Hoe proportioneren

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Hoe proportioneren

Berichtdoor Barfplaats

Charlotje
1-ster
Berichten: 15
Lid geworden op: Wo 05 Sep 2018, 19:20

Hoe proportioneren

Berichtdoor Charlotje » Di 02 Okt 2018, 18:15

Alvast een, waarschijnlijk domme, vraag. Hoe proportioneren jullie diepvriesvlees En vleesbot? Kwestie van bruut geweld gebruiken?
Of eerst ontdooien? En zo ja, tot hoe ver ontdooien?
Gebruikersavatar
Fenixjuh
5-sterren
Berichten: 4794
Lid geworden op: Ma 06 Aug 2012, 11:04
Locatie: Zevenaar
Contact:

Re: Hoe proportioneren

Berichtdoor Fenixjuh » Di 02 Okt 2018, 18:24

Inderdaad (deels) laten ontdooien, een nachtje in de koelkast.
Ik heb zakjes met vlees+orgaan+pens en zakjes met vleesbot.
Voor vleesbot gebruik ik een grote schaar, zonodig eerst voorbewerken met een snoeischaar.

Verstuurd vanaf mijn PRA-LX1 met Tapatalk
Gebruikersavatar
CindyMayella
5-sterren
Berichten: 1093
Lid geworden op: Wo 26 Feb 2014, 20:03
Locatie: DH

Re: Hoe proportioneren

Berichtdoor CindyMayella » Di 02 Okt 2018, 18:27

Vleesbot: dit laat ik ontdooien tot ik de delen los kan halen... de meeste stukken zijn de hoeveelheid die Appiemmag hebben (+/- 118 gr), als het iets te zwaar is, knip ik er een stukje af; voor Saar moet er sowieso een stukje af... Dit gaat dan in zakjes (56 zakjes).....
Spiervlees/orgaan: dit ontdooi ik tot ik er makkelijk in kan snijden; voor Appie kan ik grote stukken doen, Saar iets kleinere....
In de zomer ontdooit het sneller dan in de herfst/winter en als er niet veel vet aan zit (of zeentjes), kan ik het makkelijker snijden..... Het scheelt dus wel eens qua tijd hoe kang ik er mee bezig ben.....
KVV: uurtje laten intdooien en dan in schijven snijden tot gewenst gewicht.....

Ik ben er ongeveer 5 tot 6 uur mee bezig (van groente snijden/koken tot in de bakjes doen en de kilo’s vleesbot; ik verdeel het over 4 dagen, omdat het anders teveel is in 1x)....
Gebruikersavatar
rinke1994
1-ster
Berichten: 20
Lid geworden op: Wo 15 Mar 2017, 20:43
Locatie: Arnhem

Re: Hoe proportioneren

Berichtdoor rinke1994 » Di 09 Okt 2018, 20:02

Ik bestel bij dogmeat en die leveren in porties van 1 kilo. Ik heb 2 honden van 30 kilo dus ik ontdooi gewoon een kilo spier en een kilo bot en voer dit (1kilo spier voor 2 dagen) organen laat ik wel eerst (deels) ontdooien om porties te maken.
Inge en Bono
5-sterren
Berichten: 4680
Lid geworden op: Wo 26 Jul 2006, 20:44
Locatie: Den Haag

Re: Hoe proportioneren

Berichtdoor Inge en Bono » Wo 10 Okt 2018, 08:02

Kiloverpakkingen gaan in de koelkast tot ze zover ontdooid zijn dat ik ze kan snijden, of splitsen in geval van vleesbot) Wat ik die dag en de volgende geef, gaat terug in de koelkast, de rest in porties van 2 dagen (spiervlees) of in weekporties (orgaan) terug in de vriezer.

Grotere verpakkingen gaan een nacht in een bak naar beneden. De volgende ochtend kan ik het dan vaak net aan snijden en gaat in porties van 2 dagen de vriezer in (altijd spiervlees of vleesbot, ik bestel nooit orgaan in 5kg, of groter, verpakkingen, dan ligt het te lang in de vriezer :) )
Gebruikersavatar
Envie
5-sterren
Berichten: 621
Lid geworden op: Di 08 Dec 2009, 20:22
Locatie: Z.O. Friesland

Re: Hoe proportioneren

Berichtdoor Envie » Di 11 Dec 2018, 21:22

Hier voor 2 honden en 2 katten maakte ik ook afgepaste porties. Doe het nu anders, want het was me teveel werk. Alles komt in kg verpakking binnen. Voor 2 dagen gebruik ik bakjes van 450 gram vlees. Die maak ik door zo nu en dan een paar kilootjes half te ontdooien en dan te verdelen in bakjes. Orgaan doe ik in porties voor 2 dagen. Bot heb ik per 2 dgn 750 gr nodig. Ontdooi ik de ene dag 1kg, waarvan de helft weer terug gaat. De volgende dag een andere soort 500 gram, daar gebruik ik dan de helft van. De volgende twee dagen gebruik ik dan de andere helft hiervan aangevuld met weer 500 gram.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Hoe proportioneren

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast