Update Max

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Update Max

Berichtdoor Barfplaats

amber13
4-sterren
Berichten: 460
Lid geworden op: Do 21 Apr 2005, 10:44
Locatie: Drenthe

Update Max

Berichtdoor amber13 » Di 27 Sep 2005, 14:05

Sinds bijna 2 weken geef ik Max Cb in de hoop dat z'n darmen wat rustiger worden, na maanden diarree was er niks meer over van z'n darmflora. De eerste week heb ik het op aanraden gemengd met rijst, maar de ontlasting bleef dun en hij kon het niet ophouden. Na een week ben ik de rijst gaan afbouwen en sinds 3 dagen krijgt hij alleen nog maar CB (en elke dag een gedroogd pensstaafje en een schaaltje Biogarde) en........het lijkt er op dat het helpt!! :D Gisteren heeft hij de hele dag niet gepoept, en vanmorgen een mooie harde sigaar ;) ;D, voor het eerst weer sinds weken zo goed!! Ben niet vaak zo blij met een mooie drol ;D
Verder heeft Max nog geen epileptische aanvallen meer gehad sinds vorige week, tenminste, geen gegeneraliseerde aanvallen. Afgelopen week is m'n zus naar een lezing van Paul Mandigers (gespecialiseerd in honden met epi) geweest, na de lezing is ze met Max zijn dossier en bloeduitslagen naar Dr Mandigers toegegaan en heeft hem het "geval Max" voorgelegd. Daarop had hij de volgende dingen te vertellen:
(dit is natuurlijk puur op basis van de gegevens die hij kreeg en vermoedens van wat hij denkt dat het kán zijn)
- Waarschijnlijk heeft Max idd secundaire epilepsie (gezien het feit dat hij pas epi kreeg toen hij 3.5 jaar was) en gezien het verloop en de bijkomende klachten vermoed Dr Mandigers dat het een sluimerende tumor is, en dat elke keer als het een stukje aangroeid, er een infectie bij komt die de plotselinge hoge koorts kan veroorzaken.
- De afwijkende leverwaarden waren absoluut niet verontrustend, bij een hond met epi schijnen afwijkende leverwaarden heel normaal te zijn (voor zover je natuurlijk van normaal kan spreken) en erg per moment kunnen wisselen en dat die van Max nog helemaal niet extreem hoog waren, een lever heeft een grote overcapaciteit en die is bij Max nog lang niet bereikt.
- Honden met epi schijnen niet te kunnen dromen, dus elke keer als ik denk dat Max droomt, is dit een partitiële aanval.
Gezien het hele verhaal van Max en z'n leeftijd (6 is toch niet zo oud dacht ik zelf) leek het dr Mandigers ook niet heel zinvol meer Max helemaal te gaan onderzoeken, om de eventuele tumor te vinden en uitgebreid te opereren, dat zal Max ws ook niet halen. Hij raadde aan gezien de partitiéle aanvallen (gebeurt soms wel 5 of 6 keer per dag) misschien de medicatie te verhogen.

Hier kwam het verhaal dus ongeveer op neer, wat we er aan hebben?, eigenlijk niks natuurlijk, Max word er niet weer beter van (helaas :'() maar we weten in ieder geval weer een mening van een deskundige.
Voor ons zelf hebben we besloten dat we lekker van hem genieten zolang hij nog vrolijk rond huppelt, en word hij weer ineens zo ziek, dan laten we hem gaan..(met heeeel veel pijn in ons hart).....
Maar gelukkig is het nog niet zo ver en zijn we blij met de mooie drol ;) en een vrolijk spelende Max.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60675
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Update Max

Berichtdoor Lizzy » Di 27 Sep 2005, 14:22

Paul Mandigers! Goh, ik wist niet dat hij gespecialiseerd was in epi! Maar goed, fijne vent. En fijn dat Max goed heeft gepoept en dat het relatief gezien wel aardig met hem gaat.... Maar jeetje, best schrikken toch, om te lezen dat Max niet meer beter wordt.... :'(. Ik vind 6 ook nog erg jong....... :'(.
amber13
4-sterren
Berichten: 460
Lid geworden op: Do 21 Apr 2005, 10:44
Locatie: Drenthe

Re:Update Max

Berichtdoor amber13 » Di 27 Sep 2005, 14:30

Zelf ken ik Paul Mandigers dus verder niet, maar m'n zus heeft al meerdere lezingen van hem bezocht en ik heb hier thuis een paar stukken liggen die hij over epi geschreven heeft.
Max is ook toch nog veel te jong!! :'( Daarom hoop ik ook op de wondere werking van CB, het heeft z'n darmen rustig gekregen, dus wie weet wat het nog meer kan. Als die ellendige koorts maar weg blijft........

Wat ik trouwens nog ben vergeten bij het eerste stuk: Moeten we nu de medicatie toch maar verhogen om de partitiéle aanvallen te laten minderen? Voor mijn gevoel heeft hij geen"last" van de aanvallen, het gebeurt in z'n slaap, en na een aanvalletje slaapt hij gewoon verder.
Gebruikersavatar
Charlie Angel
Moderator
Berichten: 10584
Lid geworden op: Vr 04 Mar 2005, 17:47
Locatie: Deventer

Re:Update Max

Berichtdoor Charlie Angel » Di 27 Sep 2005, 15:03

Wat vreselijk om te lezen dat Max nooit meer beter zal worden. Ik hoop dat je hem nog heel lang bij je mag hebben en jullie dus nog heel lang van elkaar mogen genieten. :-*
6 is echt nog een jonge hond. :'(
Wel fijn dat hij nu goed reageerd op de Cb
Yari
4-sterren
Berichten: 382
Lid geworden op: Do 30 Sep 2004, 20:29
Locatie: Hendrik Ido Ambacht

Re:Update Max

Berichtdoor Yari » Di 27 Sep 2005, 16:40

Tjee...idd heftig zeg om dit te horen te krijgen... :'(
Maar wel ontzettend fijn om te horen dat het nu wat betreft zijn darmen wèl hartstikke goed gaat! :)
Wat at hij hiervoor? Want ik weet dat versvlees ook juist een gunstig effect kan hebben wat betreft epilepsie.
Meid, ik hoop dat je nog heel lang van je lieve Maxxie kunt genieten, laten we hopen op het beste!
Geef em maar een onwijs dikke pakkerd van me!
En houd moed hè?! :-*
Doedels
5-sterren
Berichten: 1119
Lid geworden op: Vr 13 Mei 2005, 21:13
Locatie: Flevoland
Contact:

Re:Update Max

Berichtdoor Doedels » Di 27 Sep 2005, 23:52

Dat is een heftig verhaal. Maar de da heeft het uitsluitend van papier. Heb je geen behoefte aan meer zekerheid? Of je er wel of niet goed aan doet om de medicatie te verhogen zou ik bespreken met de da. Ik vraag me af in hoeverre een aanval beschadigingen veroorzaakt.
Het is goed om te horen dat Max opknapt van de cb. Ik hoop dat hij zich nog heel lang heel goed mag voelen.
Gebruikersavatar
Hitam
5-sterren
Berichten: 5684
Lid geworden op: Ma 15 Sep 2003, 11:44
Locatie: Otterlo
Contact:

Re:Update Max

Berichtdoor Hitam » Wo 28 Sep 2005, 09:52

Paul is gepromoveerd op epilepsie. Volgens mij op een onderzoek naar hersentumoren en epilepsie. Hij is eigenlijk neuroloog maar dat valt onder de specialisatie internist.

Dus als er iemand verstand van heeft...........
Alleen dat verhaal dat honden met epilepsie niet dromen klinkt raar in mijn oren. Waarom andere honden wel en honden met epilepsie niet?
Yari
4-sterren
Berichten: 382
Lid geworden op: Do 30 Sep 2004, 20:29
Locatie: Hendrik Ido Ambacht

Re:Update Max

Berichtdoor Yari » Wo 28 Sep 2005, 12:20

Hitam schreef:Alleen dat verhaal dat honden met epilepsie niet dromen klinkt raar in mijn oren. Waarom andere honden wel en honden met epilepsie niet?


Dat begrijp ik idd ook niet? ???
Ike
5-sterren
Berichten: 3004
Lid geworden op: Ma 18 Apr 2005, 15:11

Re:Update Max

Berichtdoor Ike » Wo 28 Sep 2005, 13:17

oh, wat een droevig bericht, hoop dat hij nog een hele poos bij je mag zijn :'(, een hele dikke knuffel voor Max (en voor jou ook natuurlijk) :-*
amber13
4-sterren
Berichten: 460
Lid geworden op: Do 21 Apr 2005, 10:44
Locatie: Drenthe

Re:Update Max

Berichtdoor amber13 » Wo 28 Sep 2005, 13:38

Hitam schreef:Alleen dat verhaal dat honden met epilepsie niet dromen klinkt raar in mijn oren. Waarom andere honden wel en honden met epilepsie niet?
Volgens Mandigers kunnen honden met epilepsie niet "normaal" dromen omdat dromen gebeurt via hetzelfde gedeelte in de hersenen als waar de epi ook vandaan komt en als een hond dan droomt mond dit altijd uit in een epileptische aanval (partitiëel). Bij honden zonder epi worden de droomprikkels wel goed verwerkt en bij een hond met epi niet. Zo heb ik het tenminste begrepen, hoe het precies gaat weet ik dus ook niet ???, maar dit vertelde hij. Ik bel m'n zus nog even om te vragen of ze er nog meer van weet.

Doedels:
We hebben er ook over gedacht om bij dr Mandigers langs te gaan als hij dit zinvol vond, maar naar aanleiding van Max z'n medisch dossier en z'n bloeduitslagen (gekregen van eigen da) zei hij dat als we echt zouden willen er nog tientallen onderzoeken bij Max gedaan kunnen worden, maar dat we ons dan moesten afvragen wat voor zin dat heeft en hoe dat voor Max is, en dit zelfde advies hebben we ook al gekregen van onze eigen da en van dr van Nes van de Faculteit in Utrecht (hier zijn we ook al met Max geweest). Het liefste zal ik ook iedereen aflopen die er maar enigzins verstand van zal kunnen hebben, maar Max vind het niet echt leuk om 6 uur per dag in de auto te zitten (wonen in het noorden) en het heeft ons inmiddels al meer als duizend euro's gekost en we hebben nogsteeds niks gevonden. Als ik zeker wist dat er nog iets kon helpen, had ik er m'n laatste dubbeltje voor over, maar het probleem is dat er steeds niks gevonden word, zo hebben we al wel veel dingen uit kunnen sluiten, maar nog geen duidelijk probleem. Het sterke vermoeden is nu dus een tumor, en als ze die vinden is het de vraag of die met een operatie te verwijderen is, en of Max dan beter word. Het is echt niet zo dat ik van hem af wil hoor, of dat ik er geen geld meer aan wil besteden, absoluut niet, maar zo vaak als dat Max in z'n leven al bij een da is geweest is echt niet normaal meer, zoiets heb ik ook nog nooit met een hond meegemaakt. Hij heeft een hele slechte start gehad, daardoor is hij waarschijnlijk minder sterk. :'(
Wij zijn eerst maar gewoon weer blij dat het beter gaat met de darmen, en dat hij eindelijk weer een beetje vet op z'n ribben krijgt, aan de rest proberen we gewoon niet te veel te denken.

Yari:
Max heeft in z'n leven al allerlei soorten voer gegeten, het was altijd al een moeilijke eter, brokken wou meneer niet hebben, behalve Frolic :((is m'n moeder mee begonnen toen ze daar logeerde), daar was ik zelf niet zo tevreden over, dus ben blikvoer gaan proberen, Bonzo ::)(toen kende ik Barf en vers dus nog niet en geloofde dat het gezond voor hem was, stond immers op de verpakking :-[ :-X) Dat vond hij meestal heerlijk en had er goeie ontlasting van. Toen ontdekte ik Barfplaats ;D ;), heb me ingelezen en besloten Max op vers te laten overgaan ivm de epi, met verschillende merken en op verschillende manieren heb ik het geprobeerd maar hij raakte vreselijk aan de dunne, dus toch maar weer terug naar de Bonzo, maar omdat ik inmiddels wist wat voor troep het was heb ik van Lizzy recepten gekregen om zelf te gaan koken en samenstellen voor Max, dit ging twee week goed, en toen wou Max het niet meer eten, omdat hij al zo mager was en toch moest eten, maar weer Bonzo gegeven, maar hiervan ging hij ook aan de dunne, nu heb ik op aanraden Carnibest gekocht en hem dit gegeven, eerst vermengd met rijst, en nu gewoon puur, en hij smult er in en nog belangrijker, z'n ontlasting is weer goed. ;D

Oeps, is wel weer een heel verhaal geworden allemaal :-[
jon
5-sterren
Berichten: 591
Lid geworden op: Do 04 Aug 2005, 17:51

Re:Update Max

Berichtdoor jon » Wo 28 Sep 2005, 15:36

Wat fijn dat het op de CB goed gaat, maar wat naar dat zo'n jonge hond niet meer beter wordt. Toch hopen dat ie nog een lang goed leven heeft!
Yari
4-sterren
Berichten: 382
Lid geworden op: Do 30 Sep 2004, 20:29
Locatie: Hendrik Ido Ambacht

Re:Update Max

Berichtdoor Yari » Do 29 Sep 2005, 21:16

amber13 schreef: Volgens Mandigers kunnen honden met epilepsie niet "normaal" dromen omdat dromen gebeurt via hetzelfde gedeelte in de hersenen als waar de epi ook vandaan komt en als een hond dan droomt mond dit altijd uit in een epileptische aanval (partitiëel). Bij honden zonder epi worden de droomprikkels wel goed verwerkt en bij een hond met epi niet. Zo heb ik het tenminste begrepen, hoe het precies gaat weet ik dus ook niet ???, maar dit vertelde hij. Ik bel m'n zus nog even om te vragen of ze er nog meer van weet.

Doedels:
We hebben er ook over gedacht om bij dr Mandigers langs te gaan als hij dit zinvol vond, maar naar aanleiding van Max z'n medisch dossier en z'n bloeduitslagen (gekregen van eigen da) zei hij dat als we echt zouden willen er nog tientallen onderzoeken bij Max gedaan kunnen worden, maar dat we ons dan moesten afvragen wat voor zin dat heeft en hoe dat voor Max is, en dit zelfde advies hebben we ook al gekregen van onze eigen da en van dr van Nes van de Faculteit in Utrecht (hier zijn we ook al met Max geweest). Het liefste zal ik ook iedereen aflopen die er maar enigzins verstand van zal kunnen hebben, maar Max vind het niet echt leuk om 6 uur per dag in de auto te zitten (wonen in het noorden) en het heeft ons inmiddels al meer als duizend euro's gekost en we hebben nogsteeds niks gevonden. Als ik zeker wist dat er nog iets kon helpen, had ik er m'n laatste dubbeltje voor over, maar het probleem is dat er steeds niks gevonden word, zo hebben we al wel veel dingen uit kunnen sluiten, maar nog geen duidelijk probleem. Het sterke vermoeden is nu dus een tumor, en als ze die vinden is het de vraag of die met een operatie te verwijderen is, en of Max dan beter word. Het is echt niet zo dat ik van hem af wil hoor, of dat ik er geen geld meer aan wil besteden, absoluut niet, maar zo vaak als dat Max in z'n leven al bij een da is geweest is echt niet normaal meer, zoiets heb ik ook nog nooit met een hond meegemaakt. Hij heeft een hele slechte start gehad, daardoor is hij waarschijnlijk minder sterk. :'(
Wij zijn eerst maar gewoon weer blij dat het beter gaat met de darmen, en dat hij eindelijk weer een beetje vet op z'n ribben krijgt, aan de rest proberen we gewoon niet te veel te denken.

Yari:
Max heeft in z'n leven al allerlei soorten voer gegeten, het was altijd al een moeilijke eter, brokken wou meneer niet hebben, behalve Frolic :((is m'n moeder mee begonnen toen ze daar logeerde), daar was ik zelf niet zo tevreden over, dus ben blikvoer gaan proberen, Bonzo ::)(toen kende ik Barf en vers dus nog niet en geloofde dat het gezond voor hem was, stond immers op de verpakking :-[ :-X) Dat vond hij meestal heerlijk en had er goeie ontlasting van. Toen ontdekte ik Barfplaats ;D ;), heb me ingelezen en besloten Max op vers te laten overgaan ivm de epi, met verschillende merken en op verschillende manieren heb ik het geprobeerd maar hij raakte vreselijk aan de dunne, dus toch maar weer terug naar de Bonzo, maar omdat ik inmiddels wist wat voor troep het was heb ik van Lizzy recepten gekregen om zelf te gaan koken en samenstellen voor Max, dit ging twee week goed, en toen wou Max het niet meer eten, omdat hij al zo mager was en toch moest eten, maar weer Bonzo gegeven, maar hiervan ging hij ook aan de dunne, nu heb ik op aanraden Carnibest gekocht en hem dit gegeven, eerst vermengd met rijst, en nu gewoon puur, en hij smult er in en nog belangrijker, z'n ontlasting is weer goed. ;D

Oeps, is wel weer een heel verhaal geworden allemaal :-[Oké, duidelijk. ;)
Steph
3-sterren
Berichten: 175
Lid geworden op: Zo 22 Mei 2005, 11:10

Re:Update Max

Berichtdoor Steph » Do 29 Sep 2005, 21:36

Heel blij voor jullie!
Maar dat epi honden niet dromen, dan moet je hier es komen zien en ik ben er zeker van dat dit geen kleine aanvallen zijn, maar dat mijn epi hond 100% aan het dromen is van kleine konijntjes waar hij achter na zit!
We duimen dat max nog beter mag worden!
Doedels
5-sterren
Berichten: 1119
Lid geworden op: Vr 13 Mei 2005, 21:13
Locatie: Flevoland
Contact:

Re:Update Max

Berichtdoor Doedels » Do 29 Sep 2005, 21:41

amber13 schreef: Doedels:
We hebben er ook over gedacht om bij dr Mandigers langs te gaan als hij dit zinvol vond, maar naar aanleiding van Max z'n medisch dossier en z'n bloeduitslagen (gekregen van eigen da) zei hij dat als we echt zouden willen er nog tientallen onderzoeken bij Max gedaan kunnen worden, maar dat we ons dan moesten afvragen wat voor zin dat heeft en hoe dat voor Max is, en dit zelfde advies hebben we ook al gekregen van onze eigen da en van dr van Nes van de Faculteit in Utrecht (hier zijn we ook al met Max geweest). Het liefste zal ik ook iedereen aflopen die er maar enigzins verstand van zal kunnen hebben, maar Max vind het niet echt leuk om 6 uur per dag in de auto te zitten (wonen in het noorden) en het heeft ons inmiddels al meer als duizend euro's gekost en we hebben nogsteeds niks gevonden. Als ik zeker wist dat er nog iets kon helpen, had ik er m'n laatste dubbeltje voor over, maar het probleem is dat er steeds niks gevonden word, zo hebben we al wel veel dingen uit kunnen sluiten, maar nog geen duidelijk probleem. Het sterke vermoeden is nu dus een tumor, en als ze die vinden is het de vraag of die met een operatie te verwijderen is, en of Max dan beter word. Het is echt niet zo dat ik van hem af wil hoor, of dat ik er geen geld meer aan wil besteden, absoluut niet, maar zo vaak als dat Max in z'n leven al bij een da is geweest is echt niet normaal meer, zoiets heb ik ook nog nooit met een hond meegemaakt. Hij heeft een hele slechte start gehad, daardoor is hij waarschijnlijk minder sterk. :'(
Wij zijn eerst maar gewoon weer blij dat het beter gaat met de darmen, en dat hij eindelijk weer een beetje vet op z'n ribben krijgt, aan de rest proberen we gewoon niet te veel te denken.
Ik begrijp het. Moeilijk, hoor. Ik vind het heel fijn dat Max nu eindelijk goede ontlasting heeft.
amber13
4-sterren
Berichten: 460
Lid geworden op: Do 21 Apr 2005, 10:44
Locatie: Drenthe

Re:Update Max

Berichtdoor amber13 » Vr 30 Sep 2005, 10:11

Steph schreef:Heel blij voor jullie!
Maar dat epi honden niet dromen, dan moet je hier es komen zien en ik ben er zeker van dat dit geen kleine aanvallen zijn, maar dat mijn epi hond 100% aan het dromen is van kleine konijntjes waar hij achter na zit!


Dat dacht ik ook altijd hoor, ook omdat Max gewoon rustig doorslaapt na het dromen. Als jou hond dan droomt, beweegt hij dan soms ook wel eens met één poot of één oor? Bij Max zijn het soms alle poten bewegen, en soms maar één. Of z'n lip begint ineens erg te trillen.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Update Max

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 gasten