Over een jaar een nieuwe pup erbij :)

Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Barfplaats
Gesponsord bericht

Over een jaar een nieuwe pup erbij :)

Berichtdoor Barfplaats

Retrievers
3-sterren
Berichten: 190
Lid geworden op: Ma 30 Nov 2015, 22:35

Over een jaar een nieuwe pup erbij :)

Berichtdoor Retrievers » Ma 28 Mar 2016, 15:49

We hebben besloten te stoppen met knaagdieren (als deze zijn overleden, niet nu meteen ;D ) en er een hond bij te nemen.

Wij willen een hond (teef) die makkelijk te trainen is.
Lief en graag bij de baasjes wil zijn.
Bij 2 retrievers kan.
Genoegen neemt met 1,5 uur per dag flink rennen en zwemmen op het strand/in de bossen en daarnaast reuk en hersen spelletjes wil spelen.
Met kinderen overweg kan.

Nu neigen we naar een Zwitserse witte herder. Deze hebben goede karakters, houden van water en worden zelf als hulp/therapie hond gebruikt dus zullen het wel heel lieve/makkelijke honden zijn.

Onze 2e keuze is een nova Scotia duck tolling retriever.

Heeft iemand van jullie ervaring met 1 van deze rassen?
Hoeveel zou een pup met stamboom kosten ongeveer? (Kon niks vinden op websites).
Alvast bedankt!
Lil

Re: Over een jaar een nieuwe pup erbij :)

Berichtdoor Lil » Ma 28 Mar 2016, 16:07

Beide rassen vaker gezien en bij beide rassen zowel geweldige exemplaren gezien als hele angstige honden.

En witte herder is misschien niet vergelijkbaar met bijv een Mechelse herder, maar het blijft wel herder dus om nu te zeggen dus zal het wel gemakkelijke lieve hond zijn. Misschien bedoel je het niet zo, maar dat is echt te gemakkelijk gedacht.
Gebruikersavatar
Borke
5-sterren
Berichten: 8365
Lid geworden op: Vr 03 Sep 2004, 17:12
Contact:

Re: Over een jaar een nieuwe pup erbij :)

Berichtdoor Borke » Ma 28 Mar 2016, 16:22

Als ik je bericht lees, dan vraag ik me af waarom je niet weer een retriever wilt?

De tollers en witte herders die ik heb gezien voldoen niet aan jouw wensen.
Dat kan toeval zijn of aan hun baas liggen, maar makkelijke honden waren dat zeker niet.
Jantina
5-sterren
Berichten: 4275
Lid geworden op: Do 22 Jan 2009, 14:25

Re: Over een jaar een nieuwe pup erbij :)

Berichtdoor Jantina » Ma 28 Mar 2016, 16:36

Nou hier hetzelfde eigenlijk... Ik ken alleen maar stiknerveuze witte herders en weglopende drukke Tollertjes. Kan net pech zijn hoor, maar toch.
Gebruikersavatar
constance.blokzijl
5-sterren
Berichten: 2682
Lid geworden op: Do 21 Mei 2015, 18:53

Re: Over een jaar een nieuwe pup erbij :)

Berichtdoor constance.blokzijl » Ma 28 Mar 2016, 16:37

De witte herders die ik gezien heb waren allemaal angstige honden, ik ging er zelf dus al min of meer van uit dat het in het ras zat, wat me door een paar eigenaren ook werd bevestigd. Mijn keuze zou dat dus ook niet snel zijn.

Nova scotia weet ik niets van...
judith1967
5-sterren
Berichten: 3524
Lid geworden op: Di 15 Nov 2005, 21:08
Locatie: waar het altijd kerstmis is

Re: Over een jaar een nieuwe pup erbij :)

Berichtdoor judith1967 » Ma 28 Mar 2016, 17:28

Toevallig heeft mijn collega een witte herder(en een autistische zoon) en dat gaat super. Ze zou niks anders meer willen.
ellenned
4-sterren
Berichten: 490
Lid geworden op: Wo 30 Mei 2007, 21:23

Re: Over een jaar een nieuwe pup erbij :)

Berichtdoor ellenned » Ma 28 Mar 2016, 17:29

Hier eigenaar van Tollers. De oudste is negen geworden, paar weken geleden ingeslapen, zeer ongezond, ed hd radius curves, schildklier. Maar zo n waanzinnig karakter, zelfverzekerd, vrolijk, vriendelijk naar mensen, vriendelijk en duidelijk naar andere honden, rustig, zeker niet angstig of druk, enorme werklust.
De jongste van 7 jaar is vriendelijk maar afstandelijk, werklustig,zeker niet druk, en zeer gevoelig.En bang voor geluiden en dat is iets wat ik nu heel veel bij Tollers hoor en zie. Toen ik Kyran kreeg, bijna 10 jaar geleden, waren ze nog niet in opmars, nu zie je ze zo ontzettend veel. Ik vind ze helemaal geweldig, ik vind ze zo n fantastisch karakter hebben, wij werken er mee, maar mijn vriendin heeft 2 gezins tollers en ook zij zijn zeer tevreden met hun leven, maar ook beiden hebben angstige trekjes. Ik weet te weinig van de Toller wereld maar wat ik wel weet is dat er veel angst voorkomt, dus dat je heel goed de lijnen moet uitpluizen , ik weet niet of mijn volgende hond een Toller gaat zijn, want een angstige hond is echt niet leuk en echt ik dacht dat ik redelijk kon opvoeden en begeleiden maar deze angst krijg ik er niet uit en zijn nu dan ook met een GT aan de slag gegaan.
Als je iets wilt weten roept u maar..... ;)
Gebruikersavatar
kira
5-sterren
Berichten: 3542
Lid geworden op: Do 27 Mar 2008, 20:30

Re: Over een jaar een nieuwe pup erbij :)

Berichtdoor kira » Ma 28 Mar 2016, 17:36

Ik ken weinig witjes die bieden wat je zoekt, ik ken er te veel die alles bieden wat je niet zoekt. Dat leidt dan of tot honden die blijven waarbij de eigenaren zich aanpassen qua wensen en wandelplekken en tijden of tot herplaatsing. Een witje kost volgens mij tussen de 750 en 1000. Volgens mij komen alle herder kwalen ook bij de witjes voor inclusief nare rugproblemen.
Tollers vond ik leuk. Toen ik mij verdiepte bleken er zeer veel gezondheidsproblemen Ed HD rug en nog meer en vooral naardere kwalen. De tollers die ik afgelopen jaar heb gezien zeer veel angstige, op show zie ik ook veel angstige exemplaren (ook gewoon leuke maar het valt op).
Simone V
5-sterren
Berichten: 566
Lid geworden op: Ma 20 Feb 2012, 14:39

Re: Over een jaar een nieuwe pup erbij :)

Berichtdoor Simone V » Ma 28 Mar 2016, 18:54

hoi, hier een eigenaar van een witje!
Ik denk voor wat jij zoekt dat een witte herder niet in aanmerking komt.
Mijn witte pupje was en is eigenlijk nog steeds stronteigenwijs.
Zij vond vanaf het begin (8 weken in huis gehaald bij een erkende fokker a 1000 euro) de buitenwereld heul spannend. Vooral 's avonds maar daarvoor kan ik mezelf ook de schuld geven. Ze zijn ontzettend gevoelig voor spanningen, en ik verdenk haar ook dat ze gedachtes kan lezen. Ze is wel heel ondernemend en nieuwsgierig maar alle nieuwe dingen moeten ontzettend goed begeleid worden. Niet te snel willen gaan, nooit!!! dwingen, anders heb je kans dat ze dat specifieke ding nooit meer willen doen.

Daarbij wil ze best wat leren, maar als er wat anders ronddwarrelt wat leuker lijkt, kan je het gewoon vergeten. Je moet echt van goede huize komen om haar aandacht vast te houden. Eigenlijk is dit wat mij betreft niet herderachtig.
Ik wilde zelf een herdershond omdat die bekend staan om hun will to please en baasgericht zijn. Nou, ze kan het dus wel, maar alleen als ze er zelf zin in heeft. Ik stond als assistent hondentrainer gewoon voor l*l omdat mijn pup als laatste naar de baas komt wanneer geroepen (en dan alleen omdat ze zag dat alle andere hondjes aangelijnd waren, oww oke nou dan kom ik wel naar jou toe vrouwtje).
Ze zoekt ontzettend veel bevestiging in de vorm van complimentjes en koekjes, voornamelijk omdat ze best onzeker is.
Als ik een keer pissig op d'r werd, was ze echt gekwetst. Dus de opvoeding vind ik heel moeilijk, om de balans te vinden. Maar oke, dit is wel mijn eerste hond en dan maak je toch best wat fouten / je ziet de hondentaal zelf nog slecht, dus is misschien wel een verschil. Daarbij zoekt ze zelf haar baas uit, nou ik heb pech dat mevrouw mijn man als de baas ziet :biggrin2: gezellig joh

Sommige witte herders die ik bij mij in de buurt zie rondlopen, zijn angstig en kent de hondentaal slecht. Maar vele anderen zijn prima te handelen. Ik heb Sita als pup naar een hondenopvang gebracht en ik denk echt dat we daarmee winst hebben behaald. Wij kunnen haar gewoon los meenemen naar het bos, op een terras gaan zitten of noem het maar. Alleen aan de riem is ze soms vervelend. Maar ik ken de honden die ze niet moet, en daar neem je dan je maatregelen. Sita is niet opgegroeid met kinderen, en is er ook niet heel gek op. De witte herders die ik ken die wel met kinderen zijn opgegroeid, gaat het heel goed. Ik denk ook echt dat je je daarover geen zorgen hoeft te maken.

Ondertussen is Sita 5, en wat rustiger geworden. De grootste lieveling van mijn leven en de grappigste hond die ik ken en echt nooit, nooit meer kwijt wil. Een hond met gebruiksaanwijzing maar eenmaal in je hart, wil je toch geen andere meer!
Gebruikersavatar
Thessa en Shanti
5-sterren
Berichten: 2028
Lid geworden op: Vr 27 Apr 2012, 17:09
Locatie: Omgeving Zwolle

Re: Over een jaar een nieuwe pup erbij :)

Berichtdoor Thessa en Shanti » Ma 28 Mar 2016, 20:53

Onze witte herder Shanti voldoet wel aan jullie eisen.
Ze is ontzettend sociaal en vriendelijk naar mensen, wil graag kennis maken maar is niet van het uitgebreide knuffelen. Shanti is heel baasgericht, wil graag samen wat doen en is heel goed trainbaar. We kregen haar toen ik 10 was en samen met mijn moeder hebben we de basiscursussen gedaan, elke keer waren we de beste van de klas. Wij oefende veel en zijn heel consequent maar Shanti is ook gewoon een rustige, makkelijke hond die voor mij als kind heel goed te trainen was. Toen Shanti 1 was ben ik met haar behendigheid gaan doen. Ze was enthousiast maar niet overenthousiast, ze leerde snel en lette goed op mijn aanwijzingen. Daar zijn we als weer en tijd mee gestopt en nu doen we af en toe wat zoek of denk spelletjes en dat vindt ze ook heel leuk, zolang een spelletje of eten te verdienen is is Shanti blij. :)
Ze vind kinderen leuk maar niet te leuk. Ze komt even snuffelen, laat zich aaien en loopt daarna weer weg. We hadden nog wat kleine kinderen in de familie toen Shanti jong was en ook dat ging prima, toen wij een keer even niet oplette lag mijn neefje van 5 half op haar. Wij staan dat niet toe en ik zou haar nooit alleen met een klein kind laten maar zoiets is nooit helemaal te voorkomen als ze allemaal loslopen en Shanti vertrouwen we in dat opzicht wel. Ze doet niks, komt bij ons voor hulp of loopt gewoon weg (in de zeldzame gevallen dat zoiets toch gebeurd).
Vreemde mensen vindt ze ook leuk, altijd even checken of ze toevallig wat lekkers voor haar hebben. :biggrin2: Dat verbaasd mensen soms wel want de meeste witjes schijnen terughoudend naar vreemden te zijn, ehm Shanti vond lange tijd dat iedereen er was om haar aandacht te geven. :P

Van wonen bij twee retrievers zou Shanti echter niet zo blij worden, zij heeft een flinke persoonlijke ruimte en retrievers snappen dat maar zelden.
Boeke is als pup bij Shanti gekomen en hij wilde tegen haar aan gaan liggen. :o Ze stond verschrikt op en liep heel zielig kijkend naar mij toe. Het communiceren tussen Shanti en Boeke ging in het begin soms wat moeilijk, Shanti (zoals veel herders) is heel duidelijk in haar communicatie en maakt daar ook al snel geluid bij. Boeke is veel subtieler, hij geeft kleine signalen af en was dat vanuit zijn nest gewent en schrok in het begin dus ontzettend van een boze snauw terwijl dat voor Shanti gewoon een kleine waarschuwing was. Iemand omschreef dat een keer heel mooi als verschillende accenten. Honden gebruiken wel dezelfde lichaamstaal maar er is een duidelijk verschil tussen rassen.
Ondertussen snapt Boeke dat Shanti niet zo van het contact is en staat Shanti meer van hem toe maar als hij te opdringerig wordt krijgt hij gewoon een snauw en dan is het ook gelijk voorbij.
Met een pup is dat natuurlijk niet zo'n probleem want die groeit dan op met die retrievers van jouw en went daar gewoon aan maar ook dan zullen de meeste herders een (veel) grotere persoonlijke ruimte hebben.

Shanti vindt water ontzettend leuk, tot aan haar buik. Zwemmen heeft ze nu 1 keer gedaan omdat mijn vader en ik in het water aan het overgooien waren met een bal maar uit zichzelf heeft ze dat nog nooit gedaan. Qua beweging is ze ook nooit heel moeilijk geweest, meestal wel 1,5-2 uur per dag maar een tijdje wat minder was ook geen probleem. Ze loopt bijna altijd los maar we moeten wel opletten of er konijnen, katten of andere honden zijn. Ze heeft een redelijk jachtintinct en luistert niet als ze eenmaal aan het rennen is.
Tegenwoordig luisterd ze gewoon als er honden zijn maar omdat ze niet alle honden leuk vindt wil ik haar bij me hebben als we die passeren. Toen ze nog wat jonger was bestonden wij niet meer als er andere honden waren maar dat had waarschijnlijk ook met de (over)socialisatie te maken. We hadden haar met alle honden laten spelen, Boeke hebben we maar weinig laten spelen en juist afgeleid als er andere honden waren.

Wij hebben haar niet bij een goede fokker vandaan dus hoeveel een witje moet kosten weet ik niet.
Ze is nu 7 en heeft DLSS, dat is iets wat regelmatig bij (witte) herders voor komt en helaas niet te genezen. We fietsen nu veel voor een goede bespiering en ze krijgt voor de rest van haar leven pijnstilling.

Over de toller weet ik niet zo veel, alleen dat er vrij veel inteelt is en waarschijnlijk daardoor imuumproblemen. Hier een link naar een blog waar er wat over geschreven wordt.
De genenpoel van witjes is trouwens ook maar beperkt maar gelukkig heeft de rvb outcross toegestaan met Duitse herders en een paar poolrassen. Met de DH is het niet echt outcross want alle witjes stammen van witte DH af maar is het meer het kruisen van twee lijnen binnen een ras. Of er ook al een outcross gedaan is of dat er plannen voor zijn weet ik niet, behalve het bericht van de rvb kan ik er namelijk niks over vinden.
Gebruikersavatar
dinky89
5-sterren
Berichten: 5437
Lid geworden op: Di 20 Nov 2012, 10:54

Re: Over een jaar een nieuwe pup erbij :)

Berichtdoor dinky89 » Ma 28 Mar 2016, 21:21

Ik ken witte herder fokker waar de honden tussen/met de 3 kinderen opgroeien, ook toen de kinderen nog kleiner waren: http://www.swidepracht.nl
Gebruikersavatar
Lizetta
5-sterren
Berichten: 931
Lid geworden op: Ma 04 Aug 2014, 21:40
Locatie: Culemborg

Re: Over een jaar een nieuwe pup erbij :)

Berichtdoor Lizetta » Ma 28 Mar 2016, 21:32

Ik ken een aantal witjes en 2 tollers, ik denk dat beide niet passen bij je wensen.
Witjes zijn denk ik te angstig (over het algemeen, ik ken er 1 heel goed en die is dat niet, maar dat is meer uitzondering) en hebben veel eigen ruimte nodig. Zou dus niet echt passen bij je retrievers.
Tollers kunnen leuke honden zijn, maar het ras is erg veranderd de afgelopen 10 jaar door de grote vraag. Helaas zie je erg veel ongezonde honden :(

Misschien dat een Oostenrijkse pinscher wat voor jullie is? Is ongeveer dezelfde maat als een Toller en voldoet we aan jullie eisen... Iets meer baasgericht dan een retriever, wil graag voor je werken, kan speuren en sporten, heeft veel energie, maar kan ook rustig een hele dag niets doen.
Wel kunnen ze veel blaffen(nooit om niets trouwens, het zijn geen keffers), want ze zijn aardig waaks en zijn beschermend naar hun eigendommen (baas, huis, andere huisdieren)
Retrievers
3-sterren
Berichten: 190
Lid geworden op: Ma 30 Nov 2015, 22:35

Re: Over een jaar een nieuwe pup erbij :)

Berichtdoor Retrievers » Wo 30 Mar 2016, 03:46

Daarbij wil ze best wat leren, maar als er wat anders ronddwarrelt wat leuker lijkt, kan je het gewoon vergeten. Je moet echt van goede huize komen om haar aandacht vast te houden. Eigenlijk is dit wat mij betreft niet herderachtig.

Klinkt precies als onze golden en labrador ;D
Maar gestopt met flyball en behendigheid, de 2 dames vonden elkaar veel leuker dan de les.
Stond me continue schor te roepen of ze terug wouden komen, maar oh wat een lol hadden ze ::)
Misty onze golden is ook pleite als ze water ruikt, 6e zintuig ;D

Als ik een keer pissig op d'r werd, was ze echt gekwetst. Dus de opvoeding vind ik heel moeilijk, om de balans te vinden. Maar oke, dit is wel mijn eerste hond en dan maak je toch best wat fouten / je ziet de hondentaal zelf nog slecht, dus is misschien wel een verschil.

Ik heb al best wat geleerd in de jaren dat we deze 2 honden hebben, mijn moeder heeft al ervaring met 4 honden. (ik met 3) Allemaal verschillende rassen. Ook liet ik heel vaak de friese stabij van mijn opa uit en de newfoundlander en landseer van mijn vroegere tante.

Wij zijn ook het type mensen dat bij een probleem meteen een oplossing zoeken door bijvoorbeeld op internet/boeken te zoeken of naar een gedragstherapeut te gaan.

Daarbij zoekt ze zelf haar baas uit, nou ik heb pech dat mevrouw mijn man als de baas ziet :biggrin2: gezellig joh

Ze komt bij mij te slapen, ik geef haar eten en loop merendeels met de honden, zal vast wel een band opbouwen ;) .


Sita is niet opgegroeid met kinderen, en is er ook niet heel gek op. De witte herders die ik ken die wel met kinderen zijn opgegroeid, gaat het heel goed. Ik denk ook echt dat je je daarover geen zorgen hoeft te maken.

Ik wil dan geen kinderen maar ik heb wel een neefje rondrennen.
Hij is met 1,5 jaar al aardig lief met de honden (alleen aaien, niet trekken en slaan en porren ;D ) dus overweg kunnen met kinderen is wel belangrijk.

Ondertussen is Sita 5, en wat rustiger geworden. De grootste lieveling van mijn leven en de grappigste hond die ik ken en echt nooit, nooit meer kwijt wil. Een hond met gebruiksaanwijzing maar eenmaal in je hart, wil je toch geen andere meer!

Mijn lab is ook erg veranderd nadat ze 2 werd. Ze is een stuk volwassener geworden.
Alhoewel ik d'r soms nog achter het behang kan plakken ::)
Retrievers
3-sterren
Berichten: 190
Lid geworden op: Ma 30 Nov 2015, 22:35

Re: Over een jaar een nieuwe pup erbij :)

Berichtdoor Retrievers » Wo 30 Mar 2016, 04:11

Onze witte herder Shanti voldoet wel aan jullie eisen.
Ze is ontzettend sociaal en vriendelijk naar mensen, wil graag kennis maken maar is niet van het uitgebreide knuffelen. Shanti is heel baasgericht, wil graag samen wat doen en is heel goed trainbaar. We kregen haar toen ik 10 was en samen met mijn moeder hebben we de basiscursussen gedaan, elke keer waren we de beste van de klas. Wij oefende veel en zijn heel consequent maar Shanti is ook gewoon een rustige, makkelijke hond die voor mij als kind heel goed te trainen was. Toen Shanti 1 was ben ik met haar behendigheid gaan doen. Ze was enthousiast maar niet overenthousiast, ze leerde snel en lette goed op mijn aanwijzingen. Daar zijn we als weer en tijd mee gestopt en nu doen we af en toe wat zoek of denk spelletjes en dat vindt ze ook heel leuk, zolang een spelletje of eten te verdienen is is Shanti blij. :)


Ik merk dat het ook per hond in iedere ras wel wat verschilt qua karakter en je het echt net moet treffen.


Vreemde mensen vindt ze ook leuk, altijd even checken of ze toevallig wat lekkers voor haar hebben. :biggrin2: Dat verbaasd mensen soms wel want de meeste witjes schijnen terughoudend naar vreemden te zijn, ehm Shanti vond lange tijd dat iedereen er was om haar aandacht te geven. :P

hahaha, op zicht vindt ik terughoudend naar vreemden niet erg. Onze golden moet ook niks weten van andere honden of mensen en negeert ze of loopt weg van ze terwijl wij (familie) echt alles met haar mogen doen :biggrin2: .

Van wonen bij twee retrievers zou Shanti echter niet zo blij worden, zij heeft een flinke persoonlijke ruimte en retrievers snappen dat maar zelden.
Boeke is als pup bij Shanti gekomen en hij wilde tegen haar aan gaan liggen. :o Ze stond verschrikt op en liep heel zielig kijkend naar mij toe. Het communiceren tussen Shanti en Boeke ging in het begin soms wat moeilijk, Shanti (zoals veel herders) is heel duidelijk in haar communicatie en maakt daar ook al snel geluid bij. Boeke is veel subtieler, hij geeft kleine signalen af en was dat vanuit zijn nest gewent en schrok in het begin dus ontzettend van een boze snauw terwijl dat voor Shanti gewoon een kleine waarschuwing was. Iemand omschreef dat een keer heel mooi als verschillende accenten. Honden gebruiken wel dezelfde lichaamstaal maar er is een duidelijk verschil tussen rassen.
Ondertussen snapt Boeke dat Shanti niet zo van het contact is en staat Shanti meer van hem toe maar als hij te opdringerig wordt krijgt hij gewoon een snauw en dan is het ook gelijk voorbij.
Met een pup is dat natuurlijk niet zo'n probleem want die groeit dan op met die retrievers van jouw en went daar gewoon aan maar ook dan zullen de meeste herders een (veel) grotere persoonlijke ruimte hebben.


Ik denk dat ze op een gegeven moment elkaar wel begrijpen, ze zitten namelijk 24/7 op elkaar lip :biggrin2: .

Shanti vindt water ontzettend leuk, tot aan haar buik. Zwemmen heeft ze nu 1 keer gedaan omdat mijn vader en ik in het water aan het overgooien waren met een bal maar uit zichzelf heeft ze dat nog nooit gedaan. Qua beweging is ze ook nooit heel moeilijk geweest, meestal wel 1,5-2 uur per dag maar een tijdje wat minder was ook geen probleem. Ze loopt bijna altijd los maar we moeten wel opletten of er konijnen, katten of andere honden zijn. Ze heeft een redelijk jachtintinct en luistert niet als ze eenmaal aan het rennen is.

Wij lopen op het strand en in een gedeelte van de bossen in de Veluwe waar niet veel wild zit, wij hebben maar 1x herten gezien in 4 jaar tijd en dan nog op een heel groot afstand.
Onze labrador wordt gek als ze katten ziet op straat, maar kan heel lief zijn met de katten van mijn zus.
Hier heb ik gelukkig al ervaring in hoe ik hierin moet handelen. :biggrin2:

Tegenwoordig luisterd ze gewoon als er honden zijn maar omdat ze niet alle honden leuk vindt wil ik haar bij me hebben als we die passeren. Toen ze nog wat jonger was bestonden wij niet meer als er andere honden waren maar dat had waarschijnlijk ook met de (over)socialisatie te maken. We hadden haar met alle honden laten spelen, Boeke hebben we maar weinig laten spelen en juist afgeleid als er andere honden waren.

Ik laat mijn honden niet met alle rassen spelen, klinkt lullig maar rotweilers, pitbulls en dat soort honden vermijden wij liever.
Ook laat ik mijn honden niet met kleinere honden spelen, alleen omdat ik geen kosten wil hebben doordat mijn hond hun hond de rug breekt omdat ze er per ongeluk op stonden ::) :biggrin2: .
Weimaraners, retrievers, border collies, dalmatiers, duitse doggen en boxers mogen ze wel mee spelen om een paar voorbeelden te noemen.
Maar als ze niks van andere honden wil weten vindt ik het ook best, als het maar niet een ras is die met iedere hond wilt vechten omdat ze zo dominant zijn. Daarom kies ik ook liever voor een teef. Tenminste bij retrievers hebben deze een zachtere karakter.

Wij hebben haar niet bij een goede fokker vandaan dus hoeveel een witje moet kosten weet ik niet.
Ze is nu 7 en heeft DLSS, dat is iets wat regelmatig bij (witte) herders voor komt en helaas niet te genezen. We fietsen nu veel voor een goede bespiering en ze krijgt voor de rest van haar leven pijnstilling.


Ik las ook dat ze een dmr1 gendefect hebben en andere ziektes.. Hier zal ik me dan in moeten lezen.
Ik kijk niet zo naar wat een hond voor ziektes kan krijgen, anders hadden we nooit 2 retrievers gekocht hahaha
Ik ben bereid alle maatregelen te nemen die er nodig zijn van natuurlijke middelen, tot chemische, hydro of fysiotherapie, rolstoelen, chemo.
Retrievers
3-sterren
Berichten: 190
Lid geworden op: Ma 30 Nov 2015, 22:35

Re: Over een jaar een nieuwe pup erbij :)

Berichtdoor Retrievers » Wo 30 Mar 2016, 04:35

Ik zie op http://www.zwhvn.nl/ dat ze in noordwijk volgende maand een wandeling hebben, zou ik kunnen vragen of wij mee mogen lopen met onze retrievers of heeft dit geen zin? (omdat het toch een witte herderswandeling is :biggrin2: ) (Of wij lopen er gewoon stiekem achteraan :whistling:)
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Over een jaar een nieuwe pup erbij :)

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Bar-plaats”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: baileys, Miesj en 14 gasten