Verschil in ruw eiwit.

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: pluk

Barfplaats
Gesponsord bericht

Verschil in ruw eiwit.

Berichtdoor Barfplaats

Baloe de bouvier
1-ster
Berichten: 26
Lid geworden op: Di 21 Jun 2016, 15:33

Verschil in ruw eiwit.

Berichtdoor Baloe de bouvier » Za 16 Jul 2016, 08:18

Afgelopen week heb ik voor het eerst wat verschillende soorten vlees gehaald van Naturis.
Na het ontdooien en het open knippen van een worst zag ik al een heel groot verschil met wat ik normaal mijn hond geef.
Het is net een soort brei, je ziet er geen vlees in.
Bij Kivo zie je gelijk bloed en vlees, nu een natte brei en geen bloed of vlees te zien.
Onze hond heeft het wel met smaak gegeten overigens.
Ik was dus erg nieuwsgierig en ben de etiketten gaan lezen en vergelijken.
Bij kivo zit het ruw eiwit rond de 15% ik heb van alle soorten na gekeken. Rund en konijn zitten net boven de 18%.
Bij naturis zit het ruw eiwit op 29% en dat is een enorm verschil.
Hoe kan dat?
Lizzy
Moderator
Berichten: 55314
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Verschil in ruw eiwit.

Berichtdoor Lizzy » Za 16 Jul 2016, 08:26

Weet je zeker dat dit niet de gekookte prak van Naturis is? En dat het eiwit in droge stof gemeten is? Misschien dat je de fabrikant het zelf kan uitleggen!
Baloe de bouvier
1-ster
Berichten: 26
Lid geworden op: Di 21 Jun 2016, 15:33

Re: Verschil in ruw eiwit.

Berichtdoor Baloe de bouvier » Za 16 Jul 2016, 08:43

Lizzy schreef:Weet je zeker dat dit niet de gekookte prak van Naturis is? En dat het eiwit in droge stof gemeten is? Misschien dat je de fabrikant het zelf kan uitleggen!


Nee het is niet de gekookte versie.
Het zijn echt de diepvries maaltijden. Zelfs de kip is 29% en zalm is 29 % van naturis.
De rund is dan weer 28 % en dat is 1% minder terwijl die bij kivo rund hoger ligt dan kip.
Lizzy
Moderator
Berichten: 55314
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Verschil in ruw eiwit.

Berichtdoor Lizzy » Za 16 Jul 2016, 09:56

Ik denk dat je toch het beste de fabrikant kunt vragen hoe dit gemeten is. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit een KVV gezien met zo'n hoog eiwit percentage. Dus het lijkt erop dat zij anders meten.
Baloe de bouvier
1-ster
Berichten: 26
Lid geworden op: Di 21 Jun 2016, 15:33

Re: Verschil in ruw eiwit.

Berichtdoor Baloe de bouvier » Za 16 Jul 2016, 10:47

Lizzy schreef:Ik denk dat je toch het beste de fabrikant kunt vragen hoe dit gemeten is. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit een KVV gezien met zo'n hoog eiwit percentage. Dus het lijkt erop dat zij anders meten.


Ik ben nog even door aan het zoeken geweest.
http://www.voerwijzer.com/naturis
Volgens mij heeft het geen nut om het te vragen.
Zal ik de worsten nog wel geven?
Gebruikersavatar
pluk
Moderator
Berichten: 2509
Lid geworden op: Za 23 Mar 2013, 15:01
Locatie: Nootdorp

Re: Verschil in ruw eiwit.

Berichtdoor pluk » Za 16 Jul 2016, 12:07

Op hun eigen site staan de voedingswaarde ook (even op de soort klikken) http://naturis.be/versvlees-diepgevroren/assortiment-versvlees-diepgevroren/
mij valt op dat alle varianten met kip een hoog eiwitpercentage hebben, de andere smaken zitten rond de 15% dus normaal
Ik vermoed dat je dus precies alle smaken met kip erin te pakken hebt.
Baloe de bouvier
1-ster
Berichten: 26
Lid geworden op: Di 21 Jun 2016, 15:33

Re: Verschil in ruw eiwit.

Berichtdoor Baloe de bouvier » Za 16 Jul 2016, 12:53

pluk schreef:Op hun eigen site staan de voedingswaarde ook (even op de soort klikken) http://naturis.be/versvlees-diepgevroren/assortiment-versvlees-diepgevroren/
mij valt op dat alle varianten met kip een hoog eiwitpercentage hebben, de andere smaken zitten rond de 15% dus normaal
Ik vermoed dat je dus precies alle smaken met kip erin te pakken hebt.


Klopt, maar ook de vis allemaal 29%
Op kip/rund staat 28%, dat is wat anders als op de site staat? Rund 12% Dat is toch echt wat anders als op de site staat.
Het verschil is ook wel heel groot.

Voor de zekerheid eend en konijn van kivo geven vandaag. De andere worsten laat ik even liggen.
O toch gewoon geven?
enya13
3-sterren
Berichten: 192
Lid geworden op: Za 05 Dec 2015, 22:40

Re: Verschil in ruw eiwit.

Berichtdoor enya13 » Za 16 Jul 2016, 22:39

gewoon geven hoor, niks mis mee. als het compleet is zit er alles in voor jouw pup. bloed zie je nooit, dat is vlees sap. dieren bloeden nl. leeg in het abbatoir. kan ook zijn dat naturis alles fijner maalt, ik ken het merk verder niet. carnibest en barfmenu bv. malen groffer.
carnibest is bv. ook erg ""droog"' om te zien. probeer dat eens. die fabrikant laat het eerst uitlekken. daardoor wordt de worst compacter en krijg je meer waar voor je geld.
dat sap en vocht weegt mee en dat zie ik ook liever niet. barfmenu is ook behoorlijk stevig. het zijn daarom wel de wat duurdere merken. de goedkopere als lotgering zijn vaak papperig. er zit dan veel vocht en vet in.
mijn oudje eet nu deze merken en wat zachtere barfdingetjes. vroeger alleen barf.
als je het aandurft zou ik zelf gaan samenstellen. met een goed menu wordt je hier wel geholpen. succes!
Baloe de bouvier
1-ster
Berichten: 26
Lid geworden op: Di 21 Jun 2016, 15:33

Re: Verschil in ruw eiwit.

Berichtdoor Baloe de bouvier » Zo 17 Jul 2016, 08:08

enya13 schreef:gewoon geven hoor, niks mis mee. als het compleet is zit er alles in voor jouw pup. bloed zie je nooit, dat is vlees sap. dieren bloeden nl. leeg in het abbatoir. kan ook zijn dat naturis alles fijner maalt, ik ken het merk verder niet. carnibest en barfmenu bv. malen groffer.
carnibest is bv. ook erg ""droog"' om te zien. probeer dat eens. die fabrikant laat het eerst uitlekken. daardoor wordt de worst compacter en krijg je meer waar voor je geld.
dat sap en vocht weegt mee en dat zie ik ook liever niet. barfmenu is ook behoorlijk stevig. het zijn daarom wel de wat duurdere merken. de goedkopere als lotgering zijn vaak papperig. er zit dan veel vocht en vet in.
mijn oudje eet nu deze merken en wat zachtere barfdingetjes. vroeger alleen barf.
als je het aandurft zou ik zelf gaan samenstellen. met een goed menu wordt je hier wel geholpen. succes!
Baloe de bouvier
1-ster
Berichten: 26
Lid geworden op: Di 21 Jun 2016, 15:33

Re: Verschil in ruw eiwit.

Berichtdoor Baloe de bouvier » Zo 17 Jul 2016, 08:09

Het is juist dat dit zo uit de worst loopt als je die open knipt.
Het is zo dun als erwtensoep zonder stukjes. Het is echt een papje.
Vroeger haalde we het vlees en de hele vuile pensen bij het slachthuis. Moesten die leeg halen want een koe eet ook alles wat er in een weiland ligt dus er zat vaak glas pastic steentjes en zelfs ijzer in.
Dat draaide we door een vleesmachine die grove stukken snee.
Ik weer dat kant en klaar kopen echt een stuk fijner gemalen is maar dit ziet en ruikt niet naar vlees of vis.
Ik heb nu wel de eerste worst die wel als filet americain eruit ziet en dat is de rund.
Dat heeft hij net op. Ja ik geef het gewoon want het is toch zonde om weg te gooien.
Wat me ook op valt is dat hij er een hele lichte kleur en glazige poep van heeft, normaal zijn de kleur drollen heel donker van kleur en mooi vast.
Gebruikersavatar
Sarah5
5-sterren
Berichten: 808
Lid geworden op: Zo 20 Jul 2008, 21:30
Locatie: Hillegom
Contact:

Re: Verschil in ruw eiwit.

Berichtdoor Sarah5 » Zo 17 Jul 2016, 08:22

Baloe de bouvier schreef:Het is juist dat dit zo uit de worst loopt als je die open knipt.
Het is zo dun als erwtensoep zonder stukjes. Het is echt een papje.
Vroeger haalde we het vlees en de hele vuile pensen bij het slachthuis. Moesten die leeg halen want een koe eet ook alles wat er in een weiland ligt dus er zat vaak glas pastic steentjes en zelfs ijzer in.
Dat draaide we door een vleesmachine die grove stukken snee.
Ik weer dat kant en klaar kopen echt een stuk fijner gemalen is maar dit ziet en ruikt niet naar vlees of vis.
Ik heb nu wel de eerste worst die wel als filet americain eruit ziet en dat is de rund.
Dat heeft hij net op. Ja ik geef het gewoon want het is toch zonde om weg te gooien.
Wat me ook op valt is dat hij er een hele lichte kleur en glazige poep van heeft, normaal zijn de kleur drollen heel donker van kleur en mooi vast.


Wanneer het voor jou niet goed ruikt, er niet goed uit ziet en het komt er niet goed uit, zou ik overstappen.
Lizzy
Moderator
Berichten: 55314
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Verschil in ruw eiwit.

Berichtdoor Lizzy » Zo 17 Jul 2016, 08:39

Baloe de bouvier schreef:Het is juist dat dit zo uit de worst loopt als je die open knipt.
Het is zo dun als erwtensoep zonder stukjes. Het is echt een papje.
Vroeger haalde we het vlees en de hele vuile pensen bij het slachthuis. Moesten die leeg halen want een koe eet ook alles wat er in een weiland ligt dus er zat vaak glas pastic steentjes en zelfs ijzer in.
Dat draaide we door een vleesmachine die grove stukken snee.
Ik weer dat kant en klaar kopen echt een stuk fijner gemalen is maar dit ziet en ruikt niet naar vlees of vis.
Ik heb nu wel de eerste worst die wel als filet americain eruit ziet en dat is de rund.
Dat heeft hij net op. Ja ik geef het gewoon want het is toch zonde om weg te gooien.
Wat me ook op valt is dat hij er een hele lichte kleur en glazige poep van heeft, normaal zijn de kleur drollen heel donker van kleur en mooi vast.


Want? Ik vind het eerlijk gezegd een beetje gek dat je troep aan je hond voert.... Als iets niet goed is, is de kliko er goed voor zou ik denken.
Baloe de bouvier
1-ster
Berichten: 26
Lid geworden op: Di 21 Jun 2016, 15:33

Re: Verschil in ruw eiwit.

Berichtdoor Baloe de bouvier » Zo 17 Jul 2016, 09:02

Lizzy schreef:Want? Ik vind het eerlijk gezegd een beetje gek dat je troep aan je hond voert.... Als iets niet goed is, is de kliko er goed voor zou ik denken.


Het ruikt niet bedorven, in tegendeel, maar ook niet naar vlees. Het is bewerkt zal ik maar zeggen.
Vandaar dat ik verder ben gaan kijken en zag dat er zo veel verschil in ruw eiwit zat.
Als je vlees verwacht en je krijgt een slobber maaltijd dan valt dat tegen. Dat hoeft niet slecht voer te zijn.
Vandaar mijn vraag hoe het kan dat er zo veel verschil in ruw eiwit zit bij het zelfde vlees soort.
Misschien dat er hier iemand ervaring heeft met naturis en er wat meer over kan vertellen.
Gebruikersavatar
pearlsofpassion
Moderator
Berichten: 5723
Lid geworden op: Di 26 Jul 2011, 16:20
Locatie: Herzele (België)

Re: Verschil in ruw eiwit.

Berichtdoor pearlsofpassion » Zo 17 Jul 2016, 09:14

Ik zou eerder eens naar het vetgehalte kijken. Klinkt mij als erg vet en Naturis heeft daar ook wel de naam naar.
Baloe de bouvier
1-ster
Berichten: 26
Lid geworden op: Di 21 Jun 2016, 15:33

Re: Verschil in ruw eiwit.

Berichtdoor Baloe de bouvier » Zo 17 Jul 2016, 09:25

pearlsofpassion schreef:Ik zou eerder eens naar het vetgehalte kijken. Klinkt mij als erg vet en Naturis heeft daar ook wel de naam naar.



Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Verschil in ruw eiwit.

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten