KVV/Brok voor 8 maanden pup

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: pluk

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

KVV/Brok voor 8 maanden pup

Berichtdoor Barfplaats

sasvdpasch
1-ster
Berichten: 2
Lid geworden op: Ma 28 Dec 2015, 22:55

KVV/Brok voor 8 maanden pup

Berichtdoor sasvdpasch » Zo 03 Jan 2016, 22:12

Hoi!

Wij hebben een Weimaraner van 8 maanden die al veel heeft meegemaakt (2 operaties ivm kromme voorpoten) en nu eindelijk weer kan lopen/rennen. Je ziet dat hij een kleine achterstand heeft op zijn broertjes en minder actief is. Ach als dit het enige is wat hij overhoudt aan de operaties vinden wij het goed!
Wij gaven onze hond een brok wat eigenlijk voor een heel actieve hond is: Prins Procare Super. Dit zou onze hond ook geweest zijn als hij geen moeilijkheden met zijn poten had. Dit gaven we hem overigens een beetje teveel dus nu is hij lichtelijk te zwaar (eigenlijk niet goed ivm zijn gewrichten).

We willen overstappen op KVV voor bijvoorbeeld 4 dagen in de week en 3 dagen brok (soms erg handig als we op bezoek zijn bij anderen of weekend weg). Nu is dit voor ons vrij nieuw, we hebben al best wat gelezen op dit forum en voerwijzer.com maar toch zijn we erg zoekende welke KVV nu goed is..

Prijs speelt ook een rol voor ons en meteen voor bijvoorbeeld 100 euro bestellen (Herby) is ook veel als we niet zeker weten of hij dat merk lekker vindt.

Daarnaast begrijpen we dat mixen en compleet niet goed. Ze zeggen dat het beste is minimaal 4 diersoorten maar hoe dan? Paard compleet, geit compleet, rund compleet, kip compleet, eend compleet mixen? Moet dit per dag of over 1 week verdeeld? Zijn er ook merken die al 4 diersoorten in 1 worst hebben zitten?

Wat zouden jullie mij adviseren?
Mijati
4-sterren
Berichten: 393
Lid geworden op: Wo 18 Mar 2015, 19:00
Locatie: tussen de rivieren

Re: KVV/Brok voor 8 maanden pup

Berichtdoor Mijati » Zo 03 Jan 2016, 22:40

Ik zou gewoon lekker geheel overgaan op kvv. Brok blijft een dikmaker. Compleet wil zeggen dat er meestal een premix in zit. Best voer je in 2 weken 4 diersoorten.

Als je brok makkelijk vind om mee te nemen, kvv is net zo makkelijk. Je neemt de hoeveelheid die je nodig hebt die dag diepgevroren mee, tegen de tijd dat jij het wilt geven is het dan ontdooit of nog niet eens.
Gebruikersavatar
Kaela
5-sterren
Berichten: 9845
Lid geworden op: Do 24 Mar 2011, 19:00
Contact:

Re: KVV/Brok voor 8 maanden pup

Berichtdoor Kaela » Ma 04 Jan 2016, 07:40

Bij kvv is het een kwestie van uitproberen wat je hond goed eet en waar hij het goed op doet. We raden daarom ook altijd aan om meerdere merken af te wisselen. Tenslotte weet je nooit precies de samenstelling van een merk en door meerdere merken af te wisselen is de kans het grootste dat je als het ware een goed gemiddelde maakt.
Ter verduidelijking; fabrikant A heeft bijvoorbeeld 50% vleesbot, 30% spiervlees en 20% orgaan. Die orgaan bestaat bij fabrikant A uit 15% pens en 5% hart. Fabrikant B heeft 40% vleesbot, 30% spiervlees, 20% orgaan (waarvan 10% pens en 10% hart, lever en nier) en 10% groente. Fabrikant C gebruikt als spiervlees de beste kwaliteit, fabrikant D wat minder goede kwaliteit. Bovendien zijn de prijzen ook nog eens behoorlijk variabel, dus ook voor de portemonnee is afwisselen niet verkeerd.

Bij brokken is variatie juist niet de bedoeling, maar bij vers voeren wel. Je voert minimaal 4 diersoorten plus een vette vissoort in een bepaalde periode (2 a 3 weken). Meer diersoorten is alleen maar goed, elke diersoort heeft weer een wat andere samenstelling. Aangezien je hond nog jong is en je nu gaat overstappen, is het wel handig 1 goed verkrijgbare variant (bijvoorbeeld eend of konijn) nu juist niet te geven. Mocht er ooit sprake zijn van een voedselallergie, dan heb je nog 1 soort die je hond zeker weten nog nooit gehad heeft.

Als een kvv smaak compleet is, zit er meestal een premix in, dat wil zeggen een kunstmatige toevoeging met vitamines en mineralen. In theorie kun je dan altijd enkel en alleen die ene smaak voeren zonder dat er tekorten optreden. Onze voorkeur gaat uit naar smaken zonder premix, waarbij je compleet voert door minimaal 4 diersoorten plus vette vis af te wisselen. Maar je kunt best met regelmaat zo'n complete smaak gebruiken, dat is geen probleem.

Brok voeren voor het geval dat het eens handig is, blijkt in de praktijk niet nodig. Het is een veel gehoord argument, maar de meeste mensen die eenmaal overgestapt zijn merken dat kvv net zo handig meeneemt (en BARF trouwens ook hoor). Het is even een kwestie van ietsje anders denken en plannen, maar met de juiste bakjes en bijvoorbeeld een koelbox met koelelementen is veel mogelijk. Ook op vakantie, er zijn maar heel weinig gelegenheden waarbij het echt een uitdaging wordt en dan kun je altijd nog kiezen voor brok. Daarvoor hoeft hij nu niet 3 dagen per week een voeding te eten die niet de voorkeur geniet.
sasvdpasch
1-ster
Berichten: 2
Lid geworden op: Ma 28 Dec 2015, 22:55

Re: KVV/Brok voor 8 maanden pup

Berichtdoor sasvdpasch » Di 05 Jan 2016, 09:31

Enorm bedankt voor jullie reactie! Onze hond heeft nu al Smuldier/Carnibest gehad en hij vindt het geweldig. We gaan gewoon de overstap maken naar KVV en ooit in de toekomst Barf.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: KVV/Brok voor 8 maanden pup

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten