kip eiwit

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: pluk

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

kip eiwit

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Jojo
5-sterren
Berichten: 1060
Lid geworden op: Di 12 Apr 2005, 19:33
Locatie: Drenthe

kip eiwit

Berichtdoor Jojo » Wo 21 Sep 2005, 13:32

Is het eiwit van een kippenei gelijk aan het eiwit van kippenvlees?!?!
Joey gaat aan de dunne van een rauw ei maar heeft geen problemen met een kippenek oid. en de carnibest ???
Hoe kan dit?!
En is het eiwit van een rauw ei gelijk aan dat van een gekookt ei qua gevoeligheid?!
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re:kip eiwit

Berichtdoor Mevroi Kruim » Wo 21 Sep 2005, 13:49

Nee, beslist niet. Het wit van ei bevat bv het eiwit (verwarrend) albuminen, dat allergie kan veroorzaken.
Een heel ei, dus wit plus geel, is het meest compleet wat betreft aminozuur-samenstelling van alle voedingsmiddelen. Spiervlees heeft een andere eiwit- en dus aminozuur-samenstelling.
Gebruikersavatar
Jojo
5-sterren
Berichten: 1060
Lid geworden op: Di 12 Apr 2005, 19:33
Locatie: Drenthe

Re:kip eiwit

Berichtdoor Jojo » Wo 21 Sep 2005, 14:13

[quote="Kruimel"]
Nee, beslist niet. Het wit van ei bevat bv het eiwit (verwarrend) albuminen, dat allergie kan veroorzaken.
Een heel ei, dus wit plus geel, is het meest compleet wat betreft aminozuur-samenstelling van alle voedingsmiddelen. Spiervlees heeft een andere eiwit- en dus aminozuur-samenstelling.
[/quote]
Ah, ok. Het is dus niet zo raar dat hij aan de rees gaat van een rauw ei.
En als je het ei kookt? Veranderd het eiwit toch?!
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re:kip eiwit

Berichtdoor Mevroi Kruim » Wo 21 Sep 2005, 14:29

Ja, dan coaguleert het, dwz de eiwitmoleculen vallen uit elkaar in delen, en die delen kleven dan weer op willekeurige wijze aan elkaar. De oorspronkelikje eitwitstructuur gaat dus verloren en daarmee ook de werking ervan.
Gebruikersavatar
Jojo
5-sterren
Berichten: 1060
Lid geworden op: Di 12 Apr 2005, 19:33
Locatie: Drenthe

Re:kip eiwit

Berichtdoor Jojo » Wo 21 Sep 2005, 14:38

[quote="Kruimel"]
Ja, dan coaguleert het, dwz de eiwitmoleculen vallen uit elkaar in delen, en die delen kleven dan weer op willekeurige wijze aan elkaar. De oorspronkelikje eitwitstructuur gaat dus verloren en daarmee ook de werking ervan.
[/quote]
Nou, ok dan. Toppie. Dan geen rauw ei meer voor Joey maar gekookt.
Maaruh, heeft een hond wel wat aan een gekookt ei?!
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re:kip eiwit

Berichtdoor Mevroi Kruim » Wo 21 Sep 2005, 15:10

Minder dan aan een rauw ei, het is minder goed verteerbaar en een aantal waardevolle enzymen wordt door het koken vernietigd. Maar ff de kook erover zodat het wit stolt is op zich waarschijnlijk genoeg, dan hou je de meeste nuttige stofjes over.
202spots

Re:kip eiwit

Berichtdoor 202spots » Wo 21 Sep 2005, 15:58

Kook of stol alleen 't eiwit en laat 't geel rauw.
Hard gekookt eigeel is slechter verteerbaar en zwaarder op de maag.
Je kan ook de ei in de voer bak doen en dan kokend water over de ei gieten, dan zie je 't wit stollen,even later alles door elkaar roeren en de rest van 't eten erbij doen.

Hier kan je precies zien wat of er in alle voeding zit.
Tik in "egg" dan kan je kiezen eiwit, eigeel,rauw of gekookt e.d
Vergelijk rauw met gekookt, en dan zie je of er wel of geen verschil is.
http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/
Laatst gewijzigd door mahuni op Wo 21 Sep 2005, 16:01, 1 keer totaal gewijzigd.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:kip eiwit

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MDO en 3 gasten