Hond vs. kind

Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Barfplaats
Gesponsord bericht

Hond vs. kind

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
0oAstrido0
1-ster
Berichten: 11
Lid geworden op: Zo 24 Jul 2016, 12:02

Hond vs. kind

Berichtdoor 0oAstrido0 » Za 13 Aug 2016, 09:47

Omdat je soms dingen even van je af moet schrijven.. ;) Ben benieuwd of jullie je hierin kunnen vinden. :-\

Hond vs. kind
Wie zelf een pup heeft (gehad), weet ongetwijfeld hoeveel tijd en energie er in de opvoeding gaat zitten. “Het is eigenlijk net een kind”, hoor ik wel eens zeggen, maar daar kan ik dan weer niks over zeggen. Sinds zijn komst is wel ons werkschema (bewust) drastisch veranderd en ligt de vloer regelmatig bezaaid met speelgoed. En ja, de eerste nachten is het (voor beide kanten) even wennen. En ook puppy’s moeten zindelijk worden. En wist je dat ook puppy’s tandjes wisselen? En ook puppy’s ontdekken de wereld door van alles in hun mond te stoppen. Dan moet je goed opletten, want voor je het weet, zit je op zaterdagavond op de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht voor spoedecho’s, röntgen, een rekening waar je ‘U’ tegen zegt en, gelukkig, een afloop met een sisser.

Tijdens dit schrijven is onze jongeman, meneer F, vijf maanden oud. Hij is sinds drie maanden bij ons en vanaf dag één zijn we druk bezig met socialiseren en leren. Elke week gaan we samen naar de puppycursus. “Eat, sleep, learn, repeat”, zou je kunnen zeggen. En oh ja, liefde, een hoop liefde… Hij doet het voorbeeldig, luistert goed en met 10 weken kon hij zelfs al aardig ‘los lopen’ (vergelijk dat eens met een baby.. ;) ). Het ras staat dan ook bekend als leergierig, volgzaam en beschikkend over een hoge ‘will to please’. Check, check, check.
Maar leren gaat met vallen en opstaan. Natuurlijk gaat niet alles in één keer perfect. Baasjes zijn immers, net als ouders, ook maar mensen. En puppy’s zijn, net als kinderen, ook maar onwetend en onschuldig. De wereld is één groot avontuur en wij zijn de reisleiders…

Vandaag was ik aan het wandelen in het recreatiebos hier in de buurt. Uiteraard samen met ons kleine puppenkind. We lopen het buitenste rondje. Dat is namelijk geheel ‘loslooppad’. – Op de bordjes staat een niet-aangelijnd hondje afgebeeld met het cryptische onderschrift ‘10m’. Na veelvuldige bestudering, een zoektocht naar een toelichtend informatiebord en zelfs (!!) Google-raadpleging, bleek het te betekenen dat de hond los mag, mits hij binnen tien meter bereik van je vandaan blijft. Prima, dat kunnen we, al zal ik het niet op de centimeter nauwkeurig kunnen nameten. – Daarnaast komen we tijdens dit rondje een ‘losloopgebied’ tegen. – Daar heb je dat zelfde niet-aangelijnde hondje weer, ditmaal zónder onderschrift (jeej). – Vorige week stond ik me er nog over te verbazen dat er plots een kinderspeeltoestel is geplaatst in dit gebied. Welke ambtenaar heeft er achter zijn of haar bureau zitten broeden op dit briljante idee? Een kinderspeelplek in een hondenlosloopgebied… Zouden dan de kinderen juist aangelijnd moeten worden?

Afijn, vandaag zaten er twee jongens - ik schat ze en jaar of zestien à achttien – te ‘hangen’ op het gloednieuwe toestel (nee, ze waren niet eens Pokémons aan het vangen). Ze zagen de kleine viervoeter naderen en begonnen hem uitnodigend te roepen. Meneer F ging er natuurlijk al kwispelend op af, om vervolgens op zijn rug te gaan liggen en heerlijk aangehaald te worden. Wat een feest. Terwijl we even stonden te babbelen, had ik niet door dat er in mijn rugzijde een moeder met twee meisjes – ik schatte ze een jaar of zes, beide gekleed in exact hetzelfde jurkje – het gebied in liep, richting het toestel. Normaal, als ik kinderen, hardlopers, fietsers, etc. zie naderen roep ik de hond naast me en lijn ik hem aan. Hij moet immers nog leren dat niet iedereen even graag wil kennismaken als de jongens van zojuist.
Wist je dat honden graag dichtbij je gezicht komen om deze helemaal af te likken? Op die manier maken ze kennis en bevestigen ze dat ze jou als meerdere zien. En ja, als je ergens bij wil kunnen waar je niet bij kunt, moet je springen. Hoe verward zou jij zijn als iemand zich panisch afwendt en je een verontwaardigde blik geeft, wanneer je hem de hand wil schudden? Toch is dit wat we (althans de meerderheid van de mensen) doen bij honden. We willen immers niet dat de hond te pas en te onpas tegen Jan en Alleman gaat aanspringen. Zul je net zien dat Jan een nieuwe, witte broek aan heeft…
Goed, de zintuigen van de hond zijn, zeg maar, ietsje beter dan die van de mens, dus natuurlijk waren de nieuwkomers al veel eerder gespot door mijn trouwe metgezel dan door mij. Nieuwsgierig als hij is ging hij er voorzichtig op af om aan één van de meisjes te snuffelen. Dit meisje werd hier echter een beetje bang van en begon al jammerend onrustig heen en weer te lopen. De zich van geen kwaad bewust zijnde F ging achter het meisje aan en sprong tegen haar op. Dit alles gebeurde natuurlijk in enkele seconden. Inmiddels was ik erbij en had ik meneer aangelijnd. Het leek allemaal wel mee te vallen. Het meisje keek een beetje beteuterd. Maar toen kwam moeders nog even uitrazen. “Wie denk je wel niet dat je bent? Je moet je hond gewoon aanlijnen, je hebt hem gewoon niet onder controle.. Kijk nou (wijzend naar een moddervlekje op de jurk), dit gaat er NOOIT meer uit (ja, daarbij horen schreeuwend grote letters). Dit gaat je geld kosten (er werden zelfs bedragen genoemd, behoorlijk hoog ook voor zo’n klein jurkje vond ik, maar ik heb geen verstand van kindermode), ik wil NU je naam en telefoonnummer, ik ga een foto van je maken. Je hebt m’n kind een trauma bezorgd, je ziet toch dat ze bang is voor honden. Dit is anti-therapie (oh, ik wist niet dat we therapie aan het geven waren, mijn fout), nu is ze voor altijd bang. Je moet met dat beest op cursus.” Iets in die strekking en nog een beetje meer.. We stonden zo’n vijf meter van het ‘losloopgebied-paaltje’ vandaan (werderom; ik heb het niet kunnen nameten, en ja; we stonden aan de goede kant van het paaltje). Ik deed nog een poging om dit kenbaar te maken, maar natuurlijk werd dit gelijk weggewoven, waarop ik de boel heb afgekapt door te zeggen dat ik deze reactie echt onredelijk vond en hier niet in mee zou gaan.

Natuurlijk wil een moeder haar kind beschermen en natuurlijk wil je dat, ook in een losloopgebied, een hond zich netjes gedraagt. Wat mij alleen stoort, is de manier waarop dit wordt geuit. Is je kind echt voor het leven getraumatiseerd? En zo ja, ligt dat dan aan de situatie of jouw reactie op de situatie? Wist je dat puppy’s de eerste maanden moeten socialiseren om alle nieuwe dingen (mensen, dieren, auto’s, fietsers, stofzuigers, kinderen, noem maar op) te leren kennen en te leren reageren hierop zoals wij mensen dat willen? En als ze dan ergens van schrikken, dan zoek je een soortgelijke situatie opnieuw op, zodat ze er niet de rest van hun leven bang voor blijven. Juist nu ze jong zijn, zijn ze namelijk nog heel veerkrachtig en open hiervoor. Zou dit misschien voor kinderen ook kunnen gelden? Ervaring is volgens mij de beste leermeester. Je leert immers ook niet zwemmen op het droge. Je leert niet netjes loslopen zonder te springen door altijd aangelijnd te blijven… Je leert niet omgaan met honden door ze altijd te ontwijken.
We waren laatst bij de kinderboerderij (in het kader van socialiseren met andere dieren en kinderen – ja, netjes van tevoren geïnformeerd bij de boerderij wat wel en niet mag) en daar was een vader met een kindje. Dat kindje (een jaar of drie, vier) had wel interesse in onze hond, maar vond het tegelijkertijd ook wel heel spannend. Vader gaf hem uitleg over hoe je hondjes het beste kan benaderen en dat hondjes net als kindjes kunnen schrikken en moeten leren. Het was een leuke wisselwerking en uiteindelijk hebben hond en kind kennis gemaakt en mocht het dappere kindje zelfs een snoepje geven van ons (aan de hond dan hè). Je zag vader denken “zo, missie geslaagd”. Over therapie gesproken…

Zo kan het dus ook. Jij wilt net zo min de les gelezen worden over hoe je je eigen kind moet opvoeden, als dat ik dat wil over mijn hond, kan ik mij zo voorstellen. Maar misschien had jij het, net als ik, ook graag anders willen laten verlopen. In dat geval zou ik het graag nog een keertje, begeleid en aan de lijn (de hond, niet het kind), over doen. In dat geval zou ik dat graag samen regelen. Hopelijk leren we er dan allemaal van. En over die jurk. Als die vlek er echt niet uit gaat, kunnen we misschien nog wastips uitwisselen, net als twee huismoeders, alvorens we overgaan op drastischere maatregelen..
Lil

Re: Hond vs. kind

Berichtdoor Lil » Za 13 Aug 2016, 09:57

Joh schitterend verhaal voor een collum!

Maar wel weer vervelende situatie! Het is helaas de orde van de dag. Honden mogen alleen als robotten functioneren.

En o als je ooit twee robotten, mega goede kampioenen hebt gehad... Dan moet je nieuwe herplaatser als hij dat niet wordt maar mors dood (hij loopt aangelijnd in heel rustig aanlijngebied en heeft nog nooit iemand kwaad gedaan, dus waarom het dan meteen maar dood moet? Misschien omdat ze niet kunnen gillen dat ik moet aanlijnen en niet los mag laten, want hij is al aangelijnd en gaat niet los).
Gebruikersavatar
Fioon
5-sterren
Berichten: 685
Lid geworden op: Zo 11 Okt 2009, 17:49

Re: Hond vs. kind

Berichtdoor Fioon » Za 13 Aug 2016, 10:18

Fijn te lezen column! Ja meisje heeft een trauma, mijns inziens, maar niet door puppemans maar door moeder, hysterisch mens. Je hebt het goed gedaan, treft geen blaam, zou willen dat er meer puppenouders zo met pup omgaan :)

Edit tikfout
MillyMol
5-sterren
Berichten: 884
Lid geworden op: Di 03 Jun 2014, 21:00
Locatie: Amsterdam

Re: Hond vs. kind

Berichtdoor MillyMol » Za 13 Aug 2016, 10:40

Wat goed geschreven! Je hebt talent! :D

Ik zou willen dat iedereen zo met zijn/haar hond omging als jij. Dat geldt niet voor de moeder van dat meisje. Totaal overtrokken reactie vind ik (als moeder van twee kinderen die, toen ze klein waren, door mij als een havik bewaakt werden, maar die wel met honden hebben leren omgaan, ondanks dat we ze toen zelf niet hadden). Meneer F. wordt vast een geweldige volwassen hond!
Gebruikersavatar
Doranto
5-sterren
Berichten: 4904
Lid geworden op: Di 12 Jul 2011, 11:08
Locatie: Kaatsheuvel

Re: Hond vs. kind

Berichtdoor Doranto » Za 13 Aug 2016, 11:17

Leuk geschreven!
En welkom hier :)
Gebruikersavatar
koekje
Moderator
Berichten: 13395
Lid geworden op: Ma 28 Mei 2007, 21:38
Locatie: vlakbij Eelke

Re: Hond vs. kind

Berichtdoor koekje » Za 13 Aug 2016, 11:32

Je zegt zelf dat je geen kaas hebt gegeten van kinderen opvoeden. Doe daar dan ook geen uitspraken over.
Je hebt hier te maken gehad met een gecombineerd recreatiegebied. Nederland is een klein en drukbevolkt land met een hoge bevolkingsdichtheid. Daarom worden vaak de kleine schaarse stukjes natuur om te recreëren gecombineerd voor verschillende doelgroepen. Dat het hier een losloopgebied betreft, wil dus niet zeggen dat recreanten zonder hond geen recht hebben om te recreëren.
Veel mensen zijn bang voor honden. Ik hoor het iig vaak genoeg. Voor mensen zonder hond ziet een hond van 5 maanden er gewoon groot/volwassen uit. En ik ben het met de moeder eens dat je hond eigenlijk onder appèl zou moeten staan. Dat dat niet altijd lukt is ook wat voor tezeggen, we hebben het hier immers over levende wezens. Dat wil niet zeggen dat jij als baas niet hoeft te proberen.

Ik vind opspringen tegen vreemden, ook tegen bange kinderen, ook te ver gaan. Ik vind niet dat omdat dit gebied ook een losloopgebied is en je hond nog jong, deze zomaar het recht heeft tegen anderen op te springen.
Gebruikersavatar
Hope
5-sterren
Berichten: 9183
Lid geworden op: Do 21 Jul 2011, 13:30

Re: Hond vs. kind

Berichtdoor Hope » Za 13 Aug 2016, 11:34

koekje schreef:Je zegt zelf dat je geen kaas hebt gegeten van kinderen opvoeden. Doe daar dan ook geen uitspraken over.
Je hebt hier te maken gehad met een gecombineerd recreatiegebied. Nederland is een klein en drukbevolkt land met een hoge bevolkingsdichtheid. Daarom worden vaak de kleine schaarse stukjes natuur om te recreëren gecombineerd voor verschillende doelgroepen. Dat het hier een losloopgebied betreft, wil dus niet zeggen dat recreanten zonder hond geen recht hebben om te recreëren.
Veel mensen zijn bang voor honden. Ik hoor het iig vaak genoeg. Voor mensen zonder hond ziet een hond van 5 maanden er gewoon groot/volwassen uit. En ik ben het met de moeder eens dat je hond eigenlijk onder appèl zou moeten staan. Dat dat niet altijd lukt is ook wat voor tezeggen, we hebben het hier immers over levende wezens. Dat wil niet zeggen dat jij als baas niet hoeft te proberen.

Ik vind opspringen tegen vreemden, ook tegen bange kinderen, ook te ver gaan. Ik vind niet dat omdat dit gebied ook een losloopgebied is en je hond nog jong, deze zomaar het recht heeft tegen anderen op te springen.


+1
Gebruikersavatar
Hylos
5-sterren
Berichten: 928
Lid geworden op: Ma 20 Mei 2013, 12:15
Locatie: Leeuwarden

Re: Hond vs. kind

Berichtdoor Hylos » Za 13 Aug 2016, 11:41

koekje schreef:Je zegt zelf dat je geen kaas hebt gegeten van kinderen opvoeden. Doe daar dan ook geen uitspraken over.
Je hebt hier te maken gehad met een gecombineerd recreatiegebied. Nederland is een klein en drukbevolkt land met een hoge bevolkingsdichtheid. Daarom worden vaak de kleine schaarse stukjes natuur om te recreëren gecombineerd voor verschillende doelgroepen. Dat het hier een losloopgebied betreft, wil dus niet zeggen dat recreanten zonder hond geen recht hebben om te recreëren.
Veel mensen zijn bang voor honden. Ik hoor het iig vaak genoeg. Voor mensen zonder hond ziet een hond van 5 maanden er gewoon groot/volwassen uit. En ik ben het met de moeder eens dat je hond eigenlijk onder appèl zou moeten staan. Dat dat niet altijd lukt is ook wat voor tezeggen, we hebben het hier immers over levende wezens. Dat wil niet zeggen dat jij als baas niet hoeft te proberen.

Ik vind opspringen tegen vreemden, ook tegen bange kinderen, ook te ver gaan. Ik vind niet dat omdat dit gebied ook een losloopgebied is en je hond nog jong, deze zomaar het recht heeft tegen anderen op te springen.


Precies mijn gedachte. O0
Overigens kan het zo zijn dat die vrouw niet weet wat een losloopgebied is. Xavi is mijn eerste hond.. ik weet pas sinds 3 jaar dat er zoiets al een "losloopgebied" bestaan. Daar had ik nog nooit van gehoord.

Veel mensen willen ook geen hond in de buurt van hun kind en al helemaal geen geslik en gelik. Begrijp ik helemaal.

Maargoed die vrouw had verder wel wat minder heftig kunnen reageren..
Lil

Re: Hond vs. kind

Berichtdoor Lil » Za 13 Aug 2016, 11:45

Ja ik ben het helemaal eens met moet luisteren, maar lees het stuk nog eens. Meteen naast de hond staan, kinderen niet gezien en zo...

Weet je dan komen we toch weer terug op alle honden voor altijd en overal aan de lijn en allemaal ongeacht ras en leeftijd een muilkorf om.

Maar dan wordt ik afgeschoten en ik ben te streng als ik zeg dat mijn hond niet meer los mag omdat hij naar een fietser rende en blafte.

Maar als ik hier lees weet dat het niet mag en stond er meteen bij en werd aangelijnd dan word er gezegd dan mag je hond niet los in het losloopgebied, want hij luistert niet. Dus als er een foutje gebeurd mag je hond niet los. Nou ik wil de eerste hond tegenkomen. Heb de top gehad mbt luisteren, viel heel Europa de bek van open als ik met meneer onze kunsten vertoonde. En ja ook hij heeft wel eens een enkele keer niet geluisterd; ook een kampioenshond!!!!
Gebruikersavatar
Hylos
5-sterren
Berichten: 928
Lid geworden op: Ma 20 Mei 2013, 12:15
Locatie: Leeuwarden

Re: Hond vs. kind

Berichtdoor Hylos » Za 13 Aug 2016, 12:01

Tsja het is nu de een die de ander veroordeelt. Vanuit beide oogpunten is iets te zeggen. De hond mag daar los, dat is een feit. Alle honden 100% onder appèl hebben is een utopia. Je kunt er alleen niet vanuit gaan dat die vrouw dat wist. Al staat er een paaltje, ik heb die paaltjes 25 jaar lang ook niet gezien hoor (wist ik veel).
Maar om het normaal te vinden dat een ander dit ook dood gewoon vind.. nee.
Zat mensen houden niet van honden, vinden honden vies of eng en vinden je hele hoofd af laten likken door een hond echt niet normaal. Al helemaal niet bij een angstig kind.
Al zal viswijf mama er zelf een grote olifant van gemaakt hebben maargoed. :biggrin2:
Gebruikersavatar
Borke
5-sterren
Berichten: 8365
Lid geworden op: Vr 03 Sep 2004, 17:12
Contact:

Re: Hond vs. kind

Berichtdoor Borke » Za 13 Aug 2016, 12:04

Welkom op Barfplaats en in de wereld van hondeneigenaren die geen kinderen hebben :biggrin2:
Je hebt een leuke schrijfstijl en ik heb het hele verhaal met een grote glimlach gelezen.
Ik ben wel benieuwd naar een foto van jouw pup!

Net zoals jij niet zou willen dat een wildvreemde jouw pup zomaar opeens optilt, wil een moeder niet dat een hond tegen haar jonge kind opspringt. Dat voelt heel bedreigend.
De reactie van de moeder vind ik erg overdreven, maar het kan goed zijn dat zij zelf heel bang voor honden is. Mogelijk is er een buurkind verminkt voor het leven omdat het door een hond in het gezicht is gebeten en vreest zij dat. Haar schrik kan dan de, in jouw en mijn ogen overtrokken, reactie geven.

In de praktijk ga ik er altijd vanuit dat niemand onze hond leuk vind. Sofi is een formaat herder en zij is geen allemansvriend. In iedere situatie waar we onbekende mensen, honden, fietsers, paarden, vee etc tegenkomen gaan wij er van uit dat voorzichtigheid geboden is.
Ik weet niet wat voor hond jij hebt?
Toen onze stabij Borke nog leefde, vrolijk en met wil to please, stond ik hier meer onbevangen in. Ik heb veel van hondengedrag geleerd door hem te leren lezen. Dat had ik graag al gekund toen hij pup was. Als jij je pup goed kon lezen, dan had jij door zijn reactie die meisjes met die jurkjes gezien. Dan had je ook wel bedacht om hem aan te lijnen, voordat hij er al heen was gerend.

De moeder van de meisjes zal vermoedelijk meer bijdragen aan angst voor honden, dan jouw pupje heeft gedaan. Onderschat echter niet de angst die sommige mensen voor honden hebben. Goede vrienden van ons zijn diegeworteld bang en beiden hebben partners die honden juist heel leuk vinden, die graag een hond hadden willen hebben.

Als je nog meer van dergelijke vermakelijke verhalen wilt kunen schrijven, dan raad ik je aan om zondagmiddag als de zon schijnt vanaf een uur of 12.00 uur te gaan wandelen in een losloopgebied. Dan stikt het van de flanerende ouders met kinderen met mooie nieuwe kleding :cool:
Gebruikersavatar
Hope
5-sterren
Berichten: 9183
Lid geworden op: Do 21 Jul 2011, 13:30

Re: Hond vs. kind

Berichtdoor Hope » Za 13 Aug 2016, 12:08

Lil schreef:Ja ik ben het helemaal eens met moet luisteren, maar lees het stuk nog eens. Meteen naast de hond staan, kinderen niet gezien en zo...

Weet je dan komen we toch weer terug op alle honden voor altijd en overal aan de lijn en allemaal ongeacht ras en leeftijd een muilkorf om.

Maar dan wordt ik afgeschoten en ik ben te streng als ik zeg dat mijn hond niet meer los mag omdat hij naar een fietser rende en blafte.

Maar als ik hier lees weet dat het niet mag en stond er meteen bij en werd aangelijnd dan word er gezegd dan mag je hond niet los in het losloopgebied, want hij luistert niet. Dus als er een foutje gebeurd mag je hond niet los. Nou ik wil de eerste hond tegenkomen. Heb de top gehad mbt luisteren, viel heel Europa de bek van open als ik met meneer onze kunsten vertoonde. En ja ook hij heeft wel eens een enkele keer niet geluisterd; ook een kampioenshond!!!!Maar ze was er niet meteen bij want de hond sprong tegen het kind op. Dus wat is dan "er meteen bij"? In mijn ogen is er meteen bij zijn dat je dit soort dingen voorkomt. Als de hond het kind eerder gezien heeft, heb je toch echt even niet staan opletten. Lees je de hond goed, zie je dat hij wat in het oog heeft, bedenk je dat het een klein kind is en roep je terug. Of lijn je aan. Of roep je wat naar die mensen als hij niet luistert.
Wat als het kind achterover gevallen was? Als het kind eerder gebeten is door een hond of om een andere reden gewoon echt heel bang is? Dat mag toch? Net als dat moeders heftig mag reageren, want haar kind is bang. Als mijn hond bang is reageer ik misschien ook heftiger dan normaal.

Als dit nu geen kind maar jou aangelijnde hond was geweest had er hier nu gestaan dat mensen overal maar hun hond op laten afstuiven. En dan zegt iemand met een agressieve hond aan een lijntje weer dat het zo rot is omdat je daar dan machteloos staat met je hond aan een lijntje en een hond los er naast die je niet wenst.
Dus als het je dan overkomt dan biedt je excuses aan en toon je begrip. Ook voor een moeder die boos is om een vieze jurk waar ze niet om gevraagd heeft en een bang kind waar ze al helemáál niet op zit te wachten.
hannabelgje
5-sterren
Berichten: 11358
Lid geworden op: Zo 16 Aug 2009, 12:00
Locatie: Bocholt

Re: Hond vs. kind

Berichtdoor hannabelgje » Za 13 Aug 2016, 12:14

Sorry hoor maar ik vind het aardig overdreven. Als je bang bent van honden dan ga je maar ergens naar toe waar honden verboden zijn. 99 van de 100 speeltuintjes hebben zo'n verbod dus zal niet moeilijk zoeken zijn.
Weer een gevalletje kinderen mogen alles en honden niks.
Honden zijn geen robots en kunnen wel eens springen, zeker een pup.

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk
Lil

Re: Hond vs. kind

Berichtdoor Lil » Za 13 Aug 2016, 12:21

Nou als de keren dat men hun afstuivende hond meteen komt ophalen en aanlijnt erop moet zetten, dan moet ik bijna dagelijks posten ;) Als de andere hond niet bijt en baas reageert door ophalen (sorry erbij is nog fijner). Dan ben ik gewoon blij.

Echt weet je 20 jaar geleden kon ik dit soort dingen ook niet voorkomen. Sterker nog met al mijn ervaring en wat jullie over de top voorzichtigheid noemen ging het afgelopen maand ook "mis"!

Ik lees een eerlijk en vermakelijk geschreven stukje en lees erin dat het niet goed word gevonden wat de hond deed (normaal zat hij aan de lijn, maar nu dus blijkbaar gemist) maar evenmin goed word gevonden wat de andere partij deed. Situaties waarvan wij allemaal dagelijks getuige zijn (zelf of via verhalen van anderen). Ik vind dus niet aan mij om met een beschuldigende vinger te gaan wijzen of te gaan manen ja maar als je je hond had gelezen dan had je moeten/kunnen voorkomen op gewoon een stukje over een voorval.
Gebruikersavatar
Hope
5-sterren
Berichten: 9183
Lid geworden op: Do 21 Jul 2011, 13:30

Re: Hond vs. kind

Berichtdoor Hope » Za 13 Aug 2016, 12:23

Lil schreef:Nou als de keren dat men hun afstuivende hond meteen komt ophalen en aanlijnt erop moet zetten, dan moet ik bijna dagelijks posten ;) Als de andere hond niet bijt en baas reageert door ophalen (sorry erbij is nog fijner). Dan ben ik gewoon blij.

Echt weet je 20 jaar geleden kon ik dit soort dingen ook niet voorkomen. Sterker nog met al mijn ervaring en wat jullie over de top voorzichtigheid noemen ging het afgelopen maand ook "mis"!

Ik lees een eerlijk en vermakelijk geschreven stukje en lees erin dat het niet goed word gevonden wat de hond deed (normaal zat hij aan de lijn, maar nu dus blijkbaar gemist) maar evenmin goed word gevonden wat de andere partij deed. Situaties waarvan wij allemaal dagelijks getuige zijn (zelf of via verhalen van anderen). Ik vind dus niet aan mij om met een beschuldigende vinger te gaan wijzen of te gaan manen ja maar als je je hond had gelezen dan had je moeten/kunnen voorkomen op gewoon een stukje over een voorval.


Een stukje over een voorval waarin een moeder word afgedaan als hysterisch en een kind als flauw.
Ik weet niet, ik ben daar niet zo'n fan van.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Hond vs. kind

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Bar-plaats”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: -Annemarie-, eelke, hamada, Labradoedel, Pauline, Tibbies, Truida en 12 gasten