Nog niet helemaal de oude

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Nog niet helemaal de oude

Berichtdoor Barfplaats

Sonja
5-sterren
Berichten: 3636
Lid geworden op: Do 27 Mar 2003, 17:24
Locatie: Breda

Nog niet helemaal de oude

Berichtdoor Sonja » Vr 02 Sep 2005, 12:08

Stan is ruim een maand geleden tijdens ons verblijf in Kroatië behoorlijk ziek geweest. Het begon met een kuchje. Het leek niets alarmerends en ik heb hem een paar dagen propolis gegeven. Daarna heb ik 'm niet meer gehoord. Een week later trof ik 'm echter hevig hijgend en met een rare blik in z'n ogen aan in z'n kennel. Toen ik 'm er uit haalde zakte hij door zijn achterpoten heen. Het leek op oververhitting (het was ook + 35 graden op dat moment), dus heb ik 'm in natte handdoeken gelegd. Daar knapte hij wel van op. Het hijgen stopte en hij begon weer wat normaler uit zijn ogen te kijken. Ik heb hem water met een klein beetje zout er in in zijn bek gespoten en daarna is hij zelf weer opgestaan en heeft uit zijn bak staan drinken.
Vervolgens naar de da gegaan en deze constateerde ontstoken amandelen (wat samen zou kunnen hangen met dat kuchje van een week eerder). Door de combinatie van hitte, koorts en vermoedelijk ook pijn bij het slikken, waardoor hij niet genoeg had gedronken, had hij uitdrogingsverschijnselen gekregen. De da heeft hem ab en een vitaminen en mineralenpreparaat voorgeschreven en heeft hem onderhuids vocht ingespoten. Hierna knapte hij snel weer op, maar helaas trof ik 5 dagen later twee wondjes tussen zijn tenen aan, waar kruiparen in bleken te zitten. Deze wondjes zagen er geïnfecteerd uit, dus heeft de da de ab-kuur nog maar met een paar dagen verlengd.
De wondjes, die echt wel een paar centimeter diep en 1 cm in doorsnee waren, genazen snel en Stan leek verder normaal.
Helaas heb ik 3 weken na deze problemen Stan wel in moeten laten enten tegen rabiës. Ik had voor vertrek geen zin gehad om de honden een maand te vroeg in te laten enten, dus had ik besloten om ze daar ter plekke in te laten enten Ik moest die enting wel doen om het land weer uit te kunnen. Ik had hier liever langer mee gewacht, maar helaas ging dat niet. Ik heb echter niet gemerkt dat hij problemen heeft ondervonden van de enting.
Op dit moment gedraagt Stan zich in het dagelijks leven gewoon normaal. Hij was wel wat afgevallen, maar dat heeft hij altijd al heel snel als hij iets mankeert en het is sowieso altijd een toer om 'm op gewicht te houden. Ik ben dus begonnen om 'm meer te geven en dat bevalt hem goed. ;)
Hij is thuis wel vrolijk en wil graag af en toe met z'n balletje spelen. Toch vind ik 'm wel wat sneller moe dan anders. En nu we voorzichtig weer waren begonnen met de training, bleek hij tijdens het pakwerk, dat hij altijd geweldig heeft gevonden, heel mat. Hij lijkt ook wel moeite te hebben met het springen naar de mouw. Hij lijkt dan wel minder kracht in de achterhand te hebben, maar tijdens appèl sprong hij wel zonder moeite over de haag en de klimsprong. :-\
Ik heb dus maar besloten om 'm voorlopig even stil te leggen.
Omdat hij toen hij die uitdrogingsverschijnselen had ook door de achterhand heen zakte, denk ik dat hij hiervan gewoon nog niet helemaal hersteld is, maar hoe lang zou zoiets kunnen duren?
Heeft iemand nog tips hoe ik 'm wat aan kan laten sterken?
En eigenlijk denk ik dat het misschien wel verstandig is om een bloedonderzoekje te laten doen om te kijken of de ontstekingen wel echt weg zijn?
Truus
5-sterren
Berichten: 5717
Lid geworden op: Wo 20 Aug 2003, 21:56
Locatie: Brabant

Re:Nog niet helemaal de oude

Berichtdoor Truus » Vr 02 Sep 2005, 12:41

Ach jee Son :-\. Geef je al probiotica? Stan heeft natuurlijk een flinke opdonder gehad met die A.B. en de enting er achteraan.
Misschien inderdaad ook eens een bloedonderzoek.
Sonja
5-sterren
Berichten: 3636
Lid geworden op: Do 27 Mar 2003, 17:24
Locatie: Breda

Re:Nog niet helemaal de oude

Berichtdoor Sonja » Vr 02 Sep 2005, 12:44

Ja, hij krijgt probiotica. Maar omdat ik het in Kroatië niet heb kunnen vinden, ben ik daar pas later mee begonnen.
Laatst gewijzigd door Sonja op Vr 02 Sep 2005, 12:46, 1 keer totaal gewijzigd.
Truus
5-sterren
Berichten: 5717
Lid geworden op: Wo 20 Aug 2003, 21:56
Locatie: Brabant

Re:Nog niet helemaal de oude

Berichtdoor Truus » Vr 02 Sep 2005, 12:49

Als er ergens nog een ontsteking zit, ben je heel snel moe. Dit kan alleen d.m.v. een bloedonderzoek bewezen worden. Verder zou ik het ook niet weten.Geef maar lekker veel probiotica en hou het goed in de gaten .
Beterschap met Stan.
Sonja
5-sterren
Berichten: 3636
Lid geworden op: Do 27 Mar 2003, 17:24
Locatie: Breda

Re:Nog niet helemaal de oude

Berichtdoor Sonja » Vr 02 Sep 2005, 13:05

Ik verwen hem schandelijk op dit moment. Hij krijgt 1 1/2 kg per dag aan barfmateriaal. Daarnaast heb ik ook nog koekjes voor hem gebakken.
Desalniettemin trof ik hem vanochtend op het konijnenhok aan (hij heeft nooit naar die tamme konijntjes omgekeken ???) en kon ik nog net verhinderen dat hij Floyd als ontbijt ging nuttigen. :-\
Met zijn eetlust is in ieder geval niks mis.
amber13
4-sterren
Berichten: 460
Lid geworden op: Do 21 Apr 2005, 10:44
Locatie: Drenthe

Re:Nog niet helemaal de oude

Berichtdoor amber13 » Vr 02 Sep 2005, 13:13

Wat vervelen dat Stan nogsteeds niet helemaal opgeknapt is. Bloedonderzoek lijkt mij inderdaad ook wel verstandig, al is het alleen voor de zekerheid.
Beterschap voor Stan, en hopelijk laat hij de konijnen in het vervolg weer met rust, arme beessies ;)
Femke
5-sterren
Berichten: 3903
Lid geworden op: Za 21 Jun 2003, 23:14
Locatie: Almere

Re:Nog niet helemaal de oude

Berichtdoor Femke » Vr 02 Sep 2005, 13:57

Misschien een ontgiftingskuurtje, in combinatie met iets om zijn weerstand op te krikken?
Ontgiften vanwege de enting en de AB, misschien is daar iets van blijven hangen, en bijv. propolis of echinacea in combinatie met vit c omdat hij toch nog niet lekker in zijn velletje zit?
Gebruikersavatar
Nitus
5-sterren
Berichten: 3839
Lid geworden op: Ma 23 Feb 2004, 15:08
Locatie: Gorssel
Contact:

Re:Nog niet helemaal de oude

Berichtdoor Nitus » Vr 02 Sep 2005, 14:45

Ik wilde een ontgiftingskuur voorstellen, maar ik zie dat heeft Femke al heeft gedaan ;). Misschien kun je kiezen voor Chlorella, dat geeft ook nog energie. En als je het niet vertouwd zou ik idd een bloedonderzoekje laten doen.

Over het door de achterhand zakken, ik weet niet of je middelen tegen teken en vlooien gebruikt en welke, maar Gitte heeft daar erg last van gehad toen ik een frontlinepipet had gebruikt, bij de behendigheid ging ze dan na een paar sprongen als een dronkeman lopen, en zakte dan ook bijna door haar achterhand.
Sonja
5-sterren
Berichten: 3636
Lid geworden op: Do 27 Mar 2003, 17:24
Locatie: Breda

Re:Nog niet helemaal de oude

Berichtdoor Sonja » Vr 02 Sep 2005, 15:14

Een reinigingskuurtje is misschien inderdaad een goed idee.
En ja, ik gebruik ook anti-parasitaire producten. Ik behandel 1 x per maand met Stronghold vanwege het hartwormrisico in Kroatië en omdat Stronghold weer niet tegen teken werkt (die ze daar ook in overvloede hebben), heeft hij ook nog eens een Scaliborbandje om. Ik vind dat zelf ook niet zo prettig, al dat gif, maar ik durf ook weer geen risico's te nemen. Met de Stronghold ben ik dit jaar overigens pas begonnen. De Scalibor heb ik vorig jaar ook gebruikt, en toen heeft hij er geen last van gehad.
Sonja
5-sterren
Berichten: 3636
Lid geworden op: Do 27 Mar 2003, 17:24
Locatie: Breda

Re:Nog niet helemaal de oude

Berichtdoor Sonja » Vr 02 Sep 2005, 15:28

Maar ik kwam net mijn 'Hond en Homeopathie' van Atjo Westerhuis tegen (was ik al een tijdje kwijt :-[) en toen heb ik dus meteen even amandelontsteking opgezocht. Nu staat daar in dat amandelontstekingen vaak ontstaan als gevolg van een andere ontsteking, maar dat ze soms in chronische vorm blijven voortbestaan (en dan soms hevige opflikkeringen kennen), terwijl de oorspronkelijke ontsteking inmiddels is verdwenen. Er wordt ook gesproken over ontstekingen in de mond.
Nu heeft Stan vorig jaar wel last gehad van zijn tandvlees. Hij heeft toen ook een paar maanden geen pakwerk kunnen doen. En toen we daarna weer begonnen, vond ik ook dat zijn conditie wat minder was dan daarvoor. En eigenlijk is hij nooit meer op zijn oude niveau qua conditie uitgekomen. Ik heb dat eerst geweten aan het feit dat hij een tijdje weinig had gedaan, en vervolgens aan het feit dat het in de zomer warmer werd, waar hij nooit erg goed tegen heeft gekund. Bovendien is hij met zijn 6 jaar oud ook geen piepjonge hond meer. Maar misschien loopt hij dus al een tijdje met geinfecteerde amandelen rond. ::)
Bij de remedies hiertegen wordt o.a. ook lycopodium genoemd (maar dan moet de infectie voornamelijk rechts zitten) en zijn tandvleesproblemen zijn destijds ook met lycopodium behandeld. Alleen ben ik daarmee gestopt toen zijn tandvlees genezen was.
Gebruikersavatar
Nitus
5-sterren
Berichten: 3839
Lid geworden op: Ma 23 Feb 2004, 15:08
Locatie: Gorssel
Contact:

Re:Nog niet helemaal de oude

Berichtdoor Nitus » Vr 02 Sep 2005, 15:40

Misschien dan nog een kuurtje lycopodium proberen? Het kan ook zijn dat de potentie net niet goed was :-\. ik zou er anders een bezoekje aan een homeopatisch DA aan wagen en hem meteen helemaal laten onderzoeken.

Gitte is een paar weken geleden erg opgenknapt van Lycopodium (éénmalig dosis MK), zij had een erg conditie gebrek na haar fisteloperatie en leek er maar niet bovenop te komen.
Sonja
5-sterren
Berichten: 3636
Lid geworden op: Do 27 Mar 2003, 17:24
Locatie: Breda

Re:Nog niet helemaal de oude

Berichtdoor Sonja » Vr 02 Sep 2005, 16:04

Nitus schreef:Misschien dan nog een kuurtje lycopodium proberen? Het kan ook zijn dat de potentie net niet goed was :-\. ik zou er anders een bezoekje aan een homeopatisch DA aan wagen en hem meteen helemaal laten onderzoeken.

Ja, daar zat ik ook aan te denken. Ik was eerst van plan om maandag even bij mijn gewone da binnen te wippen en bloed te laten afnemen, maar als inderdaad blijkt dat zijn amandelen nog niet helemaal beter zijn, dan zal zij komen met ab of mogelijk een operatie, en daar zit ik niet op te wachten.
Gitte is een paar weken geleden erg opgenknapt van Lycopodium (éénmalig dosis MK), zij had een erg conditie gebrek na haar fisteloperatie en leek er maar niet bovenop te komen.

Dat geeft de burger moed! ;)
Laatst gewijzigd door Sonja op Vr 02 Sep 2005, 16:05, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Hitam
5-sterren
Berichten: 5684
Lid geworden op: Ma 15 Sep 2003, 11:44
Locatie: Otterlo
Contact:

Re:Nog niet helemaal de oude

Berichtdoor Hitam » Vr 02 Sep 2005, 19:17

Je kan altijd een keertje Lycopodium geven en dan kijken wat er gebeurt.
Sonja
5-sterren
Berichten: 3636
Lid geworden op: Do 27 Mar 2003, 17:24
Locatie: Breda

Re:Nog niet helemaal de oude

Berichtdoor Sonja » Vr 02 Sep 2005, 20:32

Hitam schreef:Je kan altijd een keertje Lycopodium geven en dan kijken wat er gebeurt.


Dat zal ik doen. Ik heb het nog in huis.
Sonja
5-sterren
Berichten: 3636
Lid geworden op: Do 27 Mar 2003, 17:24
Locatie: Breda

Re:Nog niet helemaal de oude

Berichtdoor Sonja » Vr 09 Sep 2005, 22:18

We zijn vandaag bij Tannetje geweest. Ze heeft hem onderzocht en niets gevonden dat nog op een ontsteking o.i.d. zou kunnen wijzen. Wel bleek zijn rug wat gevoelig. Dat zou natuurlijk ook een reden kunnen zijn waarom hij niet goed springt.
Maandag vertrekken we voor een week naar Kroatië, maar zodra we terug zijn ga ik met hem naar een ostheopaat.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Nog niet helemaal de oude

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten