Dieven zijn het.........

Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Barfplaats
Gesponsord bericht

Dieven zijn het.........

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Dian
5-sterren
Berichten: 4251
Lid geworden op: Do 31 Aug 2006, 17:12
Locatie: Nieuwegein

Dieven zijn het.........

Berichtdoor Dian » Vr 09 Sep 2016, 15:56

die apotheken. Ik krijg mijn medicijnen in een baxterrol en nu moet ik elke week € 1,75 betalen voor eigen bijdrage apotheekkosten :-\ :-X

Als ze niet rechtsom van je kunnen plukken, doen ze het wel linksom. Nu vergoed de verzekering het wel, maar het is net als die € 6 die je betalen moet bij een nieuw medicijn. Hier in de apotheek krijg ik het zonder uitleg in de handen gedrukt :-\ Je hoort de kassa gewoon rinkelen.... en dan wordt de zorgverzekering weer een stuk duurder straks zul je zien >:(
Martine-Tom

Re: Dieven zijn het.........

Berichtdoor Martine-Tom » Vr 09 Sep 2016, 18:15

Ik gebruik al sinds 1996 ventolin. 14 mnd geleden voor het laatst besteld...moest 7€ betalen voor uitleg eerste gebruik :???:
Gebruikersavatar
CindyMayella
5-sterren
Berichten: 722
Lid geworden op: Wo 26 Feb 2014, 20:03
Locatie: DH

Re: Dieven zijn het.........

Berichtdoor CindyMayella » Vr 09 Sep 2016, 19:18

Ik ging gister kijken of de Lucrin al was gedeclareerd.... Zie een declaratie van de apotheek van de medicatie die ik afgelopen week had gehaald: ze hadden de uitleg van het medicijn gedeclareerd!!!!! Ik heb niet eens uitleg gehad.... Kreeg 2 A4tjes waar de uitleg e.d. op stond, maar zij hebben mij echt niets uitgelegd!!!!! Het is wel vergoed door de zorgverzekering, maarre, dit klopt van geen kant!!!! Mn man opperde al om een mail/telefoontje te plegen naar mn zorgverzekering.... Zat eigenlijk zelf te denken aan Radar........
Lida. S
5-sterren
Berichten: 2082
Lid geworden op: Ma 14 Feb 2011, 15:54
Locatie: NO groningen

Re: Dieven zijn het.........

Berichtdoor Lida. S » Vr 09 Sep 2016, 19:33

Inderdaad, doen ze het niet linksom, dan doen ze het rechtsom, of ze plukken je van alle kanten. Eigen bijdrage, kosten voor 'uitleg', medicijnen die niet of maar gedeeltelijk vergoed worden. Ik ben prima verzekerd voor zaken die ik niet nodig heb, maar juist datgene wat ik nodig heb wordt maar gedeeltelijk vergoed. Ik wil me er niet aan ergeren (dat verandert toch niets), en gelukkig kan ik, wat ik nodig heb, nog betalen, maar hoeveel mensen zijn er wel niet die dat niet kunnen. En als ik dan bedenk hoeveel geld er wordt verspild door al die zorgverzekeraars dan word ik toch wel verdrietig.
Jantina
5-sterren
Berichten: 4275
Lid geworden op: Do 22 Jan 2009, 14:25

Re: Dieven zijn het.........

Berichtdoor Jantina » Vr 09 Sep 2016, 19:47

Die kosten voor uitleg... Die heeft nog nooit iemand mij uit kunnen leggen. In februari had ik een tetanus injectie nodig na een hondenbeet. De huisarts zit in hetzelfde gebouw als de apotheek. De huisarts onderzocht de wond en vond de injectie noodzakelijk. Hij is zelf die vloeistof bij de apotheek gaan halen om het bij mij te injecteren. En ja hoor, de kosten voor uitleg aan mij werden berekend. Nou toen heb ik de apotheek gebeld. Dat dit achterlijk is. Nou het hoorde er gewoon bij. Ze moeten het administratie kosten gaan noemen, dan vallen mensen er minder over.
cj
5-sterren
Berichten: 1351
Lid geworden op: Wo 28 Jan 2009, 17:24

Re: Dieven zijn het.........

Berichtdoor cj » Vr 09 Sep 2016, 20:10

Breek me de bek niet open. Ik ben de eerste maand al door mijn eigen risico heen. Ben zwaar allergisch, dus epi-pen, medicatie etc. Hoppa, eerste maand al gelijk eigen risico opgesnoept.
Overigens ben ik groot voorstander naar eigen risico betalen naar inkomen. (Dan moet ik het nog wel betalen, maar is het niet zo achterlijk dat vriendin die in de bijstand zit niet meer naar de arts gaat omdat ze bang is voor de kosten).
Saskia
Gebruikersavatar
Hope
5-sterren
Berichten: 9183
Lid geworden op: Do 21 Jul 2011, 13:30

Re: Dieven zijn het.........

Berichtdoor Hope » Vr 09 Sep 2016, 20:14

cj schreef:Breek me de bek niet open. Ik ben de eerste maand al door mijn eigen risico heen. Ben zwaar allergisch, dus epi-pen, medicatie etc. Hoppa, eerste maand al gelijk eigen risico opgesnoept.
Overigens ben ik groot voorstander naar eigen risico betalen naar inkomen. (Dan moet ik het nog wel betalen, maar is het niet zo achterlijk dat vriendin die in de bijstand zit niet meer naar de arts gaat omdat ze bang is voor de kosten).
Saskia


En dan? Dan moeten rijken meer betalen als ze ziek zijn? Ik vind dat ook niet erg fair.
De oplossing ligt in mijn ogen niet bij de patiënt maar in kunstmatig hoge prijzen. De industrie zit fout, niet de zieke.
Gebruikersavatar
Doranto
5-sterren
Berichten: 4904
Lid geworden op: Di 12 Jul 2011, 11:08
Locatie: Kaatsheuvel

Re: Dieven zijn het.........

Berichtdoor Doranto » Vr 09 Sep 2016, 20:18

Mij is verteld dat iedere keer als je iets haalt je ca. 6 euro 'administratiekosten' moet betalen. Als je het medicijn voor de 1ste keer haalt of het is langer dan een jaar geleden dat je het haalde, komt daar nog kosten voor uitleg bovenop.
De administratie kosten zijn de verdiensten van de apotheker, omdat hij aan de medicijnen niets mag verdienen. Vroeger zaten zijn verdienste wél als opslag op de medicijnen maar dat mag nu dus niet meer van de overheid en moet het op deze manier, vanwege de transparantie. Vroeger betaalde je het dus ook, maar zag je het niet.
De apotheker moet uiteraard ook zijn boterham kunnen verdienen.
Gebruikersavatar
Fenixjuh
5-sterren
Berichten: 4615
Lid geworden op: Ma 06 Aug 2012, 11:04
Locatie: Zevenaar
Contact:

Re: Dieven zijn het.........

Berichtdoor Fenixjuh » Vr 09 Sep 2016, 20:23

Apotheken zijn in het verleden jarenlang overgewaardeerd, kregen overal geld voor en vaak nog wat extra ook, onder andere ook voor het aantal patiënten dat ingeschreven staat, zoals ook een huisarts. Die laatste kosten krijgt de apotheek niet meer, zij krijgen alleen geld, als ze iets kunnen declareren. Wat ze mogen declareren, geeft de verzekering aan.
Omdat een groot deel van het inkomen is weggevallen door het verwijderen van het insschrijftarief, moeten apotheken ergens anders geld vandaan halen om quite te kunnen spelen. Dus, declareren ze 'tijd' met de patiënt, zijnde het uitlegmoment. Tot de verzekering erachter komt dat dit niet te handhaven is, nieuwe regels bedenkt en de apotheker (of welke andere zorgverlener ook) een andere mogelijkheid van inkomsten bedenkt.
- De fysiotherapeut is vrij toegankelijk, maar moet dan 1 consult opofferen aan het uitsluiten van complicaties, dus vraagt hij een verwijzing van de huisarts zodat hij 1 consult extra kan behandelen.
- De verzorgende heeft 20 minuten om met een cliënt aan het eten te zitten, dus vraagt ze een machtiging voor nutridrink of uitvoeringsverzoek om meer tijd aan eten te mogen besteden bij gewichtsverlies
- De huisarts zal bepaalde ingreepjes anders declareren, of doorverwijzen naar de specialist, omdat de vergoeding niet meer opweegt tegen de moeite/tijd.

Dit zijn allemaal veel voorkomende situaties waar ik elke dag mee te maken heb, ik kan zo wel een hele pagina volschrijven met 'verkeerde' declaraties, alleen omdat de verzekering alles goedkoop wil houden (mensen die nieuwe verwijzing naar ziekenhuis nodig hebben voor dezelfde klacht, mensen die op verzoek van specialist een verwijzing via de huisarts nodig hebben omdat de specialist niet naar een ander specialisme mag verwijzen omdat het ziekenhuis geen nieuw behandeltraject mag openen).
De regels werken niet, dus werken mensen om de regels heen. De verzekering komt erachter en gaat ervan uit dat de regels niet streng genoegd zijn, waardoor er weer andere maatregelen nodig zijn om om de regels heen te kunnen werken.
Simpel gezegd, tijd is geld, juist in de zorg. De weinige die aan zorg verdienen, zijn de verzekeraars. Nou ja, verdienen.... Ze mogen geen winst maken, dus de winst van de zorgverzekering gaat op aan de electriciteitsrekening en de gebouwen e.d., terwijl ze wel extra winst maken over verzekeringen die wel winst mogen geven (inboedel/auto/e.d.)
Gebruikersavatar
Hope
5-sterren
Berichten: 9183
Lid geworden op: Do 21 Jul 2011, 13:30

Re: Dieven zijn het.........

Berichtdoor Hope » Vr 09 Sep 2016, 20:28

Ik denk dat de farmaceutische industrie meer verdiend dan verzekeraars bij elkaar.
Gebruikersavatar
Fenixjuh
5-sterren
Berichten: 4615
Lid geworden op: Ma 06 Aug 2012, 11:04
Locatie: Zevenaar
Contact:

Re: Dieven zijn het.........

Berichtdoor Fenixjuh » Vr 09 Sep 2016, 20:32

Hope schreef:Ik denk dat de farmaceutische industrie meer verdiend dan verzekeraars bij elkaar.

Oh, absoluut! En als Schippers denkt slim te zijn en een maximum qua financiering vast te kunnen stellen, leveren ze gewoon niet aan Nederland en noemen ze het 'productieproblemen'.
Of het alternatief ook goed is, nou eigenlijk niet, we proberen zorg te leveren en we willen graag dat het medicijn dat voorgeschreven is wordt meegegeven, maar om nou elke keer de dienstapotheek (grotere voorraden) leeg te trekken..... ::) :-X
eelke
Moderator
Berichten: 15872
Lid geworden op: Vr 29 Jan 2010, 10:12

Re: Dieven zijn het.........

Berichtdoor eelke » Vr 09 Sep 2016, 20:56

Op de tabletjes die ik nu gebruik zit geen breuklijn. Mag je dus eigenlijk niet doormidden doen. 28 x 1 MG kost 70 euro, 28 x 2 MG kost 95. Dus ik heb een pillenknipper en dus de 2 MG...

Oh en ik krijg ze nog niet vergoed. Dat gevecht moet ik nu aan gaan.
Parelridder
5-sterren
Berichten: 3619
Lid geworden op: Ma 02 Aug 2010, 22:25
Locatie: Heerhugowaard
Contact:

Re: Dieven zijn het.........

Berichtdoor Parelridder » Za 10 Sep 2016, 06:52

Ik heb herhaaldelijk mee gemaakt dat ik nieuwe medicatie krijg met alleen op papier toelichting. Ik heb daarnaast meermalen eme gemaakt dat ik zelf een vraag had over de toedieng of combinatie van middelen die de medewerkster even moest opzoeken, al dan niet vooraf gegaan door het uitspreken van een vermoeden, wat bij aandringen op uitzoeken niet juist bleek. Kortom.. dan denk ik even aan die paar euro 'toelichtingskosten' en dat dit nogal veel lijkt voor wat er geboden wordt. Maar dat streep ik weg tegen al die keren dat ik de apotheek al heb gebeld of bezocht met een vraag over een middel, het al dan niet mogen open breken van capsules, wisselwerking tussen homeopatisch middel en reguliere medicatie of - zoals op dit moment - bestaande wondverzorgingsproducten. Die hulp is altijd kosteloos, terwijl ik eerlijk vertel dat het voor m'n hond is. Ze zoeken het allemaal voor me uit en de afgelopen week hebben ze ontzettend heen en weer gelopen om me alle mogelijke spuitjes en anderzins te laten zien, zodat ik materiaal kon uitzoeken wat ze prettig mogelijk werkt. En hoewel het er altijd druk is, heb ik steeds de tijd gekregen om alles te bekijken en vragen, terwijl dit toch geen grote verdiensten zal opleveren volgens mij. E.e.a. is bij de apotheek veel voordeliger dan bij de dierenarts, vandaar.
Lil

Re: Dieven zijn het.........

Berichtdoor Lil » Za 10 Sep 2016, 10:28

Parelridder schreef:Ik heb herhaaldelijk mee gemaakt dat ik nieuwe medicatie krijg met alleen op papier toelichting. Ik heb daarnaast meermalen eme gemaakt dat ik zelf een vraag had over de toedieng of combinatie van middelen die de medewerkster even moest opzoeken, al dan niet vooraf gegaan door het uitspreken van een vermoeden, wat bij aandringen op uitzoeken niet juist bleek. Kortom.. dan denk ik even aan die paar euro 'toelichtingskosten' en dat dit nogal veel lijkt voor wat er geboden wordt. Maar dat streep ik weg tegen al die keren dat ik de apotheek al heb gebeld of bezocht met een vraag over een middel, het al dan niet mogen open breken van capsules, wisselwerking tussen homeopatisch middel en reguliere medicatie of - zoals op dit moment - bestaande wondverzorgingsproducten. Die hulp is altijd kosteloos, terwijl ik eerlijk vertel dat het voor m'n hond is. Ze zoeken het allemaal voor me uit en de afgelopen week hebben ze ontzettend heen en weer gelopen om me alle mogelijke spuitjes en anderzins te laten zien, zodat ik materiaal kon uitzoeken wat ze prettig mogelijk werkt. En hoewel het er altijd druk is, heb ik steeds de tijd gekregen om alles te bekijken en vragen, terwijl dit toch geen grote verdiensten zal opleveren volgens mij. E.e.a. is bij de apotheek veel voordeliger dan bij de dierenarts, vandaar.


Apotheken zijn blij als je iets voor de hond haalt; kunnen ze een ander (hoger) bedrag rekenen dan bij mensen. Voor hond is a ander btw tarief, maar ja dat merkt de apotheek niet maar ook het product zelf is opeens duurder als het voor de hond is. Denk dat jouw apotheek zo vriendelijk is en het gewoon op mens verkoopt zeg maar.
Gebruikersavatar
frodo quin
5-sterren
Berichten: 2064
Lid geworden op: Wo 28 Sep 2011, 23:06

Re: Dieven zijn het.........

Berichtdoor frodo quin » Za 10 Sep 2016, 10:39

Wel een ingewikkelde bedoeling bij jullie hoor :o
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Dieven zijn het.........

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Bar-plaats”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten