Moeizaam eten en veel afvallen

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Moeizaam eten en veel afvallen

Berichtdoor Barfplaats

ShiZi
1-ster
Berichten: 1
Lid geworden op: Wo 16 Dec 2015, 12:09

Moeizaam eten en veel afvallen

Berichtdoor ShiZi » Wo 16 Dec 2015, 14:38

Brok -> vreselijke diarree, we hebben diverse kuren antibiotica gehaald. Stopte daarom zelf met brok eten. Diverse soorten geprobeerd. Afgevallen naar 13 kilo.
Barf etc -> weigert te eten. Alle diepvriesvarianten in rol of hamburgervorm blijven liggen.
Duck -> diepvries vlees in plakken eet ze met liefde. 600 gram per dag, aanbevolen voor haar gewicht 350 gram. Viel af van 17 naar 14 kilo. Zit blijkbaar onvoldoende voedingsstoffen in.
Lotgering -> diepvries vlees, eet ze niet graag, iedere nieuwe zending is weer andere kwaliteit. Kwam ze wel van aan, blijkbaar vetter of completer? Terug naar 17 kilo. Eenmaal weer aangekomen weigert ze Lotgering compleet. Naar 14 kilo terug. Dat is vel over been bij Donna. Van alles geprobeerd, leverworst erdoor, blikvoer erdoor. Trapt er niet meer in. Ze wil het niet meer eten.
Renske -> gaat erin als blikvoer. Het lijkt daar ook op, ook al zeggen ze dat het compleet vleesvoer is. Ze eet dit ontzettend graag. 600-800 gram per dag (aanbevolen voor haar gewicht 400 gram) kwam wat aan maar valt nu weer af naar 14 kilo. Poept aanzienlijk meer van dit voer en drinkt heel veel. Ik twijfel aan de kwaliteit.
Brok -> graanvrije kwaliteitsbrok aan het dieet toegevoegd, 's morgens 230 gram (aanbevolen per dag 230 gram) en 's avonds Renske 400 gram in de hoop dat zij aankomt. Ze krijgt dus eigenlijk dubbele hoeveelheid voeding. Weigert ook deze brok te eten. Aankomen zit er dus niet in. Renske gaat er nog altijd in als koek.

Wat kan ik deze hond in vredesnaam voeren zodat ze niet zo afvalt? Brokken zijn blijkbaar geen oplossing, maar in vers vlees heeft ze ook weinig zin. Renske, Duck en goedkoop blikvoer is het enige dat zij graag eet maar van Renske en Duck komt ze niets aan. Zouden jullie me kunnen adviseren?
Lizzy
Moderator
Berichten: 60282
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Moeizaam eten en veel afvallen

Berichtdoor Lizzy » Wo 16 Dec 2015, 16:44

Ik zou je willen adviseren om naar de dierenarts te gaan en haar grondig te laten onderzoeken. Misschien is er wat mis met de werking van de lever of de alvleesklier en het lijkt me altijd goed om eerst lichamelijke problemen uit te sluiten.
Gebruikersavatar
Kaela
5-sterren
Berichten: 9841
Lid geworden op: Do 24 Mar 2011, 19:00
Contact:

Re: Moeizaam eten en veel afvallen

Berichtdoor Kaela » Wo 16 Dec 2015, 19:15

Lizzy schreef:Ik zou je willen adviseren om naar de dierenarts te gaan en haar grondig te laten onderzoeken. Misschien is er wat mis met de werking van de lever of de alvleesklier en het lijkt me altijd goed om eerst lichamelijke problemen uit te sluiten.


+1.

Met daarbij de kanttekening dat je je niet teveel moet laten leiden door de richtlijnen voor de hoeveelheden. Als jou hond het goed doet op een grotere hoeveelheid dat de aanbevolen hoeveelheid, dan is dat prima. Zeker als ze zoveel te licht is geweest, dan duurt het even voordat het allemaal weer in balans komt. Om je een voorbeeld te geven, wij hebben Oscar het eerste jaar 1000-1200 gram per dag gegeven. Toen begon hij aan te zetten, maar weer een jaar later werd hij weer mager en hebben we hem een poos op 1500 gram gehad. Sindsdien is hij aardig stabiel en staat hij op 800-1000 gram. Het is altijd kijken op welke hoeveelheid je hond het goed doet.

Pas als je zeker weet dat ze verder helemaal gezond is, zou je aan de slag kunnen met hoe en wat je voert. Soms ligt het aan de manier van voeren, soms is een hond heel erg kieskeurig. Maar 4 kilo te licht, wat op 20-25% van haar gewicht neerkomt, is zorgwekkend.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Moeizaam eten en veel afvallen

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten