Pups titeren

Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Pups titeren

Berichtdoor Barfplaats

Marjolijn1080
1-ster
Berichten: 27
Lid geworden op: Ma 21 Dec 2015, 12:53

Pups titeren

Berichtdoor Marjolijn1080 » Za 15 Okt 2016, 18:38

Vraagje aan de fokkers alhier.
De puppen zijn nu vier weken en dus komt de zes weken enting in het vizier. Ik merk dat ik er tegenop kijk en dat het helemaal tegen m'n gevoel inndruist om die kleine lijfjes vol te spuiten.
Dus nu wil ik ze eigenlijk gaan laten titeren. Volgens mij kan dit bij de silverlinde in Breda.
Maar hoe gaat dat dan als de puppen zijn uitgevlogen? De baasjes moeten dit zo nodig natuurlijk ook oppakken en doorvoeren?

Hoe hebben de titerende fokkers dat hier gedaan?
Lizzy
Moderator
Berichten: 54501
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Pups titeren

Berichtdoor Lizzy » Zo 16 Okt 2016, 17:36

Ik heb bij de initiële gesprekken met potentiële pupkopers al gesprekken over het vaccineren en titeren (en het staat op mijn website en sommige beginnen er al zelf over, dat ze willen dat hun pup getiterd wordt). Ik probeer iedere pupkoper van het titeren te overtuigen maar als zij hun pup willen laten vaccineren, krijgen die een enting met 7 weken (na de gehoortest). Ik ga geen mensen een titerbepaling door hun strot wringen, te meer dat alleen maar problematisch gaat worden bij het dierenartsenbezoek dat de pupkoper gaat afleggen (dan krijg je "oh, je pup komt van een broodfokker" of "oh, nou moet ie alsnog 3 keer geent worden" en rossen ze er op 8 weken, 9 weken en 12 weken alsnog een enting in). Mensen die de zin zien van titeren hebben bij mij wel een streepje voor, om het zo maar subtiel te zeggen.

Dus mensen moeten begrijpen wat het is, moeten er een goed gevoel bij hebben, moeten er bewust voor kiezen: anders wordt het gewoon niks. Je vraagt namelijk best ook heel wat van een pupkoper!

En de mensen die pup getiterd willen hebben begeleid ik van A tot Z. Ze kunnen kiezen om met mij en andere pupkopers samen bij de titerende dierenarts te verzamelen voor een volgende titer (er vanuitgaande dat ze zonder enting te deur uit gaan) of ze krijgen een brief mee voor hun titerende dierenarts waarin precies staat wat ik gedaan wil hebben. Ik geef pupkopers ook een naam van een dierenarts die de titeruitslag goed kan beoordelen (want 99% maakt daar gewoon een puinhoop van). Gaan ze naar een andere dierenarts, ga ik ze proberen ervan te overtuigen mij eerst de uitslag van de titer te whatsappen voordat ze de pup laten vaccineren of de dierenarts een foto te laten maken en deze te sturen naar mijn dierenarts, zodat deze kan adviseren.
vagebond
5-sterren
Berichten: 971
Lid geworden op: Zo 27 Mei 2007, 18:11

Re: Pups titeren

Berichtdoor vagebond » Do 20 Okt 2016, 08:14

Hoi Lizzy, en welke enting laat je dan met 7 weken zetten?
vagebond
5-sterren
Berichten: 971
Lid geworden op: Zo 27 Mei 2007, 18:11

Re: Pups titeren

Berichtdoor vagebond » Do 20 Okt 2016, 20:30

Van het een na laatste nest, 1 pup, dusja. Die heb ik met 7 weken laten titeren, hij had nog een lichte stip voor alle 3, dus met 9 weken terug, toen was de parvo stip verdwenen, hij is toen enkel voor parvo geent. Alles 10x uitgelegd aan de nieuwe baasjes, ik denk niet dat hij nog getiterd is. Dat was wel de bedoeling. Ik hoor het nog wel. En zo ging het met het nest daarvoor ook, dat waren er 7. Dus ik zit nu te kijken, een nestje met 3 pups nu. Eentje blijft. Dus ik ga sowieso naar Tannetje, maar ik denk dat de andere 2 gewoon geent worden. Op een leeftijd van 8 weken of zoiets. Of de nieuwe baasjes moeten echt ervoor gaan.
Ik ben al blij dat ze vers blijven geven.
Lizzy
Moderator
Berichten: 54501
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Pups titeren

Berichtdoor Lizzy » Vr 21 Okt 2016, 16:58

vagebond schreef:Hoi Lizzy, en welke enting laat je dan met 7 weken zetten?


DP.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Pups titeren

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten