Eikels....

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Eikels....

Berichtdoor Barfplaats

Isis
1-ster
Berichten: 40
Lid geworden op: Zo 13 Mar 2005, 23:12

Eikels....

Berichtdoor Isis » Ma 19 Sep 2005, 15:09

Zijn die giftig of kunnen ze een allergie veroorzaken? Sinds een week hebben Ser en Isis het op de heupen en beide hebben de afgelopen week ook overgegeven waarbij ik een een aantal opengebarste eikels tussen vond en Ser heeft steeds rare bulten op zijn snuit, en beide zijn onhandelbaar Ser valt altijd wel uit naar honden die niet zijn aangelijnd maar deze week valt hij ook uit naar honden die aangelijnd zijn Isis idemdito ::)
202spots

Re:Eikels....

Berichtdoor 202spots » Ma 19 Sep 2005, 16:16

Ik denk niet of de aggressie iets met de eikels heeft te maken...tenzij je honden zich niet lekker voelen omdat ze eikels hebben gegeten en pijn in hun buik hebben..
Als 't mogelijk is, dan zou ik ze liever bij de eikels vandaan houden..
~~~~~~~~~~~~~

OAKS :Toxic Parts: Foliage and acorns.
Symptoms: Affects kidneys gradually. Symptoms appear on after days or weeks.
http://www.ou.edu/oupd/plantsma.htm
~~~~~
Acorns are edible, but often contain large quantities of bitter substances. White oak acorns usually have a better flavor than red oak acorns. Gather and shell the acorns. Soak the acorns in water for 2 to 7 days, changing the water twice daily, to remove the bitter substance. Boil the acorns or grind them into flour and use the flour for baking. Tannic acid gives the acorns their bitter taste. Eating an excessive amount of acorns high in tannic acid can lead to kidney failure. Before eating acorns, leach out this chemical through soaking.
http://www.rmru.org/faq44.htm
Gebruikersavatar
K@rin
5-sterren
Berichten: 2045
Lid geworden op: Do 16 Okt 2003, 13:51
Locatie: ergens op het randje van de Achterhoek
Contact:

Re:Eikels....

Berichtdoor K@rin » Ma 19 Sep 2005, 16:33

Volgens mij zit er een soort blauwzuur in.
Schapen mogen er ook niet te veel van eten, maar wilde zwijnen worden er wer WEL mee gevoerd.
Ik weet het dus eigenlijk ook niet ............. :-[
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re:Eikels....

Berichtdoor Mevroi Kruim » Ma 19 Sep 2005, 17:01

Ja, leuk is dat he. De ene da zegt dat alle eikels giftig zijn voor paarden, ze krijgen er diarre van en koliek en soms gaan ze eraan dood, de andere zegt dat 'ie dat nog noooooit heeft meegemaakt :-X
Verse groene eikels bewatten de meeste looizuren, die zijn giftig (looien de maag en darm) dus daar zou ik ze zeker vandaan houden. Als eikels eenmaal bruin zijn zijn de meeste looizuren er uit naar het schijnt. Tara eet ze iig en krijgt er niks van, en ook onze paardjes zijn dol op bruine eikeltjes, en krijgen hooguit een beetje diarree als ze er erg veel eten. Maarja, dat zijn dan ook varkens ;D ;D ;D
Isis
1-ster
Berichten: 40
Lid geworden op: Zo 13 Mar 2005, 23:12

Re:Eikels....

Berichtdoor Isis » Ma 19 Sep 2005, 17:23

Thanx voor de links!
Ik probeer de plekken te mijden waar de meeste eikebomen staan, maar het wemmelt hier van de eikebomen maar ik let goed op dat ze ze niet meer opeten. Isis heeft ze nog nooit opgegeten alleen nam ze de eikels in haar bek om te spelen maar sinds Dikke Ser hier is bijgekomen lijken het wel 2 papagaaien ze doen alles van mekaar na ::) :-\

Ik had al een paar keer gegooled krijg alleen links dat
het voor paarden erg giftig is en chincilla's, nou denk ik ook dat het looizuur/ blauwzuur in een bepaalde hoeveelheid zeer ongezond is voor ieder dier het kan de nieren aantasten. Dus ik let goed op!
*Natasja*
5-sterren
Berichten: 3629
Lid geworden op: Za 03 Sep 2005, 16:43
Contact:

Re:Eikels....

Berichtdoor *Natasja* » Ma 19 Sep 2005, 17:31

Goed dat ik dit lees zeg! Benthe loopt ook regelmatig met eikels in haar bekkie (maar ja, wat pikt ze nou niet van de grond af...), maar ik dacht dat dat geen kwaad kon. Voor zover ik weet heeft ze er nog geen opgegeten hoor, maar voortaan haal ik ze meteen uit haar bek!
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Eikels....

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast