Giardia en KVV

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: pluk

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Giardia en KVV

Berichtdoor Barfplaats

FridaKahlo
1-ster
Berichten: 5
Lid geworden op: Zo 24 Jul 2016, 21:43

Giardia en KVV

Berichtdoor FridaKahlo » Do 28 Jul 2016, 19:13

Hallo, ik ben het baasje van Frida, een ruwharige teckel van 11 maanden, mijn eerste hondje en helemaal verliefd op haar, vanwege haar humor en ook omdat ze ontzettend lief is! Als beginneling hondenbezitter hoop ik hier wat feedback en advies te krijgen omdat ik soms onzeker wordt omdat iedereen weer iets anders verteld..........daarmee bedoel ik DA, dierenwinkel, andere bezitters op straat....

Ik heb Frida gekregen als 3 maanden oude pup, ze at toen RC Teckel junior en ik kreeg het advies van de fokker mee elke dag wat pens erbij te geven. Dit is trouw gedaan maar algauw ging ik me meer verdiepen in het KVV en besloot om piv de supermarkt variant over te stappen op KIVO pens. (Ik moet erbij zeggen dat ik in een uithoek woon en niet zomaar veel winkels tot mijn beschikking heb en een niet al te grote vriezer). Langzaam aan ben ik de pens ook af en toe gaan vervangen door rundcompleet,lam, en vis van KIVO. Tot volle tevredenheid moet ik zeggen. Ik had al nieuw voer klaar staan( geperste brokken zonder gluten, biologisch) en had me voorgenomen de RC af te bouwen omdat ik me bij de andere brokken beter voel( hopelijk Frida ook) en ik de ontlasting nogal geel vindt( de kleur van de brokken) en het geen echt harde drollen zijn.
Nu loopt Frida als een echte teckel met de neus over de grond en had ze ( nu 1,5 maand) geleden een feloranje fledder van een andere hond te pakken, natuurlijk gecorrigeerd maar ze heeft 100% zeker wat binnen gekregen. Verder niets gemerkt tot 3 weken later......ze was ook schijnzwanger, wat rustiger, verder geen aandacht aangeschonken, mee op vakantie genomen en onderweg om moeten keren omdat ze moest overgeven en doodziek was. In het weekend naar de DA, foto's gemaakt en er zat lucht in de dikke darm, medicijnen mee gekregen en we kregen 2 dagen later groen licht om toch nog af te reizen. Niets verder aan de hand, geen dairee, speels, etc.
Tot weer 2 weken later ze weer zo ziek werd( geen diarree trouwwens). weer in het weekend naar de DA, dacht aan iets met haar heup en heeft Medicar voorgeschreven. Daar deed ze het niet goed op, sloom, lusteloos en toen legde ze voor het eerst een drol die ik niet vertrouwde. Gestopt met medicatie, nieuwe drol opgevangen en naar de DA. Inderdaad een parasiet, Giardia! Ze is 7 dagen op Metrobactin gezet en gekookte kip en rijst. Ze knapte wat op maar legde gelijk na de eerste pil ook zo'n feloranje fledder( toen legde ik de link met de waarschijnlijke besmetting!!! Bedankt asociale mensen die hun drol van een besmette hond niet opruimen). De zeven dagen erna bleef de ontlasting maar steeds dunner worden maar weet dat ook aan die pil en de gekookte kip met rijst.
Nu is mijn dierenarts geen voorstander van KVV en adviseerde langzaam te gaan beginnen na 7 dagen met wat brokjes te proberen, maar ik wilde nu juist van die RC af. Dus ben ik eigenwijs met mijn KIVO langzaam weer begonnen ook om de weerstand in haar darmen weer sterker te maken. En Frida is weer de oude, ze speelt, rent is vrolijk behalve haar ontlasting!!
Met zoeken ben ik bij Farmfood terechtgekomen en heb van hun persoonllijk advies gekregen. Eerste dagen het rundvlees onderdompelen ( ook al was het vlees van KIVO) en dan drie dagen geven, daarna korter en dan langzaam naar hart/pens van FF. Na de eerste dag keiharde drollen, joepie, helemaal blij! Helaas kwam na de tweede dag s'middags weer een spuitdrol en die zijn niet meer feloranje maar kijken wel oranje. S'avonds en de volgende ochtend weer geen ontlasting en vanmiddag een halfzachte drol, die lekker donker keek maar op het einde weer zacht en oranje-achtig is. Help!!!!
Ik heb nu op Farmfood advies ook echt Farmfood rund gehaald en ga de cyclus weer beginnen, vol goede moed maar ook onzeker omdat ik des te meer lees over Giardia ik ook ongeruster wordt.

Mijn vraag is dan ook, weet iemand uit ervaring of ik zo goed bezig ben????? Iedereen zegt wat anders dus als ik alles moet gaan proberen ben ik bang dat ik straks te laat bij een DA kom en ik denk dat hij me vermoordt als ik vertel dat al met vers vlees ben gaan opbouwen.

Sorry, een heel lang verhaal geworden, maar ik ben echt wel ongerust en wilde graag de goede voorinformatie geven om een goed advies terug te krijgen.
Too
5-sterren
Berichten: 3744
Lid geworden op: Di 20 Mei 2008, 21:52

Re: Giardia en KVV

Berichtdoor Too » Do 28 Jul 2016, 19:31

Hi welkom

Aan je voer ligt het niet, laat ik daar s mee beginnen
Giardia is dol op koolhydraten dus lekker vlees voeren is de manier om de rotzakjes te pakken! Ik zou ook bij diarree, ziekig dier zelf geen rijst of gekookte zaken geven [gekookt vlees is helemaal niet zo licht verteerbaar namelijk]

Er is een hele hoop geschreven over giardia ook hier op het forum, eerlijk gezegd ben ik niet de giardia-specialist :biggrin2:
Ik zou sowieso mijn eigen voer weer gaan geven en s kijken of ik nog wat andere merken kan toevoegen.... variatie is het magische woord!

Giardia wil wel s hardnekkig zijn, ontlastings onderzoek [over meerdere dagen] is de manier om het zeker te weten
FridaKahlo
1-ster
Berichten: 5
Lid geworden op: Zo 24 Jul 2016, 21:43

Re: Giardia en KVV

Berichtdoor FridaKahlo » Vr 29 Jul 2016, 10:48

Bedankt voor je advies, dat geeft me meer zekerheid!

Ja , die kip met rijst, advies van de dierenarts he, dus.................maar nadat ze een keer vers had gegeten werd ze weer levendig. Zo logisch achteraf, in die rijst met kip zit natuurlijk totaal geen energie meer in!

Heb vandaag wel een aangegeten pruim in de tuin gevonden( hoe die daar komt????), nu hoop ik stiekem dat Frida die heeft gegeten en dat zou die dairee weer ineens kunnen verklaren ( mijn katten eten geen fruit :) )

Ga zeker haar ontlasting weer laten controleren maar eerst wil ik de ontlasting weer goed hebben( er lopen hier veel pups in het dorp op dit moment en ik moet er niet aandenken dat die dankzij Frida ziek worden.....)
Gebruikersavatar
malinois.
4-sterren
Berichten: 291
Lid geworden op: Vr 28 Jun 2013, 21:09
Contact:

Re: Giardia en KVV

Berichtdoor malinois. » Do 04 Aug 2016, 15:44

Gardia zit overal. Het is een illusie dat je hond t nooit oploopt. De meeste honden dragen t bij zich maar worden er niet ziek van.
FridaKahlo
1-ster
Berichten: 5
Lid geworden op: Zo 24 Jul 2016, 21:43

Re: Giardia en KVV

Berichtdoor FridaKahlo » Vr 05 Aug 2016, 10:32

Wilde toch even een update geven en allereerst bedanken voor de ondersteuning en de vele informatie op het forum :)

Denk toch dat de inzinking van die pruim is gekomen,mevrouw eet nu ruim een week rundervlees en keurige drollen!!!!!!!
Hardstikke levendig en ondeugend weer, we zijn heel erg blij!!

Ga nu langzaam over op hart/pens voor twee weken om de flora te optimaliseren!

Weet dat Giarida overal wel zit, maar denk dat Frida er extra vatbaar voor was omdat ze een fledder van een hond heeft opgegeten waar die antibiotica inzat, hij was echt exact hetzelfde als die zij de eerste dag uitpoepte. Maar ja, dat is mijn logica, ben nu alleen maar blij dat het de goede kant lijkt op te gaan!!!
Bedankt!
Gebruikersavatar
Lazy Garfield
5-sterren
Berichten: 1958
Lid geworden op: Wo 13 Mar 2013, 21:28
Locatie: Nunspeet

Re: Giardia en KVV

Berichtdoor Lazy Garfield » Vr 19 Aug 2016, 03:11

Ik zie dit bericht nu pas en dus een wat late reactie!
Ik heb zelf een ruwharig dwergteckeltje en ja die lopen altijd met de neus over de grond en blijft dus opletten wat ze naar binnen werken.
Voor wat betreft de dunne poep, ik geef mijn teckeltje om de drie maanden een kuurtje Diatomeeënaarde voor twee weken.
Dat is echt superspul tegen guardia en wormen en versterkt tevens het maagddarmslijmvlies.
Sindsdien nooit meer een slappe drol gehad.
Als je erop googled op het forum kun je heel veel informatie vinden.
Als ik lees dat je alleen rundervlees en hart/pens voert dan kun je wachten op tekorten en problemen.
Ik heb zelf een jaar KVV gevoerd maar wel diverse merken een diersoorten. maar was daar toch niet geheel tevreden over.
Ben daarom overgestapt op zelf samenstellen en sindsdien wil ik niet anders meer.
Ik bestel alles bij Animal Food Express, als je geinteresseerd bent in het menu, dat kun je hier vinden:
viewtopic.php?f=2&t=127693
Het is aangepast voor haar gewicht van 5.5 kg, dus als jouw teckeltje zwaarder is moet je dat aanpassen.
Dat doe je heel eenvoudig met de Barf rekenhulp:
http://www.barfplaats.nl/rekenhulp/
Hydra
3-sterren
Berichten: 204
Lid geworden op: Zo 22 Mar 2015, 12:44

Re: Giardia en KVV

Berichtdoor Hydra » Vr 19 Aug 2016, 08:16

Ook ik zie dit topic nu pas! Ik weet niet hoe het nu met je hond gaat, maar wat ik sowieso zou doen is een kuurtje probiotica geven. De darmen hebben behoorlijk wat te verduren gehad door de giardia en aansluitend de medicijnen, dus de weerstand moet weer geboost worden. Probiotica van Puur is een goede, maar de menselijke variant van Solgar vind ik persoonlijk beter werken.
Zoals al eerder geschreven: besmetting ligt altijd op de loer en je hond kan zichzelf erg makkelijk opnieuw besmetten, hier waren 2 kuurtjes nodig om de Giardia een soort van uit te bannen. Door die troep heb ik op een gegeven moment nog een ontgiftingskuur met groene leem gedaan, omdat zijn darmen gewoon van slag bleven.
FridaKahlo
1-ster
Berichten: 5
Lid geworden op: Zo 24 Jul 2016, 21:43

Re: Giardia en KVV

Berichtdoor FridaKahlo » Di 23 Aug 2016, 16:36

Hoi, hoi, geen al te snelle reactie maar dat is een teken dat het goed gaat!!

Lazy, bedankt voor je tips, die kuur ga ik onthouden, wil eerst even deze kuur met KVV afmaken anders zie ik door het bos de bomen niet meer.....
Echt Barf voeren ben ik nog niet aan toe.....vindt het al heel wat dat ik met vuile pens sjouw( sorry) en ik moet een soort mix vinden van brokken en vers omdat ze ook geregeld mee naar frankrijk moet en ik daar niets kan vinden op vers gebied. Maar mocht ik nog de volgende stap willen maken dan zal ik zeker je link gebruiken! Ik ga straks ook weer van alles door elkaar afwisselen maar wordt op dit moment goed geholpen door Farmfood( ik begrijp de commerciele inslag hiervan), ik hou hun tips en begeleiding even aan omdat ze sindsdien keurige drollen legt en morgen gaan we langzaam andere procukten en geperste brokken toevoegen.........dus: fingers crossed

Hydra: de probiotica ga ik zeker kopen! Heb laatst Solgar van mijzelf weggegooid omdat hij over datum was, maar...........hoeveel geef je aan een teckel van 8,3 kg?? Ben nogal bang dat ik teveel geef..........
FridaKahlo
1-ster
Berichten: 5
Lid geworden op: Zo 24 Jul 2016, 21:43

Re: Giardia en KVV

Berichtdoor FridaKahlo » Di 23 Aug 2016, 16:37

Lazy,

zie nu pas het onderschrift bij je foto!!!! Hoe gelijk, ben ook helemaal verliefd!!!!
Hydra
3-sterren
Berichten: 204
Lid geworden op: Zo 22 Mar 2015, 12:44

Re: Giardia en KVV

Berichtdoor Hydra » Di 23 Aug 2016, 17:34

FridaKahlo schreef:Hoi, hoi, geen al te snelle reactie maar dat is een teken dat het goed gaat!!

Lazy, bedankt voor je tips, die kuur ga ik onthouden, wil eerst even deze kuur met KVV afmaken anders zie ik door het bos de bomen niet meer.....
Echt Barf voeren ben ik nog niet aan toe.....vindt het al heel wat dat ik met vuile pens sjouw( sorry) en ik moet een soort mix vinden van brokken en vers omdat ze ook geregeld mee naar frankrijk moet en ik daar niets kan vinden op vers gebied. Maar mocht ik nog de volgende stap willen maken dan zal ik zeker je link gebruiken! Ik ga straks ook weer van alles door elkaar afwisselen maar wordt op dit moment goed geholpen door Farmfood( ik begrijp de commerciele inslag hiervan), ik hou hun tips en begeleiding even aan omdat ze sindsdien keurige drollen legt en morgen gaan we langzaam andere procukten en geperste brokken toevoegen.........dus: fingers crossed

Hydra: de probiotica ga ik zeker kopen! Heb laatst Solgar van mijzelf weggegooid omdat hij over datum was, maar...........hoeveel geef je aan een teckel van 8,3 kg?? Ben nogal bang dat ik teveel geef..........

Ik denk dat je niet snel te veel zult geven, maar rustig aan doen met probiotica kan geen kwaad. ;) Voor een volwassene (laten we even uitgaan van 70/80kg) wordt een dosering van 1 tot 6 capsules per dag geadviseerd. Jouw hondje zou ongeveer 1/8 van deze dosering mogen hebben. M.a.w. zelf zou ik beginnen met een kwart capsule per dag en dat uitbreiden tot een halve p/d. Ik weet niet of het verstandig is om om de dag een hele te geven.
Ik heb een hond van +-35kg, dus ik heb het nooit zo nou genomen met de dosering en heb hem ook wel eens 2 capsules per dag gegeven.
Bolle
1-ster
Berichten: 14
Lid geworden op: Ma 05 Sep 2016, 09:27

Re: Giardia en KVV

Berichtdoor Bolle » Za 10 Sep 2016, 09:58

Kan je in plaats van probiotica ook niet een "kuurtje pens" geven eigenlijk? Zomaar een vraag :)
Lizzy
Moderator
Berichten: 60283
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Giardia en KVV

Berichtdoor Lizzy » Za 10 Sep 2016, 17:59

Bolle schreef:Kan je in plaats van probiotica ook niet een "kuurtje pens" geven eigenlijk? Zomaar een vraag :)


Je kunt het proberen. Maar van pens weet ik niet zeker of de goede bacterieen van de juiste stammen zijn (om te bereiken wat ik wil) en of ze maagzuurresistent zijn. Er zullen vast wel bacterieen wel maagzuurresistent zijn hoor, maar ik denk niet allemaal. En ik weet ook niet hoe het zit qua hoeveelheid bacterieen. Als ik een Solgar capsule geef zie ik echt direct een ander resultaat dan een bak pens. Er zit dus ergens voor mijn gevoel toch een verschil. Voor de normale dagelijkse/wekelijkse gezondheid is pens (denk ik) wel voldoende. Maar bij een AB kuur bijvoorbeeld of bij diarree dan werkt een Solgar capsule in mijn ogen beter.
Bolle
1-ster
Berichten: 14
Lid geworden op: Ma 05 Sep 2016, 09:27

Re: Giardia en KVV

Berichtdoor Bolle » Za 10 Sep 2016, 18:14

Duidelijk, bedankt! :)
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Giardia en KVV

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten