Wat een wandeling..

Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Barfplaats
Gesponsord bericht

Wat een wandeling..

Berichtdoor Barfplaats

Siberienne
5-sterren
Berichten: 3068
Lid geworden op: Za 09 Jul 2016, 15:17

Wat een wandeling..

Berichtdoor Siberienne » Di 02 Aug 2016, 10:57

Geratel in de wasmachine. Ik bedenk met dat ik vergeten ben de penningen van de halsband van Shadow te halen. Hopelijk overleven ze de wasbeurt. Echt druk kan ik me er niet over maken. Spot staat voor me te dansen want na broederlief vindt hij dat het nu zijn beurt is voor een ommetje. Ik stel hem teleur. Eerst effe zitten met een kop thee, want het was me het wandelingetje wel weer.

Ik plof op mijn stoel en doe verslag aan manlief. Meestal is wandelen met Shadow een feestje. Het is onze eerste husky die hele stukken van de wandeling gezellig naast (!) je loopt en hij geniet van wat werken onderweg, inclusief gehoorzaamheidsoefeningen. Volgens een goede vriendin is hij een herder vermomt als husky. Dat is misschien wat overdreven maar ik vind de afwisseling van een hond die geniet van werken onderweg ten opzicht van een hond die door het landschap sleurt achter vermeende konijnen aan (Spot) best leuk.

Ik besluit met Shadow naar de Maas te lopen. Daar is een “vergeten veld” dat we meestal geheel tot onze eigen beschikking hebben en waar we lekker kunnen trainen. Helaas loopt er nu net voor ons iemand heen met twee andere honden, waarvan ik vermoed dat het geen vrienden zijn van Shadow. Ach, denk ik, ik kan hier op ’t veld ook wel met het geheime wapen aan de gang, ik doe Shadow wel aan de lange lijn. We hebben een nieuwe apporteer/verstop speel. Zijn vorige grote liefde, de Roze Bever begint te slijten en is ook wat onhandig voor wat ik van plan ben. Namelijk leren apporteren uit het water.
We hebben net thuis even getest en Shadow vindt de Paarse-bal-met-piep-aan-trektouw-met-handvat ook geweldig.

Ik tover Paarse Bal tevoorschijn en slinger hem met mijn gebruikelijke onhandigheid ergens het veld in. Iets verder weg dan de lijn lang is. Die laat ik maar vallen. Te laat bemerk ik dat die lijn om mijn enkel zit. De lijn met rubberen anti-slip die toch wel wat schuurt. AU. Juist die ochtend had ik nog flink op manlief gemopperd dat hij op moest letten met die stomme flexi omdat ik bijna een mooie lijnschuurplek in mijn knieholte had. Nu bezorg ik mezelf een prachtig ring rond mijn enkel. En ik kan echt niemand anders de schuld geven… Terwijl ik hupsend op 1 been de schade inspecteer, komt Shadow vrolijk terugbanjeren met Paarse Bal triomfantelijk in de bek. Een beetje als een boer met kiespijn beloon ik hem uitgebreid.

Afbeelding

Even verderop lopen we een boomgaard in. Ik leg Shadow vast en loop een kort spoor, speel aan het einde verstopt. Speurneus vindt hem met gemak. Dat doen we nog een paar keer. Dit had hij even nodig, een paar snelle successen nadat zijn laatste officiele speurles te moeilijk was en hij even afhaakte. We ontdekken nog een leuk spel: de Paarse Bal over de sloot laten vliegen. Alleen als die door mijn onhandigheid middenin de brandnetels vliegt, kijkt hij me vuil aan. Heeeeel omzichtig vist hij hem er tussenuit.

Met een omweg komen we alsnog op ons veld aan de Maas. Nu weer heerlijk leeg en verlaten en net gemaaid. Geen eendjes in de buurt dus meneer kan lekker even los. We spelen met de Paarse Bal die ook een leuke trekspeel is. Zelfs een “af en blijf” terwijl ik de speel verstop lukt! Zijn eerste echte "zoekapport" zonder lijn is een feit.

Afbeelding


Nu wacht ons nog het waterapport. Een paar weken geleden heeft hij voor het eerst zijn Roze Bever uit de Maas gevist maar toen kreeg ik die niet meer terug. Ik was maar een Eng Mens dat zijn speel in het Gevaarlijke Water deed belanden.
Omdat ik mijn meneer een beetje ken, bevestig ik voor alle zekerheid bevestig een touw aan Paarse Bal zodat ik straks niet zelf het water in hoef ter redding. Maar zowaar, hij vindt het leuk! Steeds verder gooi ik hem weg. Het grote voordeel vind ik dat hij hier wel moe van wordt maar dat het veel minder belastend is voor zijn gewrichten omdat hij niet abrupt hoeft te remmen.

Na een keer of 4 vind ik het mooi. Stoppen als het goed gaat is bij hem wel belangrijk om de motivatie erin te houden. Hij kijkt me nog even hoopvol aan maar besluit dan lekker te gaan struinen. Langs de oever is hij even uit zicht. Ik roep hem en hij komt aandraven. Wat is hij vies? Gestruikeld of uitgegleden in de modder, denk ik naïef. Maar als hij dichterbij komt wordt de verschrikkelijke waarheid duidelijk. Hij heeft gerold. In een dode vis die in de plakkerige modder lag. Een smakelijke mengsel van vettige klei en dood beest zit op halsband, harnas en vacht. De lucht doet me kokhalzen.

Ik probeer hem met een pluk gras was schoon te wrijven met als enig resultaat dat mijn handen nu ook onder zitten. Dan maar weer het water in. Ik gooi Paarse Bal nu zodanig ver dat hij echt moet zwemmen en gelukkig doet hij dat. Daarna schud hij zich naast mij lekker uit maar een deel van de drek is weg. Tijd om naar huis te gaan, op naar sop en sproeier. Shadow kuiert vrolijk naast mij voort, van mij mag hij nu wat verder weg lopen. Een husky die volgt heeft toch zo zijn nadelen.

Thuis gekomen wacht Shadow een verrassing: zeepsop en een koude douche. Meneer ondergaat het vrij gelaten. Maar ook met afwasmiddel krijg ik de lucht nog niet helemaal weg. Uiteraard moet meneer zich nog even precies naast mij uitschudden zodat ik ook een douche krijg. Dan volgt afdrogen en de waterblazer, waar hij heerlijk van kan genieten.
Vervolgens mag ik het andere mannetje mee uit nemen, eten geven, kleren, halsband, harnas en handdoek in de wasmachine doen.
Na al deze activiteiten stap ik met een zucht stap onder een warme douche. Lavendelgeur doucheschuim moet helpen de geur uit mijn neus te krijgen. Bijt nog even op mijn tanden en poets ik mijn eigen schaafplek even goed uit. Au. Dan kan eindelijk de relaxte zondagavond beginnen. Gelukkig is de vriendin die komt eten snotverkouden. Want er hangt nog steeds een wat apart aroma rond de zwarte meneer.

Afbeelding

Voor de rol actie...
Anne in Zweden
5-sterren
Berichten: 10288
Lid geworden op: Wo 29 Jul 2009, 13:47

Re: Wat een wandeling..

Berichtdoor Anne in Zweden » Di 02 Aug 2016, 11:04

:biggrin2:

En dat allemaal al voor 11 uur 's ochtends! ;D Ben blij dat die van mij niet van zoekspelletjes houdt. Hoewel die een rijp lijk in de struiken ook niet te versmaden vindt. >:( Gelukkig doet ie niet aan 'volg'. Andere honden zouden eens denken dat je een gehoorzame husky bent! :o :nono2: :biggrin2:


Sterkte met je enkel, en succes met Spot straks. :P
Gebruikersavatar
pluk
Moderator
Berichten: 3737
Lid geworden op: Za 23 Mar 2013, 15:01
Locatie: Nootdorp

Re: Wat een wandeling..

Berichtdoor pluk » Di 02 Aug 2016, 11:14

Wat een heerlijk beeldend verhaal!
Siberienne
5-sterren
Berichten: 3068
Lid geworden op: Za 09 Jul 2016, 15:17

Re: Wat een wandeling..

Berichtdoor Siberienne » Di 02 Aug 2016, 11:14

Anne in Duitsland schreef::biggrin2:

En dat allemaal al voor 11 uur 's ochtends! ;D Ben blij dat die van mij niet van zoekspelletjes houdt. Hoewel die een rijp lijk in de struiken ook niet te versmaden vindt. >:( Gelukkig doet ie niet aan 'volg'. Andere honden zouden eens denken dat je een gehoorzame husky bent! :o :nono2: :biggrin2:


Sterkte met je enkel, en succes met Spot straks. :P


Oh sorry; was afgelopen zondagmiddag .. Vergeten erbij te zetten
Anne in Zweden
5-sterren
Berichten: 10288
Lid geworden op: Wo 29 Jul 2009, 13:47

Re: Wat een wandeling..

Berichtdoor Anne in Zweden » Di 02 Aug 2016, 11:29

Siberienne schreef:Oh sorry; was afgelopen zondagmiddag .. Vergeten erbij te zettenDat maakt de lijkenlucht niet minder erg. :biggrin2: Hoewel die nu hopelijk wel een beetje is weggetrokken dan. :D
Gebruikersavatar
Kaio
5-sterren
Berichten: 6790
Lid geworden op: Za 20 Aug 2005, 12:01
Locatie: Duitsland

Re: Wat een wandeling..

Berichtdoor Kaio » Di 02 Aug 2016, 11:39

;D
Aja een beetje afwisseling :P
Hartstikke leuk geschreven
Gebruikersavatar
Spikkelneus
5-sterren
Berichten: 1271
Lid geworden op: Vr 27 Feb 2015, 15:23

Re: Wat een wandeling..

Berichtdoor Spikkelneus » Di 02 Aug 2016, 11:51

O, rotte vis. Die lucht ken ik. Dat heeft Dante ook wel eens gedaan toen wij nog in Nieuwegein woonden waar echt overal slootjes zijn en dus regelmatig dode vissen. Dat vergeet je nooit weer, die geur, misselijkmakend. En inderdaad slecht te verwijderen met douchen, blijft gewoon hangen. Yek. Viespeuken zijn het, allemaal.
hannabelgje
5-sterren
Berichten: 11445
Lid geworden op: Zo 16 Aug 2009, 12:00
Locatie: Bocholt

Re: Wat een wandeling..

Berichtdoor hannabelgje » Di 02 Aug 2016, 13:12

Iewwww

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk
smulpaap
5-sterren
Berichten: 8317
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2010, 13:14

Re: Wat een wandeling..

Berichtdoor smulpaap » Di 02 Aug 2016, 13:13

Vermakelijk verhaal :biggrin2:

En ja , hou op schei uit .... rotte vis
Cathelijn
5-sterren
Berichten: 3394
Lid geworden op: Ma 02 Aug 2004, 14:36
Locatie: Brabant

Re: Wat een wandeling..

Berichtdoor Cathelijn » Di 02 Aug 2016, 13:29

Wat kun jij leuk schrijven. En beeldend ook. Ik ruik het zelfs bijna. Ondanks de lucht klinkt het mij als een perfecte wandeling in de oren.
Gebruikersavatar
Border Bandit
5-sterren
Berichten: 1694
Lid geworden op: Do 07 Aug 2014, 11:24

Re: Wat een wandeling..

Berichtdoor Border Bandit » Di 02 Aug 2016, 14:00

Inderdaad, erg leuk beschreven!

Oh, wat zal jouw douche heerlijk geweest zijn na zo'n avontuur.

Is de geur inmiddels een beetje uit de hond?
Jakkes, rotte vis is écht NIET LEUK!!!!

Afgezien van het einde heb je wel een erg leuke wandeling met veel (trainings)successen gehad!! :)
Gebruikersavatar
Ina
4-sterren
Berichten: 378
Lid geworden op: Vr 11 Apr 2014, 20:49
Locatie: Den Haag

Re: Wat een wandeling..

Berichtdoor Ina » Di 02 Aug 2016, 15:37

Knappe Shadow.... keurig wandelen, blijven, zoeken, apporteren, zwemmen.... en een dooie vis spotten en pletten... je bent echt een kanjer (met een luchtje :cool: )
nikèdog2000
5-sterren
Berichten: 2673
Lid geworden op: Di 08 Mar 2005, 19:16
Locatie: woubrugge

Re: Wat een wandeling..

Berichtdoor nikèdog2000 » Wo 03 Aug 2016, 14:33

Prachtig verhaal
Ik heb me rot gelachen
Je kunt hem inspraken met natuur azijn tegen de lucht
Siberienne
5-sterren
Berichten: 3068
Lid geworden op: Za 09 Jul 2016, 15:17

Re: Wat een wandeling..

Berichtdoor Siberienne » Wo 03 Aug 2016, 14:55

Ik moet zeggen dat de lucht maandag middag echt al helemaal weg was!

Ik had hem eerst "behandeld" met water met azijn, toen dat niet leek te werken, water met klok afwasmiddel (wel goede gezorgd dat dat niet in zijn ogen kon komen) en toen met de droger. Toen het eenmaal echt goed droog was, was de lucht eigenlijk ook weg


Heb op het moment vooral nog last van mijn enkel Stomme schaafplekken kunnen aardig zeer doen. :P maar er zit nu honingzalf-spray van de honden op, dat lijk te werken. Tja, op de fles stond "voor alle diersoorten, dus dan moet het voor mijzelf ook kunnen toch?


Bedankt voor de complimenten, heb ze ook overgebracht aan Shadow ;) ;)
Danny
5-sterren
Berichten: 2210
Lid geworden op: Vr 08 Dec 2006, 10:45
Contact:

Re: Wat een wandeling..

Berichtdoor Danny » Wo 03 Aug 2016, 15:32

Oh bah....heb het wel met een glimlacht zitten lezen, hihi
Insmeren met tom kethup schijnt ook te werken...
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Wat een wandeling..

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Bar-plaats”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten