Niezen en hoesten

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Niezen en hoesten

Berichtdoor Barfplaats

Lieve 14
2-sterren
Berichten: 95
Lid geworden op: Di 06 Sep 2005, 15:21

Niezen en hoesten

Berichtdoor Lieve 14 » Di 20 Sep 2005, 10:11

Toen we hem 2 weken geleden uit zijn erbarmelijke toestand verlostte zat onze Benjo met een serieuze oorontsteking...die gaat nu al veel beter ..ik heb hem volledig laten checken bij de DA en hij heeft hem druppels gegeven voor zijn oortjes.
Heb de DA ook gevraagd of het normaal was dat hij zoveel nieste...die zei dat het mss gewoon een verkoudheid was.
Tot op vandaag echter blijft hij niezen (en er loopt dan behoorlijk wat vocht uit) en hij hoest ook bij tijden en dan haalt hij soms fluimpjes op...Wat is dit en kan ik hem iets geven?? ???Houdt dit verband met zijn oorontsteking? (sorry voor de mss domme vragen hoor :-\maar Benjo is mijn eerste hondje dus....beetje onwennig)
Lizzy
Moderator
Berichten: 60284
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Niezen en hoesten

Berichtdoor Lizzy » Di 20 Sep 2005, 10:45

Is het vocht doorzichtig? En de fluimpjes, hoe zien die eruit? Gekleurd, doorzichtig? Ik zit te denken dat het misschien een ontsteking-kje aan het ademhalingssysteem kan zijn. Of een allergie. Ik geloof dat ik zelf eerst een paar weken vitamine C zou geven (grote hoeveelheden - hoe zwaar weegt Benjo?) en Echinacea Extra Forte met Cats Claw en Plantago van Bloem. Als het daarmee niet snel over is, dan zou ik toch zeker terug gaan naar de DA.
Lieve 14
2-sterren
Berichten: 95
Lid geworden op: Di 06 Sep 2005, 15:21

Re:Niezen en hoesten

Berichtdoor Lieve 14 » Di 20 Sep 2005, 11:51

het vocht uit zijn neus is doorzichtig,de fluimpjes zien eruit zoals een goede zakdoek vol witte snot...beetje zoals eiwit dat wat gestold is.
Hij weegt 5,700kg....in welke vorm geef ik hem best Vit C en Echinacea?
De arme sus ik heb ook al gedacht dat het allergie was want in de pollentijd loop ik ook zo rond...maar ik wil het zekere voor het onzekere nemen...
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Niezen en hoesten

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten