Huis gezocht voor 2 kittens

Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Huis gezocht voor 2 kittens

Berichtdoor Barfplaats

Droppie
2-sterren
Berichten: 81
Lid geworden op: Vr 12 Apr 2013, 07:32

Huis gezocht voor 2 kittens

Berichtdoor Droppie » Ma 25 Jan 2016, 18:45

Met toestemming van de moderator een oproep voor een huis voor 2 kittens, Debbi en Vicki. De kittens zijn geboren op een industrieterrein en wonen sinds 16 december bij ons in huis. Wij vangen ze niet op voor een stichting.
Voor Vicki wil ik zo snel als mogelijk een geschikt huisje vinden. Zie de toelichting bij Vicki hieronder. Voor Debbi is de noodzaak op dit moment minder groot, maar hoe eerder ze aan haar definitieve huis kan wennen hoe beter het denk ik voor haar is.

Hieronder informatie over Vicki en Debbi .

Vicki

Vicki is een cyperse poes met een rode gloed over het hele lichaam. Onze inschatting is dat Vicki al rond de 6 maanden is. Zij is niet van hetzelfde nestje als Debbi, zoals gedacht, maar van een nest eerder.
Op dit moment loopt ze rond en slaapt ze in de woonkamer in de avonden (en natuurlijk 's nachts wanneer wij slapen) en ook 's morgens weet ze al waar het eten voor hun klaargemaakt worden. Overdag houdt ze zich nog schuil. Zij is niet te verleiden tot een spelletje. Ze kan goed omgaan met onze andere katten. Ze is niet bang voor ze, maar weet ook wanneer ze aan de kant moet gaan.
Ondanks dat Vicki het, gezien haar leeftijd, best goed doet in huis, denk ik dat zij niet gelukkig is/ wordt in een huis waar ze continue met mensen in aanraking moet komen. Voor haar zoek ik dan ook een huisje waar ze naar buiten kan en waar de tweebeners niet veel van haar verlangen. Dit is iets wat wij haar niet kunnen bieden.
Afbeelding

Debbi
Debbi is nog echt een kitten, ze is nu ong 17 weken, ze is een vrij klein lapjespoesje met een schattig snorretje. Ze is nog erg speels, een echte kitten dus. Op dit moment is het begin gemaakt om haar te kunnen aaien en al snel gaat ze dan spinnen en gaat ze er zelfs voor liggen. Van haar verwacht ik dat zij weleens een knuffelkatje kan worden. Zij is gek op andere katten. Het spinmotortje gaat al aan wanneer ze een van onze katten ziet. Ze vergeet dan soms zelfs te eten.
Ook Debbi houdt zich overdag nog schuil, maar wel op een strategische plaats in de ton midden in de gang, zodat ze alles in de gaten kan houden. In de avonden komt ze los en komt ze regelmatig binnen armlengte van mij om te komen snuffelen. Hoe klein ze ook is, ze is een pittige tante.
Afbeelding

De dames zijn wel al gecastreerd, maar nog niet ingeënt of gechipt. Het is wel onze bedoeling om dit nog te doen.
Waarschijnlijk overvloedig om te vermelden dat ze KVV eten en het begin met barfen is gemaakt met kippennekjes, hartjes en spiervlees. Alhoewel Vicki hier beter mee overweg kan dan Debbi.
Hopelijk kan ik via deze weg een huisje vinden waar ze lekker verder kunnen met barfen.
Afbeelding
Droppie
2-sterren
Berichten: 81
Lid geworden op: Vr 12 Apr 2013, 07:32

Re: Huis gezocht voor 2 kittens update 20 maart

Berichtdoor Droppie » Zo 20 Mar 2016, 17:36

Terwijl de kittens nog steeds op zoek zijn naar een huis ontwikkelen ze zich ook in een rap tempo.

Debbi heeft mij op Valentijnsdag een heel mooi cadeau gedaan, dat was de dag dat ik haar voor het eerst mocht aanhalen.
Ook Vicki heeft mij doen verbazen, het is een gezellige huiskat aan het worden, ze zoekt de gezelligheid echt op en heeft ook het spelen ontdekt. Aanhalen gaat haar nog iets te ver, maar ik denk dat het niet lang meer zal duren.

Helaas vinden onze eigen 4 katten het nog steeds niet leuk. Het zorgt voor veel stress bij onze eigen katten, dus de noodzaak om een eigen huisje te vinden blijft.

Hieronder de nieuwe verhaaltjes met een kort filmpje.

~ Debbi ~
"Hoi, ik ben Debbi, ik ben een klein lapjes poesje met een schattig snorretje en hele mooie diepgroene ogen.
Samen met mijn grote zus ben ik op straat geboren en moest wennen aan het leven in een huis. Het was moeilijk voor ons in het begin, allemaal vreemde geluiden, geuren en tweebeners.
Echter begon ik al snel het speelgoed te ontdekken. Vooral met de ballenbaan hou ik iedereen in huis wakker.
Wanneer ik daarmee uitgespeeld ben ga ik kijken of er speelmuisjes of andere speeltjes te vinden zijn.

Ik kan goed alleen spelen maar het tofste vind ik het om achter een speeltje aan te jagen zoals een hengeltje met een speeltje eraan of samen met zijn zusje dingen ondernemen.

Ik heb geleerd dat aaien heel fijn is en vraag daar ook al om. Dan weet ik niet in hoeveel bochten ik mij moet wringen om overal geaaid te worden.
Ik wil dan nog wel graag zien waar je mij aanraakt, want van een onverwachtse aanraking, schrik ik nog een beetje.
Laatst ben ik zelf al op schoot geklommen, maar dan moet je nog wel heel stil zitten hoor.

We zoeken een thuis waar we samen welkom zijn. Mijn zus en ik vullen elkaar namelijk goed aan, wat ik niet durf, dat durft zij en omgekeerd.
Naast mijn zus ben ik gek op alle andere katten hier in huis.
Wanneer ik een van hen zie, ga ik heel hard spinnen, en probeer ik van alles om hun aandacht te trekken of loop achter hen aan. "

https://www.youtube.com/watch?v=HOEyMHd59h0

~ Vicki ~
" Hoi, ik ben Vicki en in tegenstelling tot mijn kleine zusje ben ik meer het beschouwelijke type.
Ik observeer graag alles vanuit een strategisch punt en mijn donker getekende vacht komt me hierbij goed van pas. Hier in huis lig ik het liefst in de hangmat aan de krabpaal in de woonkamer. Van daaruit kan ik goed zien wat er allemaal gebeurt en kan ik ook afkijken hoe de andere katten in huis alles doen.

Wanneer ik zie dat er snoepjes uitgedeeld worden, kom ik wel uit mijn hangmat om te kijken of ik ook wat kan krijgen hoor. Of ik loop door naar de keuken want ik weet dat daar het eten vandaan komt.

Nu durf ik wel in de woonkamer te liggen, maar in het begin snapte ik helemaal niet waar die vreemde stemmen en lichtflitsen ineens vandaan kwamen.
Nu weet ik dat er niets engs aan de televisie is. Voor harde geluiden ben ik eigenlijk niet bang.

Mensen vind ik stiekem toch wel gezellig. Wanneer zij bij mij zitten of staan, geven wij elkaar een knipoogje en ga ik mij wassen of lekker liggen slapen.
Alleen aanhalen gaat mij nog een stapje te ver. Ook dit ben ik aan het afkijken van mijn zusje en de andere katten in huis.
Ik schrik nog wel van nieuwe mensen in huis, denk daarom dat ik wel tijd nodig heb om te wennen in een nieuw huisje. Op termijn wil ik waarschijnlijk wel graag een fris neusje gaan halen, kijk nu al vaak naar buiten, misschien een balkon of tuintje waar ik veilig naar buiten kan?

Eerst werd er gedacht dat wij mensen niet leuk zouden vinden en misschien weer buiten moesten gaan leven, daarom heeft de dierenarts ter herkenning na de castratie een knipje in onze oren gegeven. Gelukkig vinden we het binnen toch wel erg leuk en zijn daarom op zoek naar een liefdevol thuis waar personeel woont dat ons begrijpt en de tijd geeft om te wennen.
https://www.youtube.com/watch?v=GOSF7hBC9Nk
Gebruikersavatar
Monique77
5-sterren
Berichten: 1965
Lid geworden op: Di 08 Jun 2010, 16:17
Contact:

Re: Huis gezocht voor 2 kittens

Berichtdoor Monique77 » Ma 21 Mar 2016, 16:34

Ik ga even iemand tippen over deze 2 kanjers .....
millyckk
5-sterren
Berichten: 1958
Lid geworden op: Za 02 Aug 2008, 22:16
Locatie: overijssel

Re: Huis gezocht voor 2 kittens

Berichtdoor millyckk » Ma 21 Mar 2016, 21:34

Fijn dat het zo goed gaat, hopelijk vindt je snel een gouden mand voor deze leukerds!
steve bruin
1-ster
Berichten: 18
Lid geworden op: Zo 04 Jan 2015, 23:01
Locatie: Den Haag

Re: Huis gezocht voor 2 kittens

Berichtdoor steve bruin » Ma 21 Mar 2016, 23:54

Ik heb hier al twee oude katten lopen die het waarschijnlijk niet heel erg op prijs stellen anders waren ze zeker welkom haha.

Je kan is contact opnemen met het plaatselijk asiel zodat hun mensen naar jullie kunnen door verwijzen.

Succes!
Droppie
2-sterren
Berichten: 81
Lid geworden op: Vr 12 Apr 2013, 07:32

Re: Huis gezocht voor 2 kittens

Berichtdoor Droppie » Wo 23 Mar 2016, 06:40

Ze staan wel op de site van de stichting waar onze eigen katten vandaan komen. Alleen wist ik niet of ik hier de link mocht plaatsen.
Het zou fijn zijn wanneer ze een huisje kunnen krijgen waar ook vlees wordt gevoerd. Daarom promoot ik ze hier extra. ;) Het barfen gaat helaas nog niet zo goed, maar het kvv eten gaat na een puberperiode weer goed.

Wil toch even toelichting waarom ze bij ons verblijven en niet bij het lokale asiel. De reden is dat het lokale asiel dan wel de stichting die ze heeft gevangen ervan uitgaat dat kittens vanaf 10 weken oud niet meer socialiseerbaar zijn en niet meer happy worden in een huis. Aangezien ik deze kittens al voerde, wilde wij ze de kans wel geven, ook al werden ze geschat op 12 weken en die kans hebben ze met 4 pootjes gegrepen.
Gisterochtend voor het eerst Vicki kunnen aaien en Debbi kan ik nu heel even optillen zonder spartelende pootjes en een goedemorgen kusje geven. Mijn dag begon goed.
Gebruikersavatar
frodo quin
5-sterren
Berichten: 2038
Lid geworden op: Wo 28 Sep 2011, 23:06

Re: Huis gezocht voor 2 kittens

Berichtdoor frodo quin » Wo 23 Mar 2016, 23:45

Mijn jongste kat was bijna een jaar toen hij gevangen werd en is op enkele maanden veranderd in een serieuze knuffel. Nu denk ik dat een geval als hij zeker niet standaard is en het waarschijnlijk komt omdat hij wel van bij zijn geboorte al was het enkel op afstand mensen gezien heeft, maar alles boven de 10 weken niet meer te socialiseren is dikke onzin. Gelukkig voor hen zie jij het anders.

Veel succes met het vinden van een thuis voor de meisjes.
Droppie
2-sterren
Berichten: 81
Lid geworden op: Vr 12 Apr 2013, 07:32

Huis gevonden voor de kittens

Berichtdoor Droppie » Vr 15 Apr 2016, 16:05

Het is gelukt, de kittens hebben een huisje gevonden. Vandaag was hun dag, wij hebben ze weggebracht.

Helaas geen huis waar ze vers krijgen, maar alle andere wensen op mijn lijstje voor hun huisje zijn allemaal afgetikt. Het zal stil zijn in huis, de kittens brachten toch veel leven in de brouwerij. En vooral Debbi is een grote knuffelkont geworden. Ook dat ga ik missen, onze 4 katers vinden knuffelen niet stoer ;D
Gebruikersavatar
frodo quin
5-sterren
Berichten: 2038
Lid geworden op: Wo 28 Sep 2011, 23:06

Re: Huis gezocht voor 2 kittens

Berichtdoor frodo quin » Vr 15 Apr 2016, 16:48

Dat is goed nieuws :)
Gebruikersavatar
AnnemiekevD
5-sterren
Berichten: 587
Lid geworden op: Vr 19 Sep 2014, 13:01

Re: Huis gezocht voor 2 kittens

Berichtdoor AnnemiekevD » Vr 15 Apr 2016, 18:25

Super nieuws! :D
Al zou het ook wel even steken
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Huis gezocht voor 2 kittens

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Bar-plaats”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten