Glucosamine?

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Glucosamine?

Berichtdoor Barfplaats

Lizzy
Moderator
Berichten: 55240
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Glucosamine?

Berichtdoor Lizzy » Vr 30 Sep 2005, 15:12

Ik krijg net de nieuwsbrief van Dierenkliniek Westerhuis en daarin staat het volgende over een nieuw Glucosamine product (dat Cosequin® heet):

"Cosequin® bevat de specifieke en gepatenteerde stoffen FCHG49® glucosamine HCl 99% en TRH122® chondroïtinesulfaat 95%. De term ‘HCl’ bij glucosamine staat voor hydrochloride. Anders dan bij een sulfaatvorm is een glucosamine hydrochloride-vorm veel stabieler en minder kwetsbaar voor invloeden van buitenaf, zoals warmte en zonlicht. Dit is voor de werking en de effectiviteit van de stof. Bovendien bevat de HCl-vorm per eenheid glucosamine méér glucosamine dan een sulfaatvorm, hetgeen betekent dat je een veel hogere dosering van de sulfaatvorm zou moeten geven om gelijkwaardige resultaten zoals bij de HCl-vorm te kunnen krijgen. Tot slot bevat Cosequin® - in tegenstelling tot veel andere produkten - een bijzondere vorm van chondroïtine. Deze vorm heeft een heel erg laag moleculair gewicht (het zogenaamde ‘low molecular weight’). Dat moleculaire gewicht zegt iets over de deeltjesgrootte van de chondroïtine en is bepalend voor de opname in het lichaam. Hoe lager dit gewicht, hoe kleiner de moleculen zijn en hoe beter de stof wordt opgenomen. Hierdoor is het effect van de chondroïtine des te groter"

Iemand al bekend met hydrochloride? Is dat werkelijk beter als sulfaat?
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 24053
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Sellingen
Contact:

Re:Glucosamine?

Berichtdoor Angelique » Vr 30 Sep 2005, 16:13

Geen ervaring mee. Er zijn wel meer glucodingetjes met Hydrochloride. Ik weet alleen dat beide kampen een beter opneembaarheid/werking claimen, oftewel, je weet nog niks :-\
202spots

Re:Glucosamine?

Berichtdoor 202spots » Vr 30 Sep 2005, 23:50

't is hier al 'n paar jaar hoor Lizzy.
Alleen maar bij de DA te krijgen/kopen en wel mooi 3 keer zo duur als glucosomine met condroiten die overal te koop is.
Hier is meer faq's:
http://www.nutramaxlabs.com/veterinary/ ... .htm#where
Timmy

Re:Glucosamine?

Berichtdoor Timmy » Za 01 Okt 2005, 11:55

Cosequin is al "oud". Eind jaren 90 was dat al op de markt (o.a. in de kliniek waar ik toen werkte). Seraquin schijnt wel nieuw te zijn. Bedoel je die misschien?

Gr.
Linda
Tarek
3-sterren
Berichten: 168
Lid geworden op: Di 27 Sep 2005, 08:48
Locatie: Voorthuizen
Contact:

Re:Glucosamine?

Berichtdoor Tarek » Za 01 Okt 2005, 18:54

Ik heb er nu ongeveer zes weken Cosequin op zitten en dan zou er verbetering te zien moeten zijn.Ik zie dat niet.Sinds deze week geef ik dus duivelsklauw en bamboe erbij en Tarek liep de volgende dag beter.Lizzy vond het snel( ik ook ;) )maar hij loopt nog steeds hartstikke goed.
Ik wou juist glucobest gaan halen ;D
Lizzy
Moderator
Berichten: 55240
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Glucosamine?

Berichtdoor Lizzy » Zo 02 Okt 2005, 10:10

Nee, ik bedoelde echt Cosequin. Misschien is het een oudere nieuwsbrief die ze hebben gebruikt bij de kliniek.... In ieder geval blijf ik maar gewoon lekker op Glucobest. Want sinds Brutus Glucobest + duivelsklauw + bamboe + visolie + extra vitamine C in de vorm vn Ester C + rhus tox krijgt: gaat het ineens best wel goed! En het poeder doseert/geeft lekker makkelijk. Nou zat ik van de week trouwens zijn poten eens goed te bestuderen. Ik vind zijn voeten veranderd van vorm. Hij had hele krachtige katvoeten en op de een of andere manier zien ze er anders uit. Kan het zijn dat hij de artrose echt in zijn voeten heeft?
Gebruikersavatar
diana
5-sterren
Berichten: 926
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 20:15
Locatie: veenendaal

Re:Glucosamine?

Berichtdoor diana » Zo 02 Okt 2005, 14:33

ik geef Lady nu Glucobest .
het gaat goed
, maar wat zou er dan nog beter kunnen voor haar spondylose?
dat cats claw dr bij geven?
ik heb ook omega 3-6-9,
maar ik ben soms ook bang dat ik teveel supplementen ga geven .
Lizzy
Moderator
Berichten: 55240
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Glucosamine?

Berichtdoor Lizzy » Zo 02 Okt 2005, 18:14

Ik zou zelf alleen visolie en glucosamine geven. Visolie bevat omega 3 vetzuur en in mijn ogen is dat het enige dat een vers etende hond er extra bij kan hebben.
Gebruikersavatar
diana
5-sterren
Berichten: 926
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 20:15
Locatie: veenendaal

Re:Glucosamine?

Berichtdoor diana » Zo 02 Okt 2005, 20:54

okee,
tnx.
maar waarom geef jij dat er allemaal bij dan voor Brutus?
:o
Lizzy
Moderator
Berichten: 55240
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Glucosamine?

Berichtdoor Lizzy » Ma 03 Okt 2005, 08:10

diana schreef:okee,
tnx.
maar waarom geef jij dat er allemaal bij dan voor Brutus?
:o


Omdat alleen Glucosamine niet werkt. En hij heeft artrose. Iets anders als spondylose. En jij schrijft dat je bang bent voor teveel supplementen ;). Dus tja, dan zou ik dus (als ik jou was) de 2 meest zinnige supplementen geven die ik kan verzinnen bij spondylose: visolie (dus zonder omega 6 en 9) en gluco.
ingrid-chico
1-ster
Berichten: 5
Lid geworden op: Di 27 Sep 2005, 15:58

Re:Glucosamine?

Berichtdoor ingrid-chico » Di 04 Okt 2005, 20:47

Heeft iemand ervaring met Fortiflex (alleen bij de DA verkrijgbaar) of met Gelatinaat van Primeval? Mijn cavalierreu van 6 jaar heeft ook artrose. Hij heeft 2 kuren Fortiflex gehad, een kuur duurt 30 dagen, maar het is niet de bedoeling dat hij dit altijd krijgt. Ik vond dat hij er beter op ging lopen. Nu geef ik al een tijdje Gelatinaat van Primeval, dat mag wel altijd gegeven worden, maar ik zie eerlijk gezegd geen verschil.
Gebruikersavatar
diana
5-sterren
Berichten: 926
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 20:15
Locatie: veenendaal

Re:Glucosamine?

Berichtdoor diana » Di 04 Okt 2005, 21:43

het duurde bij Lady ook een paar weken hoor voordat ik resultaat zag
heb vandaag visolie capsules gehaald ,
ik dacht [stom] dat 369 beter was omdat daar meer in zat

die andere kan ik zelf nog wel opmaken ,
Lizzy
Moderator
Berichten: 55240
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Glucosamine?

Berichtdoor Lizzy » Wo 05 Okt 2005, 08:22

[quote="ingrid-chico"]
Heeft iemand ervaring met Fortiflex (alleen bij de DA verkrijgbaar) of met Gelatinaat van Primeval? Mijn cavalierreu van 6 jaar heeft ook artrose. Hij heeft 2 kuren Fortiflex gehad, een kuur duurt 30 dagen, maar het is niet de bedoeling dat hij dit altijd krijgt. Ik vond dat hij er beter op ging lopen. Nu geef ik al een tijdje Gelatinaat van Primeval, dat mag wel altijd gegeven worden, maar ik zie eerlijk gezegd geen verschil.
[/quote]

Ja ik heb er ervaring mee. Duur voor weinig. Het bevat alleen Chondroïtinesulfaat en geen Glucosamine en bij mijn hond hielp het geen bal. Ergo, bij hem werd de pijn weer erger (hij kreeg daarvoor Chondroïtinesulfaat + Glucosamine). Ik had het me ook niet aan laten smeren, maar het was Leo die alleen met Brutus naar de DA was ;D.

Gelatinaat gebruik ik ook. En eerlijk gezegd heb ik niet het idee dat dat bij Brutus helpt. Ik heb het heeeeel lang gegeven (maximale dosis) en heb het heeeeel lang niet gegeven en zag geen verschil. Voorlopig blijf ik hem maar de onderhoudsdosering geven (ik heb nog een halve emmer staan). En misschien dat ik het blijf geven onder het mom van "baad het niet". Ik ken overigens wel veel honden die er wel goed op reageren.
Robert Koncarevic
3-sterren
Berichten: 179
Lid geworden op: Di 30 Nov 2004, 09:15
Locatie: Rotterdam

Re:Glucosamine?

Berichtdoor Robert Koncarevic » Zo 09 Okt 2005, 00:17

Lizzy schreef:Omdat alleen Glucosamine niet werkt. En hij heeft artrose. Iets anders als spondylose. En jij schrijft dat je bang bent voor teveel supplementen ;). Dus tja, dan zou ik dus (als ik jou was) de 2 meest zinnige supplementen geven die ik kan verzinnen bij spondylose: visolie (dus zonder omega 6 en 9) en gluco.


Waarom alleen visolie (Omega 3) en niet bijvoorbeeld visolie met borage-olie (Omega 6)? Omega 6 is toch ook goed voor de gewrichten?
Lizzy
Moderator
Berichten: 55240
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Glucosamine?

Berichtdoor Lizzy » Zo 09 Okt 2005, 09:57

Omdat verse/rauwe voeding al erg veel omega 6 vetzuren bevat en ik maar weinig gevallen zie waarin omega 6 een nuttige bijdrage kan leveren aan het verse dieet.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Glucosamine?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 1 gast