Zo 14 Dec 2003, 17:23

Gisteren heb ik Carnibest gekocht voor de katten en nu zag mijn vriend het in de koelkast liggen. Hij zag dat het rauw was en nou vind hij het gevaarlijk om aan de katten te geven, want er kan wel salmonella o.i.d. in zitten.

Ik heb gezocht maar vondt vooral onderwerpen over honden en salmonella. Wordt Carnibest op ziektes getest als het gemaakt wordt? Of is het voor de katten ongevaarlijk?
pinkeltje

Re:Carnibest en salmonella e.d.

Berichtdoor pinkeltje » Zo 14 Dec 2003, 17:35

voor een gezonde kat is salmonella ongevaarlijk,een kat die versvlees eet heeft sterker maagzuur en daar kunnen deze bacterien niet tegen.
en volgens mij...(weet k niet 100% zeker) is het vlees wat in carnibest gebruikt wordt ook geschikt voor menselijke consumptie,dus kan het zonder gevaar in je koelkast liggen.(ik hoop dat ik mijn huiswerk goed heb gedaan ;D)
Gebruikersavatar
chooky
5-sterren
Berichten: 1328
Lid geworden op: Wo 26 Mar 2003, 00:30
Locatie: Zeist
Contact:

Re:Carnibest en salmonella e.d.

Berichtdoor chooky » Zo 14 Dec 2003, 17:35

Katten zijn net als honden (zelfs nog meer als honden) carnivoren. Dit wil zeggen dat un hele spijsverteringsstelsel erop ingesteld is om rauw vlees en botten te verteren. Hierbij is ook rekening gehouden ( ;D ) met bacteriën in rauw vlees en eventueel rottend ( :o ) vlees. Het maagzuur van carnivoren is namelijk vele malen zuurder dan dat van bijv. mensen (ligt geloof ik rond de 1 ph, zie hiervoor de link in de bieb over vergelijkende anatomie). Dit maagzuur doodt onder normale omstandigheden de eventuele bacteriën op het vlees.
pinkeltje

Re:Carnibest en salmonella e.d.

Berichtdoor pinkeltje » Zo 14 Dec 2003, 17:36

waren we bijna tegelijk :P
sylvia

Re:Carnibest en salmonella e.d.

Berichtdoor sylvia » Zo 14 Dec 2003, 17:59

Hierboven is je vraag al voldoende beantwoord,maar als je vriend niet overtuigd is ,hier in de polder lopen heel veel poezen die zelf hun kostje bijéén scharrelen,Tijger kwam ook met het nodige thuis,dit is wildvang ,ik heb zelfs al een keer en kat met een fazant zien slepen ,de kans op salmonella bij wilde vogels is reeel aanwezig ,als salmonella een risico inhield voor katten zouden zeker de plattelandskatten veelvuldig of ernstig ziek of dood moeten gaan aan het eten van wilde vogels.Dus zal het van een voor de menselijke consumptie goedgekeurd pakje carnibest niet afkomen dat je kat er schade aan ondervindt.
Rosita
5-sterren
Berichten: 543
Lid geworden op: Vr 28 Mar 2003, 10:24
Locatie: NH
Contact:

Re:Carnibest en salmonella e.d.

Berichtdoor Rosita » Ma 15 Dec 2003, 12:50

Even een citaat uit de folder van carnibest:
"Carnibest wordt constant gecontroleerd door een onafhankelijk laboratorium, uit de genomen proeven is o.a gebleken dat de eindproducten geen salmonella bevatten. Ook worden er proeven genomen op tal van andere ongunstige stoffen, zoals enterobacteriën, de uitslagen van de onderzoeken zijn altijd prima." ;D

Groetjes Rosita
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Carnibest en salmonella e.d.

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, problemen en discussie BARF en KVV”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast