Toetsenbordergernissen

Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Toetsenbordergernissen

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Ligaa
5-sterren
Berichten: 774
Lid geworden op: Ma 10 Feb 2014, 20:12

Toetsenbordergernissen

Berichtdoor Ligaa » Zo 20 Dec 2015, 11:06

Is er hier iemand met verstand van laptops? Wij komen er niet meer uit. We hebben een paar maand geleden een HP elitebook met I7 processor van iemand overgenomen. Vriendlief als ICT-er heeft hem nagekeken, voor de zekerheid opnieuw geïnstalleerd en hij deed het goed. Tot na een paar dagen de kuren kwamen:

*Toetsenbord blijft hangen (moet heel hard drukken, als ik dat niet doe werkt het zoal zie o es (zoals je ziet niet zo best)). Met opnieuw opstarten is het dan weer even weg maar zo ineens doet hij het dan weer niet? :???: Zo ineens kan ik dan ook niet meer scrollen met spatie of pijltjes.
*Touchpad blijft hangen, zoomt uit zichzelf in, cursor wil niets meer. Niks werkt, alleen wachten. Soms een paar seconden, soms een paar minuten. Soms wel 5-10 keer per dag, soms maar 1 keer.

Hij is een week geleden geupgraded naar Windows 10. Heeft tot vandaag redelijk probleemloos gedraaid. En nu begint het geëmmer weer. Wat doen wij verkeerd? :'(
MillyMol
5-sterren
Berichten: 884
Lid geworden op: Di 03 Jun 2014, 21:00
Locatie: Amsterdam

Re: Toetsenbordergernissen

Berichtdoor MillyMol » Zo 20 Dec 2015, 11:35

Ik heb er niet al teveel verstand van, maar dit soort defecten wordt vaak veroorzaakt omdat er in het verleden een glas cola, bier o.i.d over het toetsenbord is terecht gekomen. Je zou eens kunnen (laten) proberen om het toetsenbord te verwijderen uit apparaatbeheer, en dan opnieuw opstarten. Tweede tip: sluit een extern USB toetsenbord aan om te checken of dit het probleem verhelpt. Als dat zo is dan ligt het helaas aan je toetsenbord, en met een laptop is dat niet zo makkelijk te verhelpen. Het toetsenbord kan wel vervangen worden, maar is wel een klusje.

Succes!
Gebruikersavatar
EliScooby
5-sterren
Berichten: 2442
Lid geworden op: Wo 14 Mar 2012, 20:41
Locatie: Vollenhove

Re: Toetsenbordergernissen

Berichtdoor EliScooby » Zo 20 Dec 2015, 12:42

Het zou goed mogelijk kunnen zijn dat de specifieke driver voor je toetsenbord niet geschikt is voor W10. Dat is iets waar elke Windows-upgrade weer mee te kampen heeft, printers, muizen, scanners, geen driver voor de nieuwe windows; koop maar een nieuwe.

Ik zou dus nakijken of de driver van het toetsenbord een Microsoft-driver is, of een van HP/toetsenbordfabrikant. De Microsoftdrivers zijn algemeen en kunnen best goed genoeg zijn om het apparaat enigszins te laten functioneren, maar een driver (liefst whql) van de fabrikant werkt vaak beter.

Algemene tip: Google kan beter zoeken dan jij en productnaam driver levert je vaak een directe link op naar de pagina die je moet hebben.

Glas vocht in het verleden zou kunnen, maar vind ik gek, omdat hij het na opnieuw opstarten weer doet. Uitsluiten met extern toetsenbord kan, maar dan moet je wel zeker weten dat het geen driverprobleem is. En dat is dus niet te zeggen als je alleen een extern toetsenbord uitsluit. Die kan namelijk prima functioneren met de Microsoftdriver.

No offense btw, maar de meeste ict-ers die ik ken, weten vooral veel van specifieke software en hebben geen idee van hardwareproblemen oplossen.
Gebruikersavatar
Ligaa
5-sterren
Berichten: 774
Lid geworden op: Ma 10 Feb 2014, 20:12

Re: Toetsenbordergernissen

Berichtdoor Ligaa » Zo 20 Dec 2015, 15:32

Dat klinkt heel ingewikkeld dus ik ga mijn ICT-er straks maar weer eens aan de jas trekken of hij daar al naar gekeken heeft. Bedankt!

Vocht heb ik ook al wel aan zitten denken maar het is niet één letter, het gaat gewoon ineens heel traag, hij reageert niet meer en zodra ik hem opnieuw opstart is alles weer zoals het was. Op windows 8.1 had hij dus dezelfde problemen. Windows 7 installeer ik liever niet weer omdat alles straks toch windows 10 wordt en je dan ook geen updates meer krijgt van windows 7. Maar misschien dat we dat nog wel een keer kunnen proberen (hoewel ik 10 op dit moment wel oke vind). ::)
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Toetsenbordergernissen

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Bar-plaats”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MarijeEnBoomer en 9 gasten