hoeveel moeten pups die nog bij moeder zijn eigenlijk aankomen

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht
faya
4-sterren
Berichten: 288
Lid geworden op: Wo 15 Aug 2007, 20:51
Locatie: Rijen
Contact:

hoeveel moeten pups die nog bij moeder zijn eigenlijk aankomen

Berichtdoor faya » Vr 15 Jul 2016, 12:54

je leest altijd dat het gewicht van pups als ze geboren, bijv 1 dag nog wat kan afvallen, maar dat bijv. na 10 dagen in ieder geval het geboorte gewicht verdubbeld moet zijn ( ik neem aan dat dit geld voor de middelgrootte en grootte rassen en niet voor de kleintjes, die zijn in verhouding toch al veel zwaarder bij de geboorte ) maar hoe is het daarna eigenlijk......uiteraard komen ze de ene dag meer aan dan de andere, maar naar mijn idee groeien de 4 goldenpuppies van onze Ruby prima ( is het werktype, Ruby zelf weegt rond 22-23 kg normaal en ook oma Faya weegt niet veel meer, zeker niet op de leeftijd van Ruby ) hoeveel is dan eigenlijk % dat ze aan zouden moeten komen, per week, dus zeg maar hoeveel van geboortegewicht op 2 weken, op 3 weken, op 4 weken en dan daarna afspenen, hoe werkt het dan?
Lizzy
Moderator
Berichten: 59780
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: hoeveel moeten pups die nog bij moeder zijn eigenlijk aankomen

Berichtdoor Lizzy » Za 16 Jul 2016, 09:43

Hoeveel weegt een Golden Retriever pup als deze op 8 weken naar het nieuwe baasje gaat? Dat gewicht min het gewicht van 10 dagen naar de geboorte gedeeld door het aantal weken. En dan kom je er ongeveer wel.

Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: kira en 3 gasten