Gestresst hondje

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Gestresst hondje

Berichtdoor Barfplaats

Lind@
4-sterren
Berichten: 359
Lid geworden op: Zo 11 Jan 2004, 00:45

Gestresst hondje

Berichtdoor Lind@ » Wo 28 Sep 2005, 23:01

De ouders van mijn zwager hebben een hondje vanuit Spanje meegenomen. Ze was een straathondje en wat ze allemaal mee heeft gemaakt kunnen ze alleen maar raden. Ze is erg angstig maar met de hulp van een gedragstherapeute waren ze al een paar stapjes verder met haar. Maar afgelopen vrijdag liep ze met haar baasje toen er een brommer heel dicht langs ze reed waardoor ze tegen het wiel van de brommer kwam en haar baasje haar riempje in een reflex losliet. En weg was ze. En ze is al eerder in paniek ontsnapt.
Ze is op de snelweg beland maar had alleen een kapot pootje en oplettende bestuurders hadden zo ongeveer het verkeer stilgelegd door te stoppen. Ze zat onder een stilstaande auto. Vandaag heb ik haar gezien bij mijn zwager en ze deed niet anders dan beven, echt heel zielig. Het baasje vertelde dat ze weer helemaal terug bij af zijn met haar en ik heb ze rescue remedy aanbevolen van Bach. Eenmaal thuis bleef ik maar aan het hondje denken en vroeg ik me af of ik dit goed heb gezegd, en mijn vraag is of jullie iets (anders) weten voor dit hondje.
Deze mensen zijn ten einde raad en ze begon ook opeens te vertellen dat ze kennissen hebben die ook zo'n hondje hadden meegenomen die zo ontzettend angstig was dat ze samen met de dierenarts hadden besloten haar in te laten slapen..............ik kreeg het idee dat dit ook door hun hoofd gaat.

:'(
richard
3-sterren
Berichten: 159
Lid geworden op: Vr 18 Jul 2003, 22:26
Locatie: capelle a/d ijssel
Contact:

Re:Gestresst hondje

Berichtdoor richard » Wo 28 Sep 2005, 23:09

Tja, droevig verhaal. Helaas lopen veel van deze goedbedoelde pogingen een buitenlandse hond een prima toekomst te geven zo af. Soms zijn er ook succes stories. Ik ken iemand die heeft inmiddels al enige jaren plezier van 2 griekse hondjes. Eentje is ietwat vals soms (erfenis), maar redelijk beheersbaar (met handleiding). Toch zou ik het niemand aanraden, tenzij het een pup is.

richard
Laatst gewijzigd door richard op Wo 28 Sep 2005, 23:09, 1 keer totaal gewijzigd.
Laura2004
5-sterren
Berichten: 5288
Lid geworden op: Di 21 Dec 2004, 12:59

Re:Gestresst hondje

Berichtdoor Laura2004 » Wo 28 Sep 2005, 23:09

Echt verschrikkelijk voor dat beestje dat ze dit moet meemaken. :'( :'(Ik heb helemaal geen ervaring met angstige hondjes, dus ik weet verder niet wat ze kunnen doen, maar ik hoop wel dat het weer goed komt en dat het beestje weer plezier krijgt in haar leventje.
Lind@
4-sterren
Berichten: 359
Lid geworden op: Zo 11 Jan 2004, 00:45

Re:Gestresst hondje

Berichtdoor Lind@ » Wo 28 Sep 2005, 23:22

Het IS een pup!
Ze liep daar met een zusje en een moederhond die later tijdens hun verblijf daar is overleden. Zij hebben toen 1 pup meegenomen en een man die daar goed werk doet voor de honden het zusje.
Lind@
4-sterren
Berichten: 359
Lid geworden op: Zo 11 Jan 2004, 00:45

Re:Gestresst hondje

Berichtdoor Lind@ » Wo 28 Sep 2005, 23:40

Ja daar heb je gelijk in. Misschien is dat wel beter.
Als ze haar bijvoorbeeld gaan troosten kan ik me voorstellen dat dat misschien niet slim is, omdat ze haar angst dan bevestigen. Maar ik ken deze mensen niet goed genoeg om te kunnen zeggen hoeveel verstand ze van honden hebben eigenlijk.......
MariekeLost
1-ster
Berichten: 24
Lid geworden op: Zo 25 Sep 2005, 21:14

Re:Gestresst hondje

Berichtdoor MariekeLost » Wo 28 Sep 2005, 23:52

Hoi,

Bij mij op de cursus (Martin Gaus hondeschool) lopen er ook wel angstige hondjes rond. Bij mij in de groep zit ook een ietwat angstig hondje. Als je kijkt hoe deze binnen een aantal weken al is opgeknapt, zou het zeker aan te raden zijn om met zo'n hondje naar de hondeschool te gaan.

Overigens is mijn eigen hond ook een beetje bang voor een aantal zaken, daar wordt druk aan getraind, en hij gaat langzaam vooruit. Maar laat deze hond alsjeblieft niet inslapen. Een goede clickertraining met veel geduld, maakt een wereld van verschil. Echt waar!!!

Groetjes Marieke
Laatst gewijzigd door MariekeLost op Wo 28 Sep 2005, 23:52, 1 keer totaal gewijzigd.
Aura
4-sterren
Berichten: 254
Lid geworden op: Za 30 Apr 2005, 23:49
Locatie: meestal Utrecht-stad
Contact:

Re:Gestresst hondje

Berichtdoor Aura » Do 29 Sep 2005, 00:04

Altijd triest wat zulke pups hebben meegemaakt...
Ik zou een goede gedragstherapeut zoeken, het liefst eentje die ervaring heeft met hondjes uit het buitenland. Je ziet bij dit soort hondjes volgens mij veel kennelsyndroomachtige verschijnselen en dat is heel moeilijk als je niet zo ervaren bent. Hoe goed je het ook bedoelt.

Hebben ze het hondje via een stichting? Misschien kan die hun verder helpen. En anders kunnen ze eens zo'n stichting opbellen om te vragen of zij tips hebben of een gedragstherapeut kennen die er ervaring mee heeft (SOS Strays bijvoorbeeld).
Bach Bloesems kunnen ook erg goed helpen, maar daar redt je het niet alleen mee. Voor de noodgevallen is Rescue in ieder geval prima.
Hopelijk komt het nog goed met dit hondje....
Lind@
4-sterren
Berichten: 359
Lid geworden op: Zo 11 Jan 2004, 00:45

Re:Gestresst hondje

Berichtdoor Lind@ » Do 29 Sep 2005, 00:19

Ze hebben haar van de straat geplukt, en hebben hulp van een gedragstherapeute. Het baasje belde later nog op om te vragen hoe het ook alweer heette (die rescue druppels) dus als het goed is heeft ze ze vanmiddag gehaald. Ik heb haar dit aangeraden inderdaad voor de ergste schrik. Want ze was al vanaf vrijdag zo aan het beven en trillen.....ik hoop ook dat het goedkomt, het is zo'n schatje. het liefst zou ik haar knuffelen maar dat wil ze zelf absoluut niet. Ze durft niet eens bij je in de buurt te komen.
oebaya
5-sterren
Berichten: 1070
Lid geworden op: Vr 20 Jun 2003, 15:19
Locatie: België
Contact:

Re:Gestresst hondje

Berichtdoor oebaya » Do 29 Sep 2005, 08:03

Lind@ schreef:Ze hebben haar van de straat geplukt, en hebben hulp van een gedragstherapeute. Het baasje belde later nog op om te vragen hoe het ook alweer heette (die rescue druppels) dus als het goed is heeft ze ze vanmiddag gehaald. Ik heb haar dit aangeraden inderdaad voor de ergste schrik. Want ze was al vanaf vrijdag zo aan het beven en trillen.....ik hoop ook dat het goedkomt, het is zo'n schatje. het liefst zou ik haar knuffelen maar dat wil ze zelf absoluut niet. Ze durft niet eens bij je in de buurt te komen.


Als ze door de Bach Rescue een beetje bijkomt, dan zou ik toch overwegen om in overleg met de dierenarts en de gedragstherapeut medicijnen te geven. Selegiline is hier het aangewezen medicijn.
Ik weet het, het is chemisch, maar mijn ervaring is, dat met honden met zulke extreme angst, uiteindelijk alleen de chemische weg helpt. Bovendien als het medicijn zijn werk doet, dan kan ze makkelijker ander gedrag aanleren en een (re)-socialisatie programma doormaken. Daarna kan het medicijn worden afgebouwd.
gr.
Nicolette
Tarek
3-sterren
Berichten: 168
Lid geworden op: Di 27 Sep 2005, 08:48
Locatie: Voorthuizen
Contact:

Re:Gestresst hondje

Berichtdoor Tarek » Do 29 Sep 2005, 09:05

Ik weet niet wat deze mensen weten,maar zij moeten zeker het hondje niet troosten bij angstig gedrag.Verder zou ik er altijd een lijntje aanhouden ook thuis.Als ze dan bijvoorbeeld wil vluchten voor een persoon kun je het lijntje pakken en haar in haar vlucht gedrag stoppen.Ze moet dan de situatie ondergaan en zal daardoor leren met de situatie om te gaan en dat er niks aan de hand is.
Afgelopen weeknd hadden we een rottweiler op de club die ook vlucht/vermijdings gedrag vertoonde.We hebben hem met meerdere mensen leuke dingen laten doen. aangehaald,naast hem gaan staan met meerdere mensen.Eerst wilde hij weg maar werd tegen gehouden,onderging de situatie noodgedwongen en het viel allemaal wel mee,op het laatst liep hij met iedereen met omhoog geheven staart mee. :)
Dus vaak juist andersom reageren als je denkt.Jij leidt en niet de hond.
Verder zij ik idd van bach iets proberen tegen extreme angsten.Maar informeer daarvoor bij iemand die er verstand van heeft. Succes.
Laatst gewijzigd door Tarek op Do 29 Sep 2005, 09:06, 1 keer totaal gewijzigd.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Gestresst hondje

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten